2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Nisanimda geldi sugumsu seffaf akintiyla karisik kahverengi akinti. Niyeyse bitek suyumin bosalmasindan korkuyorum hareket edemiyorum ondan dolayi.su bosalirken caniniz aciyomu kizlar
Gözün aydın canım ne durumdasın. Suyu hissetmezsin korkma, bu arada akıllı yavrun geleceği günü kendi belirlemiş ne mutlu sana. Hayırlı doğumların olsun inşallah

Sezaryenliler korse kullanabiliyor mu?
Ben kullandim canim 10gun oldugunda falan ama ince kilot gibi olandan. Bence bi faydasi olmadi cok sıksın istemiyosun e sıkmayincada nasil etki etcek. Suanda giymiyorum zaten butun kilolarimida verdim sayilir gramlar falan kaldi. Dikisin etrafinda ödem oluyo insanda onu indirmeye calisiyo ama 20gün oldu ben dogum yapali ve karnim normal artik. Doktorumda zaten bi etki yapmaz korse demisti bünye meselesi. Yada devamli cok sıkı korse giymek lazim

dlrsordn dlrsordn canım hayırlı olsun :))) sancıların baya yüksek , belki de doğuruyorsun şu anda :)) Allah yardımcın olsun ... Birde su öyle herkesin bir andan boşalmazmış kolay Doğumlar nasip olsun inşaallah :)

Ben de spinal oldum ama bel ağrım yok göğüs altı kaburga ağrım fena. Doktor küçük bir yer kesiyormuş çocuğum da biraz büyük olunca çıkması için normal doğum gibi bastırdılar o an anlamadım da etim ezilmiş sanırım ağrıyor :KK43:
Bn henuz iki buklm yuruyrm 9 gun oldu :( o yzdn de agriyo bljide ama dgrulamiyrm

Canım işte sezeryanın en kötü tarafı bu. Benim de annemle kayınvalidem yanımda. Biri örter biri açar. Annem beni dinliyor da Kayınvalide sarıyo çocuğu sıkıca diyorum yapma ama yine bildiğini okuyor. Dün eve dönüyoruz 3 kat battaniyeyle geldi çocuk içinde de iki kat giysi var bir de diyor terlemiş. Eeee dedim 3 kat sardın. İnsanların beni dinlememesi beni çıldırtıyor. Bir de evhamlı. İlk gün 6 saat çok önemliymiş kızım tüh sütün gelmedi emmeyecek mi ki mama verme emmez yoksa. İşte sezeryan oldu ondan sancın olsaydı süt sancıyla gelirdi. Bugün de sütün yok ki yetmez mama ver. Stres oldum gerildim. Eeee nasıl gelsin bu süt. Bir an önce iyileşip kendi işlerimi kendim halletmek istiyorum. Kendim bakmak istiyorum. Durum böyle olunca çok hareket etmişim ama bugün kötüyüm ağrım çok. Sabretmem lazım herhalde.
Ahhh sezeryan blsem byle kotu iki saat desuni alirdm ama oluyrm sandim
Kac gun kokusunu alamadm kucklayamadim
Herkes gldi sarldi kuckladi sesimi cikaramadm
Nazim bi kocma gciyodu odabgnis basi ypti

Kızlar merhaba..bende nasip olursa ağustos annesi olucamSizide takip ediyorum dikkatimi çekti hep göğüs ucu yaraları oluşmuş Benim kendim eğer olursam diye araştırmışrım aynısını görümcem doğum yaptı ve aylarca denedik o gecmeyen yaraya ne ilaçlar kremler hicbirşey fayda etmedi.umarım bulabilirsiniz denersseniz birgünde 6sy süren yarasını gecirmişti..ayva çekirdeği..birkaç adetini bir fincan suda bir gece bekletin zaten sabaha jel kıvamını almış olucak snra onu göğüs uçlarınıza sürün.mucizevi bişi isterseniz sizde araştırın.umarım işinizze yarar herkesin bebişleri hayırlı olsun şimdiden darısı başıma

