2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
kızlar günaydın bu arada. ara ara giriyorum tüm sayfaları okuyamıyorum. doğum yapanlar varsa hayırlı olsun. çok acil durumda yada sıkıntılı old farkettiğim arkadaşlara bi fikrim varsa yazabilirsem yazmaya çalışıyorum sadece.

9ay 9ay canım üzme kendini bunun büyük bir kısmı sezeryanın bizde yarattığı acizlikten kaynaklanıyor. ben de kendi annemin iş yapışından hoşlanmıyorum bazen. ya da sözlerinden ama şu an en büyük yardımcı onlar ve vorones vorones in de dediği gibi ağlayınca bir tek benim mememde sakinleşiyor tuvaletteysem bile beni çağırıoyrlar ohh bu bana yeter.

H history1985 bizim kendiliğimizden uyandığımız an sayısı çok az , 3 saate bir uyandırıyorum , sütüm gelse bi , mama tokluk hissi veriyor bence ondan uyanmıyor bu bebeler , bugun mamayı az verdim 1 saat sonra kendiliğinden uyandı :) sonrada Huysuzluk yaptı mecburen tekrar verdim ... Senin sütün geldi mi canım ?[/QUOT
Yeni yeni gelmeye başladı cnm ben de tuttururken zorlanıyorum pozisyon bulamıyorum hava çok sıcak ikimizde çok terliyoruz klima iyi değil diyorlar camları karşılıkli açamıyorum hasta olur diye vücudu kızardı ya sıcaktan sanırım ama bnmki karnı ac Bile olsa kendiliğinden uyandığınıgörmedim üstelik ben durtsem dd uyanmiyo onu uyandirirken baya vicdansiz anneler gibiyim :) mincirmadk yeri kalmıyor :)

H history1985 bizim kendiliğimizden uyandığımız an sayısı çok az , 3 saate bir uyandırıyorum , sütüm gelse bi , mama tokluk hissi veriyor bence ondan uyanmıyor bu bebeler , bugun mamayı az verdim 1 saat sonra kendiliğinden uyandı :) sonrada Huysuzluk yaptı mecburen tekrar verdim ... Senin sütün geldi mi canım ?
Cnm sen ne zaman doğum yaptın? Kaç kilo doğdu benim ki 45 cm değilmiş 49 çıktı :))

Kızlar bugün annemle çok büyük bir kavga ettik. Resmen sinir krizi geçirdim. Çığlıklar attım. Ben hayatımda böyle bir şey hiç yaşamadım. Bugün doktor bebeğin kilo verdiğini söyledi ve mamaya başladı. Aşırı suçluluk hissettim. Ve çok korktum. Bakamazsam diye. Annem de günlerdir bana destek olmak yerine yaptığım her şeyi eleştiriyor, bebeği sürekli elimden alıyor, iğneleyici konuşuyor. Dün olumsuz şeyler söyleme (aç kaldı çocuk, bakamadık diyodu) dedim bana burun kıvırarak "hadi hadi bırak bunları işine bak" dedi. Bugün banyo yaptıracaktık. Küveti benim dikişlerden dolayı eğilemeyeceğim bir yere koydu. Oraya yetişemem buraya alalım dedim. Vay efendim bana ne gerek varmış. O yıkayacakmış. Bunu Nasıl düşündün, benim bebeğimin ilk banyosu, ben su dökerim, sabunlarım, fotoğraf video çekeriz neden yapmayayım dedim. Yine iğneleyici bir şekilde sen daha bebeği tutamıyorsun dedi (Biraz emzirirken zorluk yaşıyorum da.) sonra dayanamadım ve sinir krizine girdim. Sütün kaçtı diye ağladım üstüne. Zaten azdı belki de gitti artık. Çok büyük stres yaşadım. Ve ben de aşırı bir korku, bebeğe bir şey olacak endişesi başladı. Bebeğe bakar bakmaz ağlıyorum. Bir anda lohusa bunalımına girdim sanırım. Ben ne yapacağım :KK43:(
Canım bol su iç, uyu dinlen.anne faciasında bende yaşadım. Annem çok problem bir kadındır. Hiç memnun edemezsiniz.ilk günler görumceme sardı. Yok nasıl is yapıyor, yok kilosu nu oyle (2 çocuk doğurMuş hatun .,baliketli),...blaa blaa blaa.anne 2 çocuğunu bırakmış gelmiş sağolsun. Bana o yeter diyorum bende.
Bu arada kendisi belden rahatsız iş yapmaz tek yemekle ilgileniyor. Görümcem gitti 2 günde saracak adam bulamadı bana sarmaya başladı. Düşün bizim çamaşırların şeridini yer çok berbatmis,pişmiş, tiksinmis.ev kira dış cephe siyah ve taş rengi,o siyaha tiksinmis :)
Ve daha neler neler....
9 aydır kızım canın birsey istiyor mu,birşeye ihtiyacın var mı diye sormayan öz annem Lohusalıkta ağzıma edecekti.banyoya girdim o duşa birlikte çıkıncaya kadar ağladım. Akşam eşim gelince bi şekilde gönder niz idareederiz dedi.yoksa ben mahvolacaktim.salı doğum yaptım diğer hafta çarşamba akşam eşimle yalnızdik.ve huzurun yerine geldi
Kızlar dağıtın sizi rahatsız eden kim varsa. Benim tek şansım eşim. Sağolsun her işimi yapıyor. Öğretmen olunca zamanımız da oluyor.
Yani canım hepisode var sıkıntı. Senin ben çocuğuma bakarım deyip ise el atman gerek.annesin zaten dogan da var bebegime bakmak. Güçlü ol sütünde gelir.
Sen rahat olursan bebekte rahatlar. Şuan merkezde sence bebeğin var.

