2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Cnm ezbere bildiğin tüm dualari okuyabilirsin. Sıkıntı yok.

Yani tabi burda fetva vermek istemem Allah korusun yanlis birsey soylerim.
Benim buyuklerimin uzerine basa basa söyledikleri bu yönde.
Bendé okumak istiyorum bebeme ayetel kursi falan ama.dua değil onlar sure die okumuo dum.lohusa iken yasak mı acaba ya. Çok isterim nas felak okiyim
Var mı acaba tam bilen

H history1985 bizim kendiliğimizden uyandığımız an sayısı çok az , 3 saate bir uyandırıyorum , sütüm gelse bi , mama tokluk hissi veriyor bence ondan uyanmıyor bu bebeler , bugun mamayı az verdim 1 saat sonra kendiliğinden uyandı :) sonrada Huysuzluk yaptı mecburen tekrar verdim ... Senin sütün geldi mi canım ?

Kızlar bugün annemle çok büyük bir kavga ettik. Resmen sinir krizi geçirdim. Çığlıklar attım. Ben hayatımda böyle bir şey hiç yaşamadım. Bugün doktor bebeğin kilo verdiğini söyledi ve mamaya başladı. Aşırı suçluluk hissettim. Ve çok korktum. Bakamazsam diye. Annem de günlerdir bana destek olmak yerine yaptığım her şeyi eleştiriyor, bebeği sürekli elimden alıyor, iğneleyici konuşuyor. Dün olumsuz şeyler söyleme (aç kaldı çocuk, bakamadık diyodu) dedim bana burun kıvırarak "hadi hadi bırak bunları işine bak" dedi. Bugün banyo yaptıracaktık. Küveti benim dikişlerden dolayı eğilemeyeceğim bir yere koydu. Oraya yetişemem buraya alalım dedim. Vay efendim bana ne gerek varmış. O yıkayacakmış. Bunu Nasıl düşündün, benim bebeğimin ilk banyosu, ben su dökerim, sabunlarım, fotoğraf video çekeriz neden yapmayayım dedim. Yine iğneleyici bir şekilde sen daha bebeği tutamıyorsun dedi (Biraz emzirirken zorluk yaşıyorum da.) sonra dayanamadım ve sinir krizine girdim. Sütün kaçtı diye ağladım üstüne. Zaten azdı belki de gitti artık. Çok büyük stres yaşadım. Ve ben de aşırı bir korku, bebeğe bir şey olacak endişesi başladı. Bebeğe bakar bakmaz ağlıyorum. Bir anda lohusa bunalımına girdim sanırım. Ben ne yapacağım :KK43:(
Ay canım ya. Bu büyükler genelde böyle. Ve illa kendi dedikleri olacak. Seninki biraz daha fena .. lafını esirgemeyip kırıcı oluo. Ben de annemle zitlasiorum bazen . Çok sıcak şunu giydirme bunu tak yap yapma. . He he deyip kendi bildigimi yapıorum . É tabi bı de donus bileti şimdiden hazır. Az kaldı zaten gidecek bebem bana kalacak. Die sabrediorm . Senin yerinde olsam birakirdim tek yikiosa yikasin baksın . Sen zaten emzirme alt değişim vs. De bebenle sin. Mama falan sa onlar vermesin. Yoksa geri kalan işleri bakımı bırak yapsınlar. Tirt de geç . Bebem senjn bebeğin. Ben de senjn gibi düşünüyor dum bebek Aglayinca annemin icerden caresizce beni çağırması o an yetmisti bana.yani benim ona çare onların değil o minnak benimm! Demiştim

• Beğen
Reactions: 9ay
Canım her ikisinide denemiş biri olarak , imkanın varsa normal doğum yap , ilk 2 gün çok aciz hissediyorsun kendini , memene bile birileri tutmak zorunda kolayamıyorsın kucağına Alıp , ben daha 3. Günü'mde bugun koynuma alabildim ...
Canımm yazdığın için çok teşekkürler..normal doğum ben de istiyorum sancıya da dayanırım diye düşünüyorum ama ya ıkınamazsam epizyo olursa o bölgede dikiş olmasını düşünemiyorum bile .. tek düşüncem o..senin dikişler ne durumda iyileşti mi?

