2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Millet elini öpüyor sinir oluyorum çünkü elini emiyor çocuk yani o sebeple dışarı çıkarken ve misafir geldiğinde takıyorum ben eldiven

2veya 3gün taktım sonra çıkardım. Ilk bebeğimde çok uzun süre takmıştım. Bu bebeğim ellerini daha erken farketti. artık tek elinin çarpmasıyla poşete değen sesi farkedip tekrar elini sallıyor mesela.

Ben sadece bir iki kez taktım onun haricinde takmadim cnm tırnaklarını kestim yüzünü cizmesin die herseye dokunsun istedim özellikle emerken elini memë üstüne koyuyor mincikliyo yavruşum :)
Tırnaklarını kesme konusunda ben cesaretsizsim eşimde öyle nasıl keseceğiz bilmiyorum
Zaten buna cesaret edemediğimiz içn çıkartamıyorum eldivenleri
Büyüdüde artık eldivenler rahatsız eder onu artık

Kızlar youtube'da 4 haftalık bebeklerin sesler çıkardığını gördüm. Anne babasını taklit ediyor. Miyavlar gibi sesler çıkarıyorlar. Ağlama ve ıkınma dışında size cevap veriyor mu bebekleriniz? Benimki vermiyor :KK43: Agu vs diyor mu mesela
benimki bikaçgündür aguluyo, arada gülüyo, gülümsüyo yani. ben de şunu farkettim beslenme emzirmeye bana seslenince bekletmeden hemen yanına gidip ihtiyaçlarını (temizlik, uyku, kucak) karşılamaya odaklandım, başka türlü nasıl ilgilenmeliyim bilmiyorum. sevip öpüyordum ama çok fazla sohbet etmiyordum yavrumla. artık o cevap verse de vermese de daha uzun konuşmaya çalışcam inş.

Dün zehirlendim kızlar dışarda yemek yedim lavobodan cikamadim berbat bi geceydı çocuk acliktan ağlaya ağlaya katıldı kaldı eşim de ağladı hiç sogukkanli kalmadı o sakin olmadıkça ben iyice hasta oldum :KK43: evde mama mi bulundursam napsam bilemedim
geçmiş olsun canım. eşine dolaptaki sütleri nasıl kullanacağını anlat sağlamken, mama da al istersen açılmadığı sürece sıkıntı olmaz sanırım. öncelik sütler olur, olmadı mama ile idare eder eşin acil durumlarda.

Ayy kızlar az önce oğlum ilk dönüşünü yaptı :):):):) yüz üstü yatıyordu kafayı geriye doğru kaldıra kaldıra hooop döndü :):):)
maşallah yavruna. benimki reflü yatağında kaya kaya aşağı iniyor( yatağın ayak ucunu yükseltiyorum biraz). bir de olduğu yerde daire çizer gibi dönüyor. sağına soluna en başından beri dönüyordu zaten. ama yüzüstüden kalkamaz henüz sanırım, hiç yatırmadım bugüne kadar. karın üstü egzersizini göğsüme koyarak yapıyorum

Kızlr bebeğinizin ellerine lediven takıyormusumuz hala
Bizim 41 . Gün oldu takıyoruzda
hastanedeyken bile çıkarmıştım. dr vizite gelince elleri üşümüş dedi taktık. eve gelince çıkardım bi daha takmadım hiç. bugüne kadar 3 kez tırnaklarını kestik. başlarda biraz çizdi kendini, birde çok huysuz olduğunda saçını çekti ağladı. ama alıştı artık yapmıyor. memeyi, beni elliyor. kucaklayınca tişörtümü tutuyor. geçen şal koymuştum yakınına koltuğun kenarına. şalın püskülleri dikkatini çekmiş ona uzanmaya çalışıyordu elini sallayarak, keşfediyor eliyle çok tatlı oluyor. biz 39 günlüğüz yarın öğleden sonra 40 olcaz. takma bence keşfetsin artık

Canım süt grubu tüketmeden nasıl olacak? Çocuğun da senin de ihtiyacın var.
Dengeli beslenmeliyiz.
Ben süt ve ürünlerinit üketiyorum. O kadar da kötü değil. Yumurta gaz yapıyor ona da kimyon serpiyorum. Yemeklere de kimyon serpiyorum.
Herşeyi yiyorum mercimek hariç.
Ben gazımi rahat çıkarırsam veya tuvalete rahat çıkarsam bebegim daha rahat oluyor. Bol su içiyorum o yüzden.
Bebeğim de alıştı esneyip gazını atiyor ben de emzirdikten sonra gazıni çıkarmasına yardım edersem kismuyor ve de rahat oluyor
bence de çikolata, dondurma, kola gibi elzem olmayan şeyler yenmese içilmese de olur. ama diğer besinlerden dengeli almak lazım hem kendimiz için, hem sütün kalitesi için. yavrular nasıl beslenecek sonra. tabi bebeği aşırı gazlı olanlar bariz gaz yapan yiyeceklere biraz dikkat edebilir veyahut bu soğuk yememe mevzusuna vs, ama hiçbirşey yememek pek doğru olmaz

