2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Arkadaşlar bebeğim sütle kilo almadığı için mamaya başladık. Bunun için İstanbul'da emzirme taraftarı olarak bilinen bir doktora gittik. Süt üretimi mama kullanırken azalırmış. Bunu engellemek ve bebeğin kilo alması için şöyle yapıyoruz:

iki memedende de 15'er -20'şer dakika emzir
Sağılmış sütü ver
30 ml mama ver
15-20 dk süt sağ, bir sonraki beslenme için sakla

Bu işlem 3 saatte bir tekrarlanacak. 3 saat ilk emzirmeye başladığım an başlıyor. Örneğin sabah 9'da emzirmeye başladım bir daha 12'de emzireceğim. Zaten emzirme, gaz çıkarma, mama verme, uyutma 1.5 saat sürüyor. 1.5 saat de uyuyor. O esnada ben de uyumaya çalışıyorum.
Size de ilham vermesi için paylaştım. Hala sütüm çok az ama artıyor gibi. İnşallah bir an evvel artar. Bu yöntemle 2 saatte bir memeyi boşaltmış oluyorum.

Mama veren arkadaşlar siz Nasıl yapıyorsunuz? @dlrsordn

annensenicoksevecek annensenicoksevecek canım sakın üzme kendini. Ben de sütüm yetmiyor mama veriyoruz diye çok üzüldüm sonra sinir krizi geçirdim hayatında ilk defa. Hassas bir dönemdeyiz. Benimki 10 gün olmuştu doğum kilosuna ulaşamamıştı. Süt veriyorum sanıyordum,meğer günde 2.5 gram almış! Mama ile toparlansınlar biraz O esnada sütümüz artar ve yavaş yavaş mamayı keseriz inşallah.bizimki de çok uykucu. Emzirmeye başlamadan iyice uykusunu aç. Altını değiştir mesela. Gözleri iyice açılınca başla. Memede uyumaması için uzun süre durursa ellerini, ayaklarını sev, başına, sırtına dokun.

Canım çok uyuyo emzirmem için veriyorlar bazen uyuya kaliyo çok yapmadigim şey kalmıyor 5 dk çekip bırakıyor napayım. Sonra da sarılık oluyor uyanmıyor. Bugün tas gibi oldu gogsum sağdım simdi cagirdiklarinda hem emzirip hemde sol gogsumu vericem. Sag çok yara.oldu onu ememedigi için sagdim

Kuzum bende geçmişi okuyamadım uzun zamandır kim ne yapmış ne demiş inan zor günler geçiriyoruz. Bebeğim.2570 doğdu 2313 e düştü. Sarılık var göbek bağı enfeksiyon yapmış onunda hastaneye tekrar yatırdılar. Allahım tez zamanda benimkinede herkesinkinede şifa versin. Zor kızlar sadece emzirmeden emzirmeye görüyorum çok üzülüyorum ama elimden bir şey gelmiyor bebeğim iyi olsun ben başka bir şey istemem. Bakamadım kızıma diye çok üzülüyorum.

Canimmmm cok uzuldum Allah yardimciniz olsun bebegine en hayirli en acil sifalarini yollasin:KK200:

PembeLokum PembeLokum canım alınacak bir dikiş yokmuş. İki ucu çok şişer önemli değil dedi. Karnıma bastırdı baktı rahim duvarı yerinde gayet iyi dedi. İğneleri sordum 5hafta daha kullancan dedi. Kaburga ağrısı da bastırmaktan değil hamileyken bebeğin yerleşiminden ve kaburgaları filan ittirdiği için kaburgalar yukarı kalkarmış şimdi tekrar eski haline geldiği için ağrıyormuş. Benim zaten hep sol tarafı ayağıyla iterdi kuzum. Ondan demek ki.

