2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Canim arkadaslar mutlaka oneriler yapmistir mama yine kadinlar kulubunde bi kadin mastit icin bi urun onermis eczaneden alinabilen oda cozumu sadece onda bulmus yurtdisi kaynaklari arastirip.ben bi bakayim bulursam linki atarim yine buraya
Sağol canım , anne olmak zormuş baya , 6 ay emzirebilirsem diyorum resmen ...

Saol canım 40landık biz de çok şükür:) prezervatifle kayganlaştırıcı jel bi arada oluyor mu ki?
zaten endişeliyim herkes ilk zor oluyor dedi..sonra düzeliyor mu?siz hangi yöntemi kullanıyorsunuz?
Benim ekstra zor değildi her zamanki gibiydi Can'ım herkesin zor geçti diye senin zor geçecek değil stres yapma akışına bırak bende hap vs kullanmıyorum zaten daha yeni 1 defadır oldu inşallah bu ilkel yöntem bizi bozguna uğratmaz ben ikinci bir çocuk uzunnn bir süre düşünmüyorum
Aslında şu aralar hiç düşünmüyorum

Nasıl oldun tatlım
Bugun öğlene kadar Süperdik, antibiyotiği atmadım dün geceden beri emziriyordum , Öğlen misafir geldi huysuzlandı emmek istemedi , bende bastım mamayı mecburen :( misafirler gittikten sonra zorla emzirdim artık :))) bugun daha iyiyim :)) çok ağrım yok Allah'a şükür :)

Ya bu aldiginiz sey ne cnm ne faydasi var bana da soyleyin de ben de alayim her seyine ozendim bu eksik kalmasin
D vitamini canım. Sağlık ocağı veriyor ya. Onların verdiğinin içeriğinde bazı sıkıntılı şeyler varmış. Kanserojen olduğu söyleniyor yani. O yüzden bundan alıyoruz. Carlson markası. Amerikadan geliyor.

Benim bebegimde copur copur elini emiyor.
Bende ac sandim hep ya emzirdim ya mama verdim sonra baktim kusuyor acliktan degil.
Bence kesfediyor kendini .birde dikkat ettim gazini cikarmaya calisirkende hirsindan da yapiyor guc aliyor heralde.

Yarin doktor knt var iki ay bitti kuzumla
H history1985 bebeğin 2. Ayında elini emmesi gerekiyormuş canım , ellerini keşfediyorlarmış benim kuzumda 1 haftadır öyle , emzik veriyordum almıyordu , eşim engel oldu bana da ellerini keşfediyor 0-1 YAŞ oral dönem , keşfedeceği herşeyi bu YAŞ aralığında Ağzına götürmek isteyecekmiş

Kızım 2 ay 2 günlük ve bir haftadır inanılmaz salya çıkarıyor

Sizinkilerde de salya olayı var mı?

Diş çıkaracak diye korkuyorum 2 ay bitti halen daha emzirmek çok acıtıyor canımı dr gittim kullanmadığım şey de kalmadı saf zeytinyagı, kartaron yagı vs hep denedim
Canım endişelenecek bir durum değil , daha erken diş çıkarması için , dün bi arkadaş App Store dan büyüyen bebek diye bir proğram söylemişti oradaki videoda bu durumun olağan olduğu anlatılıyordu

Ya kızlar biz hala şey yapmadik:KK45:herkes icraate geçmiş sanırım ama ben bebisin uyuduğu her an uyumak istiyorum sadece hiç içimden gelmiyor :işsiz::kusmuk:ve bi de korkuyorum sanırım
Al benden de o kadar , hamileyken çok istiyordum ana yasaktı şimdi de canım istemiyor, oynaşmaya bile taakatim yok :)))

Benim ekstra zor değildi her zamanki gibiydi Can'ım herkesin zor geçti diye senin zor geçecek değil stres yapma akışına bırak bende hap vs kullanmıyorum zaten daha yeni 1 defadır oldu inşallah bu ilkel yöntem bizi bozguna uğratmaz ben ikinci bir çocuk uzunnn bir süre düşünmüyorum
Uzun süre ara verince insan geriliyor..o yöntem tehlikeli bence ikinciyi düşünmüyorsan..şaşırıp kaldım ben de napsam diye

Kızlar peki bebeği kafasını bir sağa bir sola çeviren var mı? Mesela önüne geçiyorum. Kafasını bir sağa bir sola çeviriyor ve arada beni es geçiyor. Yani bana hiç bakmıyor.Canım istediğinde göz teması kuruyor Sanırım benimle konuşmak istemediğinde başka yerleri görmek için çeviriyor. Bazen yatakta da yapıyor bunu.

