2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Uyumadan önce uzun süre mesela son 3saat ayni memeyi veriyorsun değil mi canım?
Yağlı sütü emiyor değil mi?
Sonra da gazı çıkıyor mu biraz dolaştiriyor musun yatirmadan önce?
Dikkat edeyim canim bi ona. Bi ogunde bi memeyi obur ogunde diger memeyi veriyorum. Ama benim bebis uzun emmiyor max 10 dk o yuzden hemen acikiyor diye düşünüyorum:(

ben 3 saatten uzun uyutmam diye düşünmüştüm ki 2.5 saatte uyandı yine. Gece ile gündüzü karıştırır canım daha uzun uyursa. Bence uyandır.

gün içinde bir kere 2.5 saat uyuyor, diğer uykuları 20-40 dk arasında değişiyor. Uyanıkken yorulmasını sağlıyorum. Sürekli ilgileniyorum. Konuşma, dans etme, spor yaptırma, balkona çıkma ve güneşlenme, tiny love ana kucağında oynama, kartlara bakma, ritim tutma, evin içinde gezme vs...Esner esnemez tempoyu düşürüyorum canım. zaten gözleri kapanmaya başlayınca hemen odaya geçip ninni söylüyorum. Bir de uyurken hafif bir kundak yapıyorum.

Düzen şu şekilde:
Uyan
Emzir ve alt değiştir (çok aç değilse alt değiştir ve emzir)
Oyun
Yeniden emzir
Ninni ile uyut

Uyanık kaldığı süre max 2 saat.

Benimki de kısa ama peş peşe emiyor. Mesela 9'da yatacak ya son 2 saat 3-4 kere emiyor. Ama bence acıkıyor. Uyandığında ağlıyor mesela. Acilen meme vermem gerekiyor.

Masallah canım ya düzenli oldumu cçok güzel. Bizimde 1haftadir böyle neden anlamadim

Kızlar bugun eşimin arkadaşları gelmişti , ailecek , eşim ney çalmaya başladı kuzum Pür dikkat kesildi , eşim çalarken Gözlerini babasından ayırmadı çok heyecanlandı , uzun süre gülümsedi sesler çıkardı , uyanık olan minnakım 5 dk içinde uyuya kaldı :)))) eşim çalmaya devam etti, uyanmadı baya baya uyuyor hala :))) bundan sonra uyutmak için ey sesini deneyeceğiz :)))

Cok sevindim canım. İnşallah bizde buluruz bu tarz bisey :)

Dikkat edeyim canim bi ona. Bi ogunde bi memeyi obur ogunde diger memeyi veriyorum. Ama benim bebis uzun emmiyor max 10 dk o yuzden hemen acikiyor diye düşünüyorum:KK43:

Canım 2 veya 3 saat boyu her verdiğinde uyuyup uyandığında aynı memeyi vereceksin. O sırada diğeri dolacak. En arkadakiYağlı sütü emerken memeler cıvık gibi olsa da emzik gibi olsa da ayni memeyi diğeri dolana kadar vermeye devam edeceksin. Gece ilk uyandığında dolu olani vereceksin.

Şımarık değil canım olması gereken o
sadece sen yalnız olduğun için zaman zaman tikaniyorsun.
Tv veya radyo tavsiye ederim.
Uyanık olduğu zaman evde ses olsun.

Sabahlari uzun süre uyanık tutmaktan bahsediyorum canım 2saate yakın. Bi ilk sabah uykusu olur 9-10a kadar, sonra oynarsin egzersiz yaptırırsin veya seyredeceği nesneler koyarsin, seslendiginde tekrarlarsin, arada bi göz teması kurarsın seversin.
Emmeden durabildigi süreler uzamali artik
Sonra emip ogleden sonra uzun sayılan bi uykuya yatmali
Uyku öncesi boş görünen memeyi emmeli
Saat1 -2gibi dolu memeyi emip
Gazı çıkıp uyumali
Bazen benimki sallanmak istiyor uyumak için emmek istemiyor. Ya kucakta ya ayakta en fazla 5dk salliyorum uyuyor.
Sabah ayakta sallayip öyle kalirsam uzun uyuyor.
Uzun derken uyutmaya ugrasma demek istedim

Hemsirelerden utanmissa onu kastettim :)

Evet bu yüzden bebeklerimize ve çocuklarımıza kendimizin ve güvendiğimiz kişilerden başka kimsenin pisirdigini yedirmemeliyiz. Ben el yikamakta takintiliyim biraz. İnsanlar ellerini sık yıkıyor mu diye de bakarım. Yemek yaparken sebzeyi yumurtayı once yıkıyor mu diye bakarim, elimde değil

Elleri sık yikamaktan başka taharet alırken dışkıya elimiz degmemeli.