Anladim cnm sagol:)
Ben de adamlara kizip duruyordum ne bicim bastirdilar diye ama bi yandan bakarsan evet kaburgalarimiz disa dogru acilmisti simdi geri ice dogru inmis onu ben de farkettim

Yalniz bence yne de bastirdiklari icin de agriyo :D

Kizlar avent soothe emzik kullanan varmı memnun MUSUNUZ
Ona göre yollicam esimi
Benim yavru avunmuyor hep benim memede.
Ne yapcagimi sasirdim

Vallahi emzik vermeyin diyorlar ama ben soothie kullaniyorum ya veriyorum dayanamiyorum bazen bunalimli depresyonlu bi anneye donusmek yerine biraz emzik verip rahatliyorum

Benim kizim memnun bence seviyor elleriyle bile tutuyor dusmesin diye :))

Arkadaşlar bebeğim sütle kilo almadığı için mamaya başladık. Bunun için İstanbul'da emzirme taraftarı olarak bilinen bir doktora gittik. Süt üretimi mama kullanırken azalırmış. Bunu engellemek ve bebeğin kilo alması için şöyle yapıyoruz:

iki memedende de 15'er -20'şer dakika emzir
Sağılmış sütü ver
30 ml mama ver
15-20 dk süt sağ, bir sonraki beslenme için sakla

Bu işlem 3 saatte bir tekrarlanacak. 3 saat ilk emzirmeye başladığım an başlıyor. Örneğin sabah 9'da emzirmeye başladım bir daha 12'de emzireceğim. Zaten emzirme, gaz çıkarma, mama verme, uyutma 1.5 saat sürüyor. 1.5 saat de uyuyor. O esnada ben de uyumaya çalışıyorum.
Size de ilham vermesi için paylaştım. Hala sütüm çok az ama artıyor gibi. İnşallah bir an evvel artar. Bu yöntemle 2 saatte bir memeyi boşaltmış oluyorum.

Mama veren arkadaşlar siz Nasıl yapıyorsunuz? @dlrsordn

annensenicoksevecek annensenicoksevecek canım sakın üzme kendini. Ben de sütüm yetmiyor mama veriyoruz diye çok üzüldüm sonra sinir krizi geçirdim hayatında ilk defa. Hassas bir dönemdeyiz. Benimki 10 gün olmuştu doğum kilosuna ulaşamamıştı. Süt veriyorum sanıyordum,meğer günde 2.5 gram almış! Mama ile toparlansınlar biraz O esnada sütümüz artar ve yavaş yavaş mamayı keseriz inşallah.bizimki de çok uykucu. Emzirmeye başlamadan iyice uykusunu aç. Altını değiştir mesela. Gözleri iyice açılınca başla. Memede uyumaması için uzun süre durursa ellerini, ayaklarını sev, başına, sırtına dokun.

Aynen ben de boyle yapiyordum canim icgudusel olarak yaptim ben boyle herhalde enmeyi birakmaz yavrum diye dusundum emzirdim, sut sagdim verdim, mama verdim, sut sagdim sakladim bidahakine

Ama ben 3 saatte bir uyandirmayo uyudugundan itibaren yapmistim sadece 9da basladiysam 10bucukta bittiyse beslenme, 10bucuktan itibaren 3 saat saydim

Neyse bu kdrini becerebilmisim ona da sukur :)

Ve yavrum emmeyi birakmadi cnm masallah Allahim devamliligini saglasin
Masallah sutum de iyi sanki bazen gelmiyor ama uyuyup uyaninca geri geliyor uyumadab once su iciyorum 1 ya da 1.5 lt o panikle :))

emy0364 emy0364 canım bende süt problemi yaşıyorum. Mecbur mamaya başladık. Pompa olarak mendelanın elektrikli hastane tipi pompasını kiraladım. Mucize bir alet. 3 saatte bir sağıyorum emzirmeden 1 saat sonra. 20-30 ml çıkıyor. Bebeği önce emzirip, sonra sağdığım sütü sonrada mama vererek besliyorum. Aldığın diğer pompayı boşver. Bunu kesinlikle öneririm. İstersen telefonunu vereyim. Bana hastane verdi telefonu. Onlar da bunu kullanıyor
Depresyona girdim galiba , şırıngayla 2-3 Cc geliyor toplam gün boyunca 1 toplu iğne ucu damlasına mutlu oluyorum göğüslerim 80 numaradan 95 numaraya Büyüdü , çok umutluydum bu memelerle ne emziririm diye :( bebeğim Düne kadar diliyle ittiriyotdu şimdi elleri ve çığlıkları mememe vereceğimi hissettiği an çığlığı basıyor ... Resmen biberon ve emziği emdikçe sinirlerim bozuluyor

