2016 Aralık Anneleri

canım bn sabah facede bir grupta gördüm sonra postu kaybettim maalesef
sonra öğle arasında kendi mağazasına gittim sordum
Sadece istanbul ankara ve izmirde olduğunu söylediler
pakete baktım 110tl internette 70tl bunumu veriyorlar bilmiyorum ama
Tanışma paketi bu
mXYZ-031_1.jpg
CANIM RESİM ÇIKMAMIŞ

Bana da tam tersi sürekli herkes karnın ne kadar büyümüş sen bu gidişle erken doğurursun, 9. Ayda önünü Nasıl göreceksin diyorlar. Yani canım göbeğin olsa Bi dert olmasa bir dert, insanlar boş konuşup can sıkmaya bayılıyorlar. En son annemi tersledim yine karnın çok büyümüş diyince, akşamları hava üflüyorum şişsin diye sanki, ne yapayım büyüdüyse dedim. Gebeyken insan daha çok takıyor sanırım böyle şeyleri, ufacık laflar bile batıyor bana bu ara. Seni çok iyi anlıyorum. Allah hepimize sabır versin valla. Önemli olan sadece sağlık kim ne derse desin bebeklerimiz sağlıklı olsun, biz sağlıklı olalım yeter

amin canım gerçekten öyle.. bu sefer ben acaba gerçekten bebeğim zayıf mı, besleyemiyo muyum, küçük mü kalıcak gibi gereksiz kuruntu yapıyorum ki doktor her şey normal dediği halde. psikolojini etkiliyo resmen.
zaten hormonlarımız bizi ele geçirmiş, her şeyi takıyoruz saçma sapan yorumlar yapmasalar keşke. dua etsinler bizim için, iyi dileklerini söylesinler yeter..

kızlar bişey sorucam. şimdi ben baya zayıftım hamile kaldığımda 44-45 kilo fln. 5 kilo aldım bence iyi bile aldım bana göre.
ama benim hiç karnım çıkmıyo :) gören aa sen ne biçim hamilesin, hiç karnın yok, bebek nerde saklıyo musun hihihi gibi saçma espiriler yapıyor. sağlık ocağındaki ebe bile bu espiriyi yaptı.
baya bozulmaya başladım. halbuki zayıfım diye top gibi bi karnım olur diye tahmin etmiştim. o da yok. cidden nerde bu bebek :anneadayı:

Bence de güzel bir sey, gecen bana birisi 5 aya göre karnin kücük dedi ben mutlu oldum :)
Gerci bence kücük degil gibi pek ama.

canım bn sabah facede bir grupta gördüm sonra postu kaybettim maalesef
sonra öğle arasında kendi mağazasına gittim sordum
Sadece istanbul ankara ve izmirde olduğunu söylediler
pakete baktım 110tl internette 70tl bunumu veriyorlar bilmiyorum ama
Tanışma paketi bu
mXYZ-031_1.jpg
teşekkür ederim canım. Bir arkadaş bu fırsatı yakalayabılse de, bızı de bılgılendırebılse keske.

cnm sizin dediğniz paket bu paket değil ben aldım eğer imkanınız varsa kaçırmayın derim içinde zıbınına kadar var çünkü çok güzel bi paket ıslak mendili alt açma bezi temizleme pamuğu 3 4 tane deneme ürünü ( bebek şampuanı yağı fln gibi ) süt çoğaltıcı çay bunlar orjinal boy bide 4 tane yeni doğan prima bez 5 liraya bedava gibi bişey

cnm sizin dediğniz paket bu paket değil ben aldım eğer imkanınız varsa kaçırmayın derim içinde zıbınına kadar var çünkü çok güzel bi paket ıslak mendili alt açma bezi temizleme pamuğu 3 4 tane deneme ürünü ( bebek şampuanı yağı fln gibi ) süt çoğaltıcı çay bunlar orjinal boy bide 4 tane yeni doğan prima bez 5 liraya bedava gibi bişey
canım çok iyimiş sen nerden aldın siteden mi mağazasından mı

Hangi magazadan aldiniz. Bir de ne istiyolar kimlik falan dediler ama dogru mu?

tmm cnm ekleyim inşallah

iyice okuyayım bir
Resmi gazetede yayınlanmış mı acaba ?

Yuh yanii dediğine bak soruya bak
Sözde kültürlü insan okumuş insan bunlar
kendi eşi yok mu bu soru ona sorulsun istermi
sen kanuni her hakkını kullan cnm

inşallah öyledir bu iyi bir gelişme olur
az da olsa tabii

takvimini güncelle cnmm
bende son gittiğimde soracam doğum tarihini
ona göre güncelleyecem

bnm anladığım kadarıyla işsizlik maaşı gibi 600 gün kesintisiz çalışmş olması lazım
yine de bir iyice okuyayım

bebek doğduktan sonra mı 16.hafta cnm
yani 2 yıl çalışmak lazım iyiymiş o zaman peki herkes faydalanabiliyor mu

Günaydın kızlar.göğüsler şimdiden bir beden den fazla büyüdü. Emzirme dönemi de geçtikten sonra ilk haline dönecek mi. Yoksa hep böyle mi kalacak. Tecrübeli anneler size bu sorum.
Emzirme sonrasinda eski haline dönüyor canım.benimkiler küçüldü bile. Şimdi 2 beden büyüdü doğumdan sonra düşünmek istemiyorum.

