• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Bendé su içmeye özen gösteriyorum. Çok açık iştahım ekmeği azalttim artık. Çok bisküvi çikolata vs. Yedim Artik azaltarak bırakcam valla kıskandım seni . :KK66: bende isterimmm. 66 oliyim bari hiç bi kıyafetim olmuo. Zayıflarim die de almadım bişi. Ama bayram öncesi mecburen alcam bi çok şey
Sıkıntıya sokma canım kendini. Canın istiyorsa ye ama az ye. Ben canım istemediğinden yemiyorum. Canım çekse pek durduramam kendimi eminim :) kilolar hallolur. Yavaş yavaş verirsin. Kilo alma yeter :)

Canım mesela sana şu anki durumu anlatayım. Doktorun önerisiyle 3 saatte bir besliyoruz ve gece uayndırmıyoruz. 11:30'da 3 saat doluyor. Ama akşam 6'dan beri uzun bir uyku uyumadı. 2 saat ben zorladım emsin diye. Ağlamaktan yorgun düştü. Mama verince uyudu ama rahat bir uyku değil, 15 dk da bir uyanıyor 3-4 dk emip uyuyor. 20 dk sonra uyandırdığımda emecek gücü olmayacak. Benim göğüslerim aşırı dolu. Şimdi soru şu; uyandırıp emzirmek için zorlayayım mı yoksa sağıp mama ile verip dinlenmesi için bırakayım mı?
Uyandırman lazım bana hastane verdiklerş eğitimde öyle söylediler 3saatte bşr uyandırıp emziriyorsun süt gelse de gelmese de zorla memede tutuyorsun

He ay o sen miydin. Kız de bakem napdin. Kız ben normal doğum yapmış olsaydım spor da yapardım bisikletime de binerdim. .Şimdi yürüyemiom ki bile evin içinde . Gitmez kilolar
O benim:) Ya neden hala iyileşmedin ki bir ay oldu tüh geçmiş olsun o zaman kiloları takma önce iyileş ayaklan

çok sevindim canım ya. yavaş yavaş onu da kessen iyi olur direk memenin akış hızına alışıp doyacağı kadarını çekmeyi öğrenmesi lazım zamanla. ama onu da kendini de yıpratma yeni alışmışken yavaş yavaş alıştr iyice. gerekirse biraz kucağında sakinleştir, ya da başka biri babası mesela sakinlşetirp sana versin tekrar. ya da bi sıkıntısı vars gaz çiş bi gazını çıkar, altını al kirli ise. tekrar ver memeyi. ben en son çare bi banyo yaptırıp sonra veriyorum banyo sonrası çok rahatlıyor direk emmek istiyor genelde bebekler. bi şekilde bi sağ bi sol çevirip çevirip veriyorum memeleri gün içinde.
İlginçtir ki biberonu verdiğimde fazla içmiyor uyuyor
Dediğin gibi tatlım huysuzlaşınca sakinleştiriyoruz annannesi babası ile
Gazı olunca ya da kakasını yapacağı zamanda huysuzlaşıyor onu anlıyorum artık rahatlatıp öyle memeyi veriyorum yine
Banyo yaptırma konusunda bende senin gibi düşünüyorum ama gün ağardıktan sonra banyo yapırılmaz diyorlar yaptırmıyoruz o yüzden :/

bu arada ben de 54.4 le hamile kaldım, 72 küsürlerle doğuma girdim. 62 küsürlerdeyim şu an. bugün 15. günümüz bitti, 10 kilo gitti.
Ne güzel canım ya azcık kalmış senin
Ben fena uçmuşum :)
82 civarındaydım doğumdan önce
Gebelikten önce 55 56 civarlarındaydım
Şuan 70 kg :(
Baya var zayıflamama

bir de birşey sorcam bebeğin emiyorsa normalde niye sağıyorsun sütünü, ekstradan vakum uygulayıp süt üretimi artsın diye mi?
Evet canm hem süt üretimi artsın diye hem de doktor tavsiyesi ile takviye olarak vermek için. Mesela emmesi bitiyor, üstüne mama veriyoruz, o esnada memede kalanı sağıyorum (20-30 kalıyor) onu da üstüne veriyorum. Mamayı minimumda tutuyorum böylece. Bir de gece uyandırmıyorum ya, o uyurken sağmam gerekiyor yoksa çok uzun süre dolu kalmış oluyor.,

vorones vorones canım sen doğum şekline hala üzüldüğün için zor iyileşiyorsun bence. Çevrendekilerin de bunda payı var. Ne sen kendini üz nede başkasının üzmesine izin ver. Hayırlısı buymuş. Allah böyle takdir etti. Sana normal doğum yaptıracaktı da senin kararınla mı yaptıramadı? Tabiki hayır. Allah isteseydi sen ben sezeryan olacağım derdin, bir önceki günün gecesi bile seni doğurturdu. Böyle düşünürsen kabullenmen daha kolay olur. Sanki biz karar verince güç bizdeymiş gibi geliyor. Ama sen karar verdim sansan da dilediğini yaptıran Allah. Belki vajinal doğumda sana yada bebeğe bir şey olacaktı. Kim bilir sizi nelerden korudu...

Uyandırman lazım bana hastane verdiklerş eğitimde öyle söylediler 3saatte bşr uyandırıp emziriyorsun süt gelse de gelmese de zorla memede tutuyorsun
Benim 2 doktorum da biri Prof biri yeni doğan uzmanı uyandırma dedi. Çok kafam karıştı. Hangisi doğru acaba? Uyandırmaya çalısınca da pişman oluyorum çünkü emecek gücü olmuyor. Uykusundan ettiğimle kalıyorum. Sen uyandırınca emiyor mu?

