• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
E
Hanımlar bebeğim tam 13 saattir 5 dk'dan uzun uyumadı ve sürekli emiyor. Göğüslerim sabahtan beri yumuşak. Sıkınca birazcık sızıyor hepsi bu. Gözlerim kapanıyor. Tükenmiş durumdayım. Bir de ağlıyor! Çok aç galiba :KK43:(

Bugünkü doktor randevum ertelendi. Tartılamadık. Ama evdeki tartıya göre çok iyi kilo almış. Tartı mı yanlış acaba? Şu halimizi görenseniz acırsınız. O hırsla eniyor ve yorgun düşüp uyuya kalıyor ağlayarak uyanıyor ben süt diye dua ediyorum gözlerim kapanıyor , dokunsan ağlayacak gibiyim
evdeki tartin dogruysa sakin mama verme baska seyden agliyidur canim ya ben kizima icim kanayarak mama vermek zorunda kaldim ve hala veriyorum hic istemiyorum mama icmelerini
Bizde kendimiz evde tartardik bi o kucagimdayken cikardim tartiya bide onsuz
Eger kilosunda sirun yoksa sakin verme mama
Her agladigindada memeye koy sabret dayan guclu olmaya calis

Olabilir canım. Nazar da olmuş olabilir. Nazar olan çocuk uykuya rahatça dalamıyormuş. Yani öyle diyorlar :)
Benimki de şu an sürekli emmek istiyor. Hah uyudu dedim 5 dk uyudu :/ uyandı
Evet nazarda cok oluyor ben okuyom ama bugun pek fayda etmedi

Çarşamba günü bir ayımız doluyor sağlık ocağında kontrolümüz var ben de kaç kilo oldu bebeğim merak ediyorum evde kucağımdayken baskülde Tattığında 5 kg'ı geçmiş oluyor Ama bir ayda 1 kg'dan fazla almış olamaz herhalde en azından olması gereken kadar kilo almış olsun yeter.
Ve bugün bir Bezinde kakası mukusluydu sizce nedendir önemli bir durum mu
Bir kilodan fazla alabilir canim ne guzel masallah sutun iyi besliyor demekki

Kizlar dr. Gittik 3 günden az kaka yapmazsa kabızlık saymiyorlarmis.. Ama bize lagman yaptılar hemen yapiverdi oğlum..dr. kaskatı kesilmiş dedi... milupanin bebekler için çayı var onları kullanin dedi...

Ne guzel bayanlar , masallah suphanallsh. Ben de sizler gibi olmak icin ugrasiyorum:/ sutum az sıkınca damla geliyo ama bebek emiyo cok sukur. Biraz tontis dogdugu icin sut yetmiyo ve mama veriyorum:\
Bol bol sağ kendini canım. Ben üç saati geçirmiyorum. En son tek mememi sonuna kadar emdiyse, uyutup gidip diğer memeyi sağıyorum. Dolu memeyi 15 dakika sağdığımda öbürü de tetiklenşyor galiba hemen diğerini de sağıyorum. Sabaha karşı olan emzirmeler çok uzun sürüyor diye 15-20 dakika emzirip bu sağdığım sütleri veriyorum sonrasında. Sen de mama yerine kendi sütünü biriktir bence. Hem düzenli sağım yapıp memeleri verimli boşaltırsan sütün daha da artar. Benim oğlum da 3.750 doğdu. Üstelik 9 gün emziremedim küvezdeydi ama memeleri hep sağdım hep sağdım küvezin ikinci gününden itibaren hep süt götürdüm. Bir de son süt çok önemli, mümkün olduğu kadar her seansta tek meme verip aynı memeyi en az 20 dakika emzşrmeliymişiz. Sütü çok bol olmasına rağmen bebeği yeterli kilo almayanların olayı buymuş. Sütüm yaramıyor dedikleri aslında yanlış besleme tekniğinden kaynaklanıyormuş yani. Yağ oranı yüksek besleyici son sütü mutlaka vermeliymişiz.

Valla o uyudu mu sen de yat uyu. Zor bulunabiliyor o zamanlar. Bugün öğlen güzel uyudu çamaşır işleriyle uğraştım ikindi uykusunda ben de uyurum onla dedim. Uyuduk ama yarım saat :/ o zamanları iyi değerlendir yani eşin anlayışlıysa yemek hallolur bir şekilde.

