2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Puset için de bel destek minderi sipariş edeceğim alan var mı? Ya da önerisi olan? Bir hafta sonra iki saatlik yok gideceğiz kucakta gidemez. Pusete oturtcam mecbur.

3.dozu yaptirmayi dusunutorum bende canim dedigin gibi bosa gitmesin. Ben dogumdan once cok arastirmadim acikcasi. Senin ailen yaptirman konusundami israrci
Ben onu yaptırmadım ama habersiz yapmasınlar diye doğumdan on gün önce hastaneye gitmeye başladım. Size onay formu imzalatmadan yapamazlar ben onay vermedim. Hatta kağıt yazıp verdim kabul etmiyorum diye. Yalnız 2 doz yaptırdıysanız bari 3. Dozu da yaptırın bağışıklığı olsun. Yoksa boşa gidecek. Benim tanıdığım hiç yok ve üzerimde acayip aile baskısı var

Ya bir cesaret etsem ben de yaptırmayacağım. Verem aşısı sadece verimin çok görüldüğü yerlerde öneriliyor. Türkiye'de de var bildiğim kadarıyla.
5'li karma aşı içinde sadece boğmaca Türkiye'de görülüyor gerisi çok nadir
Çocuk felci zaten yok
Ama bunu toplum bağışıklığı için yapıyorlar. Aşı olamayan diğer çocukları korumak için ulaşabildiklerini aşılıyorlar. Hem de hasteneden bile çıkmadan doğar doğmaz başlıyorlar. Çok spekülasyon var yan etkilerle ilgili. Gayet güzel gelişen Mutlu bebeğimi götürmek gelmiyor içimden. Dışarı bile çıkmıyoruz benden başka kimsenin kucağına bile gitmiyor. Ne var biraz büyüseler. Aşılar hayvan deneylerinde beyinde şişmeye sebep oluyor. Makaleleri var, araştırma sonuçları böyle. Bir kaç gün sürüyormuş. Yani şimdi Türkiye'de olmayan bir hastalık için neden yan etkisinin ne olduğu belirsiz şeyleri ağlata ağlata enjekte ettireyim? Hiç içime sinmiyor. Bir yandan da yaptırmam ve hasta olursa diye korkuyorum.
Dogru soyliyosun ama sonucta aşıdan biraz hastalanabilir bence ve gecer. Ama aşı olmaz ise ve o hastaliklardan bitanesine yakalanirsa bebis iste ozaman kendimizi yer bitiririz herhalde. O yuzden ben yinede aşı olmasindan yanayim ne kadar zor olsada :KK17:

Dogru soyliyosun ama sonucta aşıdan biraz hastalanabilir bence ve gecer. Ama aşı olmaz ise ve o hastaliklardan bitanesine yakalanirsa bebis iste ozaman kendimizi yer bitiririz herhalde. O yuzden ben yinede aşı olmasindan yanayim ne kadar zor olsada :KK17:
Ya aşı olduğu halde hastalanırsa? 21 temmuzda Danimarka'da 4300 Bebekle yapılan klinik çalışma sonuçları yayınlandı. Aşı olan ve olmayan çocuklarda vereme yakalanma ve hastanede yatma oranları eşit bulunmuş. Çocuk felci aşısından felç olanlar var. Bir yandan da aşı olmayıp menenjitten kaybedilen çocuklar var. O kadar zor ki karar vermek. Aşının sebep olduğu ve asla geçmeyen (bağışıklık sistemi hastalıkları, astım, alerji, otizm) rahatsızlıklar olduğu ileri sürülüyor.

3.dozu yaptirmayi dusunutorum bende canim dedigin gibi bosa gitmesin. Ben dogumdan once cok arastirmadim acikcasi. Senin ailen yaptirman konusundami israrci
Evet o sorumluluğu almak istemiyorlar. Ben rota olması ve en kötü ihtimalle hastanede sıvı alması riskini göze alabilirim. Çünkü o aşının kanıtlanmış yan etkisi bağırsak düğümlenmesi, o riski göze alamam. Yada hepatit yaptırmam ama evde bakımından sorunlu herkesi test ettiririm. Ben ve eşim negatifiz. Kan yoluyla bulaştığı için bir bebeğe kolay kolay geçmez. Mesela verem aşısı pek zararlı değil gibi. Adjuvant yok (civa,alüminyum), başka bir canılının geni yok. Onu yaptırabilirim. Ama ya diğerleri? Bilmiyorum :KK43: şu an uyuyor ve sevimli sesler çıkarıyor. Nasıl götürüp ağlatacağım oralarda? Çok güzel gelişiyor. Sadece vücudu değil zihinsel gelişimi çok iyi. Dışarıdan bir müdehale içime sinmiyor.

