2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Sağınca ne kadar geliyor canım acaba ben ilk günler çok stresliydim hiç uyuyamadım falan bide yanlış tutuyomuş falan ona bağlıyorum :KK43: şimdi öyle olunca oturup ağlıyorum :KK43:
Canım iki saatte bir sağıyorum 80 cc sağıyorum ortalama
Stres yapma tarlım çok etkiliyor
Uyumazsan stres yaparsan gelmez sütün

benim sütüm de üç gün gelmedi ve doktorlar hemşireler bormal dedi. Bebeğin memeyi emmesi yeterliymiş. Hatta sütüm geldi akıyor diyenlere şaşırıyordum ben ğç gün boşboş emzirdm ve hemşireler de doğum sonrası sütün gelmesi olayının nadir olduğunu söylemişti ama hep duyduğum buydu oysa...
Şindi şlinci hamileliğim gene göğüslerm kuru mesela...

Sakın dert etme bebek emdikçe gelecek, o bebeğinin rızkı kendiliğinden gelecek inş..

Yok canim yok hic gelmedi daha cildrcam iste cok caresizim

Evet yaa ben actim cok yoruldum anlatamam hastaneye gidincede yedirmediler bisey.
Her doğuma gidene tavsiyem yemek ye :)) kendini aç bırakma:)) eşime dedim acele etsek bile baba bir hurmalı öeyveli süt içirsin en azından doktora giderken:)) aç kalmıyım..

Ben iki saate bir sağıyorum 40 cc geliyor hepsinde beş altı saate bi sağınca o kadar geliyor yeterli mi acaba ben mamada takviyeliyorm korkp basen benimde hemen emip uyuyor beş dk sonra uyanıyor sonra bazen hiç uyanmıyor endişeleniyorum tamamen mamayı bıraksam mı acaba bugün 80 ml süt içti sonra bir saat sonra mama vermiş annem ama fazla olmuş hep mızırdanıyor uykuya dalmıyor sonrada tam uyuyor canım :-)
Kaç cc vermek gerekli acaba ya mamada 30 geçme dedi bana ama azalttık şükür sütüm arttı ben yine stes yapıyorum artmayacsk diye sarılık değerine baktırdınız mı canım

Baktirmadik cnm bugun doktora gidecegiz bakalim ne diyecek

Bebegin kac gunluk oldu? 1 hafta dolunca mamayi biraktim ben

Benim bebeğim hala doğmadı kızlar:) mübarek cuma bu kardeşinize de dua edin sağlıkla kolaylıkla afiyetle bebeğini kucağına alıp büyütmek nasp olsun inş. Szinkiler de öyle.. Amin...
İnşallah hayırlısıyla doğurursun sağlıklı bi şekilde bebeğini kucağına alırsın bol bol sütün olur♡

superselma superselma cnm ben sutum gelmeye basladigindan beri silikon gogus ucu ile emziruyorum her gun silikonsuz denuyorum ama tutturamiyorum gogus ucunu ne tavsiye edersin?

Silikon uc ile de epey emziriyorum mesela 11de basladim 13e kadar tam 2 saat emzirdim simdi gogsumde uyuyor hormonlarim depressin diye ayirmiyorum uyurken hemen

Bir de Sen cocuklarina sut sagip biberonla verdin mi? Dayanamiyrum sut sagip biberonla veriyorum gynde 1 kere (avent cam biberon)

Baktirmadik cnm bugun doktora gidecegiz bakalim ne diyecek

Bebegin kac gunluk oldu? 1 hafta dolunca mamayi biraktim ben
Benim bir haftayı geçti canım ama çok azaldı ben de bıraksam bırakırım ama endişe ediyorum biraz çok az emip uyuyor hazırda süt sağmayınca veriyorum bazen ya da emin olamıyorum bazen her seferinde emzirmeye de çalışıyorum çok fazla gelip karnı mı ağeıyor basen bilemiyorum uzun süre uyumayıp mızırdanıyor bazen. Beceremedim :(

Benim bir haftayı geçti canım ama çok azaldı ben de bıraksam bırakırım ama endişe ediyorum biraz çok az emip uyuyor hazırda süt sağmayınca veriyorum bazen ya da emin olamıyorum bazen her seferinde emzirmeye de çalışıyorum çok fazla gelip karnı mı ağeıyor basen bilemiyorum uzun süre uyumayıp mızırdanıyor bazen.

