2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Bizde de sürekli ay uyanık kalsın olayı var yahu kalmıyor işte uyumak istiyor ve uyumadigi zaman benim bebeğim ortalığı yıkar ve emmez gel de anlat onlar oynasiyo 10 dk ondan sonra bütün cefayi ben çekiyorum
Bizimkiler de çok uyudu yeter diyordu ama ben alıştırdım artık onları da. Esnediğinde yüzünü oluşturduğunda uyku vaktiiiii deyip alıyorum. Nasıl olsa uyanacak yani o zaman sevsinler:) bebeğini en iyi sen bilirsin canım. Onlara da açıkla.

Kızlar bebeğimi battaniyede sallıyorum ne yapsam uyumuyo öyle bi ağlıyo ki sinir krizi geçirir gibi ne yapcam bilmiyorum bugün öyle ağladı kaç defa korkumdan tansiyonum fırladı çok gerildim eşime ben ok kötüyüm beni dr. a götür diyorum ama bi tarafta kız bağrıyo çatşıycak gibi nolur bize dua edin tek çare battaniyede bulduk çözümü bi öneri sunun lütfen ama müzik dinlet filan demeyin öyle ağlıyoki duymuyo bile
Büyük ihtimal uyku saatini geçiriyorsunuz canım. Benimki de biraz geçince öyle oluyor. Karnı tokken hemen gazını alıp karanlık odaya çekil. Veya ortamı kararı sessizleştir. Yine ağlarda 1-2 dakika meme bonusu ver, hemen emzik tıkıp pışpışla

Kızlar bebeğimi battaniyede sallıyorum ne yapsam uyumuyo öyle bi ağlıyo ki sinir krizi geçirir gibi ne yapcam bilmiyorum bugün öyle ağladı kaç defa korkumdan tansiyonum fırladı çok gerildim eşime ben ok kötüyüm beni dr. a götür diyorum ama bi tarafta kız bağrıyo çatşıycak gibi nolur bize dua edin tek çare battaniyede bulduk çözümü bi öneri sunun lütfen ama müzik dinlet filan demeyin öyle ağlıyoki duymuyo bile

Cnm emziriyormusun mamami veriyorsun.
Benim doktorum doyan cocuk salar kendini demisti dogru. Ben emziriom bakiom uyku yok ardina mamasini veriom gazini alirken sizio omzumda.

O kirleri banyoyla temizleyebiliyo musunuz ya bizimki ellerini oyle bi yumruk yapiyo ki acamiyorum. Usuyecek diye de uzun uzun ugrasamiyorum. Ya kir kaliyo ellerinde ya kopuk off sinirim bozuluyo. Sonra da o eller agiza.
Bende de oyle banyo yu seviyo allahtan benim kiz da o yuzden ugrasiyorum biraz pamuklari temizlemek icin zar zor aciyorum parmaklarini ve avucunun icini keseliyorum hafiften.

Bebegin kollarini capraz sekilde bagrina tut ve ters cevir kolunda tut bebegin yuzu yere bakicak sekilde ve hafif hafif salla. Bizde ise yariyo. Youtube da gormustum aglayan bi bebege uyguluyodu doktor.

Büyük ihtimal uyku saatini geçiriyorsunuz canım. Benimki de biraz geçince öyle oluyor. Karnı tokken hemen gazını alıp karanlık odaya çekil. Veya ortamı kararı sessizleştir. Yine ağlarda 1-2 dakika meme bonusu ver, hemen emzik tıkıp pışpışla
inanki 6 sa başlıyorum uyutmaya ama imkanı yok biraz uyur gibi oluyo hemen gözler açılıyo geri napcam bilmyorum çaresiz kaldım saat 10a ladar canımı çıkartıyo ve öyle bi ağlıyoki geriliyorum tansiyonum fırladı bugün fena bi gündü

Kızlar bugün bunalıma girsem girerim ama girmeyeceğim (inşallah)
İnstagramda sürekli önüme normal doğum hikayeleri çıkıyor. Çok şey kaçırdım. Sezaryanımın ilk 3 gün dışında ağrısızdı ama 1 hafta anestezinin etkisinde rüyada gibi gezdim. Bir de Boğazıma tüp soktukları için hala öksürüyorum. Bu öksürük hep kalacak mı çok sinir oluyorum. Bebeğim korkuyor, uyanıyor :KK43:
Normal yapabilirdim. 40+3'te aldık. Ne oldurdu 42'yi bekleseydik. Korktuk işte. Hep içimde ukte olarak kalacak.
Bir de 5 senenin sonunda bunca uğraşla olmuş olmasına da çok üzülüyorum. Çok şükür sonu iyi oldu. Sonuçta hiç çocuğum olmayabilirdi ne yaparsam yapayım. Allah kısmet etti. Bunları farkındayım ama nedense hala başıma gelenlere üzülüyorum. Bir de namazlarımı kılamıyorım doğru düzgün. Şükür şeklin bu mu diye kızıyorum kendime.
Ahh ahh o ukte bende de var. Normal dogum yapanlari duydukca icim bi tuhaf oluyo neden ben normal doguramadim diye kendime kiziyorum. Ve dikis izini gordukce sinir oluyorum cunku daha once apandis ameliyati oldum onun dikisi de var oda 4cm lil bi dikis. Yani goruntu cok kotu yada ben oyle hissediyorum. Ve en onemlisi normal dogum dogal dogum diye cok istiyodum tam anlamiyla o anı hissetmek istiodum ama olmadi maalesef 6saat suni sanciyi bosuna cektim. Napalim nasibimizde yokmus :(