Ahhh sezeryan blsem byle kotu iki saat desuni alirdm ama oluyrm sandim
Kac gun kokusunu alamadm kucklayamadim
Herkes gldi sarldi kuckladi sesimi cikaramadm
Nazim bi kocma gciyodu odabgnis basi ypti
Canım sen bir doktoruna çıtlat istersen, anestezistlerle görüşmek istiyorum ağrım geçmiyor diye. Korkutmak istemem ama eğer spinal uygulama sırasında olan birşeyse o ağrı bir sene geçmiyor. Anca yama denilen uygulamayı yapmaları lazım tekrar. O esnada şıp diye sona eriyor ağrılar. Bir takip et bakalım, bu kadar günde düzelmen lazımdı çünkü

HK77 HK77 PembeLokum PembeLokum biz çocuklarımızı hic aglatarak yikamadik ta ki 2 yaşına falan gelip inatlaşma dönemine girene kadar. O zaman bile kuvete girince gülerler. Girene kadar ağlarlar yani. Geçen gün kızımla ve yegenimle yıkadım. Önce suyunu ayarlayip çocuklara getirttim. Masanın üzerine küvetini koyup içine havlu koyup bebeğimi yatırdım. Yeğenim surekli ayaklarına ve karnina su döktü. Ne öncesinde ne sonrasında ağlamadi şükür.
Suyu seviyorlar. Diğerlerini eşimle tek yikardik. Birimiz kucağına alır banyosunu yaptırırdik.

Henüz tam sütüm gelmedi ama sol memişi emiyor. Sağdan çok gelmiyor diye onu beğenmiyor :/ emmedikçe onunki artar mı ki :/ sütü artırmak için ne yapayım?
cnm her iki memeyi de eşit vermeye çalış. istemiyo süt az geliyo diye vermezsen 4 5 ay sonra bir bakmışsın biri büyük biri küçücük kalmış göğüslerin. Arkadaşımın kızı 2 yaşında. şu anda sütyeninin içine emzirmediği bebek emmedi dediği göğsüne pamuklar koyup sütyeni dengelemeye çalışıyor. emmiyor diye artmaz tamamen kesilir. bebek ne kdr çekerse memeyi o kdr süt gelir. zorla bebeğini dişini sık acısa da hem kendi vücudun için hem de bebeğin için katkanmaya çalış cnm.

Ya benim moralim bozuk :KK43: ilk banyosunu teyzem yaptirdi bebisin ben aglamiyoken sakinken banyoya girmesini istedim ama cok acele ettiler agliyoken yaptirdi teyzem ya banyoyu hic sevmez de sudan korkarsa bebegim :KK43:

Buyuklerin faydasi oluyor da bazen dinlemiyorlar ama beni bugun dinlemediler ben bekleyelim biraz sakinlessin aglamasin dedim :KK43:
Cok uzuluyorum boyle hayal etmedim :KK43:

Of annelik bu yonlerden zor iste yoksa bebeginle ilgilenmek harika bsey :KK43:

Bebegim omur boyu sudan korksun istemiyorum sizin ilk banyolariniz nasildi :KK43:

Bir de mesela mamayi zar zor biraktirdim bn biraktircam dedikce esim kiyamadi annem kiyamadi verelim diye onu biraktim

Simdi de biberonu biraktirmak istiyorum ama cocuk cok aglayinca esim tutturuyo yeter aglamasin biberonla ver diye

Ee ben de emmeyi birakir diye korkuyorum silikon uç, biberon, mama fln bunlari biraktirmak istiyorum ama annem de esim de kiyamiyo bebege hadi verelim diye beni yildiriyorlar ben de kiyamiyorum veriyorum

Esim 1 haftalik cocukla ucakcilik oynuyo ucuruyo cocugu fln yapma askm yapma btnm deyince uzuluyo

Annem teyzem fln nedense bi esim ne zmn kucagina almaya kalksa aman dur alma diyorlar esimin morali bozuluyo onlardan gizli aliyo

Ben koynumda uyutmak istiyorum kokuna alismasin diye tutturuyolar

Ben ozluyorim bebegimi uyurken yatagima aliyorum alistirma diyolar

Annelik bu yonlerden zormus iste

Ilk bebegim diye ben de surekli koklamak istiyorum kucagima almak istiyorum :KK43:

Annem olmasa mahfolurdum cok iyi bakiyo bana hakkini asla odeyemem esim de oyle cok yardimci iste kiyamiyolar bebege ondan boyle skntilar cikiyor

Canim benim banada annem bakıyo.hastaneden ciktiktan 1 gün sonra banyo yaptirabilirsiniz dediler bi o zamandan beri hergün yikiyoruz daha doğrusu annem yikiyo:))

Sıkma canini kendini içini ferah tut dinlen mümkün olduğunca.ne kadar çok dinlenirsen moralin o kadar artıyor.

Ben biraz rahatım galiba annem 4 çocuk buyutmus dedim.biraz ona teslim oldum.gerçi yine de atisiyoruz ama olsun olur o kadar diyorum.

Hastanede hurma sürdük agzina eve geldik hickirik tuttu diye limon damlatti ağzına sarilik değerleri yükseldikçe mama da verdik başta şekerli suda:))yok yok yani bizde.
Hamur gibi yoguruyo annem zaten oğlumu.ama biliyorum ki tecrübeli arada cingenelik yapıp dokunmayin oğluma diye yaygara kopartiyom ama geçici bi uyarı oluyo.

Ama yapılanların hiçbiri oğluma kötü gelmedi.

Bende onlara bıraktığım için bol bol dinlendim.sutum arttı maşallah fazlasini sagip meme mi rahatlatiyorum şimdi. Ki hastanede sutum gelmiyo diye aglamistim ilk gün

Canim inşallah onlar güzel evlat olur bizlerde güzel anne oluruz

Arkadaşlar hep aklım sizde! Girip yazamıyorum ama hep dua ediyorum. Doğum yapanlara hayırlı olsun, sağlıkla bebeklerini kucaklarına almışlardır inşallah. Doğum yapacak olanlara da hayırlı doğumlar dilerim. Bugün 6. Günümüz. daha yeni yeni kendime geliyorum. Sütüm çok az. Hastanede 2 gün mama verdiler diye ben de evde mamaya devam ettim. Haliyle yeteri kadar emzirmedim. Meme uçlarım kanadı, kabuklu yaralar oldu. 5. Gün kontrolünde hastaneden çıkınca neden mama verdin, o ilk günler içindi dediler. O Zaman'dan beri vermemeye çalışıyorum ama çok aç kalıyor diye dayanamıyorum veriyorum. Mama verince de 3 saat uyuyor ve ben yine emziremiyorum. Pompa aldım o uyurken sağıyorum. 20 ml süt çıkıyor en fazla. Tecrübeli arkadaşlar yardım edin lütfen? 6. Gün 20 ml çok mu az? Sütümün çoğalmama durumu olabilir mi? Mama vermezsem çok ağlıyor, yavaş yavaş süt geldikçe mi keseyim yoksa hiç vermeyeyim mi?

Bu arada biz de annemle atışa atışa bakıyoruz. Ben soyuyorum, annem giydiriyor mesela. Ağlayınca kucağımda sakinleştirmeye çalışıyorum sabredemiyor, kucağımdan alıyor. Bunu ilk gün yaptı ve beni ağlama tuttu anestezinin etkisiyle. Bebeğimi kucağımdan alıyorlar ve ben hiç bir şey yapamıyorum diye ağladım. Her şey istediğim gibi olmuyor ama kötü de olmuyor nihayetinde. Herkes çok heyecanlı ve en iyisini yapmaya çalışıyor.

Mandalinam07 Mandalinam07 @Parker06 kızlar daha doğurmamışsınız. Sizi çok merak ediyordum. Size güzel bir şey söyleyeyim belki teselli olur. 40'ını dolduran bebek güçlü doğuyor. Emme refleksi kuvvetli oluyor (meme ucumdan küçük bir parça koparmış benim obur, ama kuşağa geldiği kadar kötü değil korkmayın), sarılık ihtimali düşük oluyor. İlk günler bakması nispeten daha kolay. İçinizi ferah tutun. Ben normal doğuramadım diye çok üzülmüştüm ya bebeğime baktıkça hiç fark etmediğini anladım. İnşallah sizin doğumlarınız istediğiniz şekilde olur. Her şeyden önemli bebeğiniz ve siz sağlıklı olun.

dlrsordn dlrsordn canım korkma. Doğurduğun an bütün ağların bitecek ve dünyanın en güzel duygusu ile tanışacaksın. O sancıları bile Mutlulukla hatırlayacaksın. Hem sütün gelir sancı çekince. Kendini şartlana hiç bir şeye. Akışına bırak. Dualarım seninle

Arkadaşlar hep aklım sizde! Girip yazamıyorum ama hep dua ediyorum. Doğum yapanlara hayırlı olsun, sağlıkla bebeklerini kucaklarına almışlardır inşallah. Doğum yapacak olanlara da hayırlı doğumlar dilerim. Bugün 6. Günümüz. daha yeni yeni kendime geliyorum. Sütüm çok az. Hastanede 2 gün mama verdiler diye ben de evde mamaya devam ettim. Haliyle yeteri kadar emzirmedim. Meme uçlarım kanadı, kabuklu yaralar oldu. 5. Gün kontrolünde hastaneden çıkınca neden mama verdin, o ilk günler içindi dediler. O Zaman'dan beri vermemeye çalışıyorum ama çok aç kalıyor diye dayanamıyorum veriyorum. Mama verince de 3 saat uyuyor ve ben yine emziremiyorum. Pompa aldım o uyurken sağıyorum. 20 ml süt çıkıyor en fazla. Tecrübeli arkadaşlar yardım edin lütfen? 6. Gün 20 ml çok mu az? Sütümün çoğalmama durumu olabilir mi? Mama vermezsem çok ağlıyor, yavaş yavaş süt geldikçe mi keseyim yoksa hiç vermeyeyim mi?
Canım emzirmezsen nasıl artacak sütün. Bırak ağlasın, eninde sonunda emecek inşallah. bebiş uyanmadan duşa gir, memelere sıcak su ver, öyle emzir. İncir ve beyaz üzüm alsınlar sana. Üzümü taze olarak, kuru inciri kaynatıp suyunu iç. Prolaktini bu ikisi kadar artıran başka şey yok inan.Hurma ve dereotu da düzenli tüketirsen faydası olur,halledersin bu mama problemini canım

Her kafadan ses çıkıor
Ben ağlıyorum canım acıyor bebeğimin karnı aç diye
Babaannem gelmiş gerine gerine diyor emzireceksin bi tek sen acı çekmedin bizde acı çektik
Ama diyiş tarzı varya öldğrğyor beni
Bide bugün kaynanamla babaannem diyor ki "keşke doğduğu gün gözlerine limon sıksaydınız ışıl ışıl olurdu " şok oldum

Bizimkiler de ben dayanamadikca dayan demiyolar direkt haydi mama diyolar yaw :))

Canım işte sezeryanın en kötü tarafı bu. Benim de annemle kayınvalidem yanımda. Biri örter biri açar. Annem beni dinliyor da Kayınvalide sarıyo çocuğu sıkıca diyorum yapma ama yine bildiğini okuyor. Dün eve dönüyoruz 3 kat battaniyeyle geldi çocuk içinde de iki kat giysi var bir de diyor terlemiş. Eeee dedim 3 kat sardın. İnsanların beni dinlememesi beni çıldırtıyor. Bir de evhamlı. İlk gün 6 saat çok önemliymiş kızım tüh sütün gelmedi emmeyecek mi ki mama verme emmez yoksa. İşte sezeryan oldu ondan sancın olsaydı süt sancıyla gelirdi. Bugün de sütün yok ki yetmez mama ver. Stres oldum gerildim. Eeee nasıl gelsin bu süt. Bir an önce iyileşip kendi işlerimi kendim halletmek istiyorum. Kendim bakmak istiyorum. Durum böyle olunca çok hareket etmişim ama bugün kötüyüm ağrım çok. Sabretmem lazım herhalde.

Sabir cnm sabir bizde de ben sarip sarmaliyorum cocugu annemle esim ustunu aciyor yaz bebegi bunaltma dye :)

Ben de spinal oldum ama bel ağrım yok göğüs altı kaburga ağrım fena. Doktor küçük bir yer kesiyormuş çocuğum da biraz büyük olunca çıkması için normal doğum gibi bastırdılar o an anlamadım da etim ezilmiş sanırım ağrıyor :KK43:

Ah ben sana soracaktim kaburgan ne alemde diye resmen kaburgamin ustune ciktilar ameliyatta ve halen saha agryor snn bebegin iriymis benimki de yan durdurugu icin mi oyle bastirdilar.ki?

Ay canım Allah kolaylık versin ... Annem ablamın bebeğe yardım ederken aynı anlattığın durumlar vardı en sonunda ben kızdım sen bize ağlayınca mama mı dayadın , bırak annesi anneliğini yapsın mana istiyorsa mama , meme istiyorsa meme versin , ileride vicdanı rahat olacaksa kendi verdiği kararla rahat olur deyince annem sadece gaz Çıkarma uyutma görevlerini üstlendi :)) ablam Dayanamadı mama verdi , 4. Aydada süt kesildi haliyle ama bunun vicdani Hesabını kendisiyle yapıyor ... Sende uyar anneni teyzeni ,evin içinde görev dağılımını yaptır :))) bu arada kocanın uçakçılık oynamasına koptum Şekerim bi 8-10 aylık olsun kemikleri güçlensin .. Daha ne sevimliliklwr yapacak o Fındık kurtları :)))

Off sutum kesilirse cok uzulurum mamayi ztn biraktim sut sagip bibrronla vermeyi ve silikon ucu birakmaya calisiyorum

Canım geçecek bugünler merak etme. Onlar gidince keyfine bakarsın.

Şansından yanındaki herkes burnunun dikine gidiyo. Senin duygularını net ifade etmen gerekiyo. Senin çocuğun ve onların ettiğinin sonucunu sen çekeceksin.

Bebeğin yanında uyusun. İlk 3ay faydasına olur. Kucağa doysun. Başka çocuğun yoksa teyzenin işi yok bence ama kiramazsin ışte

Baska cocugum yok tum ev islerini de annem yapiyor o nedenle ben de sklyorm surekli bebegimi kucaklamak istiyorum:)

PembeLokum PembeLokum uzunca bir süre, soyunduktan sonra başlarlarmış ağlamaya, banyo bitip taa giyinene kadar ağlarlarmış. Çok normalmiş bu, üzme canım kendini.

Tansiyon kontrolü yap canım istersen

Tamam cnm sagol:)

Ben kullandim canim 10gun oldugunda falan ama ince kilot gibi olandan. Bence bi faydasi olmadi cok sıksın istemiyosun e sıkmayincada nasil etki etcek. Suanda giymiyorum zaten butun kilolarimida verdim sayilir gramlar falan kaldi. Dikisin etrafinda ödem oluyo insanda onu indirmeye calisiyo ama 20gün oldu ben dogum yapali ve karnim normal artik. Doktorumda zaten bi etki yapmaz korse demisti bünye meselesi. Yada devamli cok sıkı korse giymek lazim

Tamam cnm sagolasin

HK77 HK77 PembeLokum PembeLokum biz çocuklarımızı hic aglatarak yikamadik ta ki 2 yaşına falan gelip inatlaşma dönemine girene kadar. O zaman bile kuvete girince gülerler. Girene kadar ağlarlar yani. Geçen gün kızımla ve yegenimle yıkadım. Önce suyunu ayarlayip çocuklara getirttim. Masanın üzerine küvetini koyup içine havlu koyup bebeğimi yatırdım. Yeğenim surekli ayaklarına ve karnina su döktü. Ne öncesinde ne sonrasında ağlamadi şükür.
Suyu seviyorlar. Diğerlerini eşimle tek yikardik. Birimiz kucağına alır banyosunu yaptırırdik.

Bidahaki banyosunu ben ve esim yaptircaz aglatmadan yaotirmayi deneyecez cunku cok icimize oturdu aglamasi

Canim benim banada annem bakıyo.hastaneden ciktiktan 1 gün sonra banyo yaptirabilirsiniz dediler bi o zamandan beri hergün yikiyoruz daha doğrusu annem yikiyo:))

Sıkma canini kendini içini ferah tut dinlen mümkün olduğunca.ne kadar çok dinlenirsen moralin o kadar artıyor.

Ben biraz rahatım galiba annem 4 çocuk buyutmus dedim.biraz ona teslim oldum.gerçi yine de atisiyoruz ama olsun olur o kadar diyorum.

Hastanede hurma sürdük agzina eve geldik hickirik tuttu diye limon damlatti ağzına sarilik değerleri yükseldikçe mama da verdik başta şekerli suda:))yok yok yani bizde.
Hamur gibi yoguruyo annem zaten oğlumu.ama biliyorum ki tecrübeli arada cingenelik yapıp dokunmayin oğluma diye yaygara kopartiyom ama geçici bi uyarı oluyo.

Ama yapılanların hiçbiri oğluma kötü gelmedi.

Bende onlara bıraktığım için bol bol dinlendim.sutum arttı maşallah fazlasini sagip meme mi rahatlatiyorum şimdi. Ki hastanede sutum gelmiyo diye aglamistim ilk gün

Canim inşallah onlar güzel evlat olur bizlerde güzel anne oluruz

Ben de anneme guveniyorum sadece bana ve bebege kiyamamasi nedeniyle biberonu silikon ucu birakamadik iste ama annemin tum ev isini yapmasi sayesinde hic kalkmiyeum surekli uyuyorum sutume yariyor sagolsun

Cnm tomrisin notlarini okudum da o mama birakilcak mecbur ben tam 1 haftalikken biraktim emziremedigim icin (sezaryen acisindan) sut sagip verdim bol bol firsat bulsukca uyu uyudukca artar sutun insallaj ama pes etme mama ile anne sutu bi arada gitmezmis mama galip gelirmis pes etme

Bu arada biz de annemle atışa atışa bakıyoruz. Ben soyuyorum, annem giydiriyor mesela. Ağlayınca kucağımda sakinleştirmeye çalışıyorum sabredemiyor, kucağımdan alıyor. Bunu ilk gün yaptı ve beni ağlama tuttu anestezinin etkisiyle. Bebeğimi kucağımdan alıyorlar ve ben hiç bir şey yapamıyorum diye ağladım. Her şey istediğim gibi olmuyor ama kötü de olmuyor nihayetinde. Herkes çok heyecanlı ve en iyisini yapmaya çalışıyor.

O ilk gun cok kotu ya bebegimi alamiyorum birileri versin diye bekliyorum istiyorum vermiyolar uyuyo uyandirma hele dur diyolar aliyorum kucagimdan hemen geri aliyolar :(

Allah razi olsun bi hemsire vardi surekli cocugu alip ustumu soyup ciplak tenime yapistirdi boyle kalacak bu cocuk dedi onun sayesinde yavruma sarilabildim hep

Back
X