• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Aralık Anneleri

Kizlar benin aralik 2015 de hamilelik gecirdim 6 ay once falan ve ilk gujden beri goguslerim dolmustu agri vardi damarlarim cikmisti ama simdi kinde hic bisey yok agri fln arada uclari kasiniyor arada doktora persembe gidicem daha hic kese kalp falab görmedim sadece kan da degerlerim normal artti bu durum normal mi

Bana da folicode verdi doktorum. Decavit, elevit bunlar multi vitaminler yani içinde birçok vitamin var ve hatırladığım kadarıyla folik asit de b12 de var. Bence sağlık ocağından çok kendi doktorunuzun tavsiyelerine dikkat edin. Onlar zamanı gelince gerekli ilacları veriyor zaten.
20 Mayıs da kontrolum var kendi doktoruma sorup kullanmaya karar verdim canım sağol

Bu dediğini ben sordum doktora ilk gittiğimde bu kalıtımsal dedi aklına böyle şeyler getirme dedi onu yapmamız için altta yatan 3 sebep var sürekli kan alınıp seni test yapmak zorunda kalırız dedi aklına pozitif şeyler getir dedi alemde yok da bu sitede duymuştum bende pıhtılaşma yı Allah korusun diyorum ilk gebeliğim inşallah herşey sorunsuz ilerlesin sağlıkla alalım bebeklerimizi..
Pırtulaşma yı yanlış yazmışım ya kan uyuşmazlığı diyecektim hamılelık unutkanlık yaptı bende kusura bakma Can'ım kan uyuşmazlığı icin iki ayda bir kan verecegım cok şülür ilk kanı verdim ve sonuc temi cıktı elhamdülillah

bende bulantı yok denecek kadar az kusma falan yok hiç.. birara 1 hafta kadar lekelenmem oldu onun üzerine dr a gittim bişey yok yerlerşme kanaması dedi 1 haftaya geçti. ama beni ikiz gebelik riklidir falan diye bayağı bir korkuttular.. birde bir sorum olacak ikiz bebklerde 2 li 3 lü tarama yapılmıyormus down sendromuna bakılmak için anneden kan alıp amerikaya yada almanyaya gönderip bebek kromozomlarına bakıp o şekilde anlıyorlarmıs. siz yaptırdınız mı yada yaptıran var mı aranızda?10. haftadan sonra yapılıyormus.

ayy ne güzel ikiz ya doğal yolla mı oldu tüp bebekten dolayı mı? hayırlı olsun ben de ikiz çok isterdim açıkçası. ikiz gebelik riskli gebelik olarak geçiyor listeratürde ama riskli demek düşük riski değil tabiki, sadece iki bebek olduğu için daha dikkatli olman lazım doğuma kadar filan..

Kızlar insanlara sinir oluyorum. Halsizliğimden dolayı iş yerinde falan herkes " sana yaramadı" ay bu hamilelik sana yaramadı vs vs. Ay napiyim aldırıyim mi diyesim geliyor. Bu ne ya vücudumun hali yetmiyormuş gibi bir de kendi giyiminde süsünde olan keyfi yerinde olanların verdiği negatif enerjiyi mi çekecem:KK43: insan moral verir ya ne kadar iğrençler. Hepsi günün birinde anlayacak bunu ama neyse... Çok Can'ım sıkkın ya:KK43:

aman boşver. benim midem bulanınca benim de midem çok bulanıyo diyen bi kayınvalidem var. kime laf anlatıcaksın hamilelikten dolayı demekten sıkıldım hiç takmıyorum bişey bile demiyorum artık:)

Ben de 7. Haftadayım, halsizlik ve mide bulantılarımdan etrafımdakiler görmüyor gözüm.. Öğürmek ne kadar da zor bişimiş, neyseki çubuk krakeri bulan çok sevap işlemiş o kesiyor azcık bulantılarımı.. Bulantı için fındık ve leblebiyi de tavsiye ederim arkadaşlar

aman boşver. benim midem bulanınca benim de midem çok bulanıyo diyen bi kayınvalidem var. kime laf anlatıcaksın hamilelikten dolayı demekten sıkıldım hiç takmıyorum bişey bile demiyorum artık:)

Çok güldüm yorumuna kayınvaliden ilginç bir insanmış :KK48: mide bulantısı yaşayanların Allah yardımcısı olsun ben yaşamıyorum diye endişeleniyordum ama bunları okuyunca şükrediyorum.

Canımm çok sevindim inşallah sonuçların da temiz çıksın , benim 20 Mayıs 10+3olcak ama doktorum tok gel dedi idrara bakılcakmış kan sayımı topsoklazma falan yapılmadı ama istemedi doktorum , bu gittiğimde bi sorayım olmadı merak ettim
İnşallah canım, çok teşekkür ederim. Senden de 20 Mayıs da güzel haberler gelir inşallah. Sor tabi canım, aklına takılıyorsa. Herkese yapılıyor diye biliyorum ben bunu. Gerek duymadılarsa bilmiyorum. 10+3 de acaba ikili test mi yapacaklar sana da?