Canım kundak yapıp yüzü senin arkana bakacak şekilde omzuna daya. Koltuğa otur plates topu üzerinde zıplar gibi hafif hafif zıpla. Bir de bunu dene.

Saç kurutma makinesi ya da elektrik süpürgesi sesi sakinleştiriyor. Saç kurutma mak bizde işe yaradı. Hatta makine çalışırken 10 dk ben de telefonumla kayıt yaptım. Bazı geceler kriz başlamadan hemen telefonumdan açıyorum rahatlıyor.. Gaz çıkarmasına da yardımcı oluyor...

İnstagramda sürekli önüme normal doğum hikayeleri çıkıyor. Çok şey kaçırdım. Sezaryanımın ilk 3 gün dışında ağrısızdı ama 1 hafta anestezinin etkisinde rüyada gibi gezdim. Bir de Boğazıma tüp soktukları için hala öksürüyorum. Bu öksürük hep kalacak mı çok sinir oluyorum. Bebeğim korkuyor, uyanıyor :KK43:
Normal yapabilirdim. 40+3'te aldık. Ne oldurdu 42'yi bekleseydik. Korktuk işte. Hep içimde ukte olarak kalacak.
Bir de 5 senenin sonunda bunca uğraşla olmuş olmasına da çok üzülüyorum. Çok şükür sonu iyi oldu. Sonuçta hiç çocuğum olmayabilirdi ne yaparsam yapayım. Allah kısmet etti. Bunları farkındayım ama nedense hala başıma gelenlere üzülüyorum. Bir de namazlarımı kılamıyorım doğru düzgün. Şükür şeklin bu mu diye kızıyorum kendime.

Canım kiyamam ya artık geçmişte kaldi
Sen de farkındasin böyle kismetmis ne yapalim?
ben senin mesajinla kabullenmistim sezeryani biliyor musun?
Ve Sunny-day Sunny-day
ne normal gidiyor ki dogum normal olsun canim?
Doğal bi hayat yaşamıyoruz ki
Aldığımız mineraller bile dogumdaki kasılmalara engel olabiliyormus
Bilsem son ay decavit kullanmazdım
Diger gebeliklerde bu kadar çok ve düzenli kullanmamistim
Normal de dogursan bu ilk defa anne olma şaşkınlığıni yaşayacaktın.
Belki bi komplikasyon olacaktı berden bilebilirdin?

9ay 9ay etkileniyorsan okuma öyle hikâyeler ya
Namazlarin sa farzini kılarsan diğer yaptığın her şey çocuk bakımı ev işi vs ibadete geçer bilirsin. Başka bişey yapmana gerek yok. Kendine bebegine ve evine bakman ibadet zaten bi kadın olarak. Arada hep kaçırıyoruz her bebekli kadın aynı dönemlerden geçiyor.

Canım senin moralin nasil?
Kendine bakabiliyor musun?
Sevdiğin seyleri yapabiliyor musun?
Bebeğinle geziyor musun,?
Arabasi varsa ya da kangurunuz, her sabah ve aksama doğru bi gezin
Açık hava yorar rahatlatır
Ben ilk kızımda araba hemen almamistik komşu geziyordum.
Komşular toplaninca aralarında uyuz olduğum da olurdu ama olgunlardi ve çoğunluğu iyiydi
Yillarca gezdim kızımla dışarda çok uyuttum

Ben anlamadım valla biliyorlar da işlerine mi gelmiyo.benimki dün oğlumu oynatiyo ayaklarını yere bastiriyo 2 aylık çocuk yurucek sanki

Aslında o hareketi yapmak gerekiyir canım ayaklarını keşfetmeli

Evet 5dk geçse kriz geçiriyor resmen

Ben namazları cok ihmal ediyorum ben ihmale baslayınca esim hele tamamen bosluyor

Boyle mi ornek olacagım kızıma ve esime

Birbirimizi arada sırada gaza getirelim ya

Benim esim sadece benim hatırlatmamla kılar ben kılmadıgımda o da kılmıyor sorumulugum daha buyuk sanki

