• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Kizlar dun bi cocuk psikiyatristi arkadaşımla konuştum. Bebeklerin gelisimi acisindan 8 de yatmalarini öneriyorlarmis. Bide harvey karpin 5s ini uygulayan var mi ise yariyor mu? Bide 2 aylik oldu bebegim bu saatten sonra kundaga sarabilir miyim sizce?
Hence 8 çok standart olmuş. Bu mevsimde 8:30'da hava kararıyor. Bence 8:30-09:00 iyi. Daha hava kararmadan yatılmaz bence. Gece dinlenme zamanıdır. Ben 8'da özellikle perdeleri açık bırakıyorum ki havanın karardığını gördün. Kararır kararmazda perdeleri çekiyorum, ışıkları yakıyorum ve bak uyku vakti geldi demeye ve uyutma çabalarına başlıyorum. Genelde 09:00'da uyuyor. Bugün hariç :)

Kendi kendine dönebilene kadar kundağa sarılıyor. Genelde 3 ay. Ben hala geceleri yapıyorum.

5s i bilmiyorum ama tahmin edeyim: kundak, pışpışlamak, slinge taşımak... bunları yapıyorum bilmem doğru mu :)

Cnm bebisin emince gelir belki mesela ben geçen gece sütü sağmak istedim aldığım makine de iyi bişey güya inanmazsin tam bir buçuk saat ugrastim sağmadi ama sütüm vardi eminim hatta bebeğim yutmakta zorlandı seninki de öyle olmasın sakin
Canım antibiyotiğe başladım , ateşim çıktı :( o Yüzden veremiyorum mememi :( normalde emdikten sonra sütümü sağdığımda 10-15 Cc daha çıkardı :( çok kötüyüm sütüm MÜ kesildi acaba :(

İki gündür zor uyuyor bebeğim :/ emerken uyuyor bir korkuyla hiiiii diye içini çekerek uyanıyor. Arabada giderken uyudu yatağa yatırdım hemen uyandı. Uykusu 10 dk anca sürüyor :/ gündüz uyandıkça emzirdim pışpışladım uyuttum. Bir şeyden korkuyor gibi bir hali oluyor :(

Geçmiş olsun canım kızarıklık görünen yeri sıcak su tutarak ovalayip sagmaya çalış.
Canın bi yiyecek istedi mi?
Bende canimin istediğini yemezsem oluyor.
Ya sorma canım burada sular petrol kokuyor , Bebeğin giyecek hiç kısa kollu badisi kalmamıştı , bi yıkadım sabah bildiğin mazot kokuyor :( sıcak su torbası yapacağım

İki gündür zor uyuyor bebeğim :/ emerken uyuyor bir korkuyla hiiiii diye içini çekerek uyanıyor. Arabada giderken uyudu yatağa yatırdım hemen uyandı. Uykusu 10 dk anca sürüyor :/ gündüz uyandıkça emzirdim pışpışladım uyuttum. Bir şeyden korkuyor gibi bir hali oluyor :KK43:
Ayni bizi anlattin sanki. Gece bikac kere aglayarak uyanip emip uyuyo ama her gece. Gunduzde ayni

Kizlar dun cok kotu oldum :KK43: kalabalik misafir vardi kv nin arkadaslari. Iclerinden biri ana kucaginda yatan bebegimi severken birden bi aska hirsa geldi. Yan cevirdi poposuna var gucuyle vurdu vurdu.. hirsini alamadi kaldirdi kucaginda oyle bi sarsti ki.. herkes ay ay bagirmaya basladi biri diyo ay annenin ici gittii.. ben soka girdim o an hicbisey yapamadim. Cocugumu doyasiya hirpaladiktan sonra katilarak aglamis halde oh al bakalim simdi annesi diye kucagima ativerdi. Kuzumu kaptigim gibi odaya nasil kostum bilmiyorum.. hemen emzirmeye calistim aglamaktan alamadi bile ki benim ogluma meme dedin mi akan sular durur.. esim geldi pesimden sinirden deliye donmus ben hala soktayim.. zor bela sakinlestirdim emzirdim kucagimda uyuttum icini ceke ceke uyudu yavrum.. o insan kiliklinin kucaginda sarsilirken bebegimin buzulmus dudaklari titrek cenesi gozumun onunden gitmiyor. Resmen travma yasatti ikimize de. Hep iyi niyetliydim cocugumu buldumcuk gibi sakinmazdim kimseden. Ama bundan sonra kimseye elletmicem. Cok dikkatli olun kizlar kimin ne yapacagi hic belli olmuyomus.. off..

Allahimmm millet manyak yaa insan icine cikmaya korkar olduk ya ne isterler bu bebelerden ya bu bebeler kamu mali mi orta mali mi biz millet sevsin kucaklasin hirpalasin diye mi cocuk dogurduk ya hayret bir sey ya hayret bir sey..

