@falling_water
2 doktora götürdüm, ikisi de uyandırma dedi. Bir iki hafta içinde doktor değiştireceğiz. Ona da soracağım. Uyandırsak ne oluyor? Yani uyandırmanın ona bir zararı yoksa ben uyandırma taraftarıyım. Bugün uyuduktan 4 saat sonra yine emzirdim. 15 dk gözünü bile açmadan emdi. Buna "dream feed" diyorlar. Rüyada beslenme gibi bir şey. Emecek kadar ayık ama yarı uykuda oluyor. Gaz çıkaramama sebebimi buldum. Çok sakin emdiği için hava yutmuyor ve gaz olmuyor.
Bizim de kilo alımı orta. Sirkadiyen ritim denen bir biyolojik saat var. Bebeğiminki çok iyi çalışıyor. Sanki kolunda saat var gibi her gün aynı saatlerde uyuyor. Uyandırarak bunu bozmak istemiyorum. Örneğin bugün ilk defa 2 saat geç uyudu. Sürekli bizimle konuşmak istedi. Cevap vermedim bir ara uyusun diye o da ışıkla gölgelerle konuşmaya başladı :) Acaba uyandırıyorum diye mi bozuluyor bunu takip edeceğiz.
Bu arada kundak çok işe yarıyor evet :) Ama ben 70x70 müslinle sadece kollarına yapıyordum geceleri onu açar oldu. Başına çıkıyor. Bu gece uyuduktan yarım saat sonra kendim açtım. Kıpırdandı ama uykuya devam etti.
Canım ben oradan almadım. 0-3 ay için internetten bulmuştum. Onların çıktısını aldım gösteriyorum. Siyah beyaz kırmızı geometrik şekiller. Şimdi biraz daha renklilerini buldum renk görmeye başladığı için. Onlar de günlük objeler ve hayvanlar da var. Her kartı 10-15 sn 20-30 cm uzaktan tutuyorsun. Bazen gösterirken konuşuyorum bazen konuşmuyorum. Geometrik şekilde zaten konuşmuyorum, kedi varsa "miyavv mırmır bak bihter (bizim kedinin adı)" gibi şeyler söylüyorum. Ama onun konuşmamıza çok ihtiyacı yok gibi. Sadece şekilleri inceliyor. Bazılarını çok seviyor ve onlara gülüp kendi laf atıyor. O zaman "sevdin mi, çok güzel di mi" gibi şeyler söylüyorum. Kartları sıraya dizdim. Bazen iki tur dönüyoruz. Genelde günde 1 kere görüyor. Çok sevdiyse bir kaç kere onu seçip gösteriyorum. Bence sevgilibebek'e mail at, onlar nasıl öneriyor bakalım. Zeka kartları biraz farklı sanırım. Kelime haznesini de geliştirmeye çalışıyor.