• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Ben artik hic saat tutamiyorum iyi mi kotu mu bilmem. Zaten dskka basi istiyor diye.. Gece de ne zaman uyanirsa. Bazen hic uyumuyor zaten.
ya bende ilk bikaç gün özellikle sütüm tam gelene kadar tutmaya çalıştım. o zamanda tam olmadı. 4. gün kontrolde dr rengi iyi dedi kilo da almıştı. ondan sonra iyice rahatladım bıraktım artık. çünkü bebeğim uyanıkken iyi emiyor, arada alt değiştirmelerle birlikte sağ ve sol çevire çevire veriyorum bikaç kere emiyor bazen sonra da iyi uyuyor, acıkınca ya da altı kirlenince uyanıyor zaten. böyle uyanamıyormuş hasta gibi baygın bi hali yok, rengi iyi, kirli bezlerin dersen haddi hesabı yok :))). bıraktım derken 2 saatte bir diye kasmıyorum. gece özellikle 4 saati bulursa ve ben uyanabilmişsem o uyanmasa da kucağıma alıp veriyorum uykusunda emiyo. ya da bezini kontrol ediyorum kirli ise değiştiriyorum o arada uyanıyor biraz, emziriyorum. uyanamazsam uyuyoruz valla. gündüz 3 saati geçerse aynı şekilde yapıyorum.

Cnm ztn cogu doktor gak guk deseemzir diyolar kac gnlk oldunuz blmiyrm ama bz 21 gunlugz bnde saat tutmuyrm 3 saati gecirmiyrm sadece ztn karni toksa sakin sakin duruyo mirildaniyo kendi kndine ac olsa cigligi basar
aynen ben kızım ne zaman isterse veriyorum ve ne kadar süre emmek isterse o kadar emziriyorum. o memeyi bırakana kadar çekmiyorum hiç. hatta mememde veya kucağımda uyuyunca da hemen yerine koymuyorum tuttabildiğim kadar tutuyorum, biraz keyif yapsın bana doysun iyice diye.

Aynen canım başta meme ucum yok ve yara oldu diye süt sağma daha kolay geliyordu ama yok yani zor uğraştırıyor
Birde tam annenin memesinden çıktığı sıcaklığa ayarlamak zorundasın azcık soğuk olsa bebek hasta olur korkusu
O yüzden memeye alıştırmaya ağırlık veriyorum git gide
Gündüzleri kızımı iki saatte bir uyandırıyorum süt veriyorum o yüzden her iki saatte bir sağıyorum mememi canım
Geceleri de 1 gibi sağıyorum sonra sabah 7 de falan tekrar sağıyorum
Aslında geceleri kızımın uyanmasına bağlı dolaba süt ayırmamışsam kalktığında sağıp veriyorum tatlım
Sütüm iyi benim maşallah
Biraz azalma farkettiğimde humana still çay içiyorum fark ediyor
Sıcak duş alabilirsin aldıktan sonra hemen sağ sütünü
Bol bol çay iç
Ben çay sevmezdim doğumdan sonra tiryakisi oldum
Çay içtikçe göğüslerim sızlıyor sütüm kaynıyor fark ediyorum
Birde uyumana yemene dikkat et
Ne kadar çıkıyor sağdığında sütün ?
Kaç saatte bir sağıyorsun birde ?
Çay da içiyorum Malta'na da içiyorum rezenede içiyorum en fazla 40 Cc gördüm o da 2 meme 45 dk sağdım :( yemek değilde uyku çok büyük bir sıkıntı dalıp uyumam Lazım , günde Max.2-3 saatliğine mesela sadece 1 saat :( bebek uyuduğunda Gözlerimi kapatıyorum ama beynim açık :)

kızlar clexane ıgnesı yapanlar varmı cok caresızım:KK43::KK43:: ne olur yardım
dogum sonunda damarlarım tıkandı.kan pıhtılasma sorunu olusmus.sımdı ıgnelerımı yapmak ıcın hastaneye gıtsem bebegıme bakacak kımse yok.ığne fobım var.dah gorunce cıldırıyorum. ama kendı kendıme de yapmam lazım. acıl yardım . nasıl yapıosunuz?
Canım çok kolay bir iğne , kendin yapamazsan eşim yapsın koluna , dirseğinden bir karış yukarıda, kolu boylamasına 2 ye böldüğünde dışta kalan kısımlara 45 -20 derecelik açılarla vuruyorsun , geçmiş olsun ...