Ya aşı olduğu halde hastalanırsa? 21 temmuzda Danimarka'da 4300 Bebekle yapılan klinik çalışma sonuçları yayınlandı. Aşı olan ve olmayan çocuklarda vereme yakalanma ve hastanede yatma oranları eşit bulunmuş. Çocuk felci aşısından felç olanlar var. Bir yandan da aşı olmayıp menenjitten kaybedilen çocuklar var. O kadar zor ki karar vermek. Aşının sebep olduğu ve asla geçmeyen (bağışıklık sistemi hastalıkları, astım, alerji, otizm) rahatsızlıklar olduğu ileri sürülüyor.
Bak bunlari bilmiodum simdi bende kararsiz kaldim. Karar vermek cok zor napcam bilmiyorum :s

Bak bunlari bilmiodum simdi bende kararsiz kaldim. Karar vermek cok zor napcam bilmiyorum :s
Hepatit B aşısı ile ilgili Amerika'nın hastalık kontrol merkezi (cdc) temsilcisi ile röportaj yaptılar. Neden bebeklere hepatit yapıldığını sordular. Bebeklere hepatit hasta anneden bulaşır dedi. Diğer riskli gruplar uyuşturucu kullananlar, damardan ilaç alanlar, kan ürünü kullananlar (hiç bir Bebek değil yani). Peki anne hasta değilse aşıya gerek var mı diye sordu. Var çünkü bazen anne test yaptırmıyor yada test yanlış oluyor hasta olduğu halde değil gibi çıkıyor ve bebeğe geçiyor dedi. Sunucu böyle kaç vaka var dedi. Sayıları unuttum ama 20 bin gibi bir şey dedi. Sunucu da yani o 20bini önlemek için mi Amerika'daki bütün çocukları aşılıyorsunuz dedi ve Adam evet dedi. O an aşıyı yaptırmamaya karar verdim. Çünkü ben en az 7-8 kere test yaptırdım. Hepatit değilim. Hastanede buluşabilirdi ilk gün ama zaten aşının etki etmesi için 3 doz gerekli. Doğumda bulaşan hastalığı önlemezdi (bununla ilgili de çalışmalar var) gerisi risk hesabı. Allah korusun bir gün büyük bir kaza olursa kan nakli gerekirse ve bizim gerizekalı hastanelerimiz hepatitli kanı verirse benim bebeğimin aşısı yoksa bulaşma riski mi aşının içindeki beyinde ve kemiklerde biriktiği bilinen alzheimer ile ilişkili bulunan alüminyumum yaşamın ilk saatlerinde bebeğin vücuduna enjekte etme riski mi?

Momfort baby kanguruyu yenidoğan aparatı ile birlikte kullandık bugün kızlar çok rahat herkese tavsiye ederim çok sevdik biz
Yaa ben sling aldim pismanim.. Disarda hayatta baglayamam ben onu yerlere sürünüyor çünkü. 89 lira da para verdim. Onun yerine kanguru alsaymisim biraz daha verip keske

Bu arada makaleyi şans eseri buldum. Danimarka yakında verem aşısını aşı takviminden çıkaracak belli ki. İngiltere'de yok. Onların sağlık bakanlığının sayfasında verem ile ilgili bölünde aşı yaptırmalı mıyım sorusu var. Londra'nın bilmem neresi gibi veremin çok görüldüğü bir yerde değilseniz yaptırmanıza gerek yok yazıyor. Gerçi ben verem aşısından çok korkmuyorum. Tr'de de verem var. Bir çalışma yapmıştık. Dahil etme kriteri tüberküloz negatif olmaktı. İstanbul'da hasta bulamadık. Kime baksak pozitif! Çoğunun da haberi yok

Son düzenleme:
Yaa ben sling aldim pismanim.. Disarda hayatta baglayamam ben onu yerlere sürünüyor çünkü. 89 lira da para verdim. Onun yerine kanguru alsaymisim biraz daha verip keske
Evde bağla çık canım. Çözüp bağlayınca da biri tutsun. Sling kemikleri için daha iyiymiş

Ağızdan çocuk felci damlasını yaptırmayabilirsin. Karma aşının içinde zaten var. Ağızdan olan toplum bağışıklığı için (damardan olanda hastalık bağırsakta üreyip etrafa yayılabiliyor. Aşılı bebeği bu durum hasta etmiyor ama aşısızı hasta edebilir. Ağızdan olan (opv) bağırsakta üremeyi haliyle mikrobun çevreye yayılmasını durduruyor. Böylece kendi çocuğuna opv yaptırarak aşısız çocukları koruyorsun ve mikrobun yayılmasını önlüyorsun. Maalesef toplum bağışıklığı için bebeğime fazladan aşı yaptıramam. Hele 1 kol 2 bacağa 7 mikroba karşı aşı enjekte ettikleri sürece bebeğime toplum için bizzat felç yan etkisine sahip bir damla yutturmam.

Arkadaşlar jokerden siparişlerim geldi 2 ürün fazla göndermişler 1 paket fazla bebek bezi ve 1 şişe fazla temizlik malzemesi

Ben yarın arayıp söylemeyi düşünüyorum fazla göndermişsiniz diye

Siz olsanız napardınız?

9ay 9ay sen nu gidişle erken yaşlanırsın canım ya:-) her şeyi ayrıntılı düşünüyorsun çok endişelisin çok hassassın

Allah evladınla seni birbirnize bağışlasın
Amin canım. Ya bana görnemişin çocuğu olmuş diyeceksiniz ama gerçekten de görmemişim :( ben çok bekledim bu bebeği. Aşırı düşünmeden edemiyorum. Bir de işim bu benim :) sağlık sektöründeyim

Arkadaşlar jokerden siparişlerim geldi 2 ürün fazla göndermişler 1 paket fazla bebek bezi ve 1 şişe fazla temizlik malzemesi

Ben yarın arayıp söylemeyi düşünüyorum fazla göndermişsiniz diye

Siz olsanız napardınız?
Söyle canım zaten sana hediye ederler :) ben olsam söylerim ama hayatta geri gönder deseler kalkıp kargoya veremem. Siz gelin alın derim. Bu arada alemona parayı geri yatırdı. Çok ilgilendikler çok iyi bir firmaymış. Pişman oldum hemen yargıya vardığım için

Back
X