• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Ben ilk haftadaki asiri kilo kaybindan dolayi veriyorum. Emzirememistim.. su anda da sutum cok fazla degil. Her emzirmeden sona 30 cc mama veya sagdigim sutu veriyorum. Fakat biberon kullanmiyorum emmeyi birakmasin diye. EDS (emzirme destek sistemi) ile besliyorum kuzumu. Biberonu birakmak isteyenlere cok tavsiye ederim.
Ben de emzirdikten sonra veriyorum ama herkes bir şey söylüyor, alıştırma emzirdikçe sütün artar falan diye, haliyle kafam karışıyor

Ondan gevşiyorlar işte tatlım, hatta bana yoğun bakım hemşireleri dedi ki, pompa ve biberonları gün içinde kullanacağınız için çalkalama yapmadan hemen buzdolabına koyun. Kullanacağınız zaman yine çalkalamadan kullanın. Akşamları yıkıyorum.Kaynatmayı da haftada bir yapın ama kaynatmadan önce mutlaka bulaşık deterjanı ile yıkayın dediler. Sen biberonu değiştirmek yerine silikon ucu değilştir bence hemen. Yoksa gerçekten reddedebilir memeyi. Ben de ilk iki üç gün hep kaynattım ama taburcu eğitimimizde anlattılar hep. Dünyanın en iyi biberonu da olsa devamlı ve uzun süreli kaynatma biberonun bütün özelliklerinş zayıflatıyor.
Haklısın canım, ilk zamanlar çok iyiydi, emme biçimi şimdi direk aşağı sarkıtınca damlıyor , en iyisi ben uçları değiştireyim ... Bizim araştırma hastanesi olunca emzirme eğitimi bile 10 Sn ydi :/

Mama takviyesi yapan var mı?
Benim bebeğim daha 10 günlük, kilo kaybı sınırda olunca takviye mamaya başladık, sütüm çok az
Sizler nasıl veriyorsunuz
Canım ben biberonla verdim ve biberona alışıp memeyi bırakmaya başladı. Sütün artana kadar şırınga deneyebilirsin. Yada mümkün olduğu kadar az defada biberon ver. Ben süt de sağıp veriyordum. Günde 6-7 kez biberon veriyordum

Bende takmayayım diyorumda bir kişi değil ki herkes aynı diyor herkes yorum yapıyor
Bende biliyorum böyle zor
Hem sağmak hem mama vermek
Emmiyor kızım sağıyorum napayım bırakmadım hala emdirmeye çalışıyorum ama yok emmiyor alıp bırakıyor kalıyor biberonuda tutmuyor bu sefer bilmiyorum ne yapacağım
Canım benim de öyleydi biliyorsun. Biberonu memeye tercih ediyordu. Tomris'in emzirme kampını yaptım. Biberonu unuttu. Ama şimdi de bazen emmek istemiyor. Meme ağzında sanki bulamıyormuş gibi sağa sola başını sallıyor. Ben tutturuyorum bu defa çığlık atarak bırakıyor. Göğsümü tırmalıyor, yumruklarını sıkıyor falan :) Genelde gazı olunca öyle yapıyor. Yada uyumak isteyince. Sıkıntısını giderince yeniden emiyor. Sütün başka yerden gelmediğini biliyor. Açsa emecek.
Ben sen sağınca bolca süt sağıyordun gibi hatırlıyorum. Neden yetmediğini düşünyorsun?
Mama için de kendini üzme sakın. Herkes veriyor. Arkadaşlarımla konuşuyorum, güya hepsi emziriyor. Biraz sorunca mama verdiniz mi diye ee tabi bir kaç öğün veriyorum, akşamları uyusun diye veriyorum vs diyorlar. Eğer yeterli kilo almıyorsa tabiki aç bırakmayacağız. Biz de bugün tartılacağız. Bütün çabalarıma rağmen eğer kilo almadıysa vereceğim mamayı, hiç de üzülmeyeceğim. Elimden gelen her şeyi yaptım ben.

Canım benim de öyleydi biliyorsun. Biberonu memeye tercih ediyordu. Tomris'in emzirme kampını yaptım. Biberonu unuttu. Ama şimdi de bazen emmek istemiyor. Meme ağzında sanki bulamıyormuş gibi sağa sola başını sallıyor. Ben tutturuyorum bu defa çığlık atarak bırakıyor. Göğsümü tırmalıyor, yumruklarını sıkıyor falan :) Genelde gazı olunca öyle yapıyor. Yada uyumak isteyince. Sıkıntısını giderince yeniden emiyor. Sütün başka yerden gelmediğini biliyor. Açsa emecek.
Ben sen sağınca bolca süt sağıyordun gibi hatırlıyorum. Neden yetmediğini düşünyorsun?
Mama için de kendini üzme sakın. Herkes veriyor. Arkadaşlarımla konuşuyorum, güya hepsi emziriyor. Biraz sorunca mama verdiniz mi diye ee tabi bir kaç öğün veriyorum, akşamları uyusun diye veriyorum vs diyorlar. Eğer yeterli kilo almıyorsa tabiki aç bırakmayacağız. Biz de bugün tartılacağız. Bütün çabalarıma rağmen eğer kilo almadıysa vereceğim mamayı, hiç de üzülmeyeceğim. Elimden gelen her şeyi yaptım ben.
Bu emzirme ve mama ilişkisini sezeryan ve normal doğuma çok benzetiyorum. Yani insanların bakış açıları bakımından :) sanki bir şeyleri keyfi yapıyoruz. Her şey bizim elimizde değil ki.

Can'ım evdeki tartıdan 100 gram eksik çıktık biz bugün

• Beğen
Reactions: 9ay
Back
X