2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
mrb kızlar biz hala oğluşumu bekliyoruz dün kontrolüm vardı nst gayet güzel çıktı ama ultrasonda bacak boyu kısa çıktı suyum az çıktı :KK42:oysa daha geçen hafta her şey çok normal di sonra prof. geldi baktı bağdaş kurmuş ondan tam ölçemiyor olabiliriz falan dedi en son sordum bacak boyu nasıl şimdi sonuç olarak dedim yapısal bi kısalık olabilir falan dedi ama hiç içimi rahatlatmadı 2 gün sonra başka bi doktora gideceğim dua edin bi sorun çıkmasın yaa:dua:
Günaydın canım sana yazmak istedim , ben doğumdan 2 gün önce 38₺5 te gittiğimde 35 haftalık görünüyor dedi 44-45 cm civarı , bende korkuyordum ,39₺0 da doğum Yaptım 48 cm çıktı , bizim kilomuz kafamız kemik boyumuz 37 hafta ile uyumlu çıktı

Evet canım bir de benim daha önceden doğumum var. Her şey vaktinde olacak. Hamileliğin radını çıkar:) bebeklerimiz allahın izniyle doğacaklar bir şekilde..

Canım normal doğum yanlısı doktorun olsa değişecek miydi ki? Olmuş bitmiş artık.
Bak benim doktorum ramamen doğalcı. İlk doğumum da öyle gerçekleşti ama şimdi belki de sezaryn olacağım. Elimizden geleni yapsak da olacakları biz seçmiyoruz doğum şeklimizi de öyle kader diye bir şey var bihayetinde.. Azıcık tevekkül teslimiyet gerekiyor..
Küçücük bir grip oluyoruz da sırtımız kaburgalarımız kırık gibi ağrıyor canından can çıktı her türşü ağrısı olacak.. Ama moralini çökerterek kendine eziyet etme. Olmuş bitmiş nasip böyleymiş. Artık bebekli hayata odaklanma zamanı:)
Ayaklarım o kafar şişti ki terlik bile olmuyor artık..bu yüzden dışarı çıkmak istemiyorum yürüyüş te yapamıyorum kaburgalarım iki gündür çok ağrıyor şikayet eden biri değilim normalde ama baya ni zorlaştı..

Kızlar bugün bebeğimle buluşmaya gidiyorum. Geçen hafta bugün doğum yapmıştım, ilk emzirme için çağırdılar, ilk kez oğlumu kucağıma alacağım inşallah. Ne olur dua edin bizim için herşey güzel geçsin ve ben de kavuşayım en kısa zamanda yavruma :nazar::nazar::nazar::KK200:
Allâh hepinizin yavrusunu bağışlasın..
Canım hayorlısıyla tez zamanda kavuşursun yavruna , kokusunu bol bol içine Çek canım ...

vorones vorones
tatlım sezeryandan sonra egzersiz için biraz daha beklemelisin.
Simdilik Çok sıkmayan korseyle yürüyüş yapmak iyi.
3ay dolsun bence.
Ameliyat fıtığı olma sonra.
Bi de yan yatmak rahmin toparlanmasına iyi geliyo. Sen yine de yan yatmaya çalış çabuk toparlanirsin insallah.

vorones vorones
tatlım sezeryandan sonra egzersiz için biraz daha beklemelisin.
Simdilik Çok sıkmayan korseyle yürüyüş yapmak iyi.
3ay dolsun bence.
Ameliyat fıtığı olma sonra.
Bi de yan yatmak rahmin toparlanmasına iyi geliyo. Sen yine de yan yatmaya çalış çabuk toparlanirsin insallah.
Cnm ya ben hiç dikkat etmedim kendime şimdi de kasiklarima yakın yerde sancilarim oluyo bu ameliyat fıtığı dediğin nasıl bişey ki korktum şimdi :(

@Gizlifidan yalnız değilsin ben de aynen öyle hissediyorum Üstüm sürekli kirleniyo terliyorum duş almaya vakit bulamadığım oluyo bi bakıyorum akşam olmuş ben ağrılarım yorgunlugum basbasayiz :( dün gece sabaha kadar ağladı artık kucagimdayken uykuya dalmışim :(

@biyologmerve canim peki gunde kac cisli bez olmasi lazimmis nerden anlicaz?
Sütüm yetiyor mu?