Kuzum bende geçmişi okuyamadım uzun zamandır kim ne yapmış ne demiş inan zor günler geçiriyoruz. Bebeğim.2570 doğdu 2313 e düştü. Sarılık var göbek bağı enfeksiyon yapmış onunda hastaneye tekrar yatırdılar. Allahım tez zamanda benimkinede herkesinkinede şifa versin. Zor kızlar sadece emzirmeden emzirmeye görüyorum çok üzülüyorum ama elimden bir şey gelmiyor bebeğim iyi olsun ben başka bir şey istemem. Bakamadım kızıma diye çok üzülüyorum.
Canım çok geçmiş olsun geçmişi okuyamadım , şimdi görüyorum , Allah acil şifalar versin

Dün konuştum gel dedi doktor da zaten. Üstelik ayaklarım da çok şişti, inşallah öylr birşey değildir ama olabilir haklısın canım
Canım benim ayaklarımda davul gibi oldular dünden beri havaya kaldırıyorum baya farketti indiler 6 ay hep yattım hAla yatıyorum :(

Bebeğim 8günlük doğum kilosuna ulaşmış. Bu sütüm yeterli mi demek? Doktor herhangi bir şey demedi. Sarılık değeri 14 çıktı. Normal bir değer dedi. Perşembe günü tekrar bakılacak düşüp düşmediğine göre tedavi yapacak sanırım.

Depresyona girdim galiba , şırıngayla 2-3 Cc geliyor toplam gün boyunca 1 toplu iğne ucu damlasına mutlu oluyorum göğüslerim 80 numaradan 95 numaraya Büyüdü , çok umutluydum bu memelerle ne emziririm diye :KK43: bebeğim Düne kadar diliyle ittiriyotdu şimdi elleri ve çığlıkları mememe vereceğimi hissettiği an çığlığı basıyor ... Resmen biberon ve emziği emdikçe sinirlerim bozuluyor
Sakın kendini koy verme. Ben de aynen senin gibi süt konusunda kendimi çok üzdüm ve sonunda sinirimi annemden çıkardım. Ne laflar söyledim. Sürekli ağladım. Önce sinirden sonra pişmanlıktan. Günlerim mahvoldu. Sen sakın yapma. Gelecek süt. 5ml sağarak başladım şu an 50. Doymuyor tabiki. Demin 45 dk cebelleştik. Çığlıklarla bitirdik emme seansını. Üstüne mamayı öyle bir mutlulukla içti ki! Olsun napalım. Büyüsünler biraz, ele gelsinler, o esnada sütümüz artacak. Memeyi sadece süt için emmiyorlar. Önce en temel ihtiyacı olan açlık karşılansın daha sonra senin sıcaklığını hissetmek için emecek. Neler deniyorsun? Pompanı mutlaka değiştir.

Bebeğim 8günlük doğum kilosuna ulaşmış. Bu sütüm yeterli mi demek? Doktor herhangi bir şey demedi. Sarılık değeri 14 çıktı. Normal bir değer dedi. Perşembe günü tekrar bakılacak düşüp düşmediğine göre tedavi yapacak sanırım.
Evet canım maşallah! 8. Günden sonra sarılık değeri düşer merak etme.

