• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Ben bırakıp da çıkamam dışarı henüz ya :) ağlar meme ister aklım kalır. Ben nereye o da oraya :):)
İyi çocuk yapmak için bir araya gelmişsiniz canım :KK48::KK48::KK48: ben iğne vurmayı arada unutuyorum ya. Ve zoruma gidiyor. Sanki canım acıyacak gibi hissediyorum. Evlat için olunca ayrı oluyormuş demek ki. İlaç içiyor musun? Ferrum vermişti doktor bir onu içiyorum.

Bizim de aklimiz kaliyo ya iste :)) zor :) bebisle ciktik 2 kere yuruyuse :)

Bidaha da herhalde 2. Cocuk icin bi araya geliriz artik :D

Bnm igneleri unutmam mumkun mu artik burdaki dr esime felc olur hayatini kaybedebilir vs vs korkuttu esim unutmuyor her aksam igneyle dikilyor basima

Evlat icin katlaniyomussun da o karnindayken, ama boyle de cok zor oluyor gerci bu da evlat icin, bana bisey olursa kim bakacak yavruma

Ferrum bana da verdi de onu unutuyorum ya ac karnina ya

Herkese çok teşekkür ederim..Allah razı olsun..ancak yazabildim çok şükür iyiyiz bebek te ben de..ama çok ağrım var hele yürümek işkence.. sütüm de hiç yok mama verdik..sizin ne zaman geldi sütünüz ya emmezse diye korkuyorum:KK43:
Hadi bakalım hoş geldin sütüm gelecek mi bebeğim emecek mi günlerine :):):):) hepsi zamanla olur canım rahat ol. Hepimiz ilk günlerde aynı şeyleri yazdık buraya emmiyor sütüm yok azıcık geliyor vs vs. Benim doğru düzgün 4. Günden sonra gelmeye başladı. Duş alınca. Onun faydası oluyor. Süt doğru düzgün gelene kadar emzirmeye alıştırmaya çalış canım. Göğüs ucun yoksa uç çıkartıcı al mutlaka. Onunla çekince ucuna azıcık da süt geliyordu öyle ağzına veriyordum memeyi. Bir kol altında bir göbek üstünden zorlaya zorlaya tutturduk memeyi. İnşallah daha çabuk alışır senin bebişin. Ağrılarını çok düşünmemeye çalış iyiyim diyerek telkin et kendini. Ağrıyacak ama geçecek. Bebeğine kavuştun en büyük mutluluk işte :) Allah onu size hayırlı evlat sizleri de ona hayırlı anne baba eylesin inşallah.

Tmm hemen ilk emmesinde denicem insallah
canım hafif hafif sık bırak dedim ya çok da hafif değil yani sağar gibi biraz sık sık bırak, o emerken yap durunca sen de dur. durunca tekrar başlamıyorsa emmeye çenesinin altını dürt biraz gıdıklar gibi emmeye başlayınca tekrar yap. uğraş biraz yani.

Herkese çok teşekkür ederim..Allah razı olsun..ancak yazabildim çok şükür iyiyiz bebek te ben de..ama çok ağrım var hele yürümek işkence.. sütüm de hiç yok mama verdik..sizin ne zaman geldi sütünüz ya emmezse diye korkuyorum:KK43:

Gecmis olsun tatlm:KK200:
En kisa surede toparlan insaallah
Benim sutum 3 gunden sonra geldi canim endise etme gelir:KK200:
Emzirme konusunda hiiic pes etme surekli ugras cnm 10-15gunde anca duzene giriyor emzirme isleri
Bebeginde emme refleksi var ama emmeyi bilmiyor o nedenle ona sen ogreteceksin sen zorlayacaksin kafasindan ittire ittire emzireceksin cnm
Bebegin gobegi senin gobegine degecek
Bebegin burnu ve cenesi de memene degecek
Bebegin kafasini geri cekmesine izin vermeyeceksin
Silikonsuz emziriyorsan orta parmak ve isaret parmaginla meme ucu ve cevresini tutabildigin kadar tutup bebisin agzina sokusturcaksin:) sonra elini cekmeyeceksin
Yaninda birileri de memeni sıkip sikıp birakirsa iyi olur

Bizim de aklimiz kaliyo ya iste :)) zor :) bebisle ciktik 2 kere yuruyuse :)

Bidaha da herhalde 2. Cocuk icin bi araya geliriz artik :KK70:

