2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Bebeğim uyanmiyo ya bugün oturup ağladım artık yapmadığım kalmadı artık ayak tabanı kızardi cimdik atmaktan hirpalıyorum resmen sarılığı fazla değil aslında çözemedim bu isi memeyi ben tutturamiyorum beceriksizim :KK43:
Bebek kaç günlük. Bense ilk hafta zorla uyandırdım.emzirdim.2.hafta dokTor uyandırma kendisi kalkar dedi.ve gerçekten geceleri kendisi uyandırdı beni.

PembeLokum PembeLokum benim kocam da horluyor :) biraz erken uyunaya çalışıyorum uyanirsam horluyorsa da kaldırıyorum napim :):oops: horlama bantları da biraz fayda ediyor sanki

O bantlar esimin sadece daha huzurlu uyumasini sagladi onun disinda horlamayi kesmedi:KK45:
Ya 1 yil 1 aydir evliyiz cok az beraber uyumuşuzdur cok denedik ben hic birinde uyuyamadim o uyudu sadece:işsiz:

Cnm napcaz peki walla ben mi alisamadim bilmiyorum. O aglayinca bende agliyorum.
Çocuk bugun tam uyuyamadi.
Biogia die damla basladik sabah veriyirum kakamiz iyi ama gazi işte o sorun.
Gaz olayini cozmem lazim ama nasil gaklamio işte
Ben az önce ilk defa emzirme sonrası gazını çıkarabildim :/ uğraş uğraş ovala ovala çıkmıyor. Zamanla alışcaz sanırım. Uzun sürecek belki ovalamak ama mecbur alışmamız lazım. Her zaman anneleri nerden bulcaz :) ilk günler ben de ağlıyordum o ağlayınca odadan kaçıyordum filan ama alıştım artık. Kiraz çekirdeği bantları var ya canım onlardan mı denesek acaba? Faydasını gören arkadaşlarım var. Karnını sıcak tuttuğu için daha kolay gaz çıkarır.

Bebeğim uyanmiyo ya bugün oturup ağladım artık yapmadığım kalmadı artık ayak tabanı kızardi cimdik atmaktan hirpalıyorum resmen sarılığı fazla değil aslında çözemedim bu isi memeyi ben tutturamiyorum beceriksizim :KK43:
Bebeğin olduğu yer sıcak olabilir mi? Sıcaktan da uyanamıyor bebişler. Uyandırmak için altını açmayı dene. Ben öyle uyandırabiliyorum anca topuğa vurma burun sıkma bizde de fayda etmiyor.

Tatlım ben kızımı emerken geyirmesi için karnının üzerine yatarak ve tipislayarak emziriyorum. Yaslanarak oturuyorum yatar gibi. Geyirmese de arkadan pirtlatiyor. uyudugunda göğsümde karinustu yatırıp bekletiyorum gazına faydası oluyor.

Benim günüm şöyle geçiyor. Sabah 5 veya 5buçukta oglum uyanıp yanıma geliyor. Altını değiştirip biberon veriyorum. Bebeğimin de altını değiştiriyorum. Bebeğim uyuyorsa oğlumla oynuyorum.

