2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Maşallah bebeğine.
Bizi daha cagirmadilar.

Sana da maşallah.
Ben 10kilo bile veremedim. 5kilo gitti benden. O da çocuk, su ve plasentadir yani.

Ben yeni hiçbirşey almıyorum.
Hala gebe etek veya gebe pantolon tunik giyiyorum bi yere gidersem.

Bazen 15dk yürüyüş yapıyorum kv evin önünde 50metrelik bi uzun alan var. Onlar bebeğe bakarken yürüyorum.
Vermesem de bari kilo almayim diyorum.
Sağol Can'ım
Bende hiç alışveriş yapmadım kendime
Zayıflayayım öyle yapcam inşallah zayıflarım
Ne güzel sen. Yürüyüş yapıyorsun ben hep evdeyim
Spor salonuna yazılacaktım bi yerdeki salon 6 ay bekle sonra spora başla dedi
Başka bi yerde de Bayram'dan sonra başlayabilirsin dedi
Bakalım artık duruma göre

Hiç bir şey olmaz ywter ki sen emzirmek iste. Sagmadigin sutler fazlaysa akar. Bir hafta bile ememse sonra emer.
Yeter ki kafannda emzirmek olsun.

O biberon istemiyor da sen öyle tercume ediyor olmayasin?

Pes eder başka çaresi olmazsa
Emer. Emme grevi yapsa da emer.
Tek çare memeyse.
Sen de o da daha rahat edersiniz.

Yapabilirsin.
Yine de sen bilirsin.
Bazen biberon istemiyor emiyor gelmiyor az geliyor sonra deli gibi biberon istiyor baya emdigi gunler.oldu yeni ogrendi aslinda bazen imkansiz almasi anlamadim bikiyor.sonra heralde bir de ise basladim.kisa sureli.
Saolasin benim korktugum su elimde.ki suttende olmak ava giderken avlanmak uc gun sagmazsam ememezse kesilir mi acaba ?
Bu korkumdan emziremiyorum hic. Meme reddiden. cok aglarsa mama mi vrsm kasikla .az sagip kasikla mi verdem cok dolunca azicik sagmak.lazimmis galiba.
Bazen de meme dolu cocuk cigriyor almiyor napiyim sagmzsamda kesileck diye.mecbur kaliyorum tecrubeli annelere ihtiycm var

Mouse Mouse bende bi bunalimdayim bi değilim :) duş alıyorum diyorum ki bakımlı olucm o gün idare ediyorum ertesi gün yine saç baş dağınık :) sütyen rahatsiz ediyo onu bile takmiyorum Üstüm islaniyo tişört degisiyorum sürekli.saç boyama vaktim geldi kesim yapmak istiyorum ama bebeği o kadar uzun bırakamam bak bnde dertliymişim :)

Aynen canım.
Ben eşime arka tarafı oğlumu traş ettiği makineyle 3e vurdurdum.
Kızkardeşim bana rihanna deyip deyip gülüyor.
Kafam terlemeyince bari sinirim bozulmuyor. Dışarda kapatıyorum ya gören de olmuyor funk tarzımı :)

ACİL HAZİRAN ANNELERİ YARDİM EDİN LÜTFEN ... :KK43:((( ben 05.08.16 normal doğum yaptim bebisim 4günlük. bugun sağlik ocağina aşi için gittik. ordaki hemşire bebişimde az da olsa sarilik var dedi.1saatden 1 emzir dedi. ama bebişi uyandiramiyorum 1saatden 1.en az 2saat uyuyor. sariliği artar diyor çoook korkuyorum.ne yapmaliyim? sizin bebişlerde boyle bir durum oldu mu?nolur cevap :KK43:( uyuyamam bu gece ben

Bişey olmaz iki güne azalır. Ben hiç uyandırmadm. Memeyi ona emzik gibi yaptim. Bebekle beraber uyudum.
Kucağımda tuttum.
1haftalikken rengi düzelmeye başladı.

Kızlar bebişin gözleri ne zaman görür bizi ne zaman farketcek

Bir aylıkken göz temasi kurmaya başlar.
Şimdi iki aylık takip bile ediyor.