Bendé okumak istiyorum bebeme ayetel kursi falan ama.dua değil onlar sure die okumuo dum.lohusa iken yasak mı acaba ya. Çok isterim nas felak okiyim
Var mı acaba tam bilen
Canım ben bu konuda ehil sayılırım acizhane dua olsa okursun ama bu söyledikleriniz ayet ve asla lohusayken okunmaz aynen adet hali gibi

Canım ben bu konuda ehil sayılırım acizhane dua olsa okursun ama bu söyledikleriniz ayet ve asla lohusayken okunmaz aynen adet hali gibi
Àma kendimi çok aciz hani duasız korumasiz hissediyorum. Eşime bize oku diorum artık . Peki fatiha Suresi de okunmaz mj. Bi yerde okunabilir die duymustum. Hani el Fâtiha falan denince tv de insan okumak istio :(

Àma kendimi çok aciz hani duasız korumasiz hissediyorum. Eşime bize oku diorum artık . Peki fatiha Suresi de okunmaz mj. Bi yerde okunabilir die duymustum. Hani el Fâtiha falan denince tv de insan okumak istio :KK43:
İbadet amaçlı olunca okunmuyor ezberden dua niyetine okunuyor diye biliyorum ve sormuştum. Farklı düşünceler var ama neden okunmasın bence de.

9ay 9ay Canim yasadiklarini yasamadim ama gercektende lohusayken katliyo boyle durumlar insanda. Bende ilk 10gun falan tam anlamiyla ilgilenemedim herseyini ablam yapti bebegimin gece tık dese uyaniyodu ben bazen duymuyodum bile bebegimi ayni yerde yatmamiza ragmen. Hatta bakamicam ben diye cok canim sıkılıyodu. Ama biraz topqrlaninca ve ablam gidince herseyiyle cokta gizel ilgilenmeye basladim hatta bazen bebegimin sesi kulaklarimda cinliyo gidip bakiyorum gayet guzel uyuyo oluyo. Bu tamamen icgudusel bisey Allah sana bebegine bakma ğucunu verdi emjn ol hemde herkesten guzel bakcaksin sadece kendine guven ve azcik daha iyilesmene bak. Kendin icin ve en onemlisi bebegin icin herseyi kenara koy aklina bile getirmemeye calis zor ama yapabilirsin cunku sen ANNESİN sakin unutma bunu. Sakin lohusa depresyonu gibi seyleride dusunme sadece cok canin sıkıldı ama gecti ve hergun dahada iyiye gitceksin gor bak bikac gune biseyin kalmicak sen bile sasircaksin birden iyilestigine ;)

Korkma cnm o da minik bi insan bizim gibi sen üşütmüş olsan gazın olsa ve hareket etmesen bi düşün nasıl ağrın olur çatlıcak gibi o da aynı o Yüzden kendinin nasıl rahatlıyabileceğini düşün o da sıcak ve hareket isticektir ebebek te kiraz çekirdekli yatak satılıyo gazı olan bebekler için çok uygun fiyatıda çok değil belki işini kolaylaştırır çünkü sık sık gazı olabilir ilk aylar

Bakayım canım yarin ona da. Kaka yaptı ama gazi var çok.ağlıyor çok üzülüyorum

Göbek bağı ıslanır diye önermemiştir ama ıslatmazsan sıkıntı yok cnm ben Hemşireyim sakıncalı oldugunu bilsem önermem Dr da yani belki dikkat edilmez ıslanır enfekte olur orası diye önermemiştir silme yöntemiylede yapabilirsin sıcak Islak havlu gibi bişeyle silebilirsinde

Yarin sıcak.havlu ile sileyim.o zaman çok.Küçük 2570 gram.doğdu elimizde tutamayiz suda kayar diye korkuyorum

Aynı sorun bende de var canım , benimde 2 gün bitti 3. Güne girdik , bebeğimle her uyanışında yarım saat cevelleşiyoryz sürekli pompa yapıyorum ama hiç gelmiyor :KK43: memelerim bugun sertleşti benim , pınpLamayı artırdım sürekli masaj yapıyorum bebeğim uyuduğunda yada pompayla çekiyorum yine de tık yok , bugun sıcak su torbası Mesir macunu hurma rezeneyi de denedim ana yok :KK43:
Canim mesajini gorunce hemen yazmak istedim. Seni benden daha iyi anlayan olamaz. Evdeki makinelerde is yok emin ol.dun dayanamadim gece gece dogum yaptigim hastaneye gittim. Bebek odasinin ordaki hemsireye ciktim durumu anlattim hemen bana makine getirdi 15er dk denedik ve ilk defa sutum geldi. Kanallari acman lazimm. Makineler cok fsrkli yarim saat toplaminda 10 cc sutum cikti ama dunyalar benim oldu kosa kosa yavruma getirdim ve hemen bugun ilk isim kiralamak o makinelerden. Hic bekleme sertlestiyse Allah korusun mastit olabiliyosun iltihaba donusturuyo ve dayanamazsin sancisina.

