• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Biberona alışmış öyleyse ben silikon başlıkla emziriyorum aynı biberon gibi geliyor sanırım sorun çıkarmıyor. Aslı'nda memeyi de alıyor ama akıtıyor sütün yarısı boşa gidiyor
Bes dakika emiyo sonra uyuyor doydugunu nasil anlarim acaba. Tabi oncesinde bi savas veriyiruz o emmem diue ben emceksin diye

Canım hepimiz bu aşamalardan geçtik. İlk günler zor oluyor böyle. Biberonla mı veriyorsun sütü? Ya da kaşıkla mı? Böyle daha kolayına geliyor ve Memeden çekmeye üşendiği için seni emmeyi reddediyor kuzum. Azıcık süt verince arkasından memeni ağzına daya. Zor oluyor ilk günler gerçekten. Ayy emmeyecek galiba deyip pes edeceğim zamanlar oldu. Ama sabredince muradına eriyorsun canım. Pes etme ağlasa da mızırdansa da ağzına daya. Göğüs ucun çıkmıyorsa çıkarıcılardan kullanabilirsin. Minikler filan ama parmaklarında oynatıyorlar :) evirdik çevirdik amuda kaldırdık resmen çocuğu bir şekilde memeyi tutturduk. Pozisyonlarınj değiştirerek emzirmeyi dene. Ben birine alıştırdım sonra diğer göğüs için uğraştım baya :/
Aynen dediklerini yaptim az da olsa basladik cok sukur.

Canım ben Hipp organik almıştım ama onu içince huzursuz oluyordu. Doktor similac verdi. Ondan çok memnununuz.

Eğer mama vermezsem benimki de 15-20 dakika uyuyor sadece. Mama verince yada çok iyi emzirince 1.5-2 saat uyuyor. Saat başı emmek istemesi iyi aslında, sütün artar. Bu kadar küçük bebekler sürekli emmek istermiş. Senin için yorucu ama onun normali bu annesi. Sağıyor musun? Kilo alması Nasıl? Günde 30 gram almalı. Eğer öyle ise hiç endişelenme.

Gece 6 saate kadar uyuyor. İlk günden beri uyandırmadık. Belki ondan alışkın gece uykusuna. Uyandırıyor muydun sen?

Doktora geldik. Günlük 50 gr almis. Her aglama gaz olmayabilir dedi.idrar tahlili istedi. Sap simplex gaz ilaci verdi.
Benim sutum artsin diede motilium verdi yan etkisi süt arttiriyormus

Kızlar dün doktor kontrolümüz vardı ancak sormayı unuttum. Normalde 6. Aya kadar bebeğe su verilmediğini biliyoruz ama havalar aşırı sıcak gidiyor, oğlum bazen 2 saatte bir, bazen 3-4 saatte bir emiyor. Bu aralıklar bu havalarda bizim için susuzluktan dayanılmayacak süreler ama onlar için normal mi acaba, doktoru bugün arayacağım ama merak ettim, sizlerin doktorlarından bu konuda ver ya da verme diyenler oldu mu
varsa bilen soran biri ben de merak ediyorum cevabını

Normal doğum yapanlara bir sorum olacak, bu sancı dediğiniz adet sancısına ne kadar benziyor? Benim biraz biraz sancım var ama öyle şiddetli değil, biraz gaz sancısına da benziyor, normalde de adetlerim çok sancılı geçmezdi.
Bir de 2 gündür belimde ağrım var¿¿

Evet cnm bnde oyle bekletiyrm ztn iki ay sonra ise baslicam doyamadan kuzuna:KK43: allahtan su iki ay yarim gun cikti iscilere hc dglse yarim gunde olsa ek gidaya kdr ynnda olcm
Allah işe başlamak zorunda olanların yrdımcısı olsun ya. inş güzel iyi kalpli insanlar bakar bebeklerinize. evet o iki ay iyi oldu. o uyuyorken gider gelirsin işe.

Canım sol memeyi emerken gazlarini atamıyorlar. Ben bazen sol kolumun altına yastık koyup kızımı kolumun altına koyuyorum. Sağ meme emziriyor gibi oluyor
benim ki de solu pek seviyor. hele ki o memem acıyorken vermeyim sağayım biraz dinlendireyim diyordum, ilaç sürüyordum. sağı bir türlü almıyordu, solu temizleyip veriyordum cuk cuk alıyordu. sevk-i ilahi belki de öyle öyle şişliğini aldı mememin, benim minik pompam diyordum ona. altını alırken sabırsızlanıp ağlamaya başlayınca kızım sana en sevdiğin memeyi vercem diyodum, şimdi ikisini de alıyor