Bizim de zıbınımızda lekeler var akıyor yani göbeğimiz doktorla telefonda görüştüm aşırı bir kanama olmadıkça sorun yok dedi ama ben pazartesi götüreceğim doktora bir görsün. Daha Islak diye yıkamaya da cesaret edemedim onu Da pazartesi doktora sorucam.[/QUOTE
Bizim de zıbınımızda lekeler var akıyor yani göbeğimiz doktorla telefonda görüştüm aşırı bir kanama olmadıkça sorun yok dedi ama ben pazartesi götüreceğim doktora bir görsün. Daha Islak diye yıkamaya da cesaret edemedim onu Da pazartesi doktora sorucam.
Kizlar dert edilck bsy degil ama ihmal etmeyn doktora goturun k vitamini eksikligndn oluyoms anne hormonlarndanda geciyomus.
Bizim hstanede bi doz k vitamini yapilmsti ama yetmemis ikinciyi yptrdk smdide bakim spreyi verdi onunla temizliyrx ins gecer

Kızlar bugün annemle çok büyük bir kavga ettik. Resmen sinir krizi geçirdim. Çığlıklar attım. Ben hayatımda böyle bir şey hiç yaşamadım. Bugün doktor bebeğin kilo verdiğini söyledi ve mamaya başladı. Aşırı suçluluk hissettim. Ve çok korktum. Bakamazsam diye. Annem de günlerdir bana destek olmak yerine yaptığım her şeyi eleştiriyor, bebeği sürekli elimden alıyor, iğneleyici konuşuyor. Dün olumsuz şeyler söyleme (aç kaldı çocuk, bakamadık diyodu) dedim bana burun kıvırarak "hadi hadi bırak bunları işine bak" dedi. Bugün banyo yaptıracaktık. Küveti benim dikişlerden dolayı eğilemeyeceğim bir yere koydu. Oraya yetişemem buraya alalım dedim. Vay efendim bana ne gerek varmış. O yıkayacakmış. Bunu Nasıl düşündün, benim bebeğimin ilk banyosu, ben su dökerim, sabunlarım, fotoğraf video çekeriz neden yapmayayım dedim. Yine iğneleyici bir şekilde sen daha bebeği tutamıyorsun dedi (Biraz emzirirken zorluk yaşıyorum da.) sonra dayanamadım ve sinir krizine girdim. Sütün kaçtı diye ağladım üstüne. Zaten azdı belki de gitti artık. Çok büyük stres yaşadım. Ve ben de aşırı bir korku, bebeğe bir şey olacak endişesi başladı. Bebeğe bakar bakmaz ağlıyorum. Bir anda lohusa bunalımına girdim sanırım. Ben ne yapacağım :KK43:(
Canım benim lütfen süt meselesine kafanı yorma. Elinden geleni yap ama rahat da ol. Hepimiz isteriz bol bol sütümüz olsun ama olmuyorsa da strese girmeyelim. Nasıl normal doğum olmuyorsa zorlamadık sezeryan oldu onun gibi. Sen elinden geleni yap zamanla sütün düzene girecektir. Sütüyle besleyemeyen annelerin çocukları büyümüyor mu sanki. Sıkma canını. Kuzuna sarıl kokla rahatla.