Benim 2 doktorum da biri Prof biri yeni doğan uzmanı uyandırma dedi. Çok kafam karıştı. Hangisi doğru acaba? Uyandırmaya çalısınca da pişman oluyorum çünkü emecek gücü olmuyor. Uykusundan ettiğimle kalıyorum. Sen uyandırınca emiyor mu?
Emiyor canım yarı baygın emiyor yoksa ac kalır agladıkca mızıkladıkca tık agzına

O kadar caresizimki tek başıma bakıyorum bebegime kendim banyo yapamiyorum bile...yemek desen evde kaynayan tencere yok..hazırda ne bulursam kahvaltilik karpuz vs..Bide evden işleri mi idare ediyorum.. Cocuk uyudugunda herkes uyur, ben bilgisayarın başına geçiyorum..temizlik zaten yapamiyorum....bide bebegimi üşüttüm galiba hapşırıyor...çok korkuyorum...yorgunum cokkkkk..

arkadaslar gunaydn sıze bır sey danısmak ıstıyorum ben de 3,5 aylık hamıleyım ılk cocugum olcak mıgde bulantılrıyla gecırdım bu donemı ve hap ıcmekten tıksındım doktorumun bana vermıs oldugu demır hapı ve decavıt ısımlı vıtamın hapı var ve ben bunları duzenlı ıcmıyorum cunku ıcemıyorum ıcmesem ne olur sımdı butun herseyden yıyorum onlardan sağlayamammı vıtamınlerı of napcam ben:KK43:

az kaldı canım sabret, yarından itibaren bi parça rahatlamaya başlıycaksın. ağrı kesiciyi iç, bi yarım saat-40 dk etki etmesini bekle ondan sonra kıpırda yerinden. çok daha rahat edersin bu şekilde. bir de kayısı, erik vs komposto yapsınlar bol bol iç kabız olma, bir de ıkınmakla uğraşma. dr bana kabızlık için fitil de yazmıştı, ben korkudan kabız olmayı beklmedim ilk günler her gün bi tane fitil attırdım eşime 3-4 dk sonraya tuvaletin geliyor zaten. çok kolay bir şekilde oluyor ıkınmak zorunda kalmıyorsun hiç. daha sonraki günlerde büyük tuvaletimin geleceğini hissettiğim an kendim attım fitili yine kolayca hallettim. iyileşince yapmadım artık.
Bana da şurup verdi faydası oldu

Kizlar emzirmeyle ilgili sorunlarinizi cozumsuz zannetmeyin. Hastanelerin emzirme danismanlarindan randevu alin gorusun mutlaka. Ben cok faydasini gordum emmiyor sandigim bebegim meger emiyormus birkac seansla buyuk olcude duzeldi. Parasini falan hic dert etmeyin verin kac para bebeginizin sutunuzle beslenmesinin karsiligi olabilir ki? Ve en onemlisi gec kalmayin. Emmeyi cok hizli ogrendiklleri gibi memeden uzak gecen her bir gun de onlari emzirmeden bir o kadar hizli uzaklastiriyor. Bol sutlu gunlerimiz olsun :)

seker000 seker000
bi de çorap giy ve ince çarşafla da olsa belden asagini veya en azindan karnını ört yel alma. Gazın olur yoksa dikişler de sızlar.

seker000 seker000 bir de karnın gaz doludur şimdi o gaz içerde hareket ettikçe de ağrın olur. benimki bildiğin içerde bebek varmış gibi hareket ediyordu karnımda. ağrı kesici al ve eşinle yürü evin içinde kolay atarsın gazını. yattığın yerden gitmiyor boşuna ağrı çekme gaz yüzünden.
Aynen kızlar gazım var karnımın içinde bebek var gibi hissediyorum..yürüyüş daha çok yapıcam bugün..

ya bizim dr da bana gündüz 2 saati gece 3 saati geçirme dedi. gündüz 2 saat olayı zaten yalan oldu da bizde. gündüzü çok sorun etmiyorum çünkü uyanıkken çok iyi emiyor (bazen bi alt aç emzir tekrar altına yap tekrar emzir döngüsüne giriyoruz tekrar tekrar emiyor) ve 3 saat falan uyuyor kendi uyanıyor genelde. 3.5-4 saate doğru uzayacak gibi olursa uynadırıyorum.
ama gece ben uyandırmasam sabaha kadar uyuyacak herhalde. bu gece 10 gibi uyudu 3.5 saat sonra falan baktım bezi temizdi aldım kucağıma uykusunda verdim memeyi hiç sallamadı. 5 saate yaklaştığında bi daha uyandım, yine bezi temizdi uykusunda verdim bu sefer biraz emdi uykulu uykulu. sonra bi 3 saat daha geçince yine uyandım bu sefer altını aldım emdi. sonra 2 saat sonra altına yaptığı için uyandı, zaten sabah 8 olmuştu altını alınca çok iyi emdi. yani gece 10 dan sabah 8 e kadar 2 kez emdi birinde az emdi, birinde normal. çok az değil mi? ama cilt rengi falan iyi. gün boyu bayağı kirli bezi oluyor. en son 8. gün kontrolünde kilo alımı iyi idi. bugün 16. günümüz

Back
X