2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Mouse Mouse cnm ben de bebgimin elleri buz gibi diye uzuluyordum ben eldiven takmadim cunku 10 gunden sonra, ogrendim ki vucudu gereginden fazla sıcak olunca bebeklerin elleri soguk olurmus o sekilde dengelermiş yani bu usudugu anlamina gelmezmis aksine cocugun fazla sicakladigi anlamina gelirmis gercekten uzerini az giydirince elleri de normal ısısına döndü sen de bir dene istersen
Cidde'n bilmiyordum
Benim kızımın elleri ayakları hep soğuk ya
Birde yüzünü öyle bi çizmiş ki çıkaramıyorum eldivenleri tırnaklarını kesmeyi beceremedim galiba :/

Biz kullaniyoruz cnm. Oglum cok hareketlendi yere atiom onun ustune hem o oyalablniyor hemde dustumu duscekmi korkmuyosun. Heyecan yapio oyuncaklara ayaklarini oynatio pirtlarida kolay atio boylece.

Bugun ilk kez Avm ye gittik. 20 gunlukten beri parka cikioduk ama ilk kez bu kadar kalabaliga girdik otobuse bindik. Bebek arabasindada ana kucagini cikardim artik ona sigmiyor cocuk ve cok hantal oluyodu. Yatar pozisyona getirip koyduk bebegi.emniyet kemerlerini bagladik iyi oldu

Lcw den badiler aldim evdekiler kuculdu hep
Yemek yedik esimle kahve ictik iyi geldi.
Ama ilk deneme olunca tabi biberonu unutmusuz resraurantta :)
Esim yrn gidip alicak
Aradik ordaymis
Biz de gezmelere basladik yavas yavas. Esim ilk baslarda ya aglarsa diye cok tedirgin ve gergindi. Ilk cikisimizda gercekten de asiri huysuzluk yapti ve erken donduk eve. Ama dun gayet rahat zaman gecirdik.
Bir de ben emzirdigim icin nerde emziririm telasi vardi, emzirme onlugumu verimli kullanmayi beceremedim bi turlu. Ama simdi onu da astik, bi magazaya ya da dukkana girip musait yer varsa emzirebilir miyim diyorum, kimse de yok demedi simdiye kadar :) yemek yiyeceksek bebek bakim odasi olan yerleri tercih ediyoruz yine emzirme durumundan dolayi.
Oglumun bugun 40ini yapacagiz, ancak alisiyoruz disarda vakit gecirmeye :)

Kızlar sizin bebisler gündüz ve gece saatte bir besleniyor ben delircem de yemiyor diye :KK43:
Gunduz uzun emdigi oluyor ama gece saat basi kalkip 5dk emip geri uyuyor. Bazen daha cok yesin diye daha uzun tutuyorum memede ama uyumayi tercih ediyor. Korkma, ayarlar onlar kendilerine gore.

Akşam 11 de uyudu kızım şimdi kalkıyor daha gece 5 gibi ben kaldırdım emdi güzelce. Maşallah ben niye bozayım şimdi bu çocuğun uyku düZenini
Masallah kuzuya butun annelerin hayali odur heralde. Hic bozma bencede. Bizim oglan 2bucuk 3saatte kalkiyo hala. Azcik uzun uyusa dinlencem ama cani sagolsun napalim

Akşam 11 de uyudu kızım şimdi kalkıyor daha gece 5 gibi ben kaldırdım emdi güzelce. Maşallah ben niye bozayım şimdi bu çocuğun uyku düZenini

Zaten artik bebislerimizin gunduz uykusunu azaltip gece uykusunu arttirmalari lazim

Ben de gece uykusunun suresini arttirmaua calisiyorum ve 9dan itibaren yogun bi uyutma cabasina giriyorum dun gece 12de uyutmayi basardim 4e kdr uyudu 4te uyandi 5te geri uyudu 9bucukta uyandi :)

Zaten artik bebislerimizin gunduz uykusunu azaltip gece uykusunu arttirmalari lazim

Ben de gece uykusunun suresini arttirmaua calisiyorum ve 9dan itibaren yogun bi uyutma cabasina giriyorum dun gece 12de uyutmayi basardim 4e kdr uyudu 4te uyandi 5te geri uyudu 9bucukta uyandi :)
Oh maşallah uyusun Da büyüsün

haziran anneleri yardiminiza ihtiyacim var... ilk olarak sağlikla buyutun bebislerinizi insAllah... Allahim korusun hepsini. benim bebiş dün normal doğumla geldi.memeden süt aliyor ama hayla kaka yapmadi.boyle durum yaşayan oldu mu?

Hayırlı olsun gözün aydın sağlıkla buyut bebeğini canım.
Çiş yaptı değil mi?
Kaka geç gelebilir emmesine bağlı
Emiyor değil mi?

Kızlar doktor verem aşısını yanlış yaptı. Ciltaltı olacağına subkutan yaptı. Olmadı diye ikinci dozu vurdu. Normalin iki katı mikrop aldı ve çok ağladı. Kolu kanadı. Şimdi subkutan yapıldığı için koltukaltında kasıkta şişme, aşı yerinde ülser vs oluşma riski var :KK43: çok korkuyordum. Başıma aksilik geldi
Cok üzüldüm canim asiyi doktor yapmaz ki yaa. Hemşire yokmuydu ki doktor yapti.zaten ates yapan bi asi bide üstüne bida yapmislar

Kızlar siz bebekleri kaldirmiyosunuz anladigim kadarıyla A Alwayshappygirl PembeLokum PembeLokum ya ben zorla kaldırıyorum eziyet mi ediyorum acaba bebisime bazı bizimki doğduğundan beri en fazla 5 dakika emer ve 2 saatte bir isterdi şimdi emme süresi yine aynı ama uyuma süresi arttı kafam allak bullak oldu :/
Canım ben de kaldırmıyorum. Bence artık sen de bırak kaldırmayı. Eziyet değil de o uykuya da ihtiyacı var. Artık büyüd acıkınca uyanmasını bilir. Benimki dün gece çok uyudu diye endişelendim. Ama sabah uyandı ve sık sık emerek gece atladığı öğünü telafi etti :)
Artık çok güçlü çekiyorlar. Benimki de 5-10 dk emiyor.

Cok üzüldüm canim asiyi doktor yapmaz ki yaa. Hemşire yokmuydu ki doktor yapti.zaten ates yapan bi asi bide üstüne bida yapmislar
Çok sağol canım. Özel doktora götürüyordum kendi yaptı. Hemşire yapsa daha iyi yapardı. Onlar daha tecrübeli oluyor. Bu aşıyı uyulamak zormuş. Çok şükür ateşi çıkmadı. Hatta sanki hiç bir şey olmamış gibi. İnşallah ileride de olmaz. C vitamini yükledim kendime ona da geçsin diye. Günde 5 kivi yiyorum :)

Kizlar benim bebegim 62 gunluk. Kakamiz hep sari ve sulu.
Dogdugundan beri boyle normalmi.
Anne sutu alan cocuklar boyle derler dogrumu.
Bebegim hem anne sutu aliyor hem mama.
Sizinkiler nasil.
Evet sağlıklı olan sarı ve akışkan olması. Ben de ilk başta tedirgin olmuştum ama olması gereken o.
2. ay kontrolüne gitti mi? Günde kaç gram almış?

Back
X