Bnm igneleri unutmam mumkun mu artik burdaki dr esime felc olur hayatini kaybedebilir vs vs korkuttu esim unutmuyor her aksam igneyle dikilyor basima

Evlat icin katlaniyomussun da o karnindayken, ama boyle de cok zor oluyor gerci bu da evlat icin, bana bisey olursa kim bakacak yavruma

Ferrum bana da verdi de onu unutuyorum ya ac karnina ya
Aç karnına mıymış benim ilacın üstünde tok yazıyor :):):):):) gerçi ben kafama göre aklıma geldikçe içiyorum. Biz henüz çıkamadık dışarı. Yani doktor kontrolü dışında çıkmadık. Bebek arabamızı bekliyoruz.yarın bir gün gelir herhalde. Gelsin de iftar için dışarı çıkmayı planlıyorum.

Doğru pardon söylemiştin. Sen uyandırıyorsun gece, sağmaya vaktin kalmıyor. Sen de uyuyamazsın. Uyandırmasan keşke. Kalkınca da uykusu açılmadan mama verip tekrar uyutsan. Senin de dinlenmeye ihtiyacın var.

Beni büyüten doktorun lafı "akşam 10 mama son" :)

ben 12'de son kez hem meme hem mama veriyorum. Gece 3'te 20dk sağıyorum. 5-6 gibi kalkıyoruz. Gece sağdığım öğlene kadar götürüyor.

Doktor ilk 1 ay böyle olur dedi. İnşallah bir ay sonra bırakırız mamayı. Sağmadığın için sütünün arttığını görmüyorsun ama inan her gün artıyor. Arttıkça rahatlayacaksın.

Ins artar tabii. Ben elimden geleni yapiyorum icim rahat. Aman mama daha rahat deyip dayamiyorum mamayi .ama olmayınca olmuyor iste. Ilk zamanlar göguslerim daha dolgundu. Bazi ailevi olaylar oldu cok yiprandim sutum hemen etkilendi. Suan ne uyku ne istah ne sut nede wc hicbir duzenim yok. Ama moralim iyi. Hamdediyorum Rabbim e yavrum var kucagimda saglikli. Kalan diger seylerde benim sinavim olsun diyorum. Yoksa gucum tüketir ve bana muhtac olan yavrumu kim düşünür.

Aç karnına mıymış benim ilacın üstünde tok yazıyor :):):):):) gerçi ben kafama göre aklıma geldikçe içiyorum. Biz henüz çıkamadık dışarı. Yani doktor kontrolü dışında çıkmadık. Bebek arabamızı bekliyoruz.yarın bir gün gelir herhalde. Gelsin de iftar için dışarı çıkmayı planlıyorum.

Benimkinde de ac karnina yaziyor :D

Benim bebek arabasiyla gezme hevesim cok ya cok guzel oluyor :) doktora bile yuruyerek gidiyoruz bebek arabasiyla

Hamileligim boyunca 2 saat uzaktaki doktora gittim

Simdi cocuk doktoruna evime 10 dk uzakliktaki bi hastaneye gidiyorum :D

Hemencecik gidip donuyoruz :D

seker000 seker000 seni merak ediyordum canım gözün aydın. Doktorun dediği gibi mi çıktı kilosu boyu baş çevresi. Bebeğine kavuştun bunu düşün en güzel süt yapan şey bebeğini koklamakmış cnm. Bir de hurma ve incir de bol süt yapıyormuş. Kuzenim lactamilin kuşburnu çayının da sütünü arttırdığını söylemişti.

Ne ki bu damla? Kanaman bitti mi bu arada?

Emziren anneler icin bitkisel takviye cnm sut arttiriyormus hastanede sana o bahsettigim hemsire aldirdi onu kullaniyorum hep meyve suyu ya da su icine 15 damla katiyorsun gunde 3 kere yani 3 bardak

