2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Canım seni bir kere daha takdir ettim. Maşallah Maşallah Maşallah! Çok kazanma hırsına kapılmamışsın.
Bu arada 23 gerçek mi ya... Ona da maşallah. Biz sülalecek çok zor ürüyoruz galiba. Annemim ilk torun kv'nin 2. torun. Ufukta da yenileri görünmüyor.

Canım benim kv 78yaşında.
ilk kızımda 70yaşındaydı. Ilk kızım 23.ydü.
Benim iki tane daha oldu. Eltimin bi daha oldu, İki de gorumcemin, bu bebeğim 28. Torun.

Görümcem 35inde evlendi ve iki tane çocuğu 2yıl arayla normal dogumla oldu. O da 42yaşında şimdi 3.yu düşünüyor.

Bi de kv bi torununun 2tane var. Onları sayarsak 30. Oluyor. İki torunu da bebek bekliyor.

15yaşında evlenmiş 40ında 10.yu dogurmuş. Çocukları torunları bi kenara çekilir gözlerinin içi gülerek seyreder..

Annem bile ilk gorumcemden küçük 54yaşında. Annemin 8.torunu bebeğim

Eşim43unde, ben 33umdeyim.
Çocuklarım büyüyünce nasıl olsa birşeyler yaparım. Çok hırslı değilim kanaat etmenin en büyük zenginlik olduğunu anne olunca anladım.
Bi insana verilen en güzel hediye ona ayirilan zaman diye düşünüyorum. Ben çok haz alıyorum annelikten.

Bu arada okuyunca cümleleri çok devrik yazdığımı farkettim :)

Yaa nasul dayandın. Birak bir günü 1 öğün mama vermeyince cildiriyo bende kötü oluyorum agliyorum mamayi veriyorum. Sütüm gelmeyede başladı ama ucu yok. Emince çıkıyo ama sonra dümdüz. Tutna kadar bayagi boğuşuyoruz.. ;/

Benim 3. Çocuk ucu olmayan memeyi emiyor. Ucu biz kafaya takiyoruz canım. Hep düz nadiren ucu çıkıyor benim.

Yaa nasul dayandın. Birak bir günü 1 öğün mama vermeyince cildiriyo bende kötü oluyorum agliyorum mamayi veriyorum. Sütüm gelmeyede başladı ama ucu yok. Emince çıkıyo ama sonra dümdüz. Tutna kadar bayagi boğuşuyoruz.. ;/
O ağladı ben ağladım... Ama o günden sonra gerçek anlamda emmeye başladı ve sütüm arttı. Öncesinde iki günde 5 gram aldı diye mamaya başlamıştık, sonrasında günde 30 gram aldı. Senin de artar. Ben günde 4 öğün 30 ml veriyordum. Çok veriyorsan kademeli azalt. Pompa ile sağıyor musun? O ucunu çok güzel çıkartıyor

Bizimki de sürekli Mars dinliyo babası sayesinde onu açınca sakinlesip emdiği çok oldu :) şu an oğluşum ağlama krizinde saatlerdir Mars etki etmedi bu kez
Bizimki de duman senden daha güzeli çok seviyor. Genelde 2. tekrarda uyuyor. Canm ya saatlerce ağlamaması lazım. Uykuya mı dalamıyor acaba, derdi ne?

Rota demisken rota virusu asisi yaptirmayi dusunenler kimler?

Ben dusunuyordum 9ay 9ay sen dusunmuyor musun?
Hayır cnm ben yaptırmayacağım. Bir kaç önceki aşılarla ilgili mesajıma bak cnm. Piyasaya sürüldüğü 29 ülkeden 27 tanesi Türkiye gibi rotayı tercihe bırakmış. Doktorum ishal olur en kötü yoğun bakımda sıvı alır dedi. Allah korusun, o da olmasın. O aşının bağırsağa zarar verme riski var. Bir de zaten çok aşı var, ben minimuma indirmeye çalışıyorum

Bizde de aynısı oldu. Biberona alışıp emmeyi reddettiği gün mamayı bıraktım. Annem yemin etti "ben vermem istiyorsanız siz hazırlayın verin" dedi. Ben "bende vermeyeceğim" dedim. Bütün gün açlıktan ağladı. Eşim mama vermek için ısrar etti ama "bu onun için güçlü ol yarın geçecek" dedim ve ertesi günü geçti. Bir daha da meme reddi gibi bir sorun yaşamadık.
Ne esim nede etrafimda unu destekleyen kimse yok ben zaten aglamaktan bi hal oluyorum destege ihtiyacim varken direnme niye inat ediiyosun cocugu aglatiyosun diye tepki aliyorum. Annem dahil ilk gunden beri alir alir biberonda alir memede alir merak etme diye diye bi hal oldu. Hep korkuyodum bigun birakicak diye ki oylede oldu. Gogus ucu taktim onlada almiyo artik onuda ayirt ediyo. Sadece uykuluyken aliyo memeyi. Yak8nda onuda birakmaz insallah cok yoruldum artik gercekten psikolojim iyi degil hic..rabbim hepimizin yardimcisi plsun.bugunler gecicekmi ne zaman gecicek hep bunu dusunuyorum.. Sanirim pompa alicam bu durumda baska carem kalmadi
Pompa kullananlar ne kullaniyosunuz memnunmusunuz fikirlerinize ihtiyacim var

Sling kullanan var mı tavsiye ediyor musunuz?

Kanguru mu sling mi?

Kangurular biraz pahali sanki
Kiz kardesimde sling vardi deneme firsati buldum, ev icinde ya da yakin yerlere, atiyorum bi markete, gidip gelmek icin gayet kullanisli ve guzel. Bebek de cok rahat ediyor. Ama disari kullanimi icin ben pek kullanisli gormedim. Mesela yemek yemeye ya da uzun bir yuruyuse ciktin ve bebegini indirmek istedin. Tekrar cozmen ve baglaman gerekecek. Cok uzun oldugu icn illa ki uclari yere degecek. Hijyenik olmaz doye dusundum.
Diger taraftan kanguru almistim zaten, yenidogan aparati bu hafta gelecek, disarda denemedim henuz. Ama kullanimi daha pratik.
Bu arada 7-8 kg sonra slinglerde eseneme ve dusme yapiyor, yanimda bi baska arkdasim 4 aylik bebegini tasimakta zorlandi slingle, asagiya kaymaya basladi bebegi.
Tabi karar senin sonucta :)

Rota demisken rota virusu asisi yaptirmayi dusunenler kimler?

Ben dusunuyordum 9ay 9ay sen dusunmuyor musun?
Cnm, belki buraya yazmışımdır.hamileliğimin 8.ayında kızım rotavirus oldu ve 3 gün hastanede yattık.(kanında mikrop vardı önce) o çıktı bu kez de ben yorgunluktan bi gün yattım erken doğum riski atlattım.
Bir yandan kusuyor, kusarken arkadan da gidiyor....ağzına bi lokma bir şey girse hemen çıkarıyordu.en sevdiği şeyleri bile yemiyordu.resmen gözümüzün önünde eridi.bi haftada 900 gr gitmişti.o kadar kötü olduk ki eşim bile zayıfladı.velhasıl korkudan doktor ne derse ona göre yaptıralım dedik.doktor da durumunuz varsa yaptırın dedi.hemşiremiz de 3.ve5. ayda aşı yok.o zaman yapıyorum dedi.kısmetse 3.ayımızda ilk dozu yaptıracağız

Benim kv gorumcemin oğluna baktı.kv ye anne dedirdiler, şimdi kızı var ona bakmadığı halde ona da anne dediriyorlar arada.ilk kızımda kv yüzünden çok sıkıntı çektim.kızıma da anne dedirmeye çalıştılar.ben de her seferinde anne değil, babaanne dedim

Hamilelikte hepimizinki kararıyor ki
En iyisini yapmışsın :) anne dışında babanne anneanneye bakıcıya vs anne denilmesinden hiç hoşlanmıyorum ben :) herkesin yeri farklı sonuçta.

Kiz kardesimde sling vardi deneme firsati buldum, ev icinde ya da yakin yerlere, atiyorum bi markete, gidip gelmek icin gayet kullanisli ve guzel. Bebek de cok rahat ediyor. Ama disari kullanimi icin ben pek kullanisli gormedim. Mesela yemek yemeye ya da uzun bir yuruyuse ciktin ve bebegini indirmek istedin. Tekrar cozmen ve baglaman gerekecek. Cok uzun oldugu icn illa ki uclari yere degecek. Hijyenik olmaz doye dusundum.
Diger taraftan kanguru almistim zaten, yenidogan aparati bu hafta gelecek, disarda denemedim henuz. Ama kullanimi daha pratik.
Bu arada 7-8 kg sonra slinglerde eseneme ve dusme yapiyor, yanimda bi baska arkdasim 4 aylik bebegini tasimakta zorlandi slingle, asagiya kaymaya basladi bebegi.
Tabi karar senin sonucta :)
Momfortbaby mi aldın canım yenidoğan aparatı deyince. Ben ondan aldım yenidoğan aparatlı. Ama beceremedim takmayı bir türlü. Videosunu da izledim. Olmuyor bir düzensizlik oluyor :/ keşke aparatı almasaydım boşuna para verdim. Zaten 2 aylık oldular nerdeyse. Aparatsız da 3aydan itibaren kullanılıyor.

Kızlar yavrukuşlarinizi açık havaya çıkarıyor musunuz gezmeye ben bi kaç alışveriş merkezine gittim arabadan inip binerken bile telaş yapıyorum hasta olacak die hava 40 derece halbuki bazen rüzgar esiyor parka mi cikarsam arabasıyla güzelce giydirip siz nasıl yapiyosunuz
Ben dün ofise götürdüm , ofisin önü bahçelik , susmadı ofiste pusette dışarıda uyudu :)) bügünde açık hava şeklinde avm de 2 saat dolaştık. 2-3 kez gaz sancımız tuttu , onun dışında iyiydik , Birde bu dönemde gezdirmek Lazım , hem hAvalar guzel hemde Bebeğin beyin Gelişimi için , farklı yerler ortamlar..

Ben dün ofise götürdüm , ofisin önü bahçelik , susmadı ofiste pusette dışarıda uyudu :)) bügünde açık hava şeklinde avm de 2 saat dolaştık. 2-3 kez gaz sancımız tuttu , onun dışında iyiydik , Birde bu dönemde gezdirmek Lazım , hem hAvalar guzel hemde Bebeğin beyin Gelişimi için , farklı yerler ortamlar..
Ben de çıkardım artık bugün parkta bi güzel uyudu eve geldik saatlerdir yatmiyo :) az önce uyudu tekrar uyanmazsa tabi :)

Hayır cnm ben yaptırmayacağım. Bir kaç önceki aşılarla ilgili mesajıma bak cnm. Piyasaya sürüldüğü 29 ülkeden 27 tanesi Türkiye gibi rotayı tercihe bırakmış. Doktorum ishal olur en kötü yoğun bakımda sıvı alır dedi. Allah korusun, o da olmasın. O aşının bağırsağa zarar verme riski var. Bir de zaten çok aşı var, ben minimuma indirmeye çalışıyorum
Cnm bnde yaptırmayı dusunuyodum rotayı bagirsaga zararı mi varmış

Back
X