Kızlar gece 2'de nişan geldi. Hastaneye gittik henüz açılmam 1 cm olduğu için eve geldim. 3'ten beri de sancılarım başladı. Şimdi evde sancılarımı çekiyorum. 10 dk'da bir ve gittikçe şiddeti artıyor.

Lütfen benim için de dua edin, sağsalim atlatalım doğumu. Hayırlısıyla ben de alayım oğlumu kucağıma...
Şimdiden Allah razı olsun.
Sağlıkla kucağına al allahın izniyle

Gitmez canım, sakin ol güzelce yıkan her gün, çıkmadan memelere sıcağa yakın su tut. Sağmadan veya emzirmeden önce mutlaka sıcak kompres yap memelere. Allahım huzur ferahlık versin, anneciğine sarıl, beni anlayın de. İnan herkeste oluyor bu tür şeyler, doğuramama bakamama kaygısı ile birlikte değişen hormonlar yapıyor. Allaha sığın derin nefes al. Sütün orda duruyor, uğraşırsan artacaktır. Ben perşembe doğum yaptım ama hiç emziremedim, izin vermiyor doktorlar henüz, sağıp az da olsa götürüyorum her gün. Kucağıma alacağım anı heyecanla bekliyorum. Ne sütümü ne ilgimi, ne anne sıcaklığını verebiliyorum oğluma. Yapayalnız küvezde.
Sen sıkıca sarıl yavruna önemli olan birlikte olmanız ve seni hissetmesi, diğer herşey teferruat inan, süt de gelir, mama da olur, annen le olanlar da unutulur hepsi..
Cnm bn grmedim gecmis olsn bebegin niye kuvezde ins bi an once kavusursunuz

9ay 9ay tatlım annelik senin yapabileceğin en tatlı kolay ve güzel iş. Bak senin annen bile anne olmuş yani o haldenanlamazlıkla. Evet sezeryan bizim biraz hareketimizi kısıtlıyor ama bu günler de geçecek. Ben günlerce bebeğimin altını bile yattığım yerden değiştirdim. Yanımda kalan olmadı. Gündüz ev işlerine ablam görümcem baktı ilk hafta. Sonra 4-5gün yegenimle kızım. Bi kaç gündür eşimle kızım bakıyorlar. Tabi komutları ben veriyorum.
Çok zorlandım ve çok ağladım.
Acizken ağır laflar çok kırıcı oluyor.
Benim de eşim beni çok kırıyor.
Dün ben de yine kriz gecirdim.
İftara yemek yapamadığım için azarlandim. Kendisi evde yatıyor. Ben 24saat yatıyormuşum. Benim hasta halimle kendini kiyasliyor. Yarım gün çalışıyor. Hele artık okul da bitti. Evde bunaltir beni artik...
Diğer dogumlarda çabuk ayağa kalkıp kimseye ufak ayak işleri bırakmadığım için, şimdi böyle aciz olunca neymiş efendim, kaç kişi etrafımda pervaneymis, herkese iş buyuruyormusum. Aciz olarak yardım istememi kıskanıyor ya hu.

Neymiş oruc tutuyormuş hali yokmuş, kendine bakamiyormus..
Tutma sana düşmez dedim ben de. Sen sinir hastasi olmuşsun dedim. Oruç sabrı ogrenmek için tutulur sen ise beni tüketiyorsun dedim.

Herkes dediği kızım, yeğenim, nadiren ablam, görümcem ve kendisi. O kadar alttan alarak nerdeyse yalvararak, lütfen yapabilir misin diye diye ricada bulununca bile bunu diyorsa bana...