Dün zehirlendim kızlar dışarda yemek yedim lavobodan cikamadim berbat bi geceydı çocuk acliktan ağlaya ağlaya katıldı kaldı eşim de ağladı hiç sogukkanli kalmadı o sakin olmadıkça ben iyice hasta oldum :KK43: evde mama mi bulundursam napsam bilemedim
çok geçmiş olsun canım. Bence de arkadaşların dediği gibi süt sağ onu buzluğa at. Mamadan çok daha iyi olur.
Ne karti gosteriyorsunuz nereden aldiniz
9ay 9ay
Canım şu an yüksek kontrastlı resimleri iyi görebiliyor. En iyi siyah beyaz kırmızı. Özelden mail adresini at sana göndereyim. Onları basıp gösteriyorsun. Zaten çok ilgisini çekiyor, inceliyor. Bir aylıkken dikey yatay çizgiler, dama tahtası desenleri ilgisini çekerken 3 aylıkken daireler, suratlar ilgisini çekermiş, 4 aylık olduğunda bütün renkleri görebilirmiş. Şimdilik bu göndereceğim kartlar iyi ama zamanla renklilere geçmek gerek. Bulunca onları da yollarım.

M miumao canım diyetini değiştirmek yerine gaz çıkarmasına yardımcı olabilirsin. Ben rezene ve anasonlu çaydan iki fincan içtiğimde kendi kendine gazını çıkardığını fark ettim. Her emzirmeden sonra mutlaka gazını çıkart. Arada ayaklarını karnına iterek masaj yap

kizlar benim bebegimin gobegi dusmedi, 28 haziranda dogdu, normal midir? su an fransa'dayim ve buradaki doktorlar olabilir dedi ancak icime sinmiyor.

M miumao canım diyetini değiştirmek yerine gaz çıkarmasına yardımcı olabilirsin. Ben rezene ve anasonlu çaydan iki fincan içtiğimde kendi kendine gazını çıkardığını fark ettim. Her emzirmeden sonra mutlaka gazını çıkart. Arada ayaklarını karnına iterek masaj yap
Canim bu dediklerinin hepsini yapiyorum zaten. Sabah aksam 2 fincan kimyonlu rezene cayimi da iciyorum. Notmalde bebegim de cok gazli bir bebek degil ama azicik birseylerin disina ciksam, corbadan farkli bisey yesem gaz birikiyor resmen cocukta.. Ikimiz de perisan oluyoruz. Dunden beri fitiller, sicak banyolar, masajlar derken hala gazi var cocugun bu sabah. Yanlis biliyorum ama gercekten yemek yemeye korkuyorum artik.

kizlar benim bebegimin gobegi dusmedi, 28 haziranda dogdu, normal midir? su an fransa'dayim ve buradaki doktorlar olabilir dedi ancak icime sinmiyor.
Benim bebegim de 28 haziranda dogdu, doktorlar bana 15 gun icinde duser dediler, 8.gun dustu.
Bence ayini doldurdugu zaman tekrar bir sor doktoruna.

Canım süt grubu tüketmeden nasıl olacak? Çocuğun da senin de ihtiyacın var.
Dengeli beslenmeliyiz.
Ben süt ve ürünlerinit üketiyorum. O kadar da kötü değil. Yumurta gaz yapıyor ona da kimyon serpiyorum. Yemeklere de kimyon serpiyorum.
Herşeyi yiyorum mercimek hariç.
Ben gazımi rahat çıkarırsam veya tuvalete rahat çıkarsam bebegim daha rahat oluyor. Bol su içiyorum o yüzden.
Bebeğim de alıştı esneyip gazını atiyor ben de emzirdikten sonra gazıni çıkarmasına yardım edersem kismuyor ve de rahat oluyor
Canim o kadar haklisin ki. Yanlis yaptigimi biliyorum, benim vucudum bu sutu bir sekilde uretecek de olan bana olacak farkindayim. Bir baskasina boyle bir beslenme seklinin asla onermem ama artik cok yoruldum yemekle ilgili dusunmekten. Yememek daha pratik geliyor. Ben de senin gibi dusundum, bana gaz yapmazsa ona da yapmaz diye, bugun hala kivraniyoruz. Her emzirmeden sonra cikariyoruz gazimizi, kaka da yapiyoruz o arada alttan da cikiyor gaz ama rahatlamiyor cocuk. Dun aksam fitil verdim biraz rahatlayip uyudu sonra.

Kızlar bebeğine oyuncak alan varmı yani 2 aylik bebege. Çıngırak ya da oyun halısi düşünüyorum ne dersinz
Biz donence aldik cok ilgisini cekti. Yatagina koyuyoruz aciyoruz donenceyi muzik basliyo hayvanlar donuyo bizimki mutlu :) nerden baksan 15 dk oyalaniyo boyle sonra tabiki yine kucakkk :p

çok geçmiş olsun canım. Bence de arkadaşların dediği gibi süt sağ onu buzluğa at. Mamadan çok daha iyi olur.

Canım şu an yüksek kontrastlı resimleri iyi görebiliyor. En iyi siyah beyaz kırmızı. Özelden mail adresini at sana göndereyim. Onları basıp gösteriyorsun. Zaten çok ilgisini çekiyor, inceliyor. Bir aylıkken dikey yatay çizgiler, dama tahtası desenleri ilgisini çekerken 3 aylıkken daireler, suratlar ilgisini çekermiş, 4 aylık olduğunda bütün renkleri görebilirmiş. Şimdilik bu göndereceğim kartlar iyi ama zamanla renklilere geçmek gerek. Bulunca onları da yollarım.
Canim benim mail gelmemis yaa :(

Back
X