Bunu anlamanın birkaç yolu var

1.Bebek günde 8-10 kere altını ıslatıyor ve idrarı renksiz
2.Bebek anne sütü emerken yutkunuyor
3.Meme emdikten sonra bebeğiniz mutlu ve ağlamıyor
4.Doğumdan 3 ay sonraya kadar adet görmediniz
5-Bebeğinizi haftalık olarak tartın ,kilo alıyorsa yeterli anne sütü alıyor demektir

Cnm ya ben hiç dikkat etmedim kendime şimdi de kasiklarima yakın yerde sancilarim oluyo bu ameliyat fıtığı dediğin nasıl bişey ki korktum şimdi :KK43:

Kenarlardaki dikişin hemen üstündeki yerde sertlik sislikler var. Birisi kontrole gitmiş doktor ödem demiş. Basınca ağrıyor.

Ben de bugün kontrole gidecegim. Ve conraxbuke miydi bi merhem varmış ameliyat izlerini azaltan, onu da soracağım.

Ben de dikkat etmeye çalıştım. 20 gün egilmedim.
Çok mecbur kalınca son gunlerde diz coktum ve karnimi tutarak yandan eğilerek alacağımı aldım.
Benim yanımda kalan olmadı, gündüz uğrayanlar oldu. O yüzden kendime bakmak zorundaydim. çocuklarımla ve bebegimle elimden geldiğince yattığım yerden ilgilenmeye da çalıştım.
Artık çok yatmıyorum. Hızlı otursam bile karnimin içi batiyo canım çok acıyo. Günde 1 veya 2parol içiyorum.
Bakalım doktor ne diyecek.
Dvitaminine bugün başlıyacam. Unuttum.
Bi de vitamin Decavit emzirirken sağlık ocağından ücretsiz alabiliyormuşuz. Ona da başlayacam bugünler.

Bgn 17 gun oldu halamalesef arada belim agriyo dikislermde terleynce szliyo

Dikişlerin uzerine gazlı bez veya temiz tulbent koymalisin. Terden pişik olursa bepanten bepanthol surersin. Geçmiş olsun.

pusatmk pusatmk canım benim kızım da aynen geri görünüyordu ve suyu sınırdaydı. Oligohydra.. bilmemne diyerek doğumu başlatmak istediler. 20gün erteletebildim kontrol altinda. Yine pek gelismedi. Belki daha da durabilirdi ama doktor suni sanciyla başlatalım dedi. 41+3 olmuştu takvime göre. Ama baştan beri gec döllenme 39+3 tü bence. Ultrasonda 38 görünüyordu.

seker000 seker000 senin randevun bufün müydü cnm ? Benim de ayağım şişti ellerim davul gibi oldu hatta ağrıyor ve arada uyuşuyor :( tansiyonuma bakıyorum ara ara hafif yüksek bazen normal Allah korusun gebelik zehirlenmesinde de şişlik oluyor diye ama sıcaklardan heralde. ..

seker000 seker000 senin randevun bufün müydü cnm ? Benim de ayağım şişti ellerim davul gibi oldu hatta ağrıyor ve arada uyuşuyor :KK43: tansiyonuma bakıyorum ara ara hafif yüksek bazen normal Allah korusun gebelik zehirlenmesinde de şişlik oluyor diye ama sıcaklardan heralde. ..

Geçmiş olsun canım. Eğer dinlenince uzaninca şişlerin azaliyorsa korkmana gerek yok bence.
Un şeker tuzu daha az tuketip suyu çoğalt bi bak düzelme olacak mı?
Istersen idrar tahlili ver.
Terleyince çok su kaybediyoruz

Kenarlardaki dikişin hemen üstündeki yerde sertlik sislikler var. Birisi kontrole gitmiş doktor ödem demiş. Basınca ağrıyor.

Ben de bugün kontrole gidecegim. Ve conraxbuke miydi bi merhem varmış ameliyat izlerini azaltan, onu da soracağım.

Ben de dikkat etmeye çalıştım. 20 gün egilmedim.
Çok mecbur kalınca son gunlerde diz coktum ve karnimi tutarak yandan eğilerek alacağımı aldım.
Benim yanımda kalan olmadı, gündüz uğrayanlar oldu. O yüzden kendime bakmak zorundaydim. çocuklarımla ve bebegimle elimden geldiğince yattığım yerden ilgilenmeye da çalıştım.
Artık çok yatmıyorum. Hızlı otursam bile karnimin içi batiyo canım çok acıyo. Günde 1 veya 2parol içiyorum.
Bakalım doktor ne diyecek.
Dvitaminine bugün başlıyacam. Unuttum.
Bi de vitamin Decavit emzirirken sağlık ocağından ücretsiz alabiliyormuşuz. Ona da başlayacam bugünler.