Uyumuyorsa oğlumu biraz avutup eşime yollayıp kapımı kitliyorum ve biraz uyuyorum. Eşim gitmeden büyük kızımi uyandiriyorum.
Önce kan ilacimi yutuyorum.
Sonra kahvaltı hazırlıyorum. Genelde tost veya yumurta. Çocuklara sallama çay bana kahve.
Bebeğim durmuyorsa kaselere kahvAltılık gevrek ve süt koyuyorum çocuklara. Kahvaltidan sonra parol içiyorum.
Üzerimi degisiyorum.
Sonra bebeğim uyuyorsa mutfaga bakıyorum.
Çöpleri ayarliyorum götürüp atıyor kızım.
Çamaşır varsa makineye kızımla atıyoruz. Serili varsa toplatiyorum ve katliyorum.
Anlayacagin ev işlerini sabah enerjim varken halletmeye çalışıyorum. Erken kalkıyoruz çünkü.
Ütü isine girmiyorum şimdilik.
Süpürgeyi de ellemiyorum.
Lavabolari ve tezgahı temiz tutmaya çalışıyorum ışte.
Kahvaltidan 2-3saat sonra atıştıriyoruz veya meyve yiyoruz.
Cocuklar dışarı çıkıyor veya balkonda falan oyun oynuyorlar.
Öğlen eşim gelince oğlumla uyuyor.
Yemek yiyoruz.
Yatıyorum hep.
Uzun süre ayakta durunca canım acıyor çünkü.
Ikindin kızımla veya tek kahve zamani.
Tv izlemeye başladım bu günler.
Sıkılmıyorum en azından.
Akşam iftar zamani eşim sakinse sakin değilse panik zamanlar geçiriyoruz kısa bi süre. Mesela bugün sakindi. Makarna cacik bile hazırladı.
Akşam yemeğinden önce de kan ilacimi içiyorum.
Sonra ya erken uyuyoruz ya da çay içiyoruz. Oğlumun gündüz uykusuna göre.
Uyumazsak meyve yiyoruz.
Akşam da parol içiyorum.
Gece uyanabilirsem ogluma biberon veriyorum eşim vermemisse.
Halim varsa ve oglum ayağıma dolasmazsa akşam yatmadan mutfagi toparliyorum.
Genelde böyle geçiyor.
Bebeğim gece gündüz ya yanımda ya kucağımda.
Yemeği bile emzirirken yediğim oluyor.
Sen anlattın ben yoruldum ya. Ne zor ama.ya 3 çocuk . Rabbim esirgesin sağlık versin sana dà güç. . Ben de hep yakın yaş aralığı 3 çocuk dusunuyordum. Dün eşime karnım agrio die ağlayıp dert yanarken bi tane bize yeter. Dedi..2.nin de mecbur sezeryan olacak olması çok korkutuyor ve uzuyor bizi. .O yüzden şimdi oğlum bize yeter dioruz. TaBi şimdilik boyle. Rabbim ne verir bilinmez

Kizlar merhaba, ben oğlumu 10 haziranda kucağıma epidural sezeryan la aldım. 1 gun sonra taburcu olduk. Allaha sukur agrim filan cok olmadi hemen ayaklandim. Her isimi kendim yapabildim. Ancak sütüm 4. Günü geldibu arada mamayla kaşıkla ve şırınga ile beslemeye çalıştık. Hemen 300gr kilo vermiş. Sarilikta başladı. Doktor biberonla beslememi ve her 2 saatte bir mutlaka uyandirmami istedi. Zira kendisi hiç uyanmiyor. Ancak bebek emmek halen istemiyor. Goguslerimde birikeni sagip biberonla veriyoruzresmen psikolojim bozuldu. O emmedikce oturup bende ağlıyorum artık. Sutumde o kadar çok değil. Tavsiye edebileceğiniz bişey var mı. Muhtemelen yazismissimizdir ama geçmiş mesajları okuyamadım...

Benimki de uyanmiyordu bezini aciyor musun? Bir tek bezini acinca uyaniyor bnm minnoş

Silikon gogus ucunu denedin mi emzirirken?

Kizlar merhaba, ben oğlumu 10 haziranda kucağıma epidural sezeryan la aldım. 1 gun sonra taburcu olduk. Allaha sukur agrim filan cok olmadi hemen ayaklandim. Her isimi kendim yapabildim. Ancak sütüm 4. Günü geldibu arada mamayla kaşıkla ve şırınga ile beslemeye çalıştık. Hemen 300gr kilo vermiş. Sarilikta başladı. Doktor biberonla beslememi ve her 2 saatte bir mutlaka uyandirmami istedi. Zira kendisi hiç uyanmiyor. Ancak bebek emmek halen istemiyor. Goguslerimde birikeni sagip biberonla veriyoruzresmen psikolojim bozuldu. O emmedikce oturup bende ağlıyorum artık. Sutumde o kadar çok değil. Tavsiye edebileceğiniz bişey var mı. Muhtemelen yazismissimizdir ama geçmiş mesajları okuyamadım...

