• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Evet bizim doktorumuz Da rahat Bi daha baktırmayın değerine dedi inşallah en kısa zamanda tamamen atarlar
Canım ben de ikinci kez sarılık için götürdüğümde tahlil yapılmıştı bir değer düşmüştü. Doktor düşüşe geçmiş problem yok bir daha tahlil gerekmez sık sık emzir demişti. Düşmeye başladı mı problem kalmıyor demek ki.

Kızlar benim bebeğim kucağa alıştı yatırdığım an ağlıyor kucağıma alınca susuyor..şuan annemlerde kalıyorum eve gidip tek kalınca napıcam ben :KK43:
Bütün bebekler öyledir korkma :) uyuyacağı zaman yatır, ağlayınca al, böyle böyle en fazla 3-4 kerede koyduğun yerde uyur.

Kızlar benim bebeğim kucağa alıştı yatırdığım an ağlıyor kucağıma alınca susuyor..şuan annemlerde kalıyorum eve gidip tek kalınca napıcam ben :KK43:

Daha küçük kucağa alışma değil sana ihtiyaç duyuyor bi sure sonra derin uyuyacak veya etrafı seyredalacak merak etme doysun sana mahrum etme. ilk 3ay anneye iyice doymali

Emzirme kampı nasıl oluyor en pratik şekilde biri anlatsın allah rızSı için ya :KK43:

Tatlım ben baştan beri emziriyorum
yapan arkadaşlar anlatsın
Bi blog varmış Tomrisin emzirme notları diye onu öneriyorlar
ama bencesi:
bebekle yatıp bebekle kalkıcan
Gak dese emzirecen guk dese emzirecen
Başka bişey vermiyecen
Derin uyursa veya başka kucak varsa bırakıp, öyle işlerini görücen
Gündüz kısa süre de olsa uyuyacan
Mamadan biberondan vs ümidi kesecek, emecek, emdikce de sütün ona göre olacak.

Kızlar bebeklerinizin gozlerinin beyaz kısmı tam beyaz mi benim ki sarı duruyo birazcık sariligi yok ama.bi de uyaninca uykuya dalamiyo bizimki sizde değişik yöntemler var mı neler yapabilirim?

Gezdiriyorum
tekerleme, şarkı söylüyorum
gözlerini okşuyorum
Ayağımda çok yavaş salliyorum
Kollarının altından kaburgalarindan tutup sallandiriyorum ve ayaklarını hafifçe zıplatiyorum
Kollarını arkaya esnetiyorum
Mimik yapıyorum konuşurken
Yormaya çalışıyorum yani
Yuvarliyorum yatakta sağa sola..
Daha neler neler
Ne şarkılar uyduruyorum..

superselma superselma Canım gece emzirdikten sonra gazını çıkarıyor musun? Geri beşiğine koyuyor musun?
Ben geceleri 3 saatte bir uyandırıyorum. Bırakınca 5-6 saat uyuyor. Aslında doktor uyandırma dedi ama sütüm bol oluyor ve o da dinlenmiş olduğu için iyi emiyor diye kaldırıyorum. Ama huzurla uyurken emzirip geri uyutunca genelde zor dalıyor ve kıvranıyor. Bende bu gece bir daha kaldırmayacağım. Kendi kalkınca veririm. Ben iyi besleyemedim ilk başta.
3400 kg 51 cm doğdu
1 ay sonra 4000kg 54cm olmuş
Doğum kilosuna 2 haftada ulaştı. 3 hafta mama verdik. Sütüm artmadı. Son 10 gündür sadece emziriyorum ve süt yeni artıyor. Günde 30 gram almış. Gece vermezsem sanki daha az alırmış gibi geliyor ama uyuyunca büyür derler. Zaten gündüz uyumuyor. Bari gece uyusun. Boyu da uzun doğdu ama ilk ay iyi uzamadı. Acaba iyi beslenmediği için mi :KK43:(

Bir de 2 saat bir seferde mi emziriyorsun? Benimki 15 dk sonra kendi bırakıyor ve uyuyor. Ben de doydu diye düşünüyorum. Bazen devam etmeye çalışıyorum en fazla 10 dk daha emiyor. Nasıl 2-3 saat emziriyorsun? Yorulup uyumuyor mu?

elinde mi ters çeviriyorsun canım? Yani midesi eline mi geliyor?
evet canım

Kızlar ya bugün bebeğim çok ağlıyor. Ne yapsam eğlendiremiyorum. ayrıca yine emip emip doymama günündeyiz

Kızlar bebeklerinizin gozlerinin beyaz kısmı tam beyaz mi benim ki sarı duruyo birazcık sariligi yok ama.bi de uyaninca uykuya dalamiyo bizimki sizde değişik yöntemler var mı neler yapabilirim?
Evet canım biraz sarıydı. Son günlerde tam beyaz. Ana kucağına koyup karşısına oturup konuşuyorum, değişik sesler çıkarıyorum, siyah beyaz kartlar gösteriyorum, oyuncakları gösteriyorum, yorulunca zaten mızırdanmaya başlıyor o zaman da kucağa alıp şarkı, ninni söylüyorum. Hiç biri olmazsa yatakta yanıma yatırıp emziriyorum, çoğu zaman öyle uykuya dalıyor.

Kizlar sizin bebekleriniz emzik emiyor mu ben cok istiyorum emsin ama sadece acken aliyordu simdi hic almiyor :( emzigimizin markasi avent shoothe genelde bebekler seviyormus aslinda

Bebeginde burun tıkanıklığı yasayan varmi.
Dogdugundan beri boyleyiz. Serum fizyolojik ve burun spreyi kullaniyorum ama rahatsizlik veriyor emerken. Doktora goturdum burnu tıkalı nemden diyor ama evin sic dikkat ediyorum. Burnunda guguda yok olsa onlari temizlicem gorunmuyor. Emerken hikir hikir yavrum
Benimkinde de ozellikle emerken burnunda hirilti oluyor baska zaman yok. Tikali olsa surekli hirildamasi lazim degil mi? cozemedim.

Kizlar sizin bebekleriniz emzik emiyor mu ben cok istiyorum emsin ama sadece acken aliyordu simdi hic almiyor :KK43: emzigimizin markasi avent shoothe genelde bebekler seviyormus aslinda
Benimki canı isterse emiyor canı istemezse emmiyordu. Ben de tamamen kaldırdım ortadan. Nedense çok hijyenik gelmiyor. Ağzından yatağa filan düşüyor sürekli yıka getir zor geldi :) şu an emziğe ihtiyaç duymuyorum ilerde gerekirse bakarız :)

Back
X