Sütün tadını değiştiriyormuş bu da bazı bebekleri huzursuz edermiş. Bizimkileri huzursuz etti demekki.
Bugun meneyi ilk Başlarda verdiğimde emdi Bıraktı , ittirdi falan sonra kabul etti , ya bende acıyı çok severim , Dediğin gibi dikkat etmek lazım ... Hamileliğin 9 ayının 6.5 Ayında hep yattım, yemeği ya annem ya eşim yaptı , hatta ben geç uyanıyorum diye kahvaltımı bile hazırlayıp öyle gidiyordu işe , bende artık onu yormak istemiyorum ama yapacak birşey yok , eski düZene devam :)))
Karnına zeytinyağ sürüp bebeği yakmayacak sıcaklıkta havlu koy canım.
Ben de pek damla şurup vermek istemiyorum. Sistemi zayıflatıyor diyorlar. Birkaç kez verdim ama şimdi masaj sıcak tutma vs onları uyguluyorum. Biraz zaman alıyor ama :/
Kuzum kabız olmuş , dün normal yapmıştı ama bugun gece baya Katı yaptı , ben ishalken kabız kalmayı nasıl başardı acaba:)

Kizlar bende mayis annesiyimbenim oglusumda gazli bi bebekti metsil zinci sap hepsini denedim fakat nafile birtek kimyn iyi geldi mutis gaz cikartiyor cok sukur
Tüm baharatları severim , hatta baharat hastasıyımdur bir kimyonu sevmem , kimyonlu olan eti yiyemem , Yemeğin içine katıldıysa hayatta yiyemem , ama bebek için Yaparım lu an jarşımda ı kadar çok kıvranıyor ki uykusuda çok , uyanamıyorda :( onu böyle görmektense Yemeğe razıyım , tarif verebilir misin canım , çayımı biz mi içicez, yada balla karıştırıp yiyen varmış

[QUOTE="dlrsordn, post: 47221979, member: 113273"Canim.kimyonunasi kullaniyosun[/QUOTE]
Esra erolun tarifini yatim be cok rahatlatti yalniz bebeklerin 1 ay dan byuk olmasi lazim diye biliyorum yarim fincan suya yarim cay kasigi kimyon atip kaynattim 2 kasik suzup verdim cok sukur dunya varmis icerigini bilmedigim damlalardan iyidir diye dusunuyorum bevegin kucukse sen cayini yap ic sutte artiriyo hem tohum kimyonla

Tüm baharatları severim , hatta baharat hastasıyımdur bir kimyonu sevmem , kimyonlu olan eti yiyemem , Yemeğin içine katıldıysa hayatta yiyemem , ama bebek için Yaparım lu an jarşımda ı kadar çok kıvranıyor ki uykusuda çok , uyanamıyorda :( onu böyle görmektense Yemeğe razıyım , tarif verebilir misin canım , çayımı biz mi içicez, yada balla karıştırıp yiyen varmış
Butun yemeklerine atabilirsin ben tohum kimyonu 1 bardak kaynar suda demleyip biraz ilidiktan sonra iciyorum iki kasik oglumada veriyiyirumm yalniz bebeginiz kucukse yani 1 aydan kucuklere verilmiyo diye biliyorum kendiniz tuetin bol bol bende sevmem ama yapacak bisi yok bebisler icin her seyi yapio ibsan yeter ki dortbukkum olup cani yanmasin rabbim onlari bizlere bagislasin

Sseni anliyorum rezenede pek hos kokmiyo sabir diyelim bi kac ay gececek burnunu kapa iciver
Çok Sağol canım , içiyorum şimdi bol limonlu ama :)) bastırdın tadını diye :)) inşaallah etki eder, biz şimdiye kadar hiç ilaç vermedik 1 ay dolsun diye , bi Kerr 1 Çay kaşığı rezene verdim o gün mukuslu gayta yaptı , bende ona bağladım, 1 ayımızın dolmasına 6 gün kaldı :))

Benim de 1 ayin dolmasina 6 gun kaldi emy0364 emy0364 ben de kendim kaynatip iciyim tohum aldiriyim esime. Kivranmaktan bi hal oldu yavrum uyuyamiyoda bende aglicam artik o kivrandikca. Ne yaptiysam cikartamiyo. Ilac vermeme sebebin nedir zararliysa bende vermiyim hic bi zarari yok dediler :(

• Beğen
Reactions: 9ay
Çok Sağol canım , içiyorum şimdi bol limonlu ama :)) bastırdın tadını diye :)) inşaallah etki eder, biz şimdiye kadar hiç ilaç vermedik 1 ay dolsun diye , bi Kerr 1 Çay kaşığı rezene verdim o gün mukuslu gayta yaptı , bende ona bağladım, 1 ayımızın dolmasına 6 gün kaldı :))
Canim c vit gaz yapiyormus aklindq olsun

[QUOTE="dlrsordn, post: 47221979, member: 113273"Canim.kimyonunasi kullaniyosun
Esra erolun tarifini yatim be cok rahatlatti yalniz bebeklerin 1 ay dan byuk olmasi lazim diye biliyorum yarim fincan suya yarim cay kasigi kimyon atip kaynattim 2 kasik suzup verdim cok sukur dunya varmis icerigini bilmedigim damlalardan iyidir diye dusunuyorum bevegin kucukse sen cayini yap ic sutte artiriyo hem tohum kimyonla[/QUOTE]
Toz kimyon mu canim

Back
X