Tavsiye edebilecegim en guzel sey pes etmemek pes etme cnm

Ben lansinoh gogus ucu ciksrtici ve avent gogus ucu koruyucu almistim cikartici ile bi kac damla sut cikarip onu hemen koruyucu icine damlatip (koruyucu gogsumde takiliyken) hemen bebegin agzina vermeye calisiyorum gogsumu boyle boyle sutun tadini ala ala emmeye basladi gogsunu tutturmaya calisirken agzina siringa ile de sut damlatabilirsin

Uyanmayan bebek benimki de, ustunu soyarak bezini acarak uyandiriyorum

Tatlım bol yürüyüş yap inşallah o zamana kalmazsın. Sakin ol. Panik yapacak bi şey yok. Bebeğin durumu iyiyse bekle guzel güzel. Neşeli ol. Moralini yüksek tut.

Suni sancı atlatilamayacak bi şey değil. Yeter ki sen sabırlı ol ve ufak sancilarda kendini fazla yıpratıp rezil olma. Hemen sezeryan diye tutturup pes etme. Kararlı ve sakin olursan daha çabuk ve kolay bebeğine kavuşursun inşallah.

Enerjini kavuşma anına sakla ve ekibe sürece teslim ol, uyumlu ol. Ona buna çatmaya bağırmaya oraya buraya vurmaya enerjini tüketme.

Suni sancı rahmin toparlanmasina süt gelmesine de yardımcı olur. Kademeli veriyorlar zaten. Alıştıra alıştıra yani. Belki gerek kalmadan doguverir yavrun
Cok tesekkur ederim aynen dediginiz gibi o tarihe kalmadan dogumumu yaptim. Suni sanci verdiler bu sayede sutum var insallah da artar.

Ben hala doğuramadım kızlar:))) gülsem mi ağlasam mı.. 42 haftaya gidiyorum bebeğim yerinden memnun ama son hafta ağzımdan sırtımdan altımdan bri yerleri çılacak gibi.. Bu sıcaklardq çok zor... Kızım da kucağımdan inmiyor:( rabbim her şeyin en güzelini doğrusunu bilir, hakkımızda en hayırlısı güzeli olsun sağlık afiyetle inş..

Canim sana bisey sorcam ya benimde dikisler var cok afedersin buyuk tuvaletim geldiginde tutamiyorum kosarak gidiyorum ordaki kaslar calismiyo bugun 4.gunum normalmi yoksa bi anormallikmi var anlamadim ben :KK43:

Canım bende de tam ters etki yaptı. 19 gün ve hala doğru düzgün büyük tuvalete çıkamıyorum. Ama ben de ilk günlerde küçük tuvaletimi dediğin gibi tutamıyordum. Anında koşup genede yetişemeyip altıma yaptığım için ağladım iki kez ama birhaftada falan düzeldi kaçırmıyorum artık. Birkaç güne geçer inşallah seninki de.

Bebeğin olduğu yer sıcak olabilir mi? Sıcaktan da uyanamıyor bebişler. Uyandırmak için altını açmayı dene. Ben öyle uyandırabiliyorum anca topuğa vurma burun sıkma bizde de fayda etmiyor.
Evet evimiz çok sıcak bu yaz ben emzirirken sirilsiklam ter oluyorum bebise dokunur die karşılıklı pencere acamiyoruz esmiyo bu yüzden :( altını açmam onun hiç umrumda değil canım

Bezini açınca umrunda bile değil cnm canini yakıyorum bildiğin uyandırmak için :KK43: göğüs ucum var diye almadım ama tutturmak için fayda eder mi ki öyle mi yapsam

Benim de gogus ucum var da bir turlu tutturamadigim icin silikonla emziriyorum iste cnm ya bebek de alisti artik birakmiyor silikonu

Bezini acma da fayda etmiyorsa acimasiz olcak belki ama temizleme pamuguna soguk su degdirip tenine degdirsen olur mu ki

Canım göğsünü ağzına zorla ds olsa yerleştirip memeyle ağzı arasına şırınga ile o bi iki çektikce sütünden damlatabilirsin. Gerçi sen bebek hiç memeyi tutmuyor diosun ama şırınga ile beslendiği için alışmis olabilir Zahmetsiz çekmeden süt gelmesine. Pes etmeden devam edelim rabbim bebelerimizi hayırlı etsin

Back
X