Ben uyutmak için şunları yapıyorum
Bir kere 1.5 saatten uzun uyanık kalmaması için emzirdim, altınını değiştirdim, yarım saate yakın eğlendirdim (konuşup, resimlere bakıp,evi gezidirip, evdekilerin kucağına verip vakit geçirtiyorum) hemen sakin bir odaya geçip tempoyu düşürüyorum. İlgili ama sıkıcı olmaya çalışıyorum. Mesela yatakta yan yana yatıp ona ses tonumu değiştire değiştire ilgisini çekecek şekilde kitap okuyorum yada kartlara bakıyoruz yavaş yavaş. Dikkati dağıldığı an bırakıp başka şeye geçiyorum. Yatakta durmazsa omzuma alıp sevdiği şarkıları çalarak hafif hafif dans ediyoruz. Eğer halinden memnunsa genelde omuzumda uyuyor. Değilse tekrar emziriyorum ve genelde memede uyuyor. Bazı günler sadece 15-30 dk uyuyor. O Zaman'da gece uykusunu iyi uyuyor o sebeple dert etmiyorum.
Senin tavrın da etkileyebilir. Uyumayıp ağladıkça gerilirsin. Gerildikçe uyumaz. Ben istediğin Zaman uyu, mecbur değilsin, ben uyusan da uyumasan da yanındayım diyorum. Anlıyor gibi :) ne Zaman bir an evvel uyusun da işime bakayım dersem uyumuyor. Sen rahat olursa o da rahat olur. Ağlamayı unuttur ona. Kucağına aldın ağlamaya başlayacak diyelim dudak büktü, yavaş yavaş sesler çıkarmaya başlıyor hemen "yok bir şey sakın ağlama yok bir şey, geçti geçti" diyip başlamadan kesmesini sağlıyorum. Bazen hiç bir şey işe yaramıyor ve ağlıyor o Zaman en iyisi başkasına vermek. Kucak değişince susabiliyor.