Canımm yazdığın için çok teşekkürler..normal doğum ben de istiyorum sancıya da dayanırım diye düşünüyorum ama ya ıkınamazsam epizyo olursa o bölgede dikiş olmasını düşünemiyorum bile .. tek düşüncem o..senin dikişler ne durumda iyileşti mi?
Canim bende normal dogum yaptim okumussundur belki.sancilari dusunme lutfen. Gercekten dayanilmicak bisey yok. Tabi herkese gore degisebilir bu ama bilmiyorum ben suni sanci almis biri olarak oyle kendimi paralamadim. He epidural yaptirdim nerden anlicaksin dersende etkisi 1 saate geciyodu ve ben diger dozu almadan bekliyodum bakalim dayanabiliyomuyim diye. En son 7cm oldugundada baktim zorlaniyosun ama dayanilmicak bisey degil. Gelelim dogum anindaki kesiye. Bunun acisini falan hic dusunme bile cunku ikinmaktan oran uyusuyo. Igne batirma kadae bile hissetmedim yeminle. Dogumhaneye girdigimde epiduralim yoktu bu arada. Benim en zorlandigim sey ki buda epidural almamin tek sebebi acikliga bakarkenki muayene sirasinda kendimi paralamam ve dogum sirasinda enerjimin tamamen tukenmesi sebebiyle tam ikinamamam oldu. Kesinlikle dogumhaneye girmeye yakin cok kuvvetli beslenin arkadaslar. Tek ihtiyaciniz olan sey guc.

Bebegimide en son artik tukendim diye agladim visne suyi istedim 2 bardak ictim 5 dk sonra cok guclu bi ikinmayla cikarttim. Bebebin cikmasiyla sana gelen o rahatligi anlatamam. Yeniden dogmus gibi oluyosun inan... Herseye ragmen degerdi. .

Kızlar gece 2'de nişan geldi. Hastaneye gittik henüz açılmam 1 cm olduğu için eve geldim. 3'ten beri de sancılarım başladı. Şimdi evde sancılarımı çekiyorum. 10 dk'da bir ve gittikçe şiddeti artıyor.

Lütfen benim için de dua edin, sağsalim atlatalım doğumu. Hayırlısıyla ben de alayım oğlumu kucağıma...
Şimdiden Allah razı olsun.

Kızlar gece 2'de nişan geldi. Hastaneye gittik henüz açılmam 1 cm olduğu için eve geldim. 3'ten beri de sancılarım başladı. Şimdi evde sancılarımı çekiyorum. 10 dk'da bir ve gittikçe şiddeti artıyor.

Lütfen benim için de dua edin, sağsalim atlatalım doğumu. Hayırlısıyla ben de alayım oğlumu kucağıma...
Şimdiden Allah razı olsun.

Şimdi benim sütüm gider mi?
Gitmez canım, sakin ol güzelce yıkan her gün, çıkmadan memelere sıcağa yakın su tut. Sağmadan veya emzirmeden önce mutlaka sıcak kompres yap memelere. Allahım huzur ferahlık versin, anneciğine sarıl, beni anlayın de. İnan herkeste oluyor bu tür şeyler, doğuramama bakamama kaygısı ile birlikte değişen hormonlar yapıyor. Allaha sığın derin nefes al. Sütün orda duruyor, uğraşırsan artacaktır. Ben perşembe doğum yaptım ama hiç emziremedim, izin vermiyor doktorlar henüz, sağıp az da olsa götürüyorum her gün. Kucağıma alacağım anı heyecanla bekliyorum. Ne sütümü ne ilgimi, ne anne sıcaklığını verebiliyorum oğluma. Yapayalnız küvezde.
Sen sıkıca sarıl yavruna önemli olan birlikte olmanız ve seni hissetmesi, diğer herşey teferruat inan, süt de gelir, mama da olur, annen le olanlar da unutulur hepsi..

Back
X