Aynen ben de boyle yapiyordum canim icgudusel olarak yaptim ben boyle herhalde enmeyi birakmaz yavrum diye dusundum emzirdim, sut sagdim verdim, mama verdim, sut sagdim sakladim bidahakine

Ama ben 3 saatte bir uyandirmayo uyudugundan itibaren yapmistim sadece 9da basladiysam 10bucukta bittiyse beslenme, 10bucuktan itibaren 3 saat saydim

Neyse bu kdrini becerebilmisim ona da sukur :)

Ve yavrum emmeyi birakmadi cnm masallah Allahim devamliligini saglasin
Masallah sutum de iyi sanki bazen gelmiyor ama uyuyup uyaninca geri geliyor uyumadab once su iciyorum 1 ya da 1.5 lt o panikle :))
Ben de senin gibi bitirdikten sonra 3 saat koymuştum üstüne ama baktım yeterli beslenmiyor, doktoru aradım o yanlış yaptığımı söyledi. O 3 saat başlangıçtan başlangıca olacakmış. Uyku çok süt getiriyor evet. Ne kadar sağıyorsun emzirme üstüne ve emzirmeden? Ben emzirmeden 50 emzirmeden sonra 20 sağıyorum. 30 civarı içiyor herhalde. 70-80 rahatlıkla içen bir Bebek için az ama Allah'ın izniyle artacağına inanıyorum

Canım çok uyuyo emzirmem için veriyorlar bazen uyuya kaliyo çok yapmadigim şey kalmıyor 5 dk çekip bırakıyor napayım. Sonra da sarılık oluyor uyanmıyor. Bugün tas gibi oldu gogsum sağdım simdi cagirdiklarinda hem emzirip hemde sol gogsumu vericem. Sag çok yara.oldu onu ememedigi için sagdim
Güçlendikçe emecek. Onun dili ile yaptığı hafif hareketler bile beynine süt yapma sinyalleri gönderecek. Sağıp ver bu arada. Yaralar da iyileşecek. Benim ucunu koparmıştı. Şimdi izi bile yok :)

Kızlar benim bebişte de sarılık çıkmıştı değer 16.9 idi.doktor ışın verelim yatış yapın dedi biz istemedik.ozaman sabaha kadar iyi besleyin değer düşmezse yatış yaparız dediler.sabaha kadar süt artı mama verdik.sabah kan aldılar 16,5 olmuştu değer.3 gün sonra tekrar kontrol 15,5 a düştü.en son cuma günü kontrole gittik gayet iyi buldu.iyiki yatırmamışız.benim bebiş göğüsten emmiyor ben sağıyorum 3 saatte bi sağarsam 50-60ml çıkıyor.bazen doyuyor doymazsa mama veriyoruz.ama memeye alıştıramadım.meme ucu aldım philipsten ondan denedim bir kere emdi.bu arada sütüm artsın diye solgarın bira mayası hapı+rezene çayı içiyorum.çok faydasını gördüm.dünde hümana çayına başladım.bol takviye yapıyorum.günlük ihtiyacının 3/4 ünü süt, 1/4 ünü mama karşılıyor.2 hafta sonra kilo kontrolümüz var.mamayı kesmek istiyor doktor ama henüz sütle tam doyum olmuyor
Canım maşallah çok sevindim tedaviye gerek kalmamasına. Ben de aşağı yukarı aynı miktarlarda sağıyorum ama her beslenmede (günde 6-7 kere 30 ml mama veriyorum) benim bebeğim daha büyük. 12. Gündeyiz. Süt onu hiç doyurmuyor. Bira mayası ben de alacağım

Bebek meme emerken 2 saatte bir meme değiştirilmelidir,her seferde tek memeden anne sütü vermelisiniz.Bebeğiniz 2 saatten önce tekrar meme isterse aynı memeden emzirmeye devam edin.Memedeki ilk süt az yağlı ve gazlı süttür,eğer bir emzirme seansında her iki memeden azar azar emzirirseniz bebek bu sütü içer ki asıl besleyici olan süt geride kalır.Bebek hem pişik olur hem de gaz problemi yaşar.

Geceleri bebeğinizi emzirmeniz çok önemlidir,özellikle sabah 5-8 saatleri arasında emilen süt gün içindeki süt üretimininde artmasına neden olur,bu saatler anne sütü üretiminin en yoğun olduğu saatlerdir.Özellikle geceleri bebeğinizi biberonla beslerseniz sütünüzün azalmasına neden olursunuz.

Back
X