Arada bi hatırlatalım birbirimize

Cocuklarımızı da islam üzerine yetistirebiliriz insaAllah

Arkadaslar hepinize merhaba.
biz 2 gun evvel ciktik hastaneden. Son gune dek ve hatta son gun de ne oldugu bulunamadi.
bizim 38.5 atesle basladi hikayemiz. sabaha dek bekledik, sabah hastaneye gittik ilac verirler herhalde diye. bizi dogrudan bebek yogun bakimina yatirdilar.
6 gun boyunca hastanede kaldik; omurilikten sivi alindi, akciger filmi cekildi, agiz - burun - kulak - mide - kan - idrar taramalari yapildi ancak teshis konulamadi. atesimiz 6 gun sonunda dustu.

hepinize cok tesekkur ederim :KK200:

Oy yavrum neler cekmis oyle kiyamam sende cok yipranmissindir Rabbim bidaha yasatmasin buyuk gecmis olsun

superselma superselma moralim cok kötü gurbetteyim. kimsem yok komşularım var ama hepsinin bebeği var arabamız var ama gidecek yerimiz yok lojman içindeyim lojman derkende tek apt. 2000 nüfusluk ilçede yaşıyorum bebeğim hep üstümde bazen çok bunalıyorum akşama kadar bende akşam 6 da başlıyoruz ağlamalara ne yapsam yok uyumuyo ve öyle ağlıyoki. kriz geçirir gibi yüzüne su sürüyorum bugün iki kere öyle ağladı tanaiyonum fırladı zaten panik atak hastasıyım eşim işten geliyo adam mutfağa giriyo biraz alsa kucağına hemen ağlıyo nr yapcağmı şaştım ayın 30nu bekliyorum annem gelcek kendime bakmak mı sadece duş alabiliyorum akşam 10dan sonra ev işi yemek filan yapıyorum ütü filann yapıyorum gündüz imkanı yok oyun halısı aldım umursamıyo bile çok bunaldım çok iyi ki sordun içimi döktüm. :)

Canım herşeyde bir hayır vardır. Ben normal doğum yaptım. Hatta oğlum pazar günü (babalar gününde) gelmeye karar verdiği için doğumumu hastanedeki nöbetçi doktor yaptırdı. Yaşım ileri olduğu için(bir de iki tarafta da ilk torun) hem annem hem kayınvalidem doğumun mesai saatleri dışında olup kendi doktorumun girmeme ihtimalinden dolayı endişeliydiler.. Bense tam bir teslimiyet ile ikimiz de Allaha emanetiz deyip bekledim... Çok şanslıydım çok iyi bir doktor nöbetçiymiş... Benimle birlikte o da inat etti, hatta o benden daha inatçı çıktığı için normal doğum yapabildim... Benim gece 2de nişanım gelmişti... Hastaneye gittik açıklık az olduğu için eve gönderdiler... Sabah eşim annem ve erkek kardeşimle yeniden hastaneye gittiğimizde sancılarım sıklaşmış açılmam 6 cm olmuştu.. Aradan bikaç saat geçtiğinde dr muayene ederken açıklık 8 cm olmuştu... Herşey gayet iyi giderken o anda suyum geldi... Veee maalesef bebeğim kakasını yapmıştı... Hemen suni sancı verildi ve ben saat 14'te doğum yaptım... Ama suni sancı o kadar yoğunduki resmen bayılıp bayılıp ayılıyordum...üstelik benim ağrı eşiğim yüksektir ve canı tatlı tiplerden değilimdir... Benim en çok istediğim şey bebeğimin çıkış anını onun ilk halini görebilmekti... Ama ben o anda bayılmıştım maalesef... Ve bir de bebeğim için ilk dokunun üzerinde kalmasını yıkanmamasını istiyordum... Öyle de olacaktı... Ama maalesef mikonyumlu doğduğu için yıkandı... Bebeğimin 2 kere midesi yıkandı... Bazen düşünüyorum da nasıl böyle bir risk aldım... Evet sonrası çok rahattı. Ben doğumdan birkaç saat sonra ayaktaydım... Hastaneye ziyarete gelenler çok şaşırıyorlardı... Ama ya biraz daha geç kalınsaydı ya bebeğim zehirlenseydi diye düşünmekten kendimi alamıyorum... Çok şükür bunları atlattık bugünlere geldik...
Sonuçta doğum kolay bir olay değil... Ve hangi yöntemle olursa olsun anneler acaba diye sormaktan kendini alamıyor... O yüzden sen de üzme kendini, demek ki hayırlısı buymuş, bebeğimin nasibi buymuş diye düşün... Rabbim evlatlarımızı korusun, karşımıza hep onlar için hayırlı olanları çıkartsın inşallah...

heps
Saç kurutma makinesi ya da elektrik süpürgesi sesi sakinleştiriyor. Saç kurutma mak bizde işe yaradı. Hatta makine çalışırken 10 dk ben de telefonumla kayıt yaptım. Bazı geceler kriz başlamadan hemen telefonumdan açıyorum rahatlıyor.. Gaz çıkarmasına da yardımcı oluyor...
hepsini denedim canım maalesef almıyo duymuyo bile

Back
X