• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
arkadaslar gunaydn sıze bır sey danısmak ıstıyorum ben de 3,5 aylık hamıleyım ılk cocugum olcak mıgde bulantılrıyla gecırdım bu donemı ve hap ıcmekten tıksındım doktorumun bana vermıs oldugu demır hapı ve decavıt ısımlı vıtamın hapı var ve ben bunları duzenlı ıcmıyorum cunku ıcemıyorum ıcmesem ne olur sımdı butun herseyden yıyorum onlardan sağlayamammı vıtamınlerı of napcam ben:KK43:
kullansan daha iyi olur canım. bulantıların 1-2 haftaya hafifler geçer artık inş. o zamana kadar biraz düzsensiz de olsa alabildikçe al. demir bakımından zengin şeyler yemeye çalış. kırmızı et, maydanoz, ıspanak vs. vitamin için de meyve sebze bol tüket. bir de ceviz, badem, fındık kuruyemiş ve balık. bulantıların geçince düzenli al. dr sormadan bırakma.

Kızlar bebeğimin vücudunda kırmızı noktalar oldu birkaç yerde..sanki sivrisinek ısırmış gibi ..alerji filan mı acaba doktora görürsek mio_O

O kadar caresizimki tek başıma bakıyorum bebegime kendim banyo yapamiyorum bile...yemek desen evde kaynayan tencere yok..hazırda ne bulursam kahvaltilik karpuz vs..Bide evden işleri mi idare ediyorum.. Cocuk uyudugunda herkes uyur, ben bilgisayarın başına geçiyorum..temizlik zaten yapamiyorum....bide bebegimi üşüttüm galiba hapşırıyor...çok korkuyorum...yorgunum cokkkkk..
Allah yardım etsin canım ya olduğun yerde kimse yok herhalde yakınının vs uğrayabilecek. arada temizlik için bi kadın çağırsan canım. yemek işini de eşin evde iken akşam ya bebeği oyalasa ya yemeği yapsa yapmıyor mu. artan yemekten gün içinde yersin biraz güç gelir.

Allah yardım etsin canım ya olduğun yerde kimse yok herhalde yakınının vs uğrayabilecek. arada temizlik için bi kadın çağırsan canım. yemek işini de eşin evde iken akşam ya bebeği oyalasa ya yemeği yapsa yapmıyor mu. artan yemekten gün içinde yersin biraz güç gelir.

Canimsin.. sağol...zaten tek destekcim eşim..ama oda gün içinde iş gidiyor..akşamları iste elinden geleni yapiyor...

Canım ne güzel doktorun destekçiymiş. Benimki 37 de haftaya çatı muyanesi yapalım bakalım ona göre karar veririrz diye oyaladı 38.de ooo 38 dolmuş dedi sonra suyun azalmış bekleyip risk almayalım dedi. Öyle deyince ben tek başıma sorumluluk alamadım. Zaten onun için bana sezeryancı o doktor demişlerdi. Doktoru çok değiştirmek istedim ama bir türlü nasip olmadı. Ultrasonla bakarken bebek yüzünü ters dönmüş yüzünü göremiyoruz dedi bu doğum kanalına girmiş demek oluyordu sanırım. Ultrasonla çok bastırıp sancı başlatmayalım dedi. Başlasaydı da doğursaydım yani. Bazı şeyleri şu an idrak edebiliyorum ama o an basiretimi bağlayan da Allah. Hepimiz hep hayırlısını istedik. Demek ki böyleymiş hayırlı olan. Artık geçmişi değiştiremeyiz. Çok düşünme kızınla mutlu ol :) aslında şu an sezeryan olması çok problem değil benim için. İkinciyi düşününce sıkıntı ediyorum. Günlerce yatıyorsun birinci çocuğun da senden beklentileri var. Geçen rüyama girdi. Sezeryan oluyorum ikinci çocuk için, oğlum ortalıkta ağlayarak dolanıyor :) bu kısımları düşününce kötü işte.
Bnmde aklima bnlar geliyo iste suan gercekten tamda lohusayim gene o ilk 10 gubki psikolojiye grdim. Daha belimi dik tutup 5 dk ayakta duramiyorm iki ay snra ise baslicam nasil gtcem diyorum kndi kndime suan geceleri annem var ynmda 10 gun snra olmicak yalnz kalcm bakamam bdn buna yetemem psikolojisi geldi gene

@Gizlifidan iyi olmana sevindim canım.

matter01 matter01 sağlıkla kavuşun birbirinize canım hayırlı haberlerini bekliyoruz.

C CEMSEN canım ben de yalnızım. 3 çocukla. 2sini yolladım babanneye 1saat sürmeden geri yollamış onları .
eşimin geleceği saati iple çekiyorum.
Bebegimin uykusu başına vurunca evde kucağımda aç aç dolaniyorum.
Hersey hazır aldiriyorum. Nugget, köfte, çorba, yufka, sinitzel...
Bazen bi bardaklik pilav yapıyorum.
Bebeğim uyursa salata.
Taksit taksit. Bi uğrayıp yikiyorum. Bi ugrayip dogruyorim. Bi ugrayip karıştırıyorum.

Burda kalabalık içinde yalnızım
Ilk kızımda komşularla beraber buyutmustuk.
3komşu beraber yer içerdik 3umuzde de birer bebek.

Bnmde aklima bnlar geliyo iste suan gercekten tamda lohusayim gene o ilk 10 gubki psikolojiye grdim. Daha belimi dik tutup 5 dk ayakta duramiyorm iki ay snra ise baslicam nasil gtcem diyorum kndi kndime suan geceleri annem var ynmda 10 gun snra olmicak yalnz kalcm bakamam bdn buna yetemem psikolojisi geldi gene

Çalışınca toparlanirsin insallah. Kendini dinlemezsin bari. Yetersin merak etme o senin bebeğin

O kadar caresizimki tek başıma bakıyorum bebegime kendim banyo yapamiyorum bile...yemek desen evde kaynayan tencere yok..hazırda ne bulursam kahvaltilik karpuz vs..Bide evden işleri mi idare ediyorum.. Cocuk uyudugunda herkes uyur, ben bilgisayarın başına geçiyorum..temizlik zaten yapamiyorum....bide bebegimi üşüttüm galiba hapşırıyor...çok korkuyorum...yorgunum cokkkkk..
Medem canım ailen yuzakta mı

vorones vorones canım sen doğum şekline hala üzüldüğün için zor iyileşiyorsun bence. Çevrendekilerin de bunda payı var. Ne sen kendini üz nede başkasının üzmesine izin ver. Hayırlısı buymuş. Allah böyle takdir etti. Sana normal doğum yaptıracaktı da senin kararınla mı yaptıramadı? Tabiki hayır. Allah isteseydi sen ben sezeryan olacağım derdin, bir önceki günün gecesi bile seni doğurturdu. Böyle düşünürsen kabullenmen daha kolay olur. Sanki biz karar verince güç bizdeymiş gibi geliyor. Ama sen karar verdim sansan da dilediğini yaptıran Allah. Belki vajinal doğumda sana yada bebeğe bir şey olacaktı. Kim bilir sizi nelerden korudu...

Tatlım ilk cumlen benim için geçerli ben sezeryan olduğuma çok üzülüyorum.
Ama fazla kaderci olmak değil de sorumluluk almak lazım. Bi ayette , biz her kulun kaderini kendi çabasına bağlı kıldık, diyor.

Kafamızda yedek B planı olarak sezeryani, biberonu, mamayi, emzigi, silikon ucu tutmasak herşey normal giderdi gibi geliyor bana.
Ben içten içe tüp baglatmayı düşünmüştüm.
Çünkü eşim hiç istemiyordu.

Biz başka hastaneye gitmedik. Benim durumumda olup 2hafta daha bekleyip normal doguran olmuş.

Kendimi tüplerimi baglatmakla ve vajinamin, idrar kesemin, bağırsağımın, rahmimin sarkmamasiyla teselli ediyorum.

Eskilere bakıyorum hep normal doğum. 2buçuk kilo dogurduk hep dedi birisi.
Birisi ters gelen çocuğu ebenin cevirip düz dogurttugunu anlattı.
6kilo250gr doguran bi kadinla konuştum. Doğurduğu kızı 4çocuk annesi şimdi. Kadın normal doğurmuş ama 20gün hastanede yatmış. Yani sadece doğal doğum olacağını düşününce ona göre çare üretiliyor. Şimdi doğal doğum denenmeden ya da daha 3cm açıklıkta ne yaşayacağını bilmeden sezeryan istiyorum diye diretiyor anne adayı. Doktorlar da kabul ediyor. Çünkü anne sakin ve istekli olmalı doğal doğum için

Son düzenleme:
vorones vorones canım sen doğum şekline hala üzüldüğün için zor iyileşiyorsun bence. Çevrendekilerin de bunda payı var. Ne sen kendini üz nede başkasının üzmesine izin ver. Hayırlısı buymuş. Allah böyle takdir etti. Sana normal doğum yaptıracaktı da senin kararınla mı yaptıramadı? Tabiki hayır. Allah isteseydi sen ben sezeryan olacağım derdin, bir önceki günün gecesi bile seni doğurturdu. Böyle düşünürsen kabullenmen daha kolay olur. Sanki biz karar verince güç bizdeymiş gibi geliyor. Ama sen karar verdim sansan da dilediğini yaptıran Allah. Belki vajinal doğumda sana yada bebeğe bir şey olacaktı. Kim bilir sizi nelerden korudu...
Çok çok çok haklısın. .. ben saf salak bunu hep unutuyorum işte ...

Allah Allah. Neden düzelmedin ki daha sen? Bugün bizim 16. Günümüz. Ben 6 gündür yalnızım. Sadece İftar vakti kayınvalidemler geliyor. Kalabalık olunca ben lohusa psikolojisine girdim bunaldım. Şimdi böyle kafa dinliyorum :) ütü çamaşır hallediyorum yani ağrım yok elhamdulillah. Annen gidince bakarsın da yetersin de bebeğine canım. Şu an annen olsa da bebeğinle ilgili birçok şeyi sen yapıyorsundur zaten. Yalnız kalınca yapabildiğini fark edeceksin :) ilk iki banyosunu birlikte yaptırdık sonraları hep kendim yıkadım. Ben bir an önce işleri devralma çabasındaydım :):):):) her kafadan bir ses çıkıyordu çünkü :/

Back
X