Bugun emzirme seansımıza başladık , bu bebek ya çok zeki yada tembel , memeyi hissettiği an daha Ağzına dayamadan çığlığı basıyoruz , 5 dk mücadele ediyoruz , yalancıktan ağlayıveryoruz, sonra uyuyormuş numarası yapıyoruz, bilerek çekmedim mememi bekledim ne yapacak diye bir Gözünü açmış bana BAKIYOR sonra geri kapatıyoruz gözümüzü ... Ilk seans başarısızlıkla sonuçlandı, mahsun Kırmızıgül boyutunda yıkılmadım ayaktayım diyorum ve mücadeleye devam ediyorum :))
ay hastanede iken benimki de böyle idi, yavrum emmek istiyor ben yatınca birileri memeye tutuyordu ama tam tutamıyorlardı yavrum kavrayamayınca sinir oluyordu. artık bu olaya iyice sinir olmuştu sanırım acıkmış yalanıyor ağlıyordu memeye alıyordum hemen gözünü kapatıyordu, hareketsiz moda geçiyordu. 2-3 sn de ne ara uyudu ise :)) sonra sonra emmeye başladı. pes etme devam

Canım çocuk doktoru 4. Aya kadar su dahi anne sütünden başka bir şey vermeyeceksin dedi. Zaten anne sütünün %70 i suymuş. Su ihtiyaçlarını karşılar o.
ben de hastane de sütüm gelmeden ve evde de bikaç gün günde bikaç çay kaşığı zem zem verdim. sonra bıraktım şu an vermiyorum. 2 saatte bir diye ısrarla çocuğu uyandırmıyorum. bi kere uyandırdım o kadar ağladı huysuzlandıki emmedi de 3 saati geçti ondan sonra anca emzirebildim boşuna uyandırmış ağlatmış oldum. artık süre çok uzarsa ya altını alıyorum, ya da altı temizse kucağıma alıp uyandırmadan memeyi dayayıp çenesinin altına falan dokunuyorum alırsa alıyor almazsa kendi ne zaman isterse o zaman veriyorum. bazen sık sık istiyor yeni emse bile bazen uzun uzun uyuyor. hava da sıcak olunca biraz düşünüyorum ama susasa da emmek ister derdini belli eder herhalde

Doktora geldik. Günlük 50 gr almis. Her aglama gaz olmayabilir dedi.idrar tahlili istedi. Sap simplex gaz ilaci verdi.
Benim sutum artsin diede motilium verdi yan etkisi süt arttiriyormus
Ne kadarlık bebeğin canım kaç gr aldı doğduğunda Berivan hem zinc hem o ilaç kullanıyorum ikinma var mı aglarken

Son düzenleme:
Çok tatlı ya
Benimkide edepsizlik yapıyor
Memeyi biraz emdikten sonra bıraktı kendini kolunu kıpırdatacak hali kalmamış :))
Neden böyle oluyor anlamıyorum , 2. Seansta olmadı maalesef ,acaba memem mi büyük geliyor , annem tutamıyor diyor , eşim mememi görünce ohaaa diyor :))) ama büyük değildi bu memeler hamilelikte Büyüdü ,80 numara takan ben 95 takmaya başlıyorum :(

Bes dakika emiyo sonra uyuyor doydugunu nasil anlarim acaba. Tabi oncesinde bi savas veriyiruz o emmem diue ben emceksin diye
doymasa yine uyanır acıkır ağlar diye düşünüyorum. sen ısrarla emzirmeye devam et. artacak zamanla. bir de o emerken memeni onun ağzına engel olmayacak şekilde geriden tut (baş parmak memenin üsttünde diğer 4 parmak memenin altında olsun tutarken) hafif hafif sık bırak. o emmeyi bırakınca dur o emerken yap. böylece süt akımı artar o da kısa sürede biraz daha fazla süt alır ve emmeye teşvik olur. hemen uykuya dalmaz biraz daha emme süresi uzar inş.

ay hastanede iken benimki de böyle idi, yavrum emmek istiyor ben yatınca birileri memeye tutuyordu ama tam tutamıyorlardı yavrum kavrayamayınca sinir oluyordu. artık bu olaya iyice sinir olmuştu sanırım acıkmış yalanıyor ağlıyordu memeye alıyordum hemen gözünü kapatıyordu, hareketsiz moda geçiyordu. 2-3 sn de ne ara uyudu ise :)) sonra sonra emmeye başladı. pes etme devam
Valla 3 ümüzde sarıyız, sarı inadı var , hangimiz galip gelecek acaba :))inşaallah benimki de seninki gibi meme canavarı olur , çok istiyorum emzirmeyi...

Back
X