Kanamam bitti hatta bugun gusul abdesti aldim bakaym gelmezse tekrar namaza bi an evvel baslamak istiyorum rahatlamak huzur bulmak icin

emy0364 emy0364 cnm benim göğüslerim de büyük normalde zaten 90 di şimdi oldu 100 :) evde memeler fora geziyorum eşime diyorum artık cekiciligim falan kalmadı gözünde :)) benim memeyi tutarken de sinirleniyo yakalayamiyo bebisim içine gömüluyo ben de başını iki parmak arasına alıp ağzına veriyorum öyle tutuyo :)

kızlar ya hep konuşuyorsunuz ya şu kadar sağdım vs diye, stok yapmak isteyenler de var arada. ben ilk günler şişliğini biraz alacak kadar sağmıştım sadece başka sağmadım hiç. sütüm var yetiyor diye düşünüyorum ama dedim acaba bi göğsü emzirmeyip sağsam ne kadar çıkar merak ettim. 1. ay kontrolüne gidince çocuk az kilo almış diye şok olmayayım sonra. bir de bi rahatsızlık birşey olur ilaç kullanmak gerekir falan emziremem ya da bi yere gitmem gerekir eşimin vermesi için hiç stok vs yapmadım bu bahane ile yapayım diye ben de sağdım.
sol memeyi en son 13.00 da emzirdim uyuttum ve kullanıma kapattım sol memeyi. 16.30 a doğru altını alıp sağ memeyi verdim.
işim bitince 17. 00 a doğru (4 saat geçmiş oldu bu memeyi emzirmenin bitişinden) sol memeyi sağmaya başladım (Kraft pure tekli elektrikli pompa ile) biraz uyarı modu, sonra biraz 1. ayarda sağma modu, biraz 2. ayarda sağma modu, biraz da 3. ayarda sağma modu ile. 20 dk sağdım 50 ml çıktı.
o arada kızım altına yaptı ağlamaya başladı pompayı bi kenara koydum içindeki sütü de boşaltmadım. kızımın altını aldım sağ memeyi verdim sakinleştirdim bu işlem yarım saat sürdü.
sonra pompayı tekrar elime aldım sol memeyi sağmaya devam ettim 10 dk daha sağınca önceki ile beraber toplam sağdığım 70 ml yakındı. pek gelmemeye başladı ben de bıraktım derin dondurucuya kaldırdım sütü.
sizce nasıl. sizin sağdıklarınız tek meme mi çift meme mi?

Sen beklemekte ısrar edersen, gun asiri nst çekilirsen beklersin.
Ama suni sanci olarak önce propes diyorlar herhalde alttan vajinaya koyuyorlar ondan verirlerse bence daha iyi, ama seni takip eden doktor benden tabi ki daha iyi bilir. Bol bol yürü dans et neşeli ol.
Sağlıkla kavuşursunuz inşallah
Allah razı olsun, inşallah

Gözün aydın, sıkıntılı süreç insallah kısa sürer

Benimkinde de ac karnina yaziyor :KK70:

Benim bebek arabasiyla gezme hevesim cok ya cok guzel oluyor :) doktora bile yuruyerek gidiyoruz bebek arabasiyla

Hamileligim boyunca 2 saat uzaktaki doktora gittim

Simdi cocuk doktoruna evime 10 dk uzakliktaki bi hastaneye gidiyorum :KK70:

Hemencecik gidip donuyoruz :KK70:
Benim de hep hevesimdi bebek arabasını alıp yürüyüşe çıkmak :):) bakalım yapacak mıyım :):) üşenip arabayla gidebilirim kendimden beklediğim bir durum :/ :)

Emziren anneler icin bitkisel takviye cnm sut arttiriyormus hastanede sana o bahsettigim hemsire aldirdi onu kullaniyorum hep meyve suyu ya da su icine 15 damla katiyorsun gunde 3 kere yani 3 bardak

Kanamam bitti hatta bugun gusul abdesti aldim bakaym gelmezse tekrar namaza bi an evvel baslamak istiyorum rahatlamak huzur bulmak icin
Faydası oldu mu peki sütüne? Faydası varsa alayım ben de. Ayy benim hemşireler çok gıcıktı. Yani bebek hemşireleri iyiydi ama benle ilgilenenler çok sinirdi. Benim hala az az devam ediyor kanama. Kontrole ne zaman gidiyorsun?

R r0s3n benim bebegim de uyurken inliyo ben diyorum morali çok bozuk :) normaldir muhtemelen canım
benim kızımda uyurken bazen sesler çıkarıyor ıkınıyor, hiyk diye bir ses çıkarıyor vs ama ağlamıyor, uyanmıyor diye çok önemsemedim
gazdan sanırım kızlar. İnternette okuduğum yerlerde öyle yazıyordu. Zaten gaz çıkarmak için de sıkıyor kendini kuzum. Benimki de uyanmıyor ama yazık sıkıntı var diye üzülüyorum :/

Back
X