Çay da içiyorum Malta'na da içiyorum rezenede içiyorum en fazla 40 Cc gördüm o da 2 meme 45 dk sağdım :KK43: yemek değilde uyku çok büyük bir sıkıntı dalıp uyumam Lazım , günde Max.2-3 saatliğine mesela sadece 1 saat :KK43: bebek uyuduğunda Gözlerimi kapatıyorum ama beynim açık :)
canım yardım eden biri varsa bebeği ver uyu, ya da bebek uyuyunca hemen uyu sen de. bebeğin uyumuyor mu?. böyle hem sütün etkileniyordur muhakkak, hem sen yıpranırsın bir süre sonra.
ya benim ilk zamanlar az şekerli taze erik kaynatmıştı annem bir de kayısı ayrı ayrı yani birlikte değil. meyveleride blender la içine ezmişti kompostonun biraz püre gibi olmuştu, ben kabız olmayayım diye bol bol içiyordum sezeryandan sonra tuvalete çıkma korkusuna, ondan mı bilmem sütüm iyi gelmişti çok şükür.

emy0364 emy0364 canım süt durumun Nasıl? Kaç sağıyorsun? Bana bir arkadaşım bira mayası tableti önerdi.şimdiye kadar en fazla 70 sağabildim bakalım artacak mı. Senin de bilgin olsun
En fazla 40 Cc gördüm canım 3 saatte bir sağıyorum bebeğim hemen uyuduğunda sağma işlemi yapıyorum , 1 saate yakın o Sürüyor , damla damla geliyor ,

seker000 seker000 canım gözün aydın inşallah şimdiden :) yarın kavuşma gününmüş. Allahın izniyle her şey yolunda geçer inşallah. Doktorlar öyle deyince kabul etmekten başka çare kalmıyor. Sorumluluk alamıyorsun :/ hayırlısı olsun bebeğine sağlıklı bir şekilde kavuş inşallah. Sezeryandan da korkma canım. Ben hastanede bir gün yattım. Diğer gün 2 saat yol geldim. Evim dubleks merdivenleri filan inip çıkıyordum. Kuzumu kucaklayıp kaldırıyordum. Ben iyiydim ama etrafımdakiler acını bilmezsin sen dinlen diye yatırdılar zorla :/ bir hafta geçmeden altını filan ben değiştirmeye başladım. Çok sıkıntı yaşamadım elhamdulillah. İnşallah senin de öyle olur.
Canımm çok sağol Allah razı olsun rahatlattın..kısmet böyleymiş doktorlara güvenmekten başka çare yok hayırlısı olsun inşallahh

canım yardım eden biri varsa bebeği ver uyu, ya da bebek uyuyunca hemen uyu sen de. bebeğin uyumuyor mu?. böyle hem sütün etkileniyordur muhakkak, hem sen yıpranırsın bir süre sonra.
ya benim ilk zamanlar az şekerli taze erik kaynatmıştı annem bir de kayısı ayrı ayrı yani birlikte değil. meyveleride blender la içine ezmişti kompostonun biraz püre gibi olmuştu, ben kabız olmayayım diye bol bol içiyordum sezeryandan sonra tuvalete çıkma korkusuna, ondan mı bilmem sütüm iyi gelmişti çok şükür.
Annem geliyor canım , bugun dedim sen bakıver 2-3 saat uyuyayım diye 1 saat sonra uyandırdı mamasını hazırlayıver diye, eşim evde olduğu zaman ev işlerine bakıyorum sahurdan sonra uyumuyor o duruyor BAŞINDA ama güvenemiyorum , derse gömülüyor unutuyor bebeği ... Gündüz de ÇOĞU aman uyuyamıyorum maalesef :( meyveleri kaynatmayı duymuştum , bende incirlerle sütü kaynatacağım yarın ...

Annem geliyor canım , bugun dedim sen bakıver 2-3 saat uyuyayım diye 1 saat sonra uyandırdı mamasını hazırlayıver diye, eşim evde olduğu zaman ev işlerine bakıyorum sahurdan sonra uyumuyor o duruyor BAŞINDA ama güvenemiyorum , derse gömülüyor unutuyor bebeği ... Gündüz de ÇOĞU aman uyuyamıyorum maalesef :KK43: meyveleri kaynatmayı duymuştum , bende incirlerle sütü kaynatacağım yarın ...
mamanın ölçüsünü ve su sıcaklığını bi kere göstersen o yapar bence bi dahakine. senin eşin de asistan dr du demi. onun işi de zor dersi var dediğin gibi. annen varken ona yaptırabildiğini yaptır uyumaya bak sen. incir i çok kişiden duydum tek başına, taze veya kuru yiyen veyahutta dediğin gibi sütle kaynatan. işe yarar inş. benim ev de dandini bi halde ama mutfak işleri yürüyor yemek bulaşık vs kızkardeşim hallediyor, temizlikte yaptı biraz da çamaşırlar gardrop ütü etrafta eşyalar vs uçuşuyor da şimdilik sallamıyorum ya ne yapayım. hem iyice iyileşeyim hem de bebeğimle ilgileneyim biraz daha. zaten 1.5 ay sonra taşıncam artık biraz iyileşince bulduğumu koliler kaldırırım.