Kızlarr benim bebeğim kolik akşam 7 den 10a kadar ne yapsam susmuyor kolik sancısı oluyormuş ve tedavisi yok uş kendi kendine geçermiş öyle bi ağlıyoki içim gidiyo varmı öneriniz yarsım edin lütfennn

Guya kızımı her gun 9 da uyutacagim :KK43:
Her gun banyo yaptiriyorum, banyodan sonra emziriyorum, her seferinde ayni ninniyi soyluyorum ve kundakliyorum ayni sekilde

Bir kere 10da uyudu bir kere 11de uyudu diye sevindim

Bugun gece 1 oldu daha uyumadi :KK43:
Kolik bebege uyku egitimi verilemiyor sanirim

Kızlarr benim bebeğim kolik akşam 7 den 10a kadar ne yapsam susmuyor kolik sancısı oluyormuş ve tedavisi yok uş kendi kendine geçermiş öyle bi ağlıyoki içim gidiyo varmı öneriniz yarsım edin lütfennn
Ayaklarını sıcak tut bebeğinin
Kendini de üşütme sakın senden geçmesin bebeğine
Gaz damlasını düzenli kullan
Yüzüstü yatırıp bolca masaj yap
Birde ben gaz sancısı olunca bebeğimin yüzüstü çevirip poposuna hafifçe pıt pıt vuruyorum rahatlıyor öyle
İnşallah rahatlar bebeğin Can'ım
Onlar öyle zorda olunca insan çaresiz hissediyor kendini

Guya kızımı her gun 9 da uyutacagim :KK43:
Her gun banyo yaptiriyorum, banyodan sonra emziriyorum, her seferinde ayni ninniyi soyluyorum ve kundakliyorum ayni sekilde

Bir kere 10da uyudu bir kere 11de uyudu diye sevindim

Bugun gece 1 oldu daha uyumadi :KK43:
Kolik bebege uyku egitimi verilemiyor sanirim
Bence kolik Bebek'le alakası yok Can'ım
Benimki her akşam farklı farklı saatlerde uyuyorlar
Çok küçükler ya daha düzen 3. Aydan sonra olur diye biliyorum ben

Bence kolik Bebek'le alakası yok Can'ım
Benimki her akşam farklı farklı saatlerde uyuyorlar
Çok küçükler ya daha düzen 3. Aydan sonra olur diye biliyorum ben

Anladim cnm umarim bi duzen oturturum ya valla cocuk uyutacam ben diyorum hicbir yere gitmiyorum kimseyi kabul etmiyorum saat 8den sonra beni unutun diyorum herkese :D umarim basaririm daha bebegim yeni 2 aylik oldu ama

Ayaklarinda çorap olsun canım.
Bi de sen kan ilacı kullanıyor musun?
Bebeğine zinco veriyor musun?
Youtube da kolik bebekler için müzikler var.
Bi de harvey harp 5s diye bişey yazdı arkadaşlar.

Akşam o saatlerden önce sen sakinleş onu da sakinleştir,
kucağına yatır sırtını sivazla
Belki uykusu çok gelince sesten, ışıktan, sıcaktan veya belki varsa senin ter kokundan rahatsız oluyordur.
Rezene çayı icebilirsin hatta bi çay kaşığı verebilirsin, uykusunu getirir.
Geçecek zanla da her yolu dene hangisi tutarsa, simdilik bunlar geldi aklıma

Canım antibiyotiğe başladım , ateşim çıktı :KK43: o Yüzden veremiyorum mememi :KK43: normalde emdikten sonra sütümü sağdığımda 10-15 Cc daha çıkardı :KK43: çok kötüyüm sütüm MÜ kesildi acaba :KK43:

Geçmiş olsun,
Ateş de yaptı demek..
hemen antibiyotik mi verdi doktor? Genelde önce parol önerirlerdi ama..
Bebeğin emse bir gün sürmeden geçerdi
Senin meme ucunda çatlak yarık var mıydı mikrop mu kaptı acaba diyorum?

Bence emzirmelisin

Geçmiş olsun,
Ateş de yaptı demek..
hemen antibiyotik mi verdi doktor? Genelde önce parol önerirlerdi ama..
Bebeğin emse bir gün sürmeden geçerdi
Senin meme ucunda çatlak yarık var mıydı mikrop mu kaptı acaba diyorum?

Bence emzirmelisin
Maalesef biz anlayamadık :( memem hala yarık ama emziriyordum yinede , bu arada sıcak su torbası iyi geldi , baya almış sertliği , masajda Yaptım , şimdi 29 dk dır sağıyorum , süt çok az geliyor , acAba brnim sütüm MÜ kesiliyor :(((

Back
X