Arkadaşlar doğum izinleri konuşuluyor sanıyorum. Ara sıra girdiğim için konuyu tam yakalayamadım ama biraz teknik bilgi ekliyorum ilgilenenler için

Kadın işçiler doğumdan önce 8 hafta ve doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 16 haftalık süre için çalıştırılamazlar ancak sağlık durumu elverdiği sürece, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilir.

Çalışılarak geçirilen süreler doğum sonrası sürelere eklenir. Kadın sigortalının "16" haftalık doğum izninde çalışamaması nedeni ile, bu süre için SGK tarafından yasa ile belirlenen esaslar çerçevesinde geçici iş göremezlik ödeneğiverilmektedir. Bu süreye ait geçici iş göremezlik ödeneği istirahatin tamamlanmasından sonra SGK 'dan alınmaktadır. Bu ödeneğin verilebilmesi için doğumdan önceki bir yılda en az "90" gün kısa vadeli sigorta kolları primi ödenmiş olması gerekmektedir.

Çalışan anne adayları doğum izni alabilmek için önce hekimden hamile olduklarına dair bir rapor alıp, o raporu ibraz etmeliler. Kadın, hamile olduğuna dair belgeyi aldıktan sonra bunu iş yerinin insan kaynakları veya muhasebe bölümüne verir. Hamileler, hamile olduğuna dair belgeyi devlet hastanelerinin kadın doğum servisinden alabilir. Belgeyi bağlı olduğu sigorta kurumuna ulaştırması ve kendi bulunduğu iş yerine de bilgi vermesi gerekir. Bağlı olduğu sigorta kurumuna hamile olduğunu bildirmesi, hem izninin başlaması hem de diğer işlemlerin yapılabilmesi, hamilelikle ilgili haklarının işleme konulabilmesi için önemlidir.

DOĞUm öncesi iznini doğum sonrasına aktarmak isteyenler doktorun "...Şu tarihe kadar çalışmasında sakınca yoktur" raporunu alıp, işyerine vermeyi ihmal etmesin, aksi halde paranızı eksik alırsınız.

Canım adanadayım ben
Adana mağazasında bu kampanya yokmuş maalesef

yani 2 yıl çalışmak lazım iyiymiş o zaman peki herkes faydalanabiliyor mu
Part time çalışmayı bilmiyorum cnm
Uygulamalı yaşayan tanıdığım yok maalesef

Arkadaşlar doğum izinleri konuşuluyor sanıyorum. Ara sıra girdiğim için konuyu tam yakalayamadım ama biraz teknik bilgi ekliyorum ilgilenenler için

Kadın işçiler doğumdan önce 8 hafta ve doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 16 haftalık süre için çalıştırılamazlar ancak sağlık durumu elverdiği sürece, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilir.

Çalışılarak geçirilen süreler doğum sonrası sürelere eklenir. Kadın sigortalının "16" haftalık doğum izninde çalışamaması nedeni ile, bu süre için SGK tarafından yasa ile belirlenen esaslar çerçevesinde geçici iş göremezlik ödeneğiverilmektedir. Bu süreye ait geçici iş göremezlik ödeneği istirahatin tamamlanmasından sonra SGK 'dan alınmaktadır. Bu ödeneğin verilebilmesi için doğumdan önceki bir yılda en az "90" gün kısa vadeli sigorta kolları primi ödenmiş olması gerekmektedir.

Çalışan anne adayları doğum izni alabilmek için önce hekimden hamile olduklarına dair bir rapor alıp, o raporu ibraz etmeliler. Kadın, hamile olduğuna dair belgeyi aldıktan sonra bunu iş yerinin insan kaynakları veya muhasebe bölümüne verir. Hamileler, hamile olduğuna dair belgeyi devlet hastanelerinin kadın doğum servisinden alabilir. Belgeyi bağlı olduğu sigorta kurumuna ulaştırması ve kendi bulunduğu iş yerine de bilgi vermesi gerekir. Bağlı olduğu sigorta kurumuna hamile olduğunu bildirmesi, hem izninin başlaması hem de diğer işlemlerin yapılabilmesi, hamilelikle ilgili haklarının işleme konulabilmesi için önemlidir.
Bu güzel bilgi için teşekkür ederim canımm
DOĞUm öncesi iznini doğum sonrasına aktarmak isteyenler doktorun "...Şu tarihe kadar çalışmasında sakınca yoktur" raporunu alıp, işyerine vermeyi ihmal etmesin, aksi halde paranızı eksik alırsınız.
Zaten 32. Haftada dr uygun görürse çalışabilir raporu almalı aksi takdirde izinli sayılıyor
37.haftada anne istesede artık çalışamaz ve çalışamaz raporu alıp iş yerine bildirmeli

[QUOTE="AzRASILAM, post: 47627719, member:
Zaten 32. Haftada dr uygun görürse çalışabilir raporu almalı aksi takdirde izinli sayılıyor
37.haftada anne istesede artık çalışamaz ve çalışamaz raporu alıp iş yerine bildirmeli[/QUOTE]

BIR arkadaş çalışabilir raporunu almadan çalışmaya devam etmişti. Sgk o sürenin iş görmezligini ödemeli doğal olarak. Oradan aklımda kalmıştı da yazayım dedim

O sınır koyma bende de var heheh :) Bakalım ne kadar uyabılecegım. 74 ile basladım.85 le doğuma gıreyım ıstıyorum. Çok mu sey ıstıyorum :halay:

Süpermışi hadı kusmadan, bulanmadan atlatalım hepımız ınsallah.
Yaa ben de 74le başladım şimdiden 84üm :( benim de hedefim 85ti. :( beceremedim, sen yaparsın inşallah. :)

Back
X