• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Benim bebeğim terliyor canım
Emzirirken özellikle birde geceleri sıcak olunca
Saçları sık ve uzun enseye de saç gelince ense terliyor benimkinin
Canım benim bebekte çok Saçlı, arkalar Dediğin gibi gür ve uzun , kalıtsal olabilir belkide , benim bebek terlemiyor , uyanıkken 5-10 dk şapkasını çıkarıyorum , ilk Uyandığında ateşine bakıyorum , Altını alırken ayaklarını kontrol ediyorum , genelde benim bebek üşürse ilk eller üşüyor

Canım Bebeğin terliyor mu ? Bize doktorlar ilk 1 ay ter bezleri aktif değildir Demişti , hastanede yattığımız gün çocuk üşümesin diye 1 battaniyeye sardı diğer battaniyeyi üstüne örtmüştü , camı da hiç açmamıştık , Ateş'i gece 1 derece yükselmiş bende sıcak gelde terler demiştim doktora , doktorda ilk 1 ay terleme olmaz üşürler yada çok ısınırlar Demişti
Benim de okudugum her yerde ayni sey yaziyor ama bebegim baya sacli. Saclari ve ensesi sirilsiklam oluyor. Ben de ince de olsa bi ortuyle ortuyorum o kadar terleyince.

Kızlar emzirme minderi kullanan var mı ?
Ben almayı düşünüyorum kullanışlı mı diye sormak istedim
Birde hamileyken prima bez almıştım 408 li son iki paketimizde bitmek üzere tekrar internetten sipariş vereceğim
Kızıma pişik yapar diye korktum ama olmadı çok şükür
Ben aldım cnm emzirme minderi köşede kaldı pek kullanamadim ben aman aman işlevli bişey değil

Kızlar ya bebeğim uyurken birden kıvranmaya başlıyor. Pışpışlıyorum tekrar hareketsiz bir şekilde uyumaya devam ediyor. Eğer dokunmazsam biraz daha kıvranıp yine durup. Sanırım gaz sancısı bu öyle değil mi?

Bir de gündüzleri 15 dk'dan fazla uyutamıyorum.
Benimki ameda sadece ucunu çekiyor acımıyor çok şükür acısa zaten hayatta yapamam
Demek ki meme ucu setinin boyutu tam sana göre. Bence bizimkiler büyük geliyor. En çok sütü tam uyan uçla sağabilirmişiz.

Bugün 19.30da evden bayramlaşmaya çıktık 21.45te döndük. Bebeğim çok huzursuz oldu, uyumadı ve hiç ağlamadığı kadar ağladı. İlk defa bu kadar uzun sure direndi. Daha yeni uyudu. 18gibi uyanmıştı.

Arkadaşlar yardımınıza, yorumunuza ihtiyacım var. 2 gün sonra tartılacağız. Bu hafta sırf emzirdim. Kilo alımına göre ya böyle devam edeceğiz yada mamaya tekrar döneceğiz. O sebeple bu hafta iyi beslenmesi çok önemli. Fakat şöyle bir sorun başladı. Akşam 12 ve sabah 9 arası uyuyor. 3 saatte bir uyandırıp emziriyorum. Memeler çok dolu oluyor. Bazen bitirmeden geri uykuya dalıyor ama genel olarak bir yarım saat iyice emiyor. Sabah 9'dan sonrası ise problemli. En fazla 15 dk uyuyor. Kucakta, beşikte, yatakta fark etmez. Gün ilerledikçe çok yorgun düşüyor ama yinede uzun uyumuyor. Meme verdiğimde 6-7 dk çekip sonra uykuya dalıyor. Yine 15 dk. Böyle böyle gün içinde sürekli emiyor ama şöyle güçlü değil. Memelerim hep boş gibi, yumuşak oluyor. Doyuyormuş gibi hissetmiyorum ama ağlamıyor da, her açtığımda da bezinde bolca çiş oluyor. Kaka miktarı da normal. Birincisi neden gündüz uyumuyor? İkincisi gece çok uykulu olduğundan memeleri bitiremediği oluyor, gündüz de dediğim gibi az az içiyor, daha iyi beslenmesi için ne yapabilirim?

Bugün 19.30da evden bayramlaşmaya çıktık 21.45te döndük. Bebeğim çok huzursuz oldu, uyumadı ve hiç ağlamadığı kadar ağladı. İlk defa bu kadar uzun sure direndi. Daha yeni uyudu. 18gibi uyanmıştı.
Canım ben dışarıda emzik veriyorum yoksa ağlıyor. Muhtemrlen sesler falan fazla geldi. yine iyi ama. Benimki sabah 9'dan akşam dokuza kadar uzunca uyumuyor diyebilirim. Yukarıdaki soruma bakar mısın?

Bebek Yağı almadım hala , hangi marka alacağım konusunda kararsız kaldım ... Bence yüzüne sürme , ben yüzünü Gazlı bezle ılık Gül suyu ile siliyorum 2-3 güne bir ...
Zeytinyağı sürdüm Kaş'larında hafif Konak vardı iyi geldi. Bebe yağı olarak da hipp var bende. Ayaklarındaki kuruluğa falan iyi geldi

Uykuda irkilip kolları kendine çarpınca uyanıyor diye yarı kundak yaptım uyuyunca. Bu kez kollarını kıpırdatamayınca çıldırdı öyle uyandı :/
Benimki de yapıyor aynı şeyi. Kolları serbest olsun istiyor. Can'ım bir önceki sayfadaki soruma bakar mısın?

Kızlar ya bebeğim uyurken birden kıvranmaya başlıyor. Pışpışlıyorum tekrar hareketsiz bir şekilde uyumaya devam ediyor. Eğer dokunmazsam biraz daha kıvranıp yine durup. Sanırım gaz sancısı bu öyle değil mi?

Bir de gündüzleri 15 dk'dan fazla uyutamıyorum.

Demek ki meme ucu setinin boyutu tam sana göre. Bence bizimkiler büyük geliyor. En çok sütü tam uyan uçla sağabilirmişiz.
Bilemiyorum ki Can'ım güzel Çek'im kuvveti güçlü, 5-10 dk sağıyorum 30-40 cc çıkıyor

Arkadaşlar yardımınıza, yorumunuza ihtiyacım var. 2 gün sonra tartılacağız. Bu hafta sırf emzirdim. Kilo alımına göre ya böyle devam edeceğiz yada mamaya tekrar döneceğiz. O sebeple bu hafta iyi beslenmesi çok önemli. Fakat şöyle bir sorun başladı. Akşam 12 ve sabah 9 arası uyuyor. 3 saatte bir uyandırıp emziriyorum. Memeler çok dolu oluyor. Bazen bitirmeden geri uykuya dalıyor ama genel olarak bir yarım saat iyice emiyor. Sabah 9'dan sonrası ise problemli. En fazla 15 dk uyuyor. Kucakta, beşikte, yatakta fark etmez. Gün ilerledikçe çok yorgun düşüyor ama yinede uzun uyumuyor. Meme verdiğimde 6-7 dk çekip sonra uykuya dalıyor. Yine 15 dk. Böyle böyle gün içinde sürekli emiyor ama şöyle güçlü değil. Memelerim hep boş gibi, yumuşak oluyor. Doyuyormuş gibi hissetmiyorum ama ağlamıyor da, her açtığımda da bezinde bolca çiş oluyor. Kaka miktarı da normal. Birincisi neden gündüz uyumuyor? İkincisi gece çok uykulu olduğundan memeleri bitiremediği oluyor, gündüz de dediğim gibi az az içiyor, daha iyi beslenmesi için ne yapabilirim?

Canım ben dışarıda emzik veriyorum yoksa ağlıyor. Muhtemrlen sesler falan fazla geldi. yine iyi ama. Benimki sabah 9'dan akşam dokuza kadar uzunca uyumuyor diyebilirim. Yukarıdaki soruma bakar mısın?
Aranmıyorsa doyuyordur Heralde ama gündüz de uyuması gerek

Canım anlattıkların sütünün bebeğine yettiğini halinden memnun olduğunu gösteriyor. Gündüzler aç olduğu için uyumuyor olsa meme isterdi. Onun düzeni de böyle olacak demek ki. Gurmebebek sitesinde anne sarımsak yerse bebeğin sütü daha iştahla içeceği yazıyordu ne kadar doğru bilmiyorum.

Bir de uyurken arada kıvranıyor 10 sn falan, ıkınma sesleri çıkararak :KK43:(
Canım sorunu okudum. Aynı benim bebem gibi. Gündüz uyumayıp yada 15 dk uyuduğu için bayram bayram ne yemek ne çay ne sohbet oluo. Gündüz memeyi sık verdiğim için doymuyo uykuya dalıp aç olduğu için geri uyanio. Gece memeler tam dolduğundan karnı doyup uzun uyuyo . Dün çok çaresiz hissettim bayram ziyaretinde memen yetmiyor aç bu çocuk muhabbetleri mahvetti beni. Yanımà mama almadığıma çok pişman oldum . Valla zararlı mararli milletin için d söyle rezil olmaktansa vercem artık mamayı doysun uyusun yavrum . Dün bütün gün uyumadi gece 12 ye kadar . Her zaman ki aksam uykusu da yoktu haliyle .

Back
X