Bu günleri atlatacağız ama ders de çıkarmak lazım. Annemden bahsetmiyorum bile..

• Beğen
Reactions: 9ay
9ay 9ay tatlım annelik senin yapabileceğin en tatlı kolay ve güzel iş. Bak senin annen bile anne olmuş yani o haldenanlamazlıkla. Evet sezeryan bizim biraz hareketimizi kısıtlıyor ama bu günler de geçecek. Ben günlerce bebeğimin altını bile yattığım yerden değiştirdim. Yanımda kalan olmadı. Gündüz ev işlerine ablam görümcem baktı ilk hafta. Sonra 4-5gün yegenimle kızım. Bi kaç gündür eşimle kızım bakıyorlar. Tabi komutları ben veriyorum.
Çok zorlandım ve çok ağladım.
Acizken ağır laflar çok kırıcı oluyor.
Benim de eşim beni çok kırıyor.
Dün ben de yine kriz gecirdim.
İftara yemek yapamadığım için azarlandim. Kendisi evde yatıyor. Ben 24saat yatıyormuşum. Benim hasta halimle kendini kiyasliyor. Yarım gün çalışıyor. Hele artık okul da bitti. Evde bunaltir beni artik...
Diğer dogumlarda çabuk ayağa kalkıp kimseye ufak ayak işleri bırakmadığım için, şimdi böyle aciz olunca neymiş efendim, kaç kişi etrafımda pervaneymis, herkese iş buyuruyormusum. Aciz olarak yardım istememi kıskanıyor ya hu.

Neymiş oruc tutuyormuş hali yokmuş, kendine bakamiyormus..
Tutma sana düşmez dedim ben de. Sen sinir hastasi olmuşsun dedim. Oruç sabrı ogrenmek için tutulur sen ise beni tüketiyorsun dedim.

Herkes dediği kızım, yeğenim, nadiren ablam, görümcem ve kendisi. O kadar alttan alarak nerdeyse yalvararak, lütfen yapabilir misin diye diye ricada bulununca bile bunu diyorsa bana...

Bu günleri atlatacağız ama ders de çıkarmak lazım. Annemden bahsetmiyorum bile..

Canimm benim cok uzuluyorum Alahim ferahlik versin sana. :(

Kızlar ben de dün oğlumuzu spinal sezaryen ile dünyaya getirdim. Ameliyatım ve sonrası güzel geçti ancak bebeğim sezaryen komplikasyonu son anda su yutmuş. Normal doğumda olmazmış bu. Neyse 3-7 gün arası yenidoğan yoğun bakımda küvezde tutacağız dediler dün. Ama bu sabah gelen tahliller kanda da enfeksiyon varlığını saptamış. Sizden geçmiş dediler, doğumdan 3 gün önce boğazım ağrıyordu hasta olmuştum hakkaten. Şimdi minicik yavruma antibiyotik tedavisine başladılar. 10-15 gün arası kalacakmış. Dün sütüm geldi sağdım yolladım ama gece hiç uyumadım bugün sütüm yok o yüzden. Rahat edeyim diye erken taburcu ettiler, birazdan eve dönüyoruz, oğluşumu burada bırakarak. Eğitim verecekler birazdan süt için. Hergün sağıp getirmem lazım. Oğlum için dualarınıza ihtiyacım var, şu mübarek günlerde Allah herkesin yavrusunu bağışlasın..

Canimmmm gormemisim yaa yeni gordum Allahim ogluna en acilinden en hayirlisindan guc kuvvet sifa versin sutun bol olsun Allah yardimciniz olsun bizleri gelismelerden haberdar et

Eşlerimizin babalar gunu kutlu olsun:anne:
Ben bi kagida not yazdim canim babam babalar gunun kutlu olsun diye
Daha ayrintili bisey dusunup ayarlayamadim malesef :)
Notu kizimin eline tutusturdum esimin yanina goturecegim simdi (kizim tutamiyor tabiki ben yardim ediyorum tutmasina:KK48:)
Evet esimle ayri odalarda yatiyoruz malesef horladigi icin:)

Back
X