Pırtulaşma yı yanlış yazmışım ya kan uyuşmazlığı diyecektim hamılelık unutkanlık yaptı bende kusura bakma Can'ım kan uyuşmazlığı icin iki ayda bir kan verecegım cok şülür ilk kanı verdim ve sonuc temi cıktı elhamdülillah
Kan uyuşmazlığı benle eşimde de var fakat ilk doğumdan sonra iğne yapılacak o kadar. Senin dediğini anlamadım canım

AMan aman maşalah annesi ile yavrusuna. Pozitif pozitif olun hep böyle siz. İnşallah hayırlısı ile şu ikili taramayıda geçeriz. Benide bebeğin kontrolü için 11. haftaya çağırdı. Daha 3 hafta olduğuna göre gittiğimde çok değişmiş olur kesin. Rabbim sağlık sıhhatli devam ettirsinde gerisi sorun değil.
Canım, çok teşekkürler. Allah hepimizin yardımcısı olsun, herkesin iyi kötü sıkıntıları oluyor bu süreçte. Elbette sıkıntılarımızı da paylaşıp birbirimize destek olacağız, mutluluklarımızı ve güzel haberlerimizi de paylaşacağız ki hepimiz umutla dolalım, sevinelim.
Doktorum ikili test için 11. haftada geldiğinde, çok şaşıracaksın, herşeyini, her organını göreceksin, tamamen bir bebek olarak, bu mucizeye şaşıracaksın dedi. Bu dönemde her gittiğimizde nerdeyse bir önceki randevunun 2 katı kadar gelişmiş oluyorlarmış. İnşallah hepimiz sağlıklı haberlerini veririz bebişlerimizin. Allah dualarımızı kabul etsin.

Anladım canım önemli değil
Benden o da istenmedi henüz , bakalım isticek mi doktor..

İnşallah canım, çok teşekkür ederim. Senden de 20 Mayıs da güzel haberler gelir inşallah. Sor tabi canım, aklına takılıyorsa. Herkese yapılıyor diye biliyorum ben bunu. Gerek duymadılarsa bilmiyorum. 10+3 de acaba ikili test mi yapacaklar sana da?
Yok canım sormuştum tok gel dedi idrar a bakılcakmış kan almıcaklar galiba ikili test 12.haftadan itibaren yapılıyormuş galiba
Güzel dileklerin için de çok teşekkür ederim:)

Bu arada evlenirken ilk kan aldıklarında uyuşmazlık var mı diye bakılıyor galiba 4 yıl oldu fazla hatırlamıyorum ama eşimle aynı kan grubundayız onu da istemediler kimbilir..

Canım, çok teşekkürler. Allah hepimizin yardımcısı olsun, herkesin iyi kötü sıkıntıları oluyor bu süreçte. Elbette sıkıntılarımızı da paylaşıp birbirimize destek olacağız, mutluluklarımızı ve güzel haberlerimizi de paylaşacağız ki hepimiz umutla dolalım, sevinelim.
Doktorum ikili test için 11. haftada geldiğinde, çok şaşıracaksın, herşeyini, her organını göreceksin, tamamen bir bebek olarak, bu mucizeye şaşıracaksın dedi. Bu dönemde her gittiğimizde nerdeyse bir önceki randevunun 2 katı kadar gelişmiş oluyorlarmış. İnşallah hepimiz sağlıklı haberlerini veririz bebişlerimizin. Allah dualarımızı kabul etsin.
Her organımı? Ayy heyecan yaptım. Şimdi o karartı içinde kımıldayan kalbi bile çok duygulandırmıştı beni. Bu arada her organı derken cinsiyette belli olur mu ki diye heyecanlanmadım değil :) İnşallah sağlıklı haberlerini de vereriz. Amin

Merhabalar, ben de 6 haftalık hamileyim.Bi sağlıklı sezeryan bi dış gebelik bir de düşükten sonra tekrar hamile kaldm. Daha sadece keseyi gördük kalp atışları için haftaya gidicem inş. Ama 2 gündür çok şiddetli mide bulantılarım var :( kafamı zor kaldırıyorm. Doktorm premesis diye bir ilaç önerdi , çok istemesem de sanırım kullanıcam:(

Iyi aksamlar kizlarr aranizda hala yemek yapabilen var mi cunku ben mutfaga girmek istemiyorum bulasik yikarken bile midem kalkiyor :KK43:(((
Ben yapabiliyorum :)
O konuda sikintim pek yok ara ara hafif kokular dokunuyo ama zorlamiyo da yemek yerken zoraki yiyorum ac kalmamak icin canim pek istemiyo
Halsizlikten canim girmek istemiyo ama :)

Ben yapabiliyorum :)
O konuda sikintim pek yok ara ara hafif kokular dokunuyo ama zorlamiyo da yemek yerken zoraki yiyorum ac kalmamak icin canim pek istemiyo
Halsizlikten canim girmek istemiyo ama :)
Ayy vanim ne guzel yemek yapabiliyorsun ben bugun sadece corba pisirdim o bile midemin kalkmasina yetti :(( patates hasladim yedim belki mide bulantimi hafifletir diye ama yok hic faydasi olmadi malesef ;(( bende cok uykuya düşkün oldum ssurekli uykum geliyor

Merhaba kızlar, bu sabah kontrolüm vardı. Minik'imizi gördük çok şükür. 2.67 cm olmuş ve tam günüyle uyumlu çıktı. Kalp atışını da dinledik. :KK200::nazar::KK46:
Folik asitim bitmişti. Doktora söyledim, multivitamine geçmemi önerdi yani elevite başlayacağım.
Geçmişi anca okuyacağım, umarım herkes iyidir.

Back
X