Anladım canım sağol denicem dediklerini

Sutu bol olan anneler, nasil bir duygu biraz da bize anlatin :KK43: her emzirmeden sonra acaba doydu mu kaygisi olmadan bebeginizin tadini cikarmak nasil bir duygu? Yavrunuzun memeye yapistiginda sut gelmedigini fark ettigi an durup bos bakislarla etrafa baktigina sahit olmamak? Psikopat gibi her gun tartiya cikmadan bebeginizin kilo aldigindan emin olmak nasil bir duygu? Keske oglumun sutu bol bir snnesi olsaydi.. keske bu gunahsizin annesi ben degil de sutu bol birisi olsaydi.. bazen yavruma acimaktan kendimi alamiyorum.
Hislerime tercuman olmussun resmen. Bu sut meselesi yuzunden bunalimdayim mutsuzum surekli ve etrafima da cok yansitiyorum. Esim ve annem biktilar artik benim sut gelmiyo sut olmuyo derdimden. Niye normal kadinlar gibi sutum olmadi diye cok cok uzgumum

Hislerime tercuman olmussun resmen. Bu sut meselesi yuzunden bunalimdayim mutsuzum surekli ve etrafima da cok yansitiyorum. Esim ve annem biktilar artik benim sut gelmiyo sut olmuyo derdimden. Niye normal kadinlar gibi sutum olmadi diye cok cok uzgumum
Bu sut isi biraz sans ve kismet isi ben onu anladim. Ama belli bi yere kadar tabi ki bizim de yapabilecekerimiz var yapiyoruz da. Soyledikletim seni daha da uzmemistir umarim. Bebeklerimiz saglikli olsun yeter bundan yillar sonra belki de turp gibi evlatlarimiza bakip aman bosuna ne uzmusum kendimi dicez :)

Bu sut isi biraz sans ve kismet isi ben onu anladim. Ama belli bi yere kadar tabi ki bizim de yapabilecekerimiz var yapiyoruz da. Soyledikletim seni daha da uzmemistir umarim. Bebeklerimiz saglikli olsun yeter bundan yillar sonra belki de turp gibi evlatlarimiza bakip aman bosuna ne uzmusum kendimi dicez :)
Yok canim soylediklerin yuzunden degil hep boyle uzgunum. Bazen sutumde birazcik artis oluyor bebegim gun icinde cok mama icmezse moralim yerine geliyor, onun disinda hep depresifim diyebilirim. Neyse sagliklari yeeinde olsun yanimizda olsunlar buna da sukur. Emdigi kadar emiyor yetmedigi yerde mama veriyorum yapacak birsey yok.

Canım durumunu değiştirmek istersen
Biraz bi 100sayfa falan geçmişi oku canım.
Bi de duymussundur
Tomrisin emzirme notları diye bi blog var

Moralini yüksek tut bebeğin kendisine ve sana özel tatlım

Canım durumunu değiştirmek istersen
Biraz bi 100sayfa falan geçmişi oku canım.
Bi de duymussundur
Tomrisin emzirme notları diye bi blog var

Moralini yüksek tut bebeğin kendisine ve sana özel tatlım
Sayfalari okuyorum canim zaten hep ama yazamiyorum firsat olmuyo cogu zamman .

Tomrisin emzirme notlari biliyorum okudum ama tam olarak uygulayamadim. Zaten emzirme kampi icin sutun belli bir miktarda gelmesi gerek diye biliyorum yanilmiyorsam. Benim 3 saat beklemis iki gogsumden zorlarsam 20 cc sut cikiyor. Bazen 10-15 cc de kaliyor. Duzenli pompa yaparsam biraz artiyor ama bebegime bakmaktan firsatim kalmiyor.Amaan neyse iste ben kendi capimda debeleniyorum iste .

Size de masallah bu arada. 3 cocukla bu enerji gercekten super. :)) ben tek cocukla telefonu bile elime alamiyorum bazen.

Evet canım biberonla veriyorum , en başından beri. Dün Kaşık denedik sadece dörtte birini içebildi
biraz geç oldu ama kasikla ver canım ayni hatayı bnde yaptim benim oglumda beni bırakıyordu neredeyse bende senin gibi cok uzuluyordum ama kaşıkla vermemi soyledi ebe verdigimde bir dikiste biberonu bitiren oglum senin ki gibi kaşıkla olunca yemedi ama beni daha çok emmeye başladı sonra alıştı ve şimdi hiç mama vermiyorum sütümde yetiyor çok şükür oladığı zamanda mısır yiyorum bnde inanılmaz işe yarıyor :halay:

Sayfalari okuyorum canim zaten hep ama yazamiyorum firsat olmuyo cogu zamman .

Tomrisin emzirme notlari biliyorum okudum ama tam olarak uygulayamadim. Zaten emzirme kampi icin sutun belli bir miktarda gelmesi gerek diye biliyorum yanilmiyorsam. Benim 3 saat beklemis iki gogsumden zorlarsam 20 cc sut cikiyor. Bazen 10-15 cc de kaliyor. Duzenli pompa yaparsam biraz artiyor ama bebegime bakmaktan firsatim kalmiyor.Amaan neyse iste ben kendi capimda debeleniyorum iste .

Size de masallah bu arada. 3 cocukla bu enerji gercekten super. :)) ben tek cocukla telefonu bile elime alamiyorum bazen.

Sağol canım benim eşim evde
Kızım da bayağı yardımcı oluyor kucağında uyutuyor bile maşallah.
Okul açılınca ne olur görücem.

En iyi sağma makinesi bile bebeğin kadar
süt çekemez.
Yan veya sırtüstü yatarak emzirirsen gündüz ve gece yanında yatirirsan sütün çoğalır.
Yanına alışır diye korkmana gerek yok. İlk 3ay bitişik olmalısın kucağa doymalı.
Uyku eğitimi ayrı yatırmaya 3aydan sonra başlamak iyi olur.

en azından çağirdığında cevap verip çok bekletmeden ilgilen konuş gözlerine bak be istiyorsa emzir.
Memelerini emzik yap. Emerken bile süt olur. Bi kaç gün sonra rahatlarsin. Kafana tabelayi as: "benim sütüm çok güzel yetiyor"
Bu sürede yorulma. Misafir ev isi unut.

Uyku, su, mutluluk ve en önemlisi emzirmeyi istemek bu kadar canım..

Sevdiğin şeyleri yap muzik ac dans et
Gezebiliyorsan kısa gezmeler yap.
Onu tanımaya çalış iyi gözlemle

Bi de sagmaktansa emmesi daha iyi.
Emerkenki tukrugunden neys ihtiyacı varsa ona göre sütün oluşur.
Süt sütü çağırır.
Yeter ki ıste canım..
Ona vereceğin en anlamlı hediye şefkatin ve sütün unutma..

Son düzenleme:
Kizlar 2.ay asilarimizi olduk bugun. Sabahtan beri takip ediyorum atesi suan en yuksek 37.4 u gorduk
Kactan sonra fitil veriliyordu.??
37.4 den sonra dustu.
Uzerinde tek kat badi var suan

Kizlar 2.ay asilarimizi olduk bugun. Sabahtan beri takip ediyorum atesi suan en yuksek 37.4 u gorduk
Kactan sonra fitil veriliyordu.??
37.4 den sonra dustu.
Uzerinde tek kat badi var suan
Benimde 36.8 di sabah herhangi bişi yapmadım biraz dışarı çıktık şuanda 36.0

falling_water falling_water neden boyle dusunuyorsun ki? Yeterince kendini besledine inaniyomusun hergun sut icip protein alip dinlenebiliyo musun. Once kendi programini olustur. Sonra eger olmuyosa senin sucun olmadigini dusun. Bebegim meme sevdalisi ama sutumu saklayamiyorum. Ona anca yetiyo. Sunger gibi goguslerim var. Siktigimda sut gelmiyo bile. Emme suremiz uzun o yuzden.
Iki ay sonra 4. Ayi biticek ve ben ise baalicam belkide beni unutup mamaya alisicak beni gormicek memeyi gormicek kokumu duymicak suutm kesilirmi korkusu var ama snra diyorum nasibi ne kadarsa o kadar yicek her bebek anne sutuylemi buyuyo isterdim veriyim hep memede gezelim ben ek gidasina baslatiyim elimden yesin ama olmicak aksam eve isten dondugumde belki uyuyo olcak

Back
X