Kızlar ya ben neyi yanlış yapıyorum? Gayet güzel bir şekilde saat 21'de bebeğimi yatırıyorum. Kıpırdamadan güzelce uyuyor. 3 saatte bir kalkıyor, emziryorum. 2. Emzirmemden sonra artık sabaha kadar kıvranıyor. Gecenin ilk yarısını sakin ikinci yarısını kıvranarak geçiriyor. Emzirmeden sonra Gazını çıkarmaya çalışıyorum ama genelde hemen geri uyuduğu için çıkmıyor. Acaba sorun bu mu? Ne yapabilirim peki bunun için? Altını kaka yapmamışsa değiştirmiyorum. Açarsam genelde uykuya dönmesi 1-1.5 saat alıyor. Gece uykusu da büyümesi için önemli. Ne yapmalıyım sizce?

Allah korusun. Bir kaç yıl koruyor. Aşı olan ve olmayan çocukların nerdeyse tamamı rota enfeksiyonu 5 yaşına kadar en az 1 kere geçirmiş oluyorlar. Grip için aşı olmak gibi. Gripten de ölen çok kişi oluyor. Ama çok rahat atlatan da oluyor. Ben de çok karasız kalıyorum bu konularda. Konu bebeği olunca insan çok zorlanıyor. Allah korusun yaptırmam sonra yakalanır, o zaman kendimi asla affetmem. Ama gittiğim 2 doktor da şart değil dedi.
Canım benim anladığıma göre saat kurup uyanıp emziriyorsun, öyle mi?
(sen mükemmel ilgili bi annesin, bebeğin yine de güzel uyuyor sayılır)
ve anladığıma göre yorum yapıyorum:
Bence artık onun uyanmasını bekle
Gazını çıkarmaya uğraşma, istemezse fazla emzirme, sabah 5- 6dan sonra uyanınca yoğun emsin sonra yine uyusun.
Bi de karnını yani göbek deliğinin üstünü kalın örtmeni tavsiye ederim. Ben gövde kısmını iki üç kat örtüyorum. Isınan hava yükselir malum. Yatarak emziriyorsan yan yatsın, arkasından bi yastikla falan destekle,o yan yatarken GaZını rahat atar. Eğer kucağında emziriyorsan emerken ve emdikten sonra yatay değil bi süre dik veya dike yakın tutarsan üstten de gaz çıkarır. Bi de kendine yaslayabilirsin. Bazen üzerimde uyuyor biraz karnının uzerine yatırıyorum, GaZını atması için..
Ben en başından beri uyandırmadm. Bazen 5-6 saat uyuyoruz. GaZını gece genelde alttan çıkarıyor. Fazla emmeye zorlarsam kusuyor. Allah korusun ben uyurken kusarsa diye çok da emzirmemeye çalışıyorum. Bazen uykum çok derin oluyor. Altını degistirsem bile ışık açmıyorum.
Çok şükür 2aydır bebeğim benle uyudu uyandı. Uykusuz kaldiysam diğer cocuklarim veya annem sebep oldu.
Gerçi diğerleri de öyleydi, karanlıkta uyuturum hep belki ondandir, ışık açmam. Altını bile fenerle ya da telefon ekran ışığıyla değiştiriyorum. Hızlı yazdım biraz, bebeğim huysuz bu saatler
Öptüm