Prezervatif. Okey durex let's vs vs

Bazen biberon istemiyor emiyor gelmiyor az geliyor sonra deli gibi biberon istiyor baya emdigi gunler.oldu yeni ogrendi aslinda bazen imkansiz almasi anlamadim bikiyor.sonra heralde bir de ise basladim.kisa sureli.
Saolasin benim korktugum su elimde.ki suttende olmak ava giderken avlanmak uc gun sagmazsam ememezse kesilir mi acaba ?
Bu korkumdan emziremiyorum hic. Meme reddiden. cok aglarsa mama mi vrsm kasikla .az sagip kasikla mi verdem cok dolunca azicik sagmak.lazimmis galiba.
Bazen de meme dolu cocuk cigriyor almiyor napiyim sagmzsamda kesileck diye.mecbur kaliyorum tecrubeli annelere ihtiycm var

Bu sürede biberonu unutacaksin Canım.
Çok dolarsa sagarsan o sagdigin sütü uyutmak ve uykusunda emzirmek için kaşıkla verebilirsin.
Sen kafanda
sadece emzirecegim diye tabela asarsan ve biraz sabredersen olacak canım

seker000 seker000 @history1985
Türkçesini yaziyim canım. Arapcasini alfabe olmadığı için yazmicam burda.
"Allahümme cennibneşşeydane ve cennibişşeydane mâ razegtenâ"
Bu dua okunduğunda şeytan oradan uzaklaşıyomuş eğer okunmazsa oda orada bulunuyormuş.
@HK77 canim bu her ilişki anında okunacak dua hep yani
Bunu biliyodum ben lohusalıktan sonra ilkinde okunan farklı bir dua sandım sağol;)

Canim yaa çok geçmiş olsun kiyamam oğluna ama inşallah çabucak toparlanır akrabalarının yanında unutur olanları. İnsan ne yasicagini bilmeden planlar yapıyor hep

Evet canim burda kalabalık sevildiğini farkedip gözlerinin içi parlayacak gülüyor, atlatiyor yavaş yavaş.
Yaşı da küçük daha kolay atlattı inanıyorum. Sürekli sırtını karnını okşayarak ilgileniyorum.

oğlum 3 yaşında abi oldu.
Kızım 4 buçuk yaşındaydı abla olduğunda.
Oğlum daha çabuk alıştı
Kızım çok yıprati farkında olduğu için.
Bi de kızıma hamileyken kardes geleceğini de söylediğim kötü oldu oğluma söylemedim
Kızıma erken soylemistim, bunalttı ağladı hep beni unutacaksin diye, bu sefer 5 aylıkken söyledim.

O yüzden arada çok yaş olmasından yana değilim, .
Kızım aşırı ilgiyle büyüdüğü halde beni oksamasin mi kimse diyor.

Kızlar Bebeğinizin ogleden sonra ve akşam erken uyumasini istiyorsanız sabah erken kaldırın ve ogleye kadar kısa kısa uyusun.
Uzun uyutmak için uğraşmayalim.
Ağlamasın ama konuşmains karşılık bulsun
, seyredecegi şeyleri izlemesi sağlayalım
Sıkıldığını düşünürseniz tv veya radyonun sesini açık tutun veya youtube açın.
Konuşmaları dinleyin.

En az 2 sene tv izlemesinler. Ama dinlesinler.

Aksamlar Aksamlar hayırlı olsun öncelikle canım. Sarılıkla saatte 1 emzirmenin hiç alakası yok. Zaten saatte 1 emzirilmez. Yeni doğan 30-40 dk emer. Ne yapacaksın 1 saat oldu diye emzirmek bittikten 20-30 dk sonra tekrar mı başlayacaksın? Bebeğin çene kasları yorulur, ayrıca uyuması da gerekli. 2 saati geçirmemeye çalış yeter. 4 günlük bütün bebeklerin sarılığı vardır. 20'nin altındaysa sorun yok. Bu arada 4 günlük bebeğe ne aşısı yapıyorlar?

Kızlar bugün yine 7 saat uyudu. Hiç canım sağmak istemediği için sağmıyorum ama çok rahatsızım. Uyanır uyanmaz bozuk musluk gibi akmaya başlıyorlar. Bugün 1'de kalkıp sağmaya çalışacağım. Uçları çok garip oluyor. Şişiyor ve o hissi hiç sevmiyorum. Ayrıca uykum bölünüyor. Üf şimdiden strese girdim

Back
X