Son 1 saattir butun sirt kaslarim gerildi resmen, belim agriyor.. Umutlaniyorum, acaba oglum sonunda gelmeye mi karar verdi?? Yarin sabah doktor randevumuz var, baslamis olsa ya acilma ya da yumusama ne guzel olurdu :)

Biberon kullanıyosun ozaman demi cnm valla ben de şaştım kaldım hiç vakit kalmıyor gündüz de süt sağmak zorundayım o uyudugunda çünkü göğüslerim sertlesiyo ağrı yapıyo :KK43:
YA benim bebeme bugün yetemedim. Hep yumuşak hep süt yoktu. Eşim mama aldı geldi. Hiç icmemis gibi içiyor simdı :( biberonla veriyor . Ben uzaktan bakiorum öyle . Beni eme eme göğsüm çok acio

aynen ben kızım ne zaman isterse veriyorum ve ne kadar süre emmek isterse o kadar emziriyorum. o memeyi bırakana kadar çekmiyorum hiç. hatta mememde veya kucağımda uyuyunca da hemen yerine koymuyorum tuttabildiğim kadar tutuyorum, biraz keyif yapsın bana doysun iyice diye.
Ben dé keyif bi yana.belimin karnımın ağrısına o bırakmadan ben cekiorumm :( zaten yatağa koyduğum anda basio çığlığı. Bugün hiç doymadi yavrum uyumuyor çok uykusu olsa da . Mamà verdik simdi uyuyor .. Ay allahım ailem annemler falan duysa mamà verdiğimi beni rezil ederler :( napiyim ben ama ya :( eziyet haline geldi artık emzirme süreci

Ben dé keyif bi yana.belimin karnımın ağrısına o bırakmadan ben cekiorumm :KK43: zaten yatağa koyduğum anda basio çığlığı. Bugün hiç doymadi yavrum uyumuyor çok uykusu olsa da . Mamà verdik simdi uyuyor .. Ay allahım ailem annemler falan duysa mamà verdiğimi beni rezil ederler :KK43: napiyim ben ama ya :KK43: eziyet haline geldi artık emzirme süreci
kıyamamya canım ya sen bi dr a gözük bence. ilk günler karnıma değmesin diye korka korka sıkı sıkı yukardan yukardan tutarak emzirdim ben de ama artık bayağı rahatım emzirirken. karnımın alt kısmına değmediği sürece sorun yok göbeğime rahatca yaslıyorum. sen benden çok daha önce doğum yaptın, hala bu kadar rahatsız etmesi normal mi ki ya. ihmal etme istersen bi git

Ben dé keyif bi yana.belimin karnımın ağrısına o bırakmadan ben cekiorumm :KK43: zaten yatağa koyduğum anda basio çığlığı. Bugün hiç doymadi yavrum uyumuyor çok uykusu olsa da . Mamà verdik simdi uyuyor .. Ay allahım ailem annemler falan duysa mamà verdiğimi beni rezil ederler :KK43: napiyim ben ama ya :KK43: eziyet haline geldi artık emzirme süreci
bir de sırtına bolca yastık koydur biraz arkana yaslanarak emzir belin belki öne doğru çok eğilmekten ağruyordur, hatta her iki dirseğinin altına da koydur kollarında çok yorulmasın bebeği rahatça pozisyonlandır.

canım en iyi pompalar bile bebeklerin çektiğinin %70 i ni anca çekebiliyormuş. merak etme o senin sağdığından daha fazla içiyordur inş. ben ilk günler göğüs ucum acıyınca pompa ile sağdım birçoğumuz bunu yapıyor niye çünkü pompa daha az çektiği için daha az acıtıyor. bebeğim ısrarla o memeyi isteyince veriyordum öyle bir çekiyorduki canım nasıl yanıyordu anlatamam. keyifle cuk cuk içiyordu valla.
Di mi canım bana da öyle geliyor çünkü kilo alıyor maşallah. Sadece 70 ml ile bu kadar alamaz. 4 kere de 30 cc mama veriyorum. Demek ki daha çok çekiyor miniğim. Yinede tam yetmiyor. İnşallah artar da mamayı bırakırız yakında.

En fazla 40 Cc gördüm canım 3 saatte bir sağıyorum bebeğim hemen uyuduğunda sağma işlemi yapıyorum , 1 saate yakın o Sürüyor , damla damla geliyor ,
Canm vitamalt önerdi bana pompayı kiralayan. Bence iyi geliyor. Bir de uyku

Di mi canım bana da öyle geliyor çünkü kilo alıyor maşallah. Sadece 70 ml ile bu kadar alamaz. 4 kere de 30 cc mama veriyorum. Demek ki daha çok çekiyor miniğim. Yinede tam yetmiyor. İnşallah artar da mamayı bırakırız yakında.

kesinlikle pompa ile kaç dakikanın sonunda damla damla az az gelirken, bebeğimi memeye alır almaz iki üç çekince kıh kıh yutma sesleri gelmeye başlıyordu bi yandan hemen, bir de ağzının köşesinden beyaz beyaz süt gözüküyordu.

inş canım mamayı bırakmak nasip olur kısa zamanda

• Beğen
Reactions: 9ay
Back
X