PembeLokum PembeLokum salya bol bol var canım. Hem de 1 aylıktan beri.

superselma superselma

Canım bebeğim doğduğundan beri olan en zor günüm bugündü.

Ağlamasının nasıl olduğunu tam anlayamıyorum. Gözlerini sıkıca kapatıyor. Eğer bir şekilde açmasını sağlayıp o an dikkatini çekersem susuyor. Mesela ellerimi kuvvetlice çırpıyorum, gözünü aralıyor, o an bizim şu siyah beyaz kartları gösteriyorum ve ağlamayı kesip onlara bakmaya başlıyor. Bir yeri acısa her halde bu şekilde susmaz diye düşünüyorum.

Sadece verem aşısını oldu ve onun yerinde hiç bir şey yok.

Biraz gazı vardı ama böyle ağlatacak kadar değil. Kendi kendine çıkarabildi.

Ayaklarında çorap yoktu ama baktım buz gibi olmuş giydirdim.

Dün kv ve kp gittiler. Acaba evdeki hareketi mi aradı? Bu kadar küçük bebek anlar mı ondan? Dün birileri vardı bugün yok gibi düşünebilir mi?

Bir de benimle çok az konuşuyor. Kv ile yarım saat sohbet ederdi. O sorardı o da cevap verirdi. Neden benimle konuşmuyor olabilir? Sadece çok sıkıştırırsam, mesela altını değiştiriyorum ve çok uzadı ağladı ağlayacak bildiği kelimeleri sayıyor peş peş agu agu agu diyor mesela

Son düzenleme:
superselma superselma Canım bütün gün ağladığı için yorgun düştü sanırım saat 6'da gece uykusuna yattı. 9'da uyandırıp emzirdim ve geri yattı. Düzeni bozulsun istemiyorum. Akşam 9 sabah 9 arası uyuyor çünkü.

Bir de bazen çok uzun süre bir şeylerle ilgilenebiliyor bazen dakikalar içinde sıkılıyor. siyah beyaz kartlardan biraz daha buldum. Şu an 60-70 tane var. Bana çocuğa ders çalıştırma diyorlar ama seviyor o. Ben o istediği için gösteriyorum. Gözünü başka tarafa çevirir çevirmez de bırakıyorum asla zorlanıyorum. Dün bütün kartlara baktı. Ben sıkıldım göstermekten. Bugün 2-3 kart sonra gözünü çevirdi.

Son düzenleme:
Bendensin tek çocuk yeterli :)

Kızlar bebeklerinizin 2. ay kontrolündeki kafa çapı kaç cm? Bize 40 dedi. 1. ayda 36'ydı. Bu kadar çok büyümüş olamaz di mi?

superselma superselma canım bir sorum daha var kusura bakma lütfen ama ilk bebeğim ve yanımda kimse yok ne normal ne değil, neyi doğru neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum. bebeğim kafasını omzumdayken dik tutabiliyor.Omzuma aldığımda kafasını hiç bir yere yaslamadan dik tutuyor kuş gibi sağa sola çeviriyor. Ancak bunun dışında ben onu ne yan çeviriyorum ve yüz üstü. Çünkü sevmiyor bu pozisyonları. Yüz üstü koyunca elleri ile başını kaldırıyor boğulmamak için, hepsi bu. Yan yatırınca da çok mutsuz oluyor ve sırt dönüyor hemen. Kaslarını geliştirmek için ne yapabilirim? Yüz üstü durmuyor ağlıyor. koltuk altına rulo koyuyorum biraz daha uzun duruyor ama en fazla 1-2 dk. 8 haftalık oldu şimdi, neleri yapabiliyor olması lazım? Burada birisi yüz üstü yatarken döndüğünü söyledi. Benimkinin bunu yapması imkansız.

Bunu benim oglum da çok yapiyo. Sicaklardan mi dalamiyor gazdan mi anlamadim oda uyumak istiyor ama yok. Tum gun boyleydik insallah gece guzel uyur.

Bende sicaktan olabileceğini düşündüm yattığı yerden bi kaldırıyorum başının olduğu yer ıslanmış resmen. Çok yorucu oluyo ama devamlı uyuma derdinde yavrum

Back
X