2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Kızlar ilk ilişkide korunamadık problem olmaz demi :/ ama benim için çok zordu. Neden böyle oldu bilmiyorum. Tüm o istek filan gitti. Yapmayalım diyecektim bir an. Çok tuhaf hissettim kendimi. İlk gece bile böyle olmamıştı. Eşim sonrasında bir daha yapamıcaz diye korktum dedi. O derece tuhaftım yani :) Çok değişik duygular içine girdim o an :/

Riskli olmus canim bebekleri arasinda 10 ay olan insanlar var

Benim icin de ilk denemeler (deneme diyorum olmadi daha) ilk geceden cok cok daha zor oldu ben de istemiyorum artik ki olamadi henuz zaten nasil olacak bilmiyorum :(

Bugün çay içmeye çıktık.çıkmadan önce emzirdim. arabada giderken uyudu Orada da arabasına koyduk. Uyudu mışıl mışıl. Uyandığında emme vakti yaklaştığı için mızırdanmaya başladı. Emzik verdim ben de. İlk dışarı çıkma demeyim de ilk kafe deneyimimiz iyi geçti :) ama yanınızda emzik, mama ya da sağdığınız süt olmalı.

Benim icin de ilk denemeler (deneme diyorum olmadi daha) ilk geceden cok cok daha zor oldu ben de istemiyorum artik ki olamadi henuz zaten nasil olacak bilmiyorum :KK43:
O an yapmasak sonrasında daha zor olurdu eminim. O yüzden vazgeçmedim. Olmasa da olur diyebileceğimiz bir şey olmadığı için zorladım biraz kendimi :/ bizimki de deneme gibi sayılabilir aman aman çok şey bişey değildi yani :):):):) zordu cidden hem psikolojik olarak( onca zaman ara verildiği için mi bilmiyorum) hem de bedenen zordu. İlkinde bu kadar acı çekmedim yaa :) vajinusmus olcam diye korktum :):):):)

Ben emzirmeyi bırakmayı düsünüyorum:KK43:
Bebeğim 48 gunluk
Süt sağarak ne zamana kadar emzirebilirim?
Artık meme acısına dayanamıyorum:KK43:
Sütünü sağıp onu mu veriyorsun biberonla? Ben de buzluğa koymak için sağıyorum arada ama pompa çok canımı yakıyor benim :/ Bebeğim emerken hiç öyle olmuyor daha kuvvetli çekmesine rağmen.

Benim icin de ilk denemeler (deneme diyorum olmadi daha) ilk geceden cok cok daha zor oldu ben de istemiyorum artik ki olamadi henuz zaten nasil olacak bilmiyorum :KK43:
Doğumdan Sonra lohusa kuruluğu mu ne diolar ıslak olmayınca aciomus yani acıdı. Bu arada korunmasıźz tehlike mi ya.öf ilac içmek istemem :( :(

Sizler uyku düzeni oluşturdunuz mu belli saatlerde mi uyuyor? Uyumayınca zorla mı uyutuyorsunuz uyuyacaksa uyanık tutmaya mı çalışıyorsunuz düzene uyması için? Benimki ne zaman isterse o zaman uyuyor. Gece uykusu 10 10buçuk arası bi o belli :)
Aynı buz gündüz uyku bölük bölük hep pamuk ipliğine bağlı gibj pat uyanır . . Gece şükür 10 dan sonra gece uykusu uyur

Kızlar bu 2 3 gündür bebeğim emerken resmen ter atio vuruyor kızıyor memeyi çıkarıo ario alıo bi da .. ayaklar eller kıpır kıpır. . Siz de böyle olan var mj neden boyle

Biz donence aldik cok ilgisini cekti. Yatagina koyuyoruz aciyoruz donenceyi muzik basliyo hayvanlar donuyo bizimki mutlu :) nerden baksan 15 dk oyalaniyo boyle sonra tabiki yine kucakkk :p
YA bizimki hep kucak bi de misafirlikte kalioruz herkes dertli benim halimden tabi is yemek servis yapacak kişi kalmayınca . Aman da bu kucaga alışmış dir dir lari cekiorumm. Oyuncak alsam da koysam dursa orda derdi sardı ..

Kızlar bu 2 3 gündür bebeğim emerken resmen ter atio vuruyor kızıyor memeyi çıkarıo ario alıo bi da .. ayaklar eller kıpır kıpır. . Siz de böyle olan var mj neden boyle
Biz 48 gnluguz bugun aksam saat 9-12 arasi 15 gundir byleyiz uyku duzensizligi oldu gun cirpiniyo agliyo vuruyo memeden cikip tekrar aliyo

Bebeğim 48 gunluk
Canım sağarak devam etmen çok zor haklısın. Ben 20 gün yaptım. Kabus gibi günlerdi.
Emmesini sağlamalısın. Kusura bakma belki yazdın önceden ama hatırlamıyorum. Neden emmiyor? Biberona mı alıştı? Neler yaptın emmesini sağlamak için?
Bol da sütün var. Bırakırsan çok yazık olur. Anne sütünde bebek mamasında olmayan en az 400 farklı molekül var. Tümör önleyici, büyümeyi destekleyici, beyim gelişimi destekleyici moleküller, mikroplardan koruyucu canlı hücreler var. Ben de zaman zaman yapamayacağım galiba diyorum. Mesela bugün annem gitti ya çok üzüldüm ve bütün gün çok yoruldum. Bebeğim de hiç uyumadı sürekli emdi ve sonunda açlıktan çığlıklar atmaya başladı. Dün yetiyordu bugün neden ağlıyor, zayıfladı mı, geri mi kalıyor gelişimi diye düşünmekten bıktım artık. Mama verip rahatlayasım geliyor ama onun iyiliği için yapmıyorum.

Ya kızlar bu ilk ilişki konusu biraz enteresan. Gözümde büyütmek istemiyorum ama düşüncesi bile beni geriyor. Bir önceki hamileliğim 5 ay sürdü. 2 ay sonra bu oldu. Buradan da 10 ay desek, en az 1.5 yıldır hiç bir faliyette bulunmadık. Bu çok uzun bir süre. Üstüne üstlük 1.5 yıl önceki halimden eser yok. Çok kilo aldım, göbeğim oldu, çatlaklarım, selülitlerim var. Şimdi bir de bir göğsüm diğerinden çok daha fazla büyüdü. Emzirirken oluşan duruş bozukluklarını da eklersek kendime güvenim sıfır! Bu halde nasıl canım isteyebilir ki :(

O an yapmasak sonrasında daha zor olurdu eminim. O yüzden vazgeçmedim. Olmasa da olur diyebileceğimiz bir şey olmadığı için zorladım biraz kendimi :/ bizimki de deneme gibi sayılabilir aman aman çok şey bişey değildi yani :):):):) zordu cidden hem psikolojik olarak( onca zaman ara verildiği için mi bilmiyorum) hem de bedenen zordu. İlkinde bu kadar acı çekmedim yaa :) vajinusmus olcam diye korktum :):):):)
Nyse en zorunu atlatmışsın :)

@gm22 bizimde uyku sikintimiz var ben milupa gece cayi aldm bi tatli kasigi verdim emzirdikten sonra biraz salladim daldi tavsiye ederim. 6. Aydan once kuklanilma yaziyo ama kullananlar var
Ya o çayı eşim de almış Bn dolaba kaldırdım üstünde öyle yazıyor diye. Ama doktorumuz rezene çayı verebileceğimi söyledi. Humana kimyonlu rezene çayı siparişi verdim ben de.gelince denicem

Bebeğim 48 gunluk
Geçen gün 2 yıl emzirmek istediğini söylüyordun 2 ay olmadan pes edemezsin en az 6 ay her türlü çileye katlanmalıyız bu emzirme konusunda. İtiraf etmeliyim ki ben de emzirme hissini hiç sevmedim. Göğsümün sürekli ortalıkta olmasından rahatsızz oluyorum ama bebeğim göğsümde huzur buluyor ve bu onun için en sağlıklısı. Emmeyi bırakmasını istemem. Sen silikon uç kullanıyordun onla acımaz ki

Bugün çay içmeye çıktık.çıkmadan önce emzirdim. arabada giderken uyudu Orada da arabasına koyduk. Uyudu mışıl mışıl. Uyandığında emme vakti yaklaştığı için mızırdanmaya başladı. Emzik verdim ben de. İlk dışarı çıkma demeyim de ilk kafe deneyimimiz iyi geçti :) ama yanınızda emzik, mama ya da sağdığınız süt olmalı.
Evet kesinlikle biz de dün emzik sayesinde bir iki saat rahat ettik sonrasında da 30 cc mama imdadımıza yetişti. Güzelce hava almış olduk. Hamileliğim de evde geçti çok bunalmıştık

Back
X