• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Az önce kızım yine çıldırdı.
Bu sefer kokudan rahatdız oldu.
Klima var 29derecede tutuyorum, ama mutfağa girince pişiyoruz.
Hava burda 40 dereceye yakın.
Müstakil evdeyiz, üstte ev de yok çatı da.

Her akşam 8buçuk gibi uykuya geçiyoruz sessiz karanlık yapıyoruz ortamı.
Bugün dalamadı bi türlü. üstümüzü değiştirdim tabi önce onu da kendimi de sildim vakit harcamamak için.
Saati şaşmasın diye.
Tertemiz koktuk ve emerken dakikasında uyudu.
İnşallah bi daha uyanmaz.

Arda'nın mutfağını takip ediyorum, çok tarifini denedim bu lohusalığımda.
Bugün elmalı samsaya niyet ettim, kızım durmadı bi türlü tamamlayamadım, şerbeti yaptım, iç harcı da hazır.
Eşim de yemek yapamıyosun, tatlıya niyet ediyosun diye dalgaya vurdu. Şimdi uyursa yapacağım, umarım uyanmaz..

Az önce kızım yine çıldırdı.
Bu sefer kokudan rahatdız oldu.
Klima var 29derecede tutuyorum, ama mutfağa girince pişiyoruz.
Hava burda 40 dereceye yakın.
Müstakil evdeyiz, üstte ev de yok çatı da.

Her akşam 8buçuk gibi uykuya geçiyoruz sessiz karanlık yapıyoruz ortamı.
Bugün dalamadı bi türlü. üstümüzü değiştirdim tabi önce onu da kendimi de sildim vakit harcamamak için.
Saati şaşmasın diye.
Tertemiz koktuk ve emerken dakikasında uyudu.
İnşallah bi daha uyanmaz.

Arda'nın mutfağını takip ediyorum, çok tarifini denedim bu lohusalığımda.
Bugün elmalı samsaya niyet ettim, kızım durmadı bi türlü tamamlayamadım, şerbeti yaptım, iç harcı da hazır.
Eşim de yemek yapamıyosun, tatlıya niyet ediyosun diye dalgaya vurdu. Şimdi uyursa yapacağım, umarım uyanmaz..
Ben hic yemek yapamiyorum ya. Bilmiyordum zaten simdi hic yapamiyom. Hep disardan yemekten biktim

Esi yardimci olanlar cok sanslisiniz. Benimki çocuğu kendi kendime yapmışım gibi davranıyor. Ne susturabiliyor, ne goz kulak olabiliyor. Cok sinir oluyorum.
benimki de eğer beni isterse çabalıyor ama susturamıyor. göz kulak oluyor, gazını çıkarıyor, altını alıyor. yemek vs ilgileniyor işte. bi çamaşır işine çözüm bulamadık ben makineye atıp asıyorum ya da o asıyor ama toplayıp ütüleyip yerleştirme kalıyor ortalık çingene çadırını geçti. her yer çamaşır. giyecek şeyi arayıp bulmak gerek. taşıncam diye pek takmamaya çalışıyorum.

Selam kızlar; bugun sadece bir saatlik uykuyla duruyorum , şu an itibariyle incim uyudu babası BAŞINDA ben uykusuzluktan uyuyamıyorum , dün itibariyle 45 dk bir memede Emince bizim kız , gaza geldim bugun mana vermeyeyim dedim , sabah beşbuçuktan akşam 6 ya kDar sadece bir saat uyumuştur heralde , memelerinde Pert oldu , Garmastan sürdüm umarım iyi gelir ... Bugun çok yakın Arkadaşlarım gelecekti , eşimden bebeğe göz kulak olmasınınisyefim , uyuyordu incim , uyanmış babası da gantır diye bir oyun oynuyordu , oyun Yarıda kalmasın diye salıncağa koymuş ayarını da 4 e getirmiş odaya bi girdim , saf saf bakıyor kuzum :)) ben 1 de bile çalıştırmıyordum daha küçük diye :) Görev Değişimi yaptık artık keki eşim devam etti ben bebeğe baktım :) bu arada şimdilik sadece anne sütü yalan oldu , 2 seferdir emzirmiyıtum sütümü sağıp veriyorum , 50 Cc mamayı içince bebek uyuyor artık :)

Selam kızlar; bugun sadece bir saatlik uykuyla duruyorum , şu an itibariyle incim uyudu babası BAŞINDA ben uykusuzluktan uyuyamıyorum , dün itibariyle 45 dk bir memede Emince bizim kız , gaza geldim bugun mana vermeyeyim dedim , sabah beşbuçuktan akşam 6 ya kDar sadece bir saat uyumuştur heralde , memelerinde Pert oldu , Garmastan sürdüm umarım iyi gelir ... Bugun çok yakın Arkadaşlarım gelecekti , eşimden bebeğe göz kulak olmasınınisyefim , uyuyordu incim , uyanmış babası da gantır diye bir oyun oynuyordu , oyun Yarıda kalmasın diye salıncağa koymuş ayarını da 4 e getirmiş odaya bi girdim , saf saf bakıyor kuzum :)) ben 1 de bile çalıştırmıyordum daha küçük diye :) Görev Değişimi yaptık artık keki eşim devam etti ben bebeğe baktım :) bu arada şimdilik sadece anne sütü yalan oldu , 2 seferdir emzirmiyıtum sütümü sağıp veriyorum , 50 Cc mamayı içince bebek uyuyor artık :)
olsun canım ya en azından emmeye başlamış gerisi gelir inş.

Ben hic yemek yapamiyorum ya. Bilmiyordum zaten simdi hic yapamiyom. Hep disardan yemekten biktim

Valla deneme yanılma yoluyla yapa yapa oluyor.
Yemek programları faydalı oluyor.
Bazen videolar da izliyorum.
Kızım büyüsün hamur açmayı öğrenicem inşallah.
Şimdilik milfoy ve yufkalar
Bi ara öğrendim küçük de olsa açiyordum. Elime alnaya almaya cesaret edemiyorum.
Firinda et yemekleri ve tencere yemekleri kolay geliyor.
Emine bederden de çok şey öğrendim

Bu arada elmalı samsa çok kolaydı
Evde eksi elma vardı o yuzden ekşi bi tatlı oldu, benden başka yiyen olmaz, yaşasın :)

Son düzenleme:
Benim de 35. Gün, hala açık renkli değilik kokulu akıntı var, hava da sıcak ya koku beni rahatsız ediyor.

Şunu merak ediyorum, adetinizinki gibi mi koku?
Normal doğumlardan sonra böyle kokmuyordu sanki..
Adetin bild bu kadar kokmuyordu gibi..
Sezeryanden mi acaba
Canim bende ayni seyo sorcktim cok kotu kokuyo les gibi :( utaniom artik valla. Rengide degisik somon rengi gibi bole farkli.heralde 9 aydid icimizdeki biriken kan kokmus

emy0364 emy0364 aynen böyle devam canım. Bu gece uyurken sutler dolacak inşallah hadi bakalım..
Günden güne çoğalacak. Gündüzleri uyumaya çalış ki sütün olsun. Yan yatarak emzir mis gibi uyuyun beraber.
uyuduktan sonra dinç de olursun sütün de olunca mutlu olursun.
Kolay gelsin canım az sabret herşey yolunda gidecek..

Kızlar biz bugün benim ısrarımla saçma bir şey yaptık. Bebeğe Deniz havası aldıracağım diye tutturdum. Florya'ya gittik. Ama küçücük Bebek ne anlasın durmadan ağladı, 10 dk içinde arabaya geri döndük. Arka koltukta emzirdim ancak öyle sustuz Yol git gel 1 saat sürdü. Böyle hem vakit kaybettik hem de bebeğimi yorduğumla kaldım. Herkes de bize bakıyordu. Sanırım bebek çok küçük diye yada paniğimize :) annem 10 gün sonra gidece ve ben yalnız kalacağım. O gitmeden dışarı çıkma korkumu atmak istemiştim. Ama şimdi daha çok korkuyorum :)

superselma superselma maşallah yine çok geçmemiş saati. Biz yeni 2 saat gecikmeli olarak yattık. Bugün gün içinde uyudu, herhalde ondan biraz geç kaldık. İnşallah gece uyumamazlık etmez.
Tatlıya çok iyi cesaret etmişsin. Bence kendini hiç yorma canım. Basit basit yemekler yapıp geçerdim ben olsaydım.

Olsun canım başlamış olman çok güzel. 45 dk'da bir emmesi senin sütünü arttırmak için. Böyle 2-3 gün devam edebilir. Gece biriken sütleri kaçırma çok iyi emzir. Eğer yeterli çiş yapıyorsa dayan mama veya sağılmış süt verme. Bizim de 3 günümüz böyle uykusuz geçti. Bugün sütüm daha fazla ve uyuyor. Senin de öyle olacak. Yalnız bunu yapacaksan bir süre tek işin bu olsun. Misafir almamanı tavsiye ederim. Yorulmaman lazım.

Ben de eşimi geçen bebiş ağlayınca onun sesini bastıracak şekilde kendi yazdığı marşı söylerken yakaladım. Ben hep yumuşak konuşuyorum, sesimi yükseltmiyorum. Ama işe yaramış yazık bebişim susmuş marşı dinliyordu. Benim kızım koşacak, engelleri aşacak, benim kızım şampiyon, Nil bebek şampiyon :)

superselma superselma canım değişik kokması normal. Loşi denen adetten farklı bir alıntı bu. Ama çok rahatsız edici olmamalı. Ben organik %100 pamuklu çok ince ped kullandım. Orkid gibi pedler kokabilir. Sık sık değiştirip WC'den sonra su ile yıkamana rağmen rahatsız edici yoğun bir kokusu varsa bir kültür yaptırman iyi olabilir. Hiç zannetmiyorum ama bence normaldir. Sezeryan ile ilgili bir şey değil.

Kizlar bebisleriniz gece uykusuna kacta yatiyor. Benimki en erken 11. Cunku kv gil ramazanda gele gele bu saate alistirdilar. Hala da gec vakitte gidiyorlar bi geldiler mi yada biz gittik mi gondermiyorlar deli oluyorum.

Kızlar biz bugün benim ısrarımla saçma bir şey yaptık. Bebeğe Deniz havası aldıracağım diye tutturdum. Florya'ya gittik. Ama küçücük Bebek ne anlasın durmadan ağladı, 10 dk içinde arabaya geri döndük. Arka koltukta emzirdim ancak öyle sustuz Yol git gel 1 saat sürdü. Böyle hem vakit kaybettik hem de bebeğimi yorduğumla kaldım. Herkes de bize bakıyordu. Sanırım bebek çok küçük diye yada paniğimize :) annem 10 gün sonra gidece ve ben yalnız kalacağım. O gitmeden dışarı çıkma korkumu atmak istemiştim. Ama şimdi daha çok korkuyorum :)

superselma superselma maşallah yine çok geçmemiş saati. Biz yeni 2 saat gecikmeli olarak yattık. Bugün gün içinde uyudu, herhalde ondan biraz geç kaldık. İnşallah gece uyumamazlık etmez.
Tatlıya çok iyi cesaret etmişsin. Bence kendini hiç yorma canım. Basit basit yemekler yapıp geçerdim ben olsaydım.

Olsun canım başlamış olman çok güzel. 45 dk'da bir emmesi senin sütünü arttırmak için. Böyle 2-3 gün devam edebilir. Gece biriken sütleri kaçırma çok iyi emzir. Eğer yeterli çiş yapıyorsa dayan mama veya sağılmış süt verme. Bizim de 3 günümüz böyle uykusuz geçti. Bugün sütüm daha fazla ve uyuyor. Senin de öyle olacak. Yalnız bunu yapacaksan bir süre tek işin bu olsun. Misafir almamanı tavsiye ederim. Yorulmaman lazım.

Ben de eşimi geçen bebiş ağlayınca onun sesini bastıracak şekilde kendi yazdığı marşı söylerken yakaladım. Ben hep yumuşak konuşuyorum, sesimi yükseltmiyorum. Ama işe yaramış yazık bebişim susmuş marşı dinliyordu. Benim kızım koşacak, engelleri aşacak, benim kızım şampiyon, Nil bebek şampiyon :)

emy0364 emy0364 ay sizin eşlerinize çok güldüm ya.
Benimki de gazını çıkarırken komik şeyler söylüyor.
Tatlı zaten milfoyleydi.
Bu ay genelde hazır köfte nugget
Yanında salata pilav
Hazır çorba falan öyle geçti

Ama arda sayesinde hayatımda ilk dega kadinbudu köfte yaptım harika oldu.

Taksit taksit yapıyorum yemekleri.
Her fırsatta mutfağa gidip tezgahı topluyorum. Her gitmeye yemek için bi aşama ilerliyorum.
Ama çocuk odasında kör hi nokta belirledim. Herşey orda yığıldı.

Mandalinam07 Mandalinam07 nin dediği gibi. Kurumuş çamaşırlar orda ordan alıyoruz. Ütü yapmıyorum şimdilik. Geçen ay görümceme 2gömlek utuletti eşim.
Çamaşırlik aldırdım. Giyinip balkonda sermemek için.
Kendi giysilerimi doğumdan öncekilerle idare ediyirum da onkar yıkanınca ne olacak yine yapicam..

Eve girince heryer düzenli görünüyor ta ki çocuk odasina girip sola bakincaya kadar :)

Biz de evden pek çıkmadık çıkınca rahat etmedi minikkuzum. 9ay 9ay atarsın zamanla korkunu merak etme. Yine de iyi adım atmissin. Ben müstakil evdeyim şimdi Istanbul da evi kiraya verip geldim memleketime. Evin önüne bile çıkaramıyorum cesaret edip. Balkonda oturuyorum. Rahat etmezse hemen iceri girip emziriyorum.

Kizlar bebisleriniz gece uykusuna kacta yatiyor. Benimki en erken 11. Cunku kv gil ramazanda gele gele bu saate alistirdilar. Hala da gec vakitte gidiyorlar bi geldiler mi yada biz gittik mi gondermiyorlar deli oluyorum.
Bizde de durum öyle maalesef. Ama bir ayarlama yapacağım bu işe. Ama gece uykusu diye bir şey yok ki biZde. Benimki gündüz de gece de iki saat uyuyor. Emmek için uyanıyor.

Geç uyaniyorsa gündüz de iyi uyuyorsa gece 11 yine de iyi bence.
Benim eşimde erken uyuma ve uyutma takıntısı olduğu için ilk çocuktan beri 20den sonra sessiz karanlık yerde uyuturum cocukları. İyi tarafı onlar uyuyunca eşim yakalayana ve beni de uyutana kadar ev işi veya el işi, kitap okuma, günlük yazma, tv keyfi gibi şeyler yapabilmek. Kötü tarafı ya uykusuz kalırım ya da genelde yakalar ve beni de erken uyutur bunların hepsi kalır. Misafirliğe akşam gidemeyiz ve akşam misafir alınca çocuklar hiç rahat ettirmez

emy0364 emy0364 ay sizin eşlerinize çok güldüm ya.
Benimki de gazını çıkarırken komik şeyler söylüyor.
Tatlı zaten milfoyleydi.
Bu ay genelde hazır köfte nugget
Yanında salata pilav
Hazır çorba falan öyle geçti

Ama arda sayesinde hayatımda ilk dega kadinbudu köfte yaptım harika oldu.

Taksit taksit yapıyorum yemekleri.
Her fırsatta mutfağa gidip tezgahı topluyorum. Her gitmeye yemek için bi aşama ilerliyorum.
Ama çocuk odasında kör hi nokta belirledim. Herşey orda yığıldı.

Mandalinam07 Mandalinam07 nin dediği gibi. Kurumuş çamaşırlar orda ordan alıyoruz. Ütü yapmıyorum şimdilik. Geçen ay görümceme 2gömlek utuletti eşim. Bende doğumdan öncekilerle idare ediyirum da onkar yıkanınca ne olacak yine yapicam..

Eve girince heryer düzenli görünüyor ta ki çocuk odasina girip sola bakincaya kadar :)
Benim yemek işlerini kayınvalide hallediyor hala. Evde pişirdiğinden küçük bir tencere de bana getiriyor. Ya da yemeklerde genelde biZde olduğumuzdan burada yapıyor. Bizim ev bahçeli olduğu için bize yazın çok gelirler.bizimde aynı şu an tam çocuk odası olmayan oda var kuruyan çamaşırları çanaşırlıkla birlikte oraya koydum duruyor öylece. Önce de çamaşır katlamayı sevmezdim zaten şimdi hiç elim gitmiyor :/ yarın katlıcam inşallah. Mecbur çünkü kirliler birikti :) ütülenecekler ayrı bir kenarda yığılı. Dolabım filan karışık kalkamadığım zamanda annem kayınvalidem neresı boşsa oraya koydukları için kıyafetleri. Şimdi her şey karışık.

Back
X