• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
herkesin çamaşırları dağınıkmış ya sevindim yalnız olmadığıma :))). benim eşim evi tek kullanıyordu ben gelene kadar bi düzen yoktu zaten. ben de gelince hamileliğin son dönemleri old için ve tezimi bitirmeye uğraştığım için pek ellemedim. doğumdan sonra annem nereyi bulduysa koydu. şimdi de çocuktan fırsat pek yok.aldı başını gitti taşınırken iyi kötü topluycam zaten amaan. gidince baştan bi yerleşik düzen kurarım artık.

superselma superselma canım değişik kokması normal. Loşi denen adetten farklı bir alıntı bu. Ama çok rahatsız edici olmamalı. Ben organik %100 pamuklu çok ince ped kullandım. Orkid gibi pedler kokabilir. Sık sık değiştirip WC'den sonra su ile yıkamana rağmen rahatsız edici yoğun bir kokusu varsa bir kültür yaptırman iyi olabilir. Hiç zannetmiyorum ama bence normaldir. Sezeryan ile ilgili bir şey değil.

Hep ped kullandım o zaman ondandir. Diğerlerinde pamuğu gazlı bezle sarıp kullanmıştım, aklıma da geldi, ondan olabilir. pamuklu gazlı bez kullanayim bakayım geçmezse koku test yaptırırım.

herkesin çamaşırları dağınıkmış ya sevindim yalnız olmadığıma :))). benim eşim evi tek kullanıyordu ben gelene kadar bi düzen yoktu zaten. ben de gelince hamileliğin son dönemleri old için ve tezimi bitirmeye uğraştığım için pek ellemedim. doğumdan sonra annem nereyi bulduysa koydu. şimdi de çocuktan fırsat pek yok.aldı başını gitti taşınırken iyi kötü topluycam zaten amaan. gidince baştan bi yerleşik düzen kurarım artık.

:) tabii yaa rahat olalım
Benim modum da aynen boyle

Benim yemek işlerini kayınvalide hallediyor hala. Evde pişirdiğinden küçük bir tencere de bana getiriyor. Ya da yemeklerde genelde biZde olduğumuzdan burada yapıyor. Bizim ev bahçeli olduğu için bize yazın çok gelirler.bizimde aynı şu an tam çocuk odası olmayan oda var kuruyan çamaşırları çanaşırlıkla birlikte oraya koydum duruyor öylece. Önce de çamaşır katlamayı sevmezdim zaten şimdi hiç elim gitmiyor :/ yarın katlıcam inşallah. Mecbur çünkü kirliler birikti :) ütülenecekler ayrı bir kenarda yığılı. Dolabım filan karışık kalkamadığım zamanda annem kayınvalidem neresı boşsa oraya koydukları için kıyafetleri. Şimdi her şey karışık.

Ben de hergün yarın katlayacam diyorum 15gündür:)

Maşallah canım ya. 3400 doğdu. Bugün tam 4 haftalık, 4 kg olduysa çok sevineceğim. Biz 20 gün mama ve süt beraber gittik. Son bir haftadır sadece emziriyorum. Sen Nasıl besledin? Bir de kundağa emzirirken mi koyuyorsun yoksa tam yatırmadan önce mi? Bir daha deneteyim bari. İyi uyumuyor benimki

Ben 3 5 defa mama verdim hep emzirdim.

Kundağa çok hareketli oluyor bazı geceler uyumuyor veya ağlıyor o zaman koyuyorum tamamen uyanık hatta fazla uyarılmışken. Telefondan white noise açıorum ve kundaklıyken emziriyorum. Benimki menede uyuyor o yüzden sıram bu şekilde ama seninki meneden sonra yatakta jendi kendine uyuyırsa emzirdikten sonra da kundaklayabilirsin herhalde

Bnm kv ve görümcelerimden allah razı olsun evet çok konuşuyorlar herşeyi biliyorlarmış gibi ama bugün 13. Günüm elimi evde hiç birşeye sürmedim daha yemeğimi temizliğimi hep onlar yapıyor yemeğimi önüme gitirip kaldırıyorlar brn sadece bebeğimle ilgileniyorum
Çok özendim

emy0364 emy0364 aynen böyle devam canım. Bu gece uyurken sutler dolacak inşallah hadi bakalım..
Günden güne çoğalacak. Gündüzleri uyumaya çalış ki sütün olsun. Yan yatarak emzir mis gibi uyuyun beraber.
uyuduktan sonra dinç de olursun sütün de olunca mutlu olursun.
Kolay gelsin canım az sabret herşey yolunda gidecek..
Canım şu anda oturur pozisyonda emziriyorum arkama önüme en az 3-4 yastık koyarak, yarım saatten sonra sıkılmaya başlıyorum , pozisyonda değiştiremiyorum , uykusuzluğa rağmen sütümün arttığını hissediyorum , yalnız gece emzirmesi hiç yapmadım daha , sağdığım sütle mama veriyorum , inşaallah 40 ı çıkasıya kadar mamayı komple bırakabiliriz , gündüzleri pek uyuyamıyorum canım, tatil Döneminde eşimle beraber baktık , eşimi de çok yormak istemedim , bu arada biz bebişi daha beşiğine yatırmıyoruz beşiği odamızda kızımla ben oturma Odasında takılıyoruz , yatağımı özlüyorum resmen

Kızlar biz bugün benim ısrarımla saçma bir şey yaptık. Bebeğe Deniz havası aldıracağım diye tutturdum. Florya'ya gittik. Ama küçücük Bebek ne anlasın durmadan ağladı, 10 dk içinde arabaya geri döndük. Arka koltukta emzirdim ancak öyle sustuz Yol git gel 1 saat sürdü. Böyle hem vakit kaybettik hem de bebeğimi yorduğumla kaldım. Herkes de bize bakıyordu. Sanırım bebek çok küçük diye yada paniğimize :) annem 10 gün sonra gidece ve ben yalnız kalacağım. O gitmeden dışarı çıkma korkumu atmak istemiştim. Ama şimdi daha çok korkuyorum :)

superselma superselma maşallah yine çok geçmemiş saati. Biz yeni 2 saat gecikmeli olarak yattık. Bugün gün içinde uyudu, herhalde ondan biraz geç kaldık. İnşallah gece uyumamazlık etmez.
Tatlıya çok iyi cesaret etmişsin. Bence kendini hiç yorma canım. Basit basit yemekler yapıp geçerdim ben olsaydım.

Olsun canım başlamış olman çok güzel. 45 dk'da bir emmesi senin sütünü arttırmak için. Böyle 2-3 gün devam edebilir. Gece biriken sütleri kaçırma çok iyi emzir. Eğer yeterli çiş yapıyorsa dayan mama veya sağılmış süt verme. Bizim de 3 günümüz böyle uykusuz geçti. Bugün sütüm daha fazla ve uyuyor. Senin de öyle olacak. Yalnız bunu yapacaksan bir süre tek işin bu olsun. Misafir almamanı tavsiye ederim. Yorulmaman lazım.

Ben de eşimi geçen bebiş ağlayınca onun sesini bastıracak şekilde kendi yazdığı marşı söylerken yakaladım. Ben hep yumuşak konuşuyorum, sesimi yükseltmiyorum. Ama işe yaramış yazık bebişim susmuş marşı dinliyordu. Benim kızım koşacak, engelleri aşacak, benim kızım şampiyon, Nil bebek şampiyon :)
Nil bebek Marşı'na bayıldım :))) Bayram'ın 3. Günü bizde kafeye gittik , giymeden önce emzirdim bir mememi sağdığım sütü verdim 20 Cc de mama Yaptım , yarısını içti gazını çıkarttım uyuttum öule bindik arabaya , önceden dışarı çıkarken 20 dk da hazırlanan ben 3 dk da ayakkabılarımı giymişim :)) bizim şansımız trafik sorununun olmaması , 15 dk da öekandaydık , 1 saat falan oturduk , sonra birde alışveriş yaptık yarım saat , bebek yağını almak için başka bir dükkana geçecektik ki bi anda rüzgar bastırdı , arabaya zor yetiştik , Allahtan tüm koruma önlemini almıştık , bebeklerden ziyade bizim çok ihtiyacımız var canım , hava değişimine , sizin dezavantajınız istanbul gibi trafiği berbat bir terde yaşıyor olmanız , geçen yıl afyondan istanbul Anadolu yakasıba 3.5 saatte geldik , Şişli de kalacaktık , Anadolu Yakasında Şişli'ye geçmemiz 4 saat sürdü , bildiğin sinir krizi geçirecektim, o trafiğin onda biri burada olacak millet bşrbirini doğrar :))))

Kizlar bebisleriniz gece uykusuna kacta yatiyor. Benimki en erken 11. Cunku kv gil ramazanda gele gele bu saate alistirdilar. Hala da gec vakitte gidiyorlar bi geldiler mi yada biz gittik mi gondermiyorlar deli oluyorum.
Canım biz 9:30 da yatıyoruz , gece 2 defa uyanıyoruz

emy0364 emy0364 ay sizin eşlerinize çok güldüm ya.
Benimki de gazını çıkarırken komik şeyler söylüyor.
Tatlı zaten milfoyleydi.
Bu ay genelde hazır köfte nugget
Yanında salata pilav
Hazır çorba falan öyle geçti

Ama arda sayesinde hayatımda ilk dega kadinbudu köfte yaptım harika oldu.

Taksit taksit yapıyorum yemekleri.
Her fırsatta mutfağa gidip tezgahı topluyorum. Her gitmeye yemek için bi aşama ilerliyorum.
Ama çocuk odasında kör hi nokta belirledim. Herşey orda yığıldı.

Mandalinam07 Mandalinam07 nin dediği gibi. Kurumuş çamaşırlar orda ordan alıyoruz. Ütü yapmıyorum şimdilik. Geçen ay görümceme 2gömlek utuletti eşim.
Çamaşırlik aldırdım. Giyinip balkonda sermemek için.
Kendi giysilerimi doğumdan öncekilerle idare ediyirum da onkar yıkanınca ne olacak yine yapicam..

Eve girince heryer düzenli görünüyor ta ki çocuk odasina girip sola bakincaya kadar :)

Biz de evden pek çıkmadık çıkınca rahat etmedi minikkuzum. @9ay atarsın zamanla korkunu merak etme. Yine de iyi adım atmissin. Ben müstakil evdeyim şimdi Istanbul da evi kiraya verip geldim memleketime. Evin önüne bile çıkaramıyorum cesaret edip. Balkonda oturuyorum. Rahat etmezse hemen iceri girip emziriyorum.
Biz ilk defa bugun dışarıdan birşeyler söyledik , eşim hiç sevmez hazır gıdalar tüketmeyi , bugun bende yemek yapamadım eşiminde canı istemedi , Arda'nın tarifleri genelde eksik oluyor , yada bazı öüleri Değiştiriyor bence , Hayalimdeki yemekler ve cahide jibek in tarifleri daha iyi , onların tariflerle ne yaştıysam herkes çok beğeniyor , en son geçen hafta bebeğimin ad koyması töreninde cahide nin kekli tiramisu tarifini yapmıştım , yetmedi 2 tepsi herkes 2. Yi almış :)))

dlrsordn dlrsordn cnm çoğumuz aynı durumdayiz ama inşallah geçecek zor Günlerimiz R r0s3n bizim oģluslar birbirine çok benziyor sanırım sen ne yaziyosan benimki de aynı hareketleri yapıyo uykusundan dudagi büzüluyo ağlicak gibi oluyo hem çok tatlı gorunuyo hem de üzülüyorum ne goruyo a ama rüyasında die ama dün bir kez de kahkaha attı :)
Biz de dün eşimle çıkalım dedik ilk cikmamiz husrandi dün yavrum güzel güzel durdu ama ben 9 aydır cnm çekti yiyemedim diye pizza yicem dedim ve eve gelince mide bulantısı istifra dan duramadm bin pişman oldum :( ben bile o kadar kötü oldum yavrum sutumu içinde midesi nasıl olacak kimbilir die vicdan azabindan ölecektim.

vorones vorones bugün nasılsın iyi misin? Merak ettim seni ve bebeğini
Daha iyiyiz canım sağol. Yani iyi derken emme serüveni aynen devam.birbirimizin huyunü da öğrenir olduk.. ikindi vakitleri bizim minnak aç aranır doymaz kucaktan inmez hale gelio. Haliyle ben bunalir daralır yumuşak memeyle mama arar hale geliorm..Ama sizin fikirleriniz tavsiyelernizle direniyorm. Bakalim bu süreç zevklı aslında . Uyuyunca özlüyorum yavrumu. Annelik zor zanaat. . ;) masallahhhhh 3 bebene

Back
X