Şuanda bebelerimiz çok küçük ve bizimle uyanık olmaları hoşumuza gidiyor ama uzun vadeli düşünmek lazım. Uyusun da büyüsün olayı gerçektir. Uyuyacak-özellikle geceleri!! Uyku düzeni ne kadar küçük oluşturulursa o kadar iyi. En geç 8-9 uyumalı. Uyansa bile kesinlikle kaldırılmamalı. Ben ilk oğluma uyku eğitimine 3 aylıkken başlamıştım. Hala akşam 8-9 arasında uyur(istisna durumlar olabiliyor tabi) hele bebekken 6da yatardı

tabi sabah 5te kalkardı o ayrı..sonra 7de uyuyup 10da kalkardı.
Canım bana biraz az geldi..yetiyor mu? Kilo alımı nasıl? Mama veriyor musun?
1.temassız ateş ölçer kullanıyorum. 2.yılını doldurdu çok memnunum. 2 kere pilini değiştim(daha uzun giderdi de oğlan evdeki bütün eşyanın ve benim ateşimi hergün bi tur ölçtüğünden tez bitiyor) medifine marka. Küçük bir şey.
2.momfortbaby kanguru kullanıyorum. Benim oğlan pek hoşlanmıyor ben de tedirgin oluyorum.
3.bende kundak yapmıyorum daha çok ağlıyor. Ellerini ağzına soka soka öyle konuşa konuşa uykuya dalıyor.
4.bende gün aşırı yıkıyorum tabi kakası taşmışsa günde 2-3 kere bile yıkadığım oluyor hala. Ben vücut sütü olarak bübchen kullanıyorum. Gayet memnunum. Araştırabilirsin. Gayet güvenilir bir marka.
5.sütümü hiç sağıp bakmadım kaç cc diye. Hala istiyorsa diğer mememi de veriyorum. Emdikten sonra ellerini yemeye devam ettiğinde bir kaç kez mama yaptım içmedi..içse bile kustu. Mama olarak golden goat biberon olarak da avent naturel kullanıyorum.
6.el parmak ne bulursa emiyor. Bu gelişim göstergesi..diş için erken. Tabii soyda çok erken diş çıkaran varsa o ayrı durum. Zürafa istiyorsan alabilirsin ama hem çok pahalı hem seveceği ne malum. Ayrıca bebeler 7-8 aydan önce diş kaşıyıcıyla dişlerini kaşıyamaz

daha çok ellerini kıllanır.
7.ben monovit d3 kullanıyorum.
8.bebek arabaları aşırı derecede ağır oluyor ve çok yer kaplıyor. Ben hevesle aldım ama...tam yatarlı baston puset öneririm. Ben chicco liteway almıştım. Bebekte de onu kullanıyorum.
9.buhar makinesi almadım almayı da düşünmüyorum. Evim aşırı sıcak olmasına rağmen...bence çok da lüzumlu bir şey değil.
Naçizane tavsiyem bu çok kullanışlı görünüyor Lazım bir şey dediğimiz-denilen her şeyi almayın. Sonra koyacak yer bulunmuyor.
Misal oyun halısı olmazsa olmaz mı? Çok da lazım bir şey değil..bunun gibi bir sürü şey var.
Kız Allah iyiliğini versin. Çocuk ellerini tanımayacak

hala mı eldiven takıyorsun

Ellerini yalamalı ağzına sokmalı. Tırnaklarını sıkça kesiyorum ben. Arada kaportasını çiziyor ama o kadar olur. İz falan da kalmaz o çiziklerden. Hem çize çize alışacak