Dikişlerin uzerine gazlı bez veya temiz tulbent koymalisin. Terden pişik olursa bepanten bepanthol surersin. Geçmiş olsun.
Canım dvit kullanmak yerine gün içinde güneşlendirsen bebeğini. Yaz çocuğu olmasından faydalanabiliriz :) şişlikler için doktorum iki ucu şişecek normal bu endişelenme dedi bana.

Canım dvit kullanmak yerine gün içinde güneşlendirsen bebeğini. Yaz çocuğu olmasından faydalanabiliriz :) şişlikler için doktorum iki ucu şişecek normal bu endişelenme dedi bana.

Canım ne bileyim kararsız kaldım.
müstakil evdeyiz artık balkonumuz da var şükür.
Ben de kullanmasam diyorum ama yüzümde güneş alerjisi var çok da çıkamıyorum.
Sen kullanmıyor musun?

C
canım bu haftalarda ölçümler güvenilir değil. Bir sorun olsa çok önce ortaya çıkardı. Üzülme inşallah her şey yolundadır
Nim sütun için yazacaktım yazamadım ne zamandır benimde azdı arttı derken sağmak bıraktım emin diye tam bosaltamadi galiba süt bekletlyince azaldı :( acaip stres yaptım bu ara bilmiyorum önemli olan sağlıklı olmasi diyorum kalıtsal bi rahatsizlihidanoolabilirdi huzurlu güvende olmasi diyirum stres yapayım dedikçe dağa çok yapıyor insan sanki umarım sende daha iyi olmusundur

Canım ne bileyim kararsız kaldım.
müstakil evdeyiz artık balkonumuz da var şükür.
Ben de kullanmasam diyorum ama yüzümde güneş alerjisi var çok da çıkamıyorum.
Sen kullanmıyor musun?
Sağlık ocağı bana da verdi canım da ben kullanmayı düşünmüyorum. Ablam ben kullanmadım güneşe çıkardım bol bol dedi. Bu sabah çıkaracaktım çok sıcak olmadan ama banyo yaptırdım biraz da esiyordu üşür diye çıkaramadım. Yarın sabaha kaldı artık. Beşik gibi yatacak bir şeyi varsa ona yatır. Bacakları güneş görsün yeter. Şemsiye koy başına da. Sen güneşte durmasan da olur yani.

Süt üretimi neden kesilir ki bana mı öyle geliyor ya :KK43: sapır sapır damlası şimdi az gördükçe kızmadan alamıyorum kendime çok duygusal Ağlıyorum engelleyemiyorym çok üzdü galiba bir şeyim yokken bile böyle bir de bebeğin tüm bakımını uykusuz yapmak kötü sagmadim tam ememedi ona bagliyorum bari öyle devam etseydi umarım gelir benim gibi azalıp devam eden var mı ilk uçları dolu olurdu bazen aynı süt geliyor ama Uçlar eskisi gibi degil depolama değişti sanırım

Süt üretimi neden kesilir ki bana mı öyle geliyor ya :KK43: sapır sapır damlası şimdi az gördükçe kızmadan alamıyorum kendime çok duygusal Ağlıyorum engelleyemiyorym çok üzdü galiba bir şeyim yokken bile böyle bir de bebeğin tüm bakımını uykusuz yapmak kötü sagmadim tam ememedi ona bagliyorum bari öyle devam etseydi umarım gelir benim gibi azalıp devam eden var mı ilk uçları dolu olurdu bazen aynı süt geliyor ama Uçlar eskisi gibi degil depolama değişti sanırım

Canım benim 20.günüm. İlk sefa bu gece 1damla süt damladi digerini emerken.
Sırayla emziriyorum. Bi memeyi en az 2saat veriyorum. Saate bakiyorum. Ilk vermemden 2saat geçtiyse digerini veriyorum. Sırayla doluyorlar. Öyle şiş dolu ancak bazı günler sabaha karşı oluyor. Gün içinde yumuşacık boynu bükükler..
Moralini yüksek tut canım.
Çok takılma herşeye

Back
X