• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Kızlar bebeği emdikten hemen sonra 5 dk kestiren var mı? Benim kız eğer süt birikmişse 10-15 dk emiyor, gazını çıkarmak için göğsüme almamla derin ama kısa bir uykuya dalması bir oluyor
Benimki emiyor kucağımda uyuya kalıyor yerine yatırınca biraz uyuyup uyanıyor

Canım benim de öyleydi biliyorsun. Biberonu memeye tercih ediyordu. Tomris'in emzirme kampını yaptım. Biberonu unuttu. Ama şimdi de bazen emmek istemiyor. Meme ağzında sanki bulamıyormuş gibi sağa sola başını sallıyor. Ben tutturuyorum bu defa çığlık atarak bırakıyor. Göğsümü tırmalıyor, yumruklarını sıkıyor falan :) Genelde gazı olunca öyle yapıyor. Yada uyumak isteyince. Sıkıntısını giderince yeniden emiyor. Sütün başka yerden gelmediğini biliyor. Açsa emecek.
Ben sen sağınca bolca süt sağıyordun gibi hatırlıyorum. Neden yetmediğini düşünyorsun?
Mama için de kendini üzme sakın. Herkes veriyor. Arkadaşlarımla konuşuyorum, güya hepsi emziriyor. Biraz sorunca mama verdiniz mi diye ee tabi bir kaç öğün veriyorum, akşamları uyusun diye veriyorum vs diyorlar. Eğer yeterli kilo almıyorsa tabiki aç bırakmayacağız. Biz de bugün tartılacağız. Bütün çabalarıma rağmen eğer kilo almadıysa vereceğim mamayı, hiç de üzülmeyeceğim. Elimden gelen her şeyi yaptım ben.
Sütüm iyiydi canım bi sağmada 200 cc ye yakın çıkıyordu akıntılar hariç günde 3 4 tane tişört değiştiriyordum ped kullanmıyordum evdeyken
Şimdi çay içtikten sonra bile 120 cc bazen çıkıyor 90 cc de kalıyor sürekli azaldı şu son 2 haftadır

Bana hastaneden verdiler fakat medikalcilerde satiliyomus sanirim. 5 numara beslenme sondasi diye geciyo gri uclu olacak. Belki bazi eczanelerde de vardir. Bi de mamayi koymak icin biberon, sut saklama kabi vs gibi bisey lazim ki o hepimizde vardir zaten. Netteki anlatim videolarinda boruyu memeye bantlamislar fakat ben oyle yapmiyorum. Istenirse boru (bantli veya bantsiz) bebegin agzina memeyle ayni anda verilebilir veya benim yaptigim gibi o emerken yavasca agzinin kenarindan sokulabilir.
ya ben doğumdan önce incelemiştim bu sistemi. sezeryana karar vermek durumunda kalınca süt hemen gelmez, emziremem vs ihtiyaç olur biberon vermiyim diye doğuma gitmeden eşime arattım 5 numara sondayı medikalcilerde çorlu da bulamadı. sonra hastaneden istedim mavi uçlu verdiler yenidoğan diye. onu attım biberonun içine. o emerken ağzının köşesinden soktum. kızım memeyle beraber çekince birden çok geldi. bence sonda kalın geldiği için çok çekti. neyse çok kullanamadım ama zaten 48 saat olmadan emmeyi düzene koyup mamayı kestim daha da ihtiyaç olmadı çok şükür. bugün 27 günlük olduk. perşembe 1 ay kontrolümüz var bakalım ne kadar kilo aldı, boyu ne kadar uzadı çok merak ediyorum.

PembeLokum PembeLokum tatile mi gitti acaba ? Bende 3 aylık olunca gitmeyi bebeği de götürmeyi düşünüyorum Ama annemle babam bu sene en fazla 1-2 saatlik yere gÖtürün Bebeğin düzenini bozmayın diyorlar :/ bu sabah kızımla beraber ağlaştık , kuzum gazdan ben uykusuzluktan 36 saattir 4 saatlik uykuyla duruyorum , 2 saati az önce :(
9ay 9ay ne güzel emzirme kampınınyapabilmişsşn , ben yapamadım maalesef , gerçi şimdilik annemde eşimde emdiğine şükrediyorlar :))

Mouse Mouse canım kaç günlük oldu senin bebek ? Benim bebek 26 günlük , 90 Cc anne sütü verirsem sadece 1-1.5 saat duruyor , 50 Cc anne sütü 40 Cc mama yada 40 Cc anne sütü 50 Cc mama verirsem 2-3 saat uyuyor , ben 3 saate bir sağıyorum , 40 -50 Cc nin üstüne çıkamadık maalesef :( sen kaç saat arayla birde kaç dk sağıyorsun 90 Cc benim için mükemmel bir rakam , gerçi biz daha şimdi 3.5 kiloyuz , senin bebek doğduğunda bu kilolardaydı galiba...

ya ben doğumdan önce incelemiştim bu sistemi. sezeryana karar vermek durumunda kalınca süt hemen gelmez, emziremem vs ihtiyaç olur biberon vermiyim diye doğuma gitmeden eşime arattım 5 numara sondayı medikalcilerde çorlu da bulamadı. sonra hastaneden istedim mavi uçlu verdiler yenidoğan diye. onu attım biberonun içine. o emerken ağzının köşesinden soktum. kızım memeyle beraber çekince birden çok geldi. bence sonda kalın geldiği için çok çekti. neyse çok kullanamadım ama zaten 48 saat olmadan emmeyi düzene koyup mamayı kestim daha da ihtiyaç olmadı çok şükür. bugün 27 günlük olduk. perşembe 1 ay kontrolümüz var bakalım ne kadar kilo aldı, boyu ne kadar uzadı çok merak ediyorum.
Biz aynı gün mü doğum yaptık? 13 haziran?

Evet hııyykk diyor. Çoğumuzunkinde varmış o zaman. Bir de sesi sanki boğazında balgam varmış gibi. Biz balgam çıkarmak için öksürürüz ya benimki de çıkarmaya çalışıyor gibi oluyor.

PembeLokum PembeLokum tatile mi gitti acaba ? Bende 3 aylık olunca gitmeyi bebeği de götürmeyi düşünüyorum Ama annemle babam bu sene en fazla 1-2 saatlik yere gÖtürün Bebeğin düzenini bozmayın diyorlar :/ bu sabah kızımla beraber ağlaştık , kuzum gazdan ben uykusuzluktan 36 saattir 4 saatlik uykuyla duruyorum , 2 saati az önce :KK43:
9ay 9ay ne güzel emzirme kampınınyapabilmişsşn , ben yapamadım maalesef , gerçi şimdilik annemde eşimde emdiğine şükrediyorlar :))
Amaaan canım büyükler de ne işine geliyorsa onu söylüyor aslında yediklerine dikkat edersin ya da yatağına yatırırsın filan aman o kadar dikkat etme alışsın her yere her şeye derler. Şimdi sana ne işi var küçücük çocuğun tatilde diyemedikleri için düZenini bozma demişler bence :):)

Kızlar bebeklerinize hiç su verdiniz mi?biliyorum ilk 6 ay sadece anne sütü deniyor ama hava çok sıcak kıyamıyorum..

Yok canım hırıltı değil hııyyykkk diye nefesini çekiyor.

Süt genzine kaçacak gibi olunca benimki öyle ses yapıyor. Iki kaşının ortası şişiyor öyle olunca parmagimla masaj yapiyorum öyle nefes alıyor. Ama çok korkuyorum. Uyumak istediginde çok sut gelirse oluyor, genzine kaçırınca hem nefesi anlık kesiliyor hem de sinirleniyor. Uykuya dalarken doyunca emzik verecem ama biraz büyüyünce. Zayıf doğdu zaten. Kilosu boyu iyi maşallah böyle devam etsin biraz daha. Emzik verince daha az emiyorlar haliyle daha az kilo alıyorlar.
Bugün hepatit b aşısi da yapıldı

Mouse Mouse canım kaç günlük oldu senin bebek ? Benim bebek 26 günlük , 90 Cc anne sütü verirsem sadece 1-1.5 saat duruyor , 50 Cc anne sütü 40 Cc mama yada 40 Cc anne sütü 50 Cc mama verirsem 2-3 saat uyuyor , ben 3 saate bir sağıyorum , 40 -50 Cc nin üstüne çıkamadık maalesef :KK43: sen kaç saat arayla birde kaç dk sağıyorsun 90 Cc benim için mükemmel bir rakam , gerçi biz daha şimdi 3.5 kiloyuz , senin bebek doğduğunda bu kilolardaydı galiba...
Yarın tam bir aylık olacak kızım
Benimki 90 bazen 100 bazen 120 cc anne sütü içiyor tatlım uyuma saatine bağlı ama 3 maksimum 3.5 saat uyuyor ne kadar uzun uyursa kalktıgında o kadar fazla süt içiyor
Düzenli sağma saatim yok kızım her kalktıgında mememi sağıyorum bende
Yani ortalama seninki gibi 3 saatte bir gibi oluyor
Misal iki saat oldu sanırım 100 cc sağdım
Kızım içti
Birazdan yemek yiyip tekrar sağcam
Mama da akşamları genellikle sütüm az oluyor o zaman veriyorum bazen oda
Misal dün akşam hiç mama vermedim
Bi tek gece iki kere mama verdim süt dolsun diye
Mama verince de bazen 60 cc içiyor bazen 90 cc 90 üstü hiç çıkmadık sanırım hatırlamıyorum
Sağma dakikam 15 20 dk arası
3590 kg ile hastaneden çıktık canım

Bugün bebeğim emdikten sonra sağdım dolaba atmak için. Gece de biraz sağıp ikisini birleştirip atcam.

Carlson d3 ilacı bilen var mı? Ben hala dvit e başlayamadım içinde kanserojen olduğu söylendiği için içime sinmiyor. Bu sorduğum ilaçta yokmuş.

Back
X