2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
@Yazkadini ne alemdesin hic gelmiyorsun
Mandalinam07 Mandalinam07 da yok?
Canım ev işi yapma ama yemek yap o çok önemli. İnsan sağlığı bağırsaktan geçiyor. Bağırsakların sağlıklı olmalı ve bunun için çok iyi beslenmelisin. En doğal mümkünse organik malzemeyi al ve azar azar taze taze pişir. Çok kısa sürüyor alışınca. Macdonalds yemeyeli belki 7-8 yıl oldu. Şimdi onları nasıl yemişim diyorum. Bir süre sonra kokusuna bile tahammül edemiyorsun çok yapay geliyor. Arda'nın mutfağını izle yada işte sevdiğin birini bul. En hoşuna giden sende merak uyandıran şeyleri yap. Ben de yemek dışında ev işi yapmıyorum. Ama kendi ekmeğime, kefirime kadar mutfak işi yapıyorum

Sıkınrı Olmaz canım zaten bi o.işe yaeıyo o tampon :)
Anladim canim denemekte fayda var ozaman:)
Kızlar benim iki problemim var aslında bir tanesi tam olarak problem değil bir durum diyelim
Durum olan şey doğum yaptıgımdan beri tavuk kızartması canım istiyor böyle kemikli olanından :) yani bir gün değil iki gün değil hergün tavada kızartırken çiğ çiğ yicem nerdeyse :)
Problemim ise kızımı sürekli aç düşünmek yani kızım emziği iştahla emiyorsa açtır diye düşünüp meme vermeye çalışıyorum almıyor zorluyorum uykusu bouluyor bazen ve hiç içim rahat olmuyor iki lafımdan biri ' yok yaa kesin aç bu çocuk ' benim gibi olan var mıııı ? ;:)
bende oyleyim emzirince insan anlamiyo bebisin doyup doymadigini acaba sutum yetio mu kaygisindan alamiyorum kendimi.

Kizlar bu arada nette surekli emzirirken bebisi ilk 6ay yada en azindan ilk 3 ay yalanci memeye alistirilmamasi lazim diye yazio. Tamda bugun bi nebze olsun kizim yalanci memeyi tutmustu. Simdi ise kararsiz kaldim vermekte. Nedeni ise emzirirken bebisin emme sekli ve yalanci memeyi emerken emme sekli farkli oluyomus o yuzden memeyi birakma ihtimali varmis.

Benim kahvaltı etmem öğleni buluyor genelde çok hafif bir kahvaltı o Da ceviz bal krem peynir yumurta. Gün içinde fındık badem yiyorum, yemeği de çoğunlukla eşim geldikten sonra yapıyorum. Eşim Bebek'le oynarken duşumu alırım ütümü yaparım. Çamaşırı ben atarım ama eşim serer ve toplar sağolsun. Rica edersem yapar tüm bınları kendiliğinden yapmaz. Haftasonları tost yapar güzel değişik et yemekleri yapar. Temizlikçim 3 haftada bir geliyor camları halıları silme amaçlı. Ben haftada iki kez süpürge yaparım Bebek zaten seviyor ya süpürge sesini. Viledayı yine eşimden rica ederim. BiZde işler bu şekilde

Ben pazartesi işe başlıyorum. Annem haftaiçleri bizde kalacak. İki saatlik mesafede oturuyorlar. Sanırım o geldikten sonra ev işi derdim büyük oranda azalacak. Marttan beri çalışmıyorum işimi özlemiştim. Kızımla birbirimize ne kadar alışmışız göreceğiz önümüzdeki hafta bakalım. Nasıl olacak başlayınca yine anlatırım. Şu an kızımın ateşi normal ama sk sk kontrol edicem tabi.

Yine gazını çıkaramadım, yine homurdanarak kıvranıyor :KK43: ne zaman geçecek bu gaz sorunu?

Ben pazartesi işe başlıyorum. Annem haftaiçleri bizde kalacak. İki saatlik mesafede oturuyorlar. Sanırım o geldikten sonra ev işi derdim büyük oranda azalacak. Marttan beri çalışmıyorum işimi özlemiştim. Kızımla birbirimize ne kadar alışmışız göreceğiz önümüzdeki hafta bakalım. Nasıl olacak başlayınca yine anlatırım. Şu an kızımın ateşi normal ama sk sk kontrol edicem tabi.
Çok şükür bundan sonra çıkmaz artık inşallah.
İşe başlama düşüncesi bile bana çok zor geliyor. Ben de nisandan beri evdeyim. 1 sene izin aldım.,Çok kolay gelsin sana. Annenin yakın olması büyük şans

Anladim canim denemekte fayda var ozaman:)

bende oyleyim emzirince insan anlamiyo bebisin doyup doymadigini acaba sutum yetio mu kaygisindan alamiyorum kendimi.

