• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    323
EDS için gerekli aparatı nerden aldın canım
Bana hastaneden verdiler fakat medikalcilerde satiliyomus sanirim. 5 numara beslenme sondasi diye geciyo gri uclu olacak. Belki bazi eczanelerde de vardir. Bi de mamayi koymak icin biberon, sut saklama kabi vs gibi bisey lazim ki o hepimizde vardir zaten. Netteki anlatim videolarinda boruyu memeye bantlamislar fakat ben oyle yapmiyorum. Istenirse boru (bantli veya bantsiz) bebegin agzina memeyle ayni anda verilebilir veya benim yaptigim gibi o emerken yavasca agzinin kenarindan sokulabilir.
 
Gunaydin kizlar, dun gercekten problemli bi gun gecirdik.. Oglum perisan etti kendini aglamaktan.
En son gece emdi emerken kakasini yapti ve o zamandan bu zamana yarim saatlik emme molalari disinda uyudu. Sanirim yedigim ictigim birsey dokundu, onu sistemden atinca rahatladi cocuk.
Bugun saat 10dan sonra asm'ye gidecegiz, topuk kani alacaklar. Herhalde tartarlar da cok merak ediyorum kilo aldi mi ya da kac kilo aldi diye.

Okudugum kadariyla bazi arkadaslarimiz cok guzel kilo vermisler, masallah onlara ve darisi basima :)
Bugun 14 gun oldu dogum yapali, 10 gunlukken tartildigmda 8 kilo vermistim 12 kilo kalmisti. 4 gunde kilo vermis miyimdir hic bilmiyorum.
 
Philips avent ama suda kaynattığından mı nedir akışı baya hızlandı , chicco aldım o da öyle 3. Gün koyverdi, Browns A geçeyim olmazsa
Benim de avent aslında ama akılı yavaş.
Haftada bir kaynatıyorum ben. Güzelce sabunluyorum her seferinde. Kaynatırken de kaynayan suyun altını kısıp biberonları atıp 12 dakika.sonra kapatıyorum. Biberonları en iyi temizleyen şey bulaşık deterjanı veya bulaşık makinası imiş çok şaşırmıştım öğrendiğimde.
 
içim rahatladı biraz. Arkadaşımın bebeğinde besin alerjisi vardı. Belirti olarak gürültülü kaka emerken karın guruldaması vs de söylemişti. Benim oğlum da mı alerji diye düşünüp duruyordum. Gerçi başka belirtiler de var oğlumda ama. Doktora götürcem. İnşallah yoktur.

Meme dolu olunca ucunu kavrayamıyor biraz sağıp yumuşatıyorum ucunu. Bir de emerken çıkarırsa ağzından sütlü olunca ağzından kayıyor o zaman zor kavrıyor.
Yok Can'ım normal besin alerjisi değildir
 
Benim de avent aslında ama akılı yavaş.
Haftada bir kaynatıyorum ben. Güzelce sabunluyorum her seferinde. Kaynatırken de kaynayan suyun altını kısıp biberonları atıp 12 dakika.sonra kapatıyorum. Biberonları en iyi temizleyen şey bulaşık deterjanı veya bulaşık makinası imiş çok şaşırmıştım öğrendiğimde.
Ben hrgün kaynatıyorum canım , bir aylık olalım 3 güne bir kaynatayım diyorum
 
Kilo verenler kimler kızlar..kaç kilo verdiniz ne yaptınız
Ben dogumdan 1 hafta sonra eski kiloma donmustum. Toplamda 12 kilo almistim. Fakat sutumu artiracam diye ye ye 3 haftada 3 kilo aldim:KK43: tahin helvasi yiyorum cok ondan oldu. aman napim ya sut olsun yeter ki kilo verilir. Gerci sutun de pek arttigi yok ya neyse..
 
Bugun asm'ye gittik ve topuk kanimizi verdik. Boyumuz 2 cm uzamis ve 500gr almisiz :)

Bebegimin dun asiri gazli ve rahatsiz oldugunu yazmistim, kizlar ben 3 gundur ferrum kullaniyordum. sanirim o dokundu bebegime. Bugun icmedim mesela, ayni eski sakinligine geri dondu oglum. Sizin de aklinizda bulunsun.
 
Ben hrgün kaynatıyorum canım , bir aylık olalım 3 güne bir kaynatayım diyorum
Ondan gevşiyorlar işte tatlım, hatta bana yoğun bakım hemşireleri dedi ki, pompa ve biberonları gün içinde kullanacağınız için çalkalama yapmadan hemen buzdolabına koyun. Kullanacağınız zaman yine çalkalamadan kullanın. Akşamları yıkıyorum.Kaynatmayı da haftada bir yapın ama kaynatmadan önce mutlaka bulaşık deterjanı ile yıkayın dediler. Sen biberonu değiştirmek yerine silikon ucu değilştir bence hemen. Yoksa gerçekten reddedebilir memeyi. Ben de ilk iki üç gün hep kaynattım ama taburcu eğitimimizde anlattılar hep. Dünyanın en iyi biberonu da olsa devamlı ve uzun süreli kaynatma biberonun bütün özelliklerinş zayıflatıyor.
 
Back
X