Ben doymayinca sut sagip biberonla veriyorum iste ama bir kere hem emzirdim hem sut sagdim verdim doymadi sut de kalmadi sagiyorum gelmiyor azcik 30cc mama verdik

Şükür sadece bir gece yattık ama besleyemedim diye psikolojik olarak çok etkilendim. Doktor bana 2-3 saatte bir 55-60 cc alması gerek dedi ama büyüdükçe bu artar tabi

Cnm cok uzulmussundur kiyamam bu konuda agzi yanan tum kuzenlerim bana aman mutlaka.mama ver biz vermedik sarilik oldu 3 gun hastanede yatti 5 gun hastanede yatti vs dedikleri icin ben 1 hafta boyunca mama verdim 3 gunden sonra.sutum gelmis olmasina ragmen korkudan

Ayn
Ben doymayinca sut sagip biberonla veriyorum iste ama bir kere hem emzirdim hem sut sagdim verdim doymadi sut de kalmadi sagiyorum gelmiyor azcik 30cc mama verdik
en ben de öyle yapıyorum işte. Ama doyup doymaığını nasıl anlıyırsun emerken çok az böyle cok cok yutuyo mesela uyuya kaldığında şekeri düşmesin diye sağıp veriyorum nasıl anlaşılır ki baya çiş yapıyor ama kakası az miktarda yarın tekrar baktırcam sarılığa

Ayn

en ben de öyle yapıyorum işte. Ama doyup doymaığını nasıl anlıyırsun emerken çok az böyle cok cok yutuyo mesela uyuya kaldığında şekeri düşmesin diye sağıp veriyorum nasıl anlaşılır ki baya çiş yapıyor ama kakası az miktarda yarın tekrar baktırcam sarılığa

Ellerini emiyor cnm misal emzirdim aha uyuyo diye yatirdim diyelim bizimki 2 dk sonra ellerini emmeye basliyor :) doyunca ellerinu emmiyor

Canım iki saatte bir sağıyorum 80 cc sağıyorum ortalama
Stres yapma tarlım çok etkiliyor
Uyumazsan stres yaparsan gelmez sütün
Ya canım yapmıycam dedikçe olmuyor yani 40 cc verdim süt bi de sağdım yani şimdi de yaptım diye üzülüyorum ama daha büyükleri oluyor. Daha bugün uyuyabildim.

superselma superselma cnm ben sutum gelmeye basladigindan beri silikon gogus ucu ile emziruyorum her gun silikonsuz denuyorum ama tutturamiyorum gogus ucunu ne tavsiye edersin?

Silikon uc ile de epey emziriyorum mesela 11de basladim 13e kadar tam 2 saat emzirdim simdi gogsumde uyuyor hormonlarim depressin diye ayirmiyorum uyurken hemen

Bir de Sen cocuklarina sut sagip biberonla verdin mi? Dayanamiyrum sut sagip biberonla veriyorum gynde 1 kere (avent cam biberon)

Ben biberonu kızıma 18aylıkken uykuda verdim. Üç ayvsonra farketti. Kaşıkla alıştırma suluguyla besledim ek gıda gerekince.
Oğluma da 2buçuk yaşına doğru biberon verdim gebe olduğumu öğrenince acil memeden kesip vermek zorunda kaldım.

Sadece ilk kızımda 4aylıkken sütumu bi kaç tane cicibebe islatacak kadar sagdigimi hatırlıyorum. Dişlerini erken çıkardığı için diş etleri agriığından olsa gerek memeyi almıyordu. Uyutacak kadar kaşıkla doyurup, uyuduktan bi süre sonra emziriyordum. Bi de mastit olunca sagmıştım.

Meme ucum daha yeni 3.de çıkıyor. Ama hala tutturmak için bazen ucunu buruşturup veriyorum. Iki elimi kullanmam gerekirse ona göre pozisyon alıyorum. Tüm emzirme pozisyonlarını kullanıyorum. Ucu bizim kafaya taktığımız bişey. Ucu olmadığından daha az hava yutuyor bebeğim bence. Bazıları sadece ucunu alıyor hem acitiyor hem gaz yapıyor.

Silikon ucu çıkarmanın bir diger önemli faydası da memedeki koyu bolgenin bebeğin tükrüğünden onun ihtiyaçlarına gore süt uretilmesini sağlıyor olması.

Benim kaynanam meme ucunu göstermişti. Benimkinden küçüktü mercimek kadar. 11 çocuk emzirmis maşallah. Üstelik icine çökuk benimki de..

Bi de emzirirken bebeğin kafasını sabitlersen kolay olur. Mesela yan yatınca arkasına yastık veya battaniye dayıyorum ki sırtüstüne dönmesin, dönerse meme ağzından çıkıyor çünkü

Ayn

Tatlım o uyurken iki saat geçerse sen de yanına yat uyuyarak emzir. Onun öncelik ihtiyacı senin kokun senin tenin ve kalp atışın. Bağışıklıgi güçlenir.

Biberonu herkes verir ama gözlerine bakarak verdigin sütün sadece süt değil daha fazlası. Anne memesinin kahverengi kısmı bebeğin tukrüğünden ihtiyacina göre süt üretilmesini sağlarmış.

Senin ilk görevin kendini madden manen dinç tutmak. Sonrasında bebeğine verebileceğin en güzel hediyeleri vermek, sütün ve sefkatin. Mamayi kafandan silersen ona muhtaç kalmazsın inşallah..

Benim üçüncü çocuğum ama yine de uyurken yanına yatiyorum. Evimi de yemegimi de idare ediyoruz. Sen de yatabilirsin bence. En az 1ay

Back
X