2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Kaç saat sonra doyurdun. Uyanır benimki ya. Şimdiye kadar hiç uykusuna karışmadım. Annem uyandır diyor. Ne yapacağım?
3 saate yakındır uyuyordu 15 dk önce doyurdum karnını tekrar uyumaya devam etti
Tırnaklarını kesmeye çalışcam şimdide iyice dalsın diye beşiğini sallıyorum
Uyandırmadan emzirsem almıyor mu öyle
Uyuyorsa emmyorsa da uyandırma hiç uyusun çok acıkırsa kendi huysuzlanıp Kalkar zaten

Kaç saat sonra doyurdun. Uyanır benimki ya. Şimdiye kadar hiç uykusuna karışmadım. Annem uyandır diyor. Ne yapacağım?

Bence elleme canım neden uyandircaksinki ona iihtiyacı vardır düzenini bozma aciktığında kendi uyanır mutlaka. Bende 1saat deliksiz uyusa diye dua ediyorum.
Ama gece uykusu nasıl ona etki ediyorsa gündüz çok uyutma bence

Kizlar konusu olmustir ama biz bgn ikinci ay asialrimizi olduk.
3. Ayda rotavirus icin gun verdiler bizce yaptirin dediler ama ben yaptirmicam bnm gbi dusunen varmi

Kızlar tekrar emzirme kampına gitmek istiyorum
Bugün 2. Ay aşı sı olduk bugün başlasam sıkıntı olur mu

Ben sadece verem aşısını yaptırdım hepsi birden ağır diye. Onda da babası tuttu başında ben Adem Güneş önerisiyle tutmadım. Ama aşıyı yanlış ve fazla doz yaptıkları için diğerlerine hiç götüresim yok. İyi bir doktor bulana kadar götürmeyeceğim. Ateşini kontrol et canım. Biraz çıkabilir. Doktor kaça kadar bekleyeceğini ve hangi ilacı vereceğini söyledi mi?

Ya ben çok üzülüyorum :KK43:
Calpol ver dedi cikarsa atesi diye

• Beğen
Reactions: 9ay
Bugün bol bol emzir zaten ama bence bugün başlama. Bugün çok bol c vitamini al. Bağışıklığına yardımcı olur bebeğinin. Bence en az 3 gün sonra başla. Ama bu arada sürekli emzir

3. Ayda rotavirus icin gun verdiler bizce yaptirin dediler ama ben yaptirmicam bnm gbi dusunen varmi
Ben de kesinlikle yaptırmayacağım. Gerek yok. Bağırsak düğümlenmesi gibi bir riski var. %90 2 gün ishal olup atlatır. En kötü hastanede sıvı alır. Bu da en kötü senaryo.

Bence elleme canım neden uyandircaksinki ona iihtiyacı vardır düzenini bozma aciktığında kendi uyanır mutlaka. Bende 1saat deliksiz uyusa diye dua ediyorum.
Ama gece uykusu nasıl ona etki ediyorsa gündüz çok uyutma bence
Gece 7 saat deliksiz uyuyor 3 gündür. Bakalım bugün ne olacak. Ellemedim uyusun

Ben yaptırmayacagim inşallah yakalanmadan büyürler

Istersen zaman gir canım bence bugün başlarsan belki daha kolaylaşır aşının üstüne sana daha iyi sarılır
Ben de kesinlikle yaptırmayacağım. Gerek yok. Bağırsak düğümlenmesi gibi bir riski var. %90 2 gün ishal olup atlatır. En kötü hastanede sıvı alır. Bu da en kötü senaryo.

cuma günü sabah 9ay cuk gibi aşı olacak bebeğim.
70gunluk boy ve kilosu da ölçülere. Ben de rota yaptırmiyorum

Kızlar uyanıkken bebeğiniz neler yapıyorsunuz onunla?

Sabahları özellikle uyanık tutmaya çalışıyorum ama çok da uzun süre değil ogleden sonra genelde uyuyor. Konuşuyoruz.etrafı seyrediyor. Çağırır cevap veririm. Huysuzlanirsa kucağıma alıyorum. Isterse emziriyorumm. Genelde arabasına oluyor.

Kızlar uyanıkken bebeğiniz neler yapıyorsunuz onunla?
Ben emzirme aralarinda bebegimi oyalamakta cok zorlaniyorum ya. Bi muddet kucakta geziniyoruz. Sonra ana kucagina yatirip muzik aciyorum o arada tuvalet gibi acil bi isim varsa onu hallediyorum :) mizmizlanmazsa orada yatarken konusup muhabbet ediyoruz. Bazen aauuu diye bana cevap veriyo. Zeka kartlarini gosteriyorum hikayeler uydurarak baya ilgisini cekiyo. Disari pek cikamiyoruz cunku cok sicak :( bazen yatagimiza yuzustu yan falan yatiriyorum tepisiyo ittiriyo kendini. Fakat butun bunlarla en fazla yarim saat oyalayabiliyorum sonra yine meme :) ee oglum daha sut birikmedi ki memede firsat vermiyosun ki.. sonra tabi doymuyo doymadikca daha sik emmek istiyo siklastikca sut az oluyo kisir dongu aksama kadar :) neyse aktiviteleri anlatacaktim gene konu emmeye geldi takintili miyim neyim:)

Canım öncelikle şunu söyleyim her bebek kendine özel gelişir, ne kadar senin çabaların olsa da bazen bazı şeyler bi yerlerde tıkanır.
Kvnin sosyal tarzı senin akademik tarzından baskın gelmiş olabilir.
Bence bebeğinin hoşuna gitmiş farklı kişiler tarafindan sevilmek. Senden vazgecemez tabi ama sen ceptesin ya nasil olsa:)

Babaanneler nasılsa benim kızım karni tok altı temizse babaanneden biri almaya çalışınca bağırıyor. Geri verince susuyor.
Onun sohbetini seviyor ve karşılık veriyor.

Yarın kvyi arayıp sesini hoparlörden dinletebilirsin. Bebeğin biraz teselli olacaktır.

Ayrıca kartlar için şunu söyleyecektim.
Kartları gruplandirip yavaş yavaş çoğaltmak daha sağlıklı olur bence.
İlk once 10 kartı gösterip özümsemesini sagladiktan sonra ertesi gün 5kart daha aralara ekleyip dikkatini gelistirebilirsin. Bir günde çok fazla dikkat dağıtıcı olabilir.

Ilk kızıma fazla akademik yüklenmiştim.
Ama sosyal olarak başarılı olamadığımi şimdi görüyorum. Dogal bi sosyal cevremiz yoktu çünkü. Igwr çocuklarım daha şanslı oldugunu düşünüyorum.

Ben de kv gidince onu taklit etmistim.
Ayni tonda konusup ayni tonda ayni ninniyi söylemiştim.
Canim bu kartlar ne icin? Ve nerden aliniyo bende alabilirim olmazsa

@seker000 @history1985
Türkçesini yaziyim canım. Arapcasini alfabe olmadığı için yazmicam burda.
"Allahümme cennibneşşeydane ve cennibişşeydane mâ razegtenâ"
Bu dua okunduğunda şeytan oradan uzaklaşıyomuş eğer okunmazsa oda orada bulunuyormuş.
HK77 HK77 canim bu her ilişki anında okunacak dua hep yani

Ben nolur canim acimasin nolur diye dua etmekle mesgul oluyorum :D

Bu emzirme konusunu başaramadım ben maalesef , ne hAyallerim vardı 1.5 yaşına kasar emzireceğim istediği her an mememi vereceğim derdim , bugun mememi almak istemedi , sağdım tabiki çok az çıktı , yarım saat ağlata ağlata verdim zorla mememi 2 çekti Bıraktı , saat 3:30 da uyandı Altını almadan uykulu iken emzireyim dedim hemen sormaya başladı 7-8 kez hızlı hızlı sorduktan sonra çok sinirlendi geri Çekildi şimdi sağıyorum 10 Cc çıkmıyor :KK43:
Sütümü tekrar en azından eski haline getirmek için be yapmam Lazım kızlar , sürekli emzirmek dışında :KK43: çünkü çok az ve zor geldiğinden emmek istemiyor 40 dk dor sapıyorum 10 Cc ANCA çıktı :KK43: Tekrar rezene kimyon çaylarına mı başlasam , resmen sinirden 10 aydır ağzıma sürmediğim yanında dahi bulunmadığım sigarayı içtim :KK43:((
Tatlım biberonunu gözden geçir önce. Onu zorlayan bir biberon olsun mutlaka. Belli ki kolay geliyor cüceye. Çaylara ben halen devam ediyorum hiç bırakmadım. humananın Rezene ve emziren anne çayını oda sıcaklığında suda birleştirip içiyorum. En az üç litre suya devam ve arkadaşın dediği gibi uyku. Emzirme öncesi sıcak jel kompres de çok işe yarıyor.. Benim aklıma gelenler şimdilik bunlar

Back
X