Kizlar bu arada nette surekli emzirirken bebisi ilk 6ay yada en azindan ilk 3 ay yalanci memeye alistirilmamasi lazim diye yazio. Tamda bugun bi nebze olsun kizim yalanci memeyi tutmustu. Simdi ise kararsiz kaldim vermekte. Nedeni ise emzirirken bebisin emme sekli ve yalanci memeyi emerken emme sekli farkli oluyomus o yuzden memeyi birakma ihtimali varmis.
Nete ve doktorlara bakarsan biz bu çocuklarla baş gelemeyiz. Yalancı meme tamam hoş değil ama yarı yardımcı oluyo insana dönence bile otizm yapar uazıyo nette. Napcaz bu çocukları nasıl oyalıycaz zaten uyku yok bişey yok ://

Ooo o saate kadar nasıl duruyorsun? Ben 7gibi salatalık yiyorum
9gibi kahvalti
11den sonra meyve
13ten sonra öğle yemegi...

4ögün yiyorum sen kahvalti edene kadar
bu kadar kilobende boşuna değil yani..:KK43:
Sennki daha sağlıklı bende @Gizlifidan aynıyıx eşim öğle yemeğne gelince o hazırlıyo yoksa benmde kalır bazen akşam ye.eğmi 11de yiyorum uyuyunca o kadar fırsat vermiyo

Kızlar benim iki problemim var aslında bir tanesi tam olarak problem değil bir durum diyelim
Durum olan şey doğum yaptıgımdan beri tavuk kızartması canım istiyor böyle kemikli olanından :) yani bir gün değil iki gün değil hergün tavada kızartırken çiğ çiğ yicem nerdeyse :)
Problemim ise kızımı sürekli aç düşünmek yani kızım emziği iştahla emiyorsa açtır diye düşünüp meme vermeye çalışıyorum almıyor zorluyorum uykusu bouluyor bazen ve hiç içim rahat olmuyor iki lafımdan biri ' yok yaa kesin aç bu çocuk ' benim gibi olan var mıııı ? ;:)
Aç olan çocuk duramaz ki annesi en azından ağlar içini ferah Tut bizmki bugün akşam 8.30 da uyudu gece 2de kalktı acıkınca kalkıyorlar artık büyüdüler Açlığa dayanamıyo bizm oburiksler ben ilk doğduğındada kaldırmazdım 2 saate bir. Dr o acıkınca kalkar diyodu (tabi sarılık tehlikesi geçene kadar)

Sabaha karşı bir tane çikolatalı göfret yiyorum
Bu aralar ona dadandım
Ama bende veremedim kilomu canım ya 16 kilo fazlam var..
Bende browni intense ve keke dadandım iyi bişey değil Aslında hamilelikten kaldı bide öğlen yemek yiyemeynce pratikçe atıyorum ağzıma böyle lilomu verilir :/

Yine gazını çıkaramadım, yine homurdanarak kıvranıyor :KK43: ne zaman geçecek bu gaz sorunu?

İşe başlama düşüncesi bile bana çok zor geliyor. Ben de nisandan beri evdeyim. 1 sene izin aldım.,Çok kolay gelsin sana. Annenin yakın olması büyük şans
Gece gaz cikaramama bizdede var ve sabah namazi oldumu basliyo kivranmaya (bazen daha erken) nasil cozum bulcaz bende cok sikldm artik

Vallahi ben evlendigimden beri esimi hic alistirmadim oyle hic dort dortluk is yapan yemek yapan duzeni olan bi kadin olmadim onun beklentisini epey dusurdum o nedenle bi tost yaptim mi adam mutlu oluyor :)))
Ben hergün temizlik yapardım şimdi akşamları anca süpürüp siliyorum yemeğide aynı akşamdan yaparsam iyyiz yoksa kahvalttı dahil eşime ait..önceden hiç aksatmazdm yemeğmi ama eşim şimdi hiçbişey demiyor adam durumumu görüyor adamına göre demekki bizm arkadaşın kocası kıyametleri koparırdı. Böyle eşe şükürler olsun valla :))

Gece gaz cikaramama bizdede var ve sabah namazi oldumu basliyo kivranmaya (bazen daha erken) nasil cozum bulcaz bende cok sikldm artik
Benim yiğenimin karnının %80 gazla dolmuştu dr ilaç verdi ama ablam ayak altlarına acı elma yağıyla masaj yaptı öyle atlattılar 9ay 9ay

Gunaydin mesaisi erken baslamis guzel anneler:) emzirmek icin ne giyiyosunuz? Emzirme atleti mi? Emzirme sutyeni mi? Disari cikarken giydiginiz sey meme uclarinizi kamufle etmeye yetiyo mu? Evde tisort mu giyersiniz uzun kollu mu? Benim oglum emerken asiri terliyo basini yasladigi kolum sipir sipir su oluyo o yuzden sicakta hep uzun kollu giyiyorum ya da koluma ortu seriyorum o da zor oluyo. Kiyafetleriniz onden dugmeli mi yoksa alttan yukari siyirarak mi emziriyosunuz? Ben dugmeli ile rahat ediyorum.. butun bunlari dusununce bir iki kiyafetim var uniforma yaptim onlari. Bir iki evde giymelik kiyafet denedim ama yokk olmadi dugmeleri cok kisa yapmislsr emziremiyorum. Kiyafetsiz kaldim :( hafta sonu kv arkadaslari gelcek sanirim onu sut lekeli uniforma geceligimi giyicem:KK70:

_peri_ _peri_ valla biz reçelle alıştırdık bişey yapmıyosunki ucundam dokunduruyosun komple emziği sokmuyosun yoksa öğütemez tabi yararlı bişey değil ama zaten 3 günde tutturduk biz reçelle

Gunaydin mesaisi erken baslamis guzel anneler:) emzirmek icin ne giyiyosunuz? Emzirme atleti mi? Emzirme sutyeni mi? Disari cikarken giydiginiz sey meme uclarinizi kamufle etmeye yetiyo mu? Evde tisort mu giyersiniz uzun kollu mu? Benim oglum emerken asiri terliyo basini yasladigi kolum sipir sipir su oluyo o yuzden sicakta hep uzun kollu giyiyorum ya da koluma ortu seriyorum o da zor oluyo. Kiyafetleriniz onden dugmeli mi yoksa alttan yukari siyirarak mi emziriyosunuz? Ben dugmeli ile rahat ediyorum.. butun bunlari dusununce bir iki kiyafetim var uniforma yaptim onlari. Bir iki evde giymelik kiyafet denedim ama yokk olmadi dugmeleri cok kisa yapmislsr emziremiyorum. Kiyafetsiz kaldim :KK43: hafta sonu kv arkadaslari gelcek sanirim onu sut lekeli uniforma geceligimi giyicem:KK70:
Günaydın. Çok uzun yazmışın yaaa ama kısaca cevap vereym ben çıtçıtlı badi ve normal sütyene devam :D giydiğime gelincede kotonda tşörtler 10 liraya düşmüştü gittim 6 tane aldım günlük 1-2 posta üst değiştiriyoruz zaten yıkayıp yıkayıp giyiyorum omları :D

Farklı gaz ilaçları denesen her bebeğe başka bir ilaç iyi geliyormuş bir de düzenli kullanmak gerekiyormuş.
Annemin çok daha yakın olmasını isterdim. Şükür buna da. İşimi sevmesem bırakırdım ama şu anda bunu istemiyorum. İşyerimle evim arasında yalnızca 8 bina olması da çok zor olmayacağına inandırıyor beni ama bunu Zaman içinde göreceğiz. Her an her şey olabilir. Herkesin Hakkı'nda hayırlısını versin allahım

Gunaydin mesaisi erken baslamis guzel anneler:) emzirmek icin ne giyiyosunuz? Emzirme atleti mi? Emzirme sutyeni mi? Disari cikarken giydiginiz sey meme uclarinizi kamufle etmeye yetiyo mu? Evde tisort mu giyersiniz uzun kollu mu? Benim oglum emerken asiri terliyo basini yasladigi kolum sipir sipir su oluyo o yuzden sicakta hep uzun kollu giyiyorum ya da koluma ortu seriyorum o da zor oluyo. Kiyafetleriniz onden dugmeli mi yoksa alttan yukari siyirarak mi emziriyosunuz? Ben dugmeli ile rahat ediyorum.. butun bunlari dusununce bir iki kiyafetim var uniforma yaptim onlari. Bir iki evde giymelik kiyafet denedim ama yokk olmadi dugmeleri cok kisa yapmislsr emziremiyorum. Kiyafetsiz kaldim :KK43: hafta sonu kv arkadaslari gelcek sanirim onu sut lekeli uniforma geceligimi giyicem:KK70:

E-bebekteki emzirme atletleri çok güzel 7 tane aldım evde hep onları giyiyorum. Alttan sıyırıyorum tişörtümü genele sıdır kollu giyiyorum klimam yok. Misafir geleceğinde pentiden Bi emzirme sütyeni almıştım onu korse ile birlikte giyiyorum. Dışarda eskiden ne giyiyorsam onları. Dışarda bir defa sağlık ocağında bir defa da eşimin iş yerinde emzirdim henüz

Back
X