Kızlar yazmadan edemeyeceğim.
Hani benim küçük azıcık da sorumsuz gibi bi eltim vardı ya, pazar günü annesine gitmiş. Akşam eşi almaya gelince kendisi arabaya binmemiş, kaynim da "gelmiyo musun?" demiş, o da cevap vermeyince, " kapıyı kapat " demiş kaynim, eltim de kapatmış yine binmemis, adam eve gelmiş iki gündür çocuklar kv kp gorumcenin üstünde. Bana da Kızım söyledi yengesinin gelmediğini. Eşime dün kv kardesiyle konuşmasını, eltimi gidip alması gerektiğini söylemiş eşim de karışmam demiş. Ben de dayanamadım dün akşam eltimi aradım. "Niye gelmedin çocuklar burda, annen baban iyi mi bişey mi oldu da kaldın" dedim. " Yoo iyiler, bişey mi dediler?" dedi, "yoo, kimse bisey demedi de kızım gelmediğini söyledi, ben de halı yikayacakti annesinde dedim kızıma , ama kızım 'yengem yürüyerek gelecekmis galiba' dedi" dedim. Meğerse eltim çocukları kvye atıp kafa dinleyecekmis, eşi arar ya da gelirse eve donecekmis. Ben de " baban getirsin çocuklar perişan, niye onu bekliyorsun, sen binmemissin arabaya ondan gelmesini bekleme" dedim. Kaynim zaten çıldırmış gelirse gelir, gelmezse ben gidip almam diyor, ikisi de inat. Gorumcemle konuştum akşam
sabah da ablama gitmek üzereyken gorumcem geldi, "onu ikna et getir, çocuklar Behlül gibi, abim de gidip almam diyor, ancak sen onu ikna edersin, annem sana güveniyor"dedi. Ben de iyi gaza geldim, ablam eltimle aynı mahallede, onu aradım " ablamdayim gelsene" dedim, o da "siz gelin" dedi, "bebekle gelemem zor olur, eve giderken seni alırız" dedim, rahat bi sesle.
Hemen eşini sordu. "Eşim sormuş, 'biz kavga etmedik, o gelecek', demiş seninki" dedim. ( Burası biraz pembe yalan.)
O şaşırdı. " Niye aramiyor peki"dedi, "onu da sordum gorumceme, seninkinin dakikasi yokmuş" dedim, gorumceden arasın o zaman dedi. Bişey mi oldu ki arasın dedim, adam bişey yok diyormus, çocuklar varken gerisini düşünme, hem sevgili misin nişanlı ya da taze gelin misin de naza cekiyosun, uzatırsan sogutursun kendinden" dedim. Hem suçlu hem güçlü. Evet bazı sorunlar var ama mücadele etmek, sabretmek, kendini geliştirmek lazım.
Neyse ikna oldu gelirken aldık ve asıl yazmak istediğim şu:
Kv bana sarıldı öyle dualar etti ki yani eşim gurur duydu benle. yıllar önce burnumu sürtmekle kalmayıp rendelemeye çalışan kadın gitti minnettar pamukteyze geldi.
Dahası aylardir korkup kactigim eşim, beni bi sevdi bi sarıldı, sonrası maçı kazandı yani ilk golünü attı
H
history1985
canını sıkan bi şey mi var?
Belipki bebeğin duygularını hissedip emmiyordur.
Belki de onun için fazla endiselenmenden rahatsız oluyordur.
PembeLokum
daha erken canım bi kaç ay sonra. Ovalama orayı oldu mu