2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Kızlar peki bebeğinin dili beyaz olan var mı?

Bir de eline verdiğiniz şeyi ağzına götürüyor mu?

Çok geçmiş olsun. İnşallah bir şekilde Allah bu sıkıntılardan uzaklaştırır seni. Sen de kendini korumayı öğrenmelisin. Vermesen iyi olur bence de. Bu arada şırınga ile versen mamayı?
Bebegimin dilinde beyazlik var sut kalintisi mi pamukcuk mu emin olamadim doktora sordum bu pamukcuk degil dedi.
Ben henuz eline bisey vermeyi hic denemedim ya tutabilir mi su anda? Dur uyanir uyanmaz deniyim :) fakat kendi elleri surekli agzinda. Sokamasin diye uyanikken de kundakliyorum bazen :KK70:ama normal bunlar bebek dedigin agziyla kesfeder.

yok adet olmamışım canım. Peçeteye kahverengi leke gelmişti başlayacak sandım bir daha gelmedi. Kırkbaşıydı galiba.
Kesinlikle su çok işe yarıyor. Bir de dereotu, üzüm ve mısırı bir arada yedim sabah o kadar çoktu ki fışkırdığı için içemedi. Evelallah çok işe yarıyorlar. Gece yemiyorum artık o sebeple.

en azından gülüyor :) benim kuzenim de öyleymiş. Bütün gece ışıklarla konuşurmuş. İleri zekalı çıktı :)
Uzum nasil bildigimiz beyaz uzum mu?

Ya bu pamukçuk mu değil mi şimdi? Damağı beyazdı doktor pamukçuk değil demişti. Ama o Zaman dili normaldi.
Bebegimin dilinde beyazlik var sut kalintisi mi pamukcuk mu emin olamadim doktora sordum bu pamukcuk degil dedi.
Ben henuz eline bisey vermeyi hic denemedim ya tutabilir mi su anda? Dur uyanir uyanmaz deniyim :) fakat kendi elleri surekli agzinda. Sokamasin diye uyanikken de kundakliyorum bazen :KK70:ama normal bunlar bebek dedigin agziyla kesfeder.
halka çıngırak versene canım tutmayı öğrensin. İlk başta tutturuyordum hemen bırakıyordu. Şimdi evin içinde taşıyor
Uzum nasil bildigimiz beyaz uzum mu?
beyaz da olur siyah da. Dereotu ile üzümü Saraçoğlu söyledi

Hiç bir şey hissetmedin mi canım mantar olunca? Acır diye düşünüyorum. Pamuk gibi değil ama sanki yoğurt yemiş de orada kalmış gibi. Arkasına doğru. Ya eskiden her gün duş alıyordum hiç bir şey olmamıştı. Bu arada her gün alamıyorum. Acaba ondan mı oldu :KK43: ne yapsam ki

Walla cnm acidigi gun kanamis zaten ogun kostuk hastaneye. Evet yogurt gibiydi ozellikle yanaklarinin icinde ve dilinde vardi.

Çok sağol canım rüzgarla alakası yok benimKinin sinir stres ve doğumdaki travmalarda etkileyebiliyormuş bu hastalığı çok zor bi doğumum oldu ayrıca kv ