• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
H history1985 eşimden aldım, emzirerek uyuttum. Uyur uyumaz yatağına alıyorum. Fazla bekletme çünkü o beklersen kucağında öyle bir kaç dakika kestire kestire dinleniyor hiç derin uykuya dalmıyor: neyse şimdi yatağına koydum başında oturuyorum. Her hareket ettiğimde pişpişliyorum. Derin uykuya dalana kadar bunu yapacağım. Yapmazsam hareket edip sonunda uyanır.
Benim de şimdi eşimin omuzunda cin gibi bakıyor eşim ninni söylerken kendi uyumak üzere :)

Kızlar yine aynı ikilemi yaşıyorum. 10:30'da uyuttum. 3 saat sonra 01:30'da emzirmek için kaldırdım. Ancak tek memedeki sütü bitirebildi. Hatta onu da tam bitiremedi de biraz yumuşattı. Diğerini hiç ememedi. O da ucu kaybolacak kadar şişmiş. Şimdi bir 3-4 saat uyanmaz. Ben böyle mi yatayım yoksa sağayım mı? Süt üretimini araştırırken 6-8 hafta arasında regüle olduğunu okudum. Yani bebeğe ne kadar gerekiyorsa o kadar üretmeye başlıyormuşuz. Meme dolu olunca demek ki ihtiyaçtan fazla üretim diye üretimi azaltıyormuş. Bunun olmaması için emzirmeden sonra süt kalırsa sağmayı öneriyor. Ama sağmak demek gece uykusuz kalmak demek. Bir anda uyanırsa boş meme vermek demek. Gece öyle uzun uzun getirmek için uğraşamıyor. Birikeni içip yatıyor. Bir kere sağdım ve 2 saat sonra uyandığında tam doymadı. Ayrıca nedense annem ve eşim çok karşı. Sağınca kötü bir şey yapmışım gibi davranıyorlar. Sanki bebeğin emeceğini aldım gibi

Kızlar yine aynı ikilemi yaşıyorum. 10:30'da uyuttum. 3 saat sonra 01:30'da emzirmek için kaldırdım. Ancak tek memedeki sütü bitirebildi. Hatta onu da tam bitiremedi de biraz yumuşattı. Diğerini hiç ememedi. O da ucu kaybolacak kadar şişmiş. Şimdi bir 3-4 saat uyanmaz. Ben böyle mi yatayım yoksa sağayım mı? Süt üretimini araştırırken 6-8 hafta arasında regüle olduğunu okudum. Yani bebeğe ne kadar gerekiyorsa o kadar üretmeye başlıyormuşuz. Meme dolu olunca demek ki ihtiyaçtan fazla üretim diye üretimi azaltıyormuş. Bunun olmaması için emzirmeden sonra süt kalırsa sağmayı öneriyor. Ama sağmak demek gece uykusuz kalmak demek. Bir anda uyanırsa boş meme vermek demek. Gece öyle uzun uzun getirmek için uğraşamıyor. Birikeni içip yatıyor. Bir kere sağdım ve 2 saat sonra uyandığında tam doymadı. Ayrıca nedense annem ve eşim çok karşı. Sağınca kötü bir şey yapmışım gibi davranıyorlar. Sanki bebeğin emeceğini aldım gibi

Tamamını sağmasan da sadece memeyi rahatlatacak kadar sağsan. Dolu bekleyen meme taşlaşıyor rahatsız ediyor hemde kanalları tıkıyor. Niye öyle düşünüyorlar ki sağdıgin sütüde bebek içecek sonuçta.

Tamamını sağmasan da sadece memeyi rahatlatacak kadar sağsan. Dolu bekleyen meme taşlaşıyor rahatsız ediyor hemde kanalları tıkıyor. Niye öyle düşünüyorlar ki sağdıgin sütüde bebek içecek sonuçta.
Evet zaten tıkanmaya meyilli. Hep top top sertlikler vardı 2-3 haftada açıldı. Biberon vermiyorum da şimdilik. Sonra vereceğim inşallah sağdığım sütleri

Evet zaten tıkanmaya meyilli. Hep top top sertlikler vardı 2-3 haftada açıldı. Biberon vermiyorum da şimdilik. Sonra vereceğim inşallah sağdığım sütleri

Benim şuan sağ memem taslasti ki sadece dün gece sağmadım hep sağardım. Masaj sıcak kompres pompa denedim açılmadı. Bebegimin insafina kaldım. İnşallah güçlü emerde açılır. olsun canım herşey insanlar için Allah korusun bir rahatsızlık olsa dolaptaki sütler kurtarıcı olur. Sen sonuçta şuan sağdıgini bebeğine vermiyorsun depo yapıyorsun öyle düşün

Kızlar bugün berbat bi gün gecirdim bebegimi kontrol için hem üniversite hastanesine hem de özel hastaneye götürüyorum bugün de Üniv hastanesine gittik daha once 15 gün once gitmiştik sarilik değeri 6.5 çıkmıştı bugün bakıldı 6 çıktı doktor da sanirim asistandi Uzamiş sarılık dedi ve nedenlerini arastiralim dedi bizden tahlil için 5 tüp kan istedi kan aldırma gittik nerden bileyim kanin öyle zor alindigini hemşire nasıl alacağını bilemedi evirdı çevirdi en son elinin üstüne batırdı bebisim bastı yaygarayi tabiki sanırım damar yerine başka yere batırdı çünkü kan o.kadar sızıntı şeklinde geliyoduki ve tam yarım saat bir tüp kan için Bebeğimi katila katila aglatti eşim agladi ben ağladım hemşireye diyorum böyle olmaması gerekir yok böyle oluyo diyo artık dayanamadik 5 tüp kan için 3 saat çocuğumu nasıl aglatayim ama.tabiki içimde bir sürü kuşku var troid olabilir bilmem ne hastalığı olabilir die doktor korkuttu çünkü ordan çıktık diğer kendi doktoruna götürdük doktor güldü bize 10 dan aşağı sarılık değeri önemli değil 3 ay böyle sürebilir kilo almış bebeğin hersey gayet normal dedi içimi rahatlatti eve geldik ama bebeğim ben eşim perişan olduk resmen hemen bebisimi yıkadım emzirdim yatırdim minicik eli morardi :KK43: yani Üniv hastanesinin azizligine ugradik herseyi didik didik yapiyolar aynı hastane arkadaşımın çocuğuna da lösemi ditip hastaneye yatirmisti ki kız gayet sağlıklıydi.hala.kendime gelemedım allahım yavrularimizi korusun.
Geçmiş olsun Can'ım bizim de 7 çıktı sarılık değerimiz doktorumuz aynen kilo alıyorsa problem değil dedi. Yaptırmayın Bi daha bu tahlili dedi doktor O elden kan alma o kadar zor ki biz de perişan olduk

Sağ sütünü hiçbi şey olmaz bebeğine her daim süt çıkar.

• Beğen
Reactions: 9ay
Ben oldum olasi elimin altinda kalabalik olmasindan nefret etmisimdir. 28 haziranda dogum yaptim, sansima esim 4 gun dogum izni kullandi uzerine bayram tatili denk geldi. Bebegim 2 gunluk oldugundan beri gunduzleri hep esimle beraber baktik. Bebegim 4 gunluk olduktan sonra sadece geceleri yatiya gelen kayinvalidemi de gonderdik. Bu hafta basindan beri de esim ise donunce tek bakiyorum bebegime.

Yani diyecegim o ki korkma. Bazen cok darlanip bunalsan da ya da zaman zaman korksan da ustesinden geliyorsun. Ben bebegimi emzirirken ilk bogazina sutum kactiginda evde yalnizdim ve elim ayagim titredi resmen. Ama bi anda cocugu ters cevirip sirtine vururken buldum kendimi. Sen de yaparsin, hepimiz anneyiz, korkma :)
Ben de 28 haziranda doğum yaptım aynı gün yapmışız:) ben de ilk süt kaçtığında hıçkıra hıçkıra ağladım korkumdan .. inşallah yapabilirim ben de .. bugün evime dönüyorum inşallah..

Son düzenleme:
Ben sağmıyorum canım her defasında bir memeyi verip kendi bırakınca gazını çıkarıp diğerini veriyorum uyuyor sadece biyere gideceksem sağıp anneme bırakıyorum o kaşıkla veriyor..

• Beğen
Reactions: 9ay
Gaz için kimyonu suda kaynatıp bebeğine veren var mı doktor çok fazla kazılar dedi ne yapmalıyım
Canim beni biliyosun arastirmadigim sey kalmadi gaz icin. En son muskattan fayda gordum cok. Hem dogal hemde kesinlikle cok sukur gaz skntimiz yok artik. Gunde iki kez cay kasiginin ucuyla veriyorum rahat rahat cikariyo gazini. Kendimde babam aktardan anne cayi diye bisey almis onu iciyorum icinde rezene anason isirganotu bikac bitki daha var hem sutume iyi geldi hemde bebegime sutumden geciyo rahatlatiyo sanirim.

Canim beni biliyosun arastirmadigim sey kalmadi gaz icin. En son muskattan fayda gordum cok. Hem dogal hemde kesinlikle cok sukur gaz skntimiz yok artik. Gunde iki kez cay kasiginin ucuyla veriyorum rahat rahat cikariyo gazini. Kendimde babam aktardan anne cayi diye bisey almis onu iciyorum icinde rezene anason isirganotu bikac bitki daha var hem sutume iyi geldi hemde bebegime sutumden geciyo rahatlatiyo sanirim.
Kimyonu deneyim birkaç gün baktım işe yaramıyor muskatı denerim canım sağol.

Kızlar bir de doktor ne kadar süreyle emiyor dedi. Ben de 1buçuk iki saatte bir kendi isteyip emiyor dedim. Olmaz öyle düzensiz emzirirsen gazdan kurtulamazsın en az üç saatte bir düzenli emzir dedi. Bunun alakası olur mu ya? Her emzirmede çıkartıyorum gazını. Önce geceleri çok uğraşmıyordum artık gece de çıkarsın diye uğraşıyorum.

Geçmiş olsun Can'ım bizim de 7 çıktı sarılık değerimiz doktorumuz aynen kilo alıyorsa problem değil dedi. Yaptırmayın Bi daha bu tahlili dedi doktor O elden kan alma o kadar zor ki biz de perişan olduk
Ya dünden beri düşün düşün deli oldum içim rahatladı biraz cnm Sağol inşallah geçer hemencecik nette bir sürü şey yazıyo kafami allak bullak etti

Kızlar bir de doktor ne kadar süreyle emiyor dedi. Ben de 1buçuk iki saatte bir kendi isteyip emiyor dedim. Olmaz öyle düzensiz emzirirsen gazdan kurtulamazsın en az üç saatte bir düzenli emzir dedi. Bunun alakası olur mu ya? Her emzirmede çıkartıyorum gazını. Önce geceleri çok uğraşmıyordum artık gece de çıkarsın diye uğraşıyorum.
Ne bicim doktormus o ya? Uc saatte bir emzir ne demek uc saat hele gunduz icin cok uzun yazik degil mi yavruya. Gaz probleminiz ne seviyede bilmiyorum ama bebegi anne sutunden mahrum birakacak seviyede degildir herhalde. Bebek sadece aciktiginda degil susadiginda da emmek istiyor ne yapalim ufacik sabiyi 35 derecede 3 saat susuz mu birakalim yazik degil mi ay cok sinirlendim ya.. neyse doktordur bir bildigi vardir dicem ama annelik icgudulerini de dinle canim bir aylik bebegin emme duzeni diye bisey olmaz..

Back
X