• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Annenin yediği besinlerin sütün tadını değiştirmesi
Annenin farklı kokması
Annenin stresli olması
Yanlış emzirme pozisyonu
Bebeğin ağzında pamukçuk olması burnunun tıkalı olması
Sütün ilk başta tazyikli çol gelmesi
Bebeğin hasta olması
Bu nedenlerle bebek memeyi reddedebilirmiş

Bende takmayayım diyorumda bir kişi değil ki herkes aynı diyor herkes yorum yapıyor
Bende biliyorum böyle zor
Hem sağmak hem mama vermek
Emmiyor kızım sağıyorum napayım bırakmadım hala emdirmeye çalışıyorum ama yok emmiyor alıp bırakıyor kalıyor biberonuda tutmuyor bu sefer bilmiyorum ne yapacağım
Canim instgramda emzirmepsikologu diye bi sayfa var takip et orda bunla ilgili bi yazisi var mutlaka okumani tavsiye ederim.emzirme destekleyici sistem diye geciyo. Bi bak istersen

Mama takviyesi yapıyorum gocunmuyorum
Mememi yine tutmamaya başladı sağıyorum
Bunları düşünmekten sütüm yarı yarıya azaldı
Telefonda bile mama mı veriyorsunuz yaa!! Diyenlerden gerçekten yoruldum
Keyifimden vermiyorum mamayı yetmiyor doymuyor kızım
Aç mı bırakayım
Canım görmezden duymazdan gelmeye çalış. Bebeğin için en iyisi neyse onu yap. emzirsen de insanların sorusu bitmeyecek zaten. Emiyor mu emiyorsa iyi emiyor mu sütün yetiyor mu sütün yarıyor mu çocuğa sütün kabız da yapabilir vs vs vs. İyi de sizene yani. Emiyorsa da emmiyorsa da bunların cevabını öğrenmek sizde neyi değiştirecek . İnsanları değiştiremiyoruz maalesef. O yüzden sen duyma bebeğine konsantre ol.

Annenin yediği besinlerin sütün tadını değiştirmesi
Annenin farklı kokması
Annenin stresli olması
Yanlış emzirme pozisyonu
Bebeğin ağzında pamukçuk olması burnunun tıkalı olması
Sütün ilk başta tazyikli çol gelmesi
Bebeğin hasta olması
Bu nedenlerle bebek memeyi reddedebilirmiş
Benim kız kavrayamıyor memeyi bunların hiçbiri değil.
Peki emerken kaka yaptığı oluyor mu? Benimki yapıyor ve gürültülü oluyor. Yapıyorsa gürültülü mü?
aynen emerken kaka yapıyor gürültülü bir şekilde

Benim kız kavrayamıyor memeyi bunların hiçbiri değil.

aynen emerken kaka yapıyor gürültülü bir şekilde

Benim kızım öyle yapıyor cnm emerken sıkıyor kendini sonra kaka yapıyor sesli tabi
içim rahatladı biraz. Arkadaşımın bebeğinde besin alerjisi vardı. Belirti olarak gürültülü kaka emerken karın guruldaması vs de söylemişti. Benim oğlum da mı alerji diye düşünüp duruyordum. Gerçi başka belirtiler de var oğlumda ama. Doktora götürcem. İnşallah yoktur.

Meme dolu olunca ucunu kavrayamıyor biraz sağıp yumuşatıyorum ucunu. Bir de emerken çıkarırsa ağzından sütlü olunca ağzından kayıyor o zaman zor kavrıyor.

Mama takviyesi yapıyorum gocunmuyorum
Mememi yine tutmamaya başladı sağıyorum
Bunları düşünmekten sütüm yarı yarıya azaldı
Telefonda bile mama mı veriyorsunuz yaa!! Diyenlerden gerçekten yoruldum
Keyifimden vermiyorum mamayı yetmiyor doymuyor kızım
Aç mı bırakayım
Ben de veriyorum, doymayınca uyumuyor, sinir krizi geçiriyor sanki

Bende takmayayım diyorumda bir kişi değil ki herkes aynı diyor herkes yorum yapıyor
Bende biliyorum böyle zor
Hem sağmak hem mama vermek
Emmiyor kızım sağıyorum napayım bırakmadım hala emdirmeye çalışıyorum ama yok emmiyor alıp bırakıyor kalıyor biberonuda tutmuyor bu sefer bilmiyorum ne yapacağım
Ayy bıktım valla bu insanlardan heryerde var bunlardan desene.. Aç mı bırakcakmışız.. Benim oğlanda kavga gürültü memede öyle randımanlı emmiyo ağlıyo..

Mouse Mouse canım, baktın içi fesat sorular mı var , sütüm süper taşıyor hatta süt anne Olmayı düşünüyorum varsa çevrenizde yönlendirin falan de :))) biz neticede çabalıyoruz günlük sadece 4-5 saatimi süt sağmaya harcıyoruz. Benim bebekte emiyor ama canı isterse açsa hayatta almıyor basıyor yaygarayı , zaten göğüslerim yara olmuş o halde emzirmeye çalışıyoruz ...

Mama takviyesi yapan var mı?
Benim bebeğim daha 10 günlük, kilo kaybı sınırda olunca takviye mamaya başladık, sütüm çok az
Sizler nasıl veriyorsunuz
Ben ilk haftadaki asiri kilo kaybindan dolayi veriyorum. Emzirememistim.. su anda da sutum cok fazla degil. Her emzirmeden sona 30 cc mama veya sagdigim sutu veriyorum. Fakat biberon kullanmiyorum emmeyi birakmasin diye. EDS (emzirme destek sistemi) ile besliyorum kuzumu. Biberonu birakmak isteyenlere cok tavsiye ederim.

kızlar sormayın başıma geleni. kızım çok uyudu bi emzireyim dedim, emzirdim baktım bi kıpır kıpır rahat uyumuyo
altına baktım kaka yapmış. alayım dedim, temizledim yeni bezi takamadan kaka yaptığı çok olmuştur ama bu sefer öyle bir fışkırttıki ben ayakta idim o da bizim yatağın üstünde, alt açmasının sınırlarını aşıp yatağa sıçradığı gibi, benim pijamama ve bacaklarımın arasından arkadaki duvara ve yere kadar sıçrattı. o yetmedi ben ne yapsam nerden başlasam diye bakınırken bir de çiş yaptı battı her yer. ev dağınık kirli vs diyip duruyordum. şimdi tam anlamıyla birşeyler götürdü evi :)).
neyse temizledim güç bela. kendim de saçlarımı yıkamadan bi gövdemi duşa soktum. bizim ki alt almanın peşinden meme diye bağırıyor tabi. aldım yine emdi sonuna doğru yine tuhaf hareketler. baktım bu sefer de çişini yapmış, bi daha alt al bi daha emzir kucakta uyut derken bu saat oldu ya. neyse yavruma herşey serbest istediğini yapabilir :)

Ben ilk haftadaki asiri kilo kaybindan dolayi veriyorum. Emzirememistim.. su anda da sutum cok fazla degil. Her emzirmeden sona 30 cc mama veya sagdigim sutu veriyorum. Fakat biberon kullanmiyorum emmeyi birakmasin diye. EDS (emzirme destek sistemi) ile besliyorum kuzumu. Biberonu birakmak isteyenlere cok tavsiye ederim.
EDS için gerekli aparatı nerden aldın canım

kızlar sormayın başıma geleni. kızım çok uyudu bi emzireyim dedim, emzirdim baktım bi kıpır kıpır rahat uyumuyo
altına baktım kaka yapmış. alayım dedim, temizledim yeni bezi takamadan kaka yaptığı çok olmuştur ama bu sefer öyle bir fışkırttıki ben ayakta idim o da bizim yatağın üstünde, alt açmasının sınırlarını aşıp yatağa sıçradığı gibi, benim pijamama ve bacaklarımın arasından arkadaki duvara ve yere kadar sıçrattı. o yetmedi ben ne yapsam nerden başlasam diye bakınırken bir de çiş yaptı battı her yer. ev dağınık kirli vs diyip duruyordum. şimdi tam anlamıyla birşeyler götürdü evi :)).
neyse temizledim güç bela. kendim de saçlarımı yıkamadan bi gövdemi duşa soktum. bizim ki alt almanın peşinden meme diye bağırıyor tabi. aldım yine emdi sonuna doğru yine tuhaf hareketler. baktım bu sefer de çişini yapmış, bi daha alt al bi daha emzir kucakta uyut derken bu saat oldu ya. neyse yavruma herşey serbest istediğini yapabilir :)
Çok tatlı ya
Dün benimkide altını değiştirirken fışkırttı kakayı ben panik yaptım diye annem aldı kendi yatağına oraya da çişini yaptı sabahın 6 sında çarşaf değiştirdik komple :)

Mouse Mouse canım, baktın içi fesat sorular mı var , sütüm süper taşıyor hatta süt anne Olmayı düşünüyorum varsa çevrenizde yönlendirin falan de :))) biz neticede çabalıyoruz günlük sadece 4-5 saatimi süt sağmaya harcıyoruz. Benim bebekte emiyor ama canı isterse açsa hayatta almıyor basıyor yaygarayı , zaten göğüslerim yara olmuş o halde emzirmeye çalışıyoruz ...
Ya hiç kolay değil
Sütünü sağ uğraş birde azcık çıksın boşa yapmışsın gibi
Sonra mama ile destekle annem var yanımda yine yetiştiremiyorum çok zaman alıyor
Ama herkes keyfim için yaptığımı düşünür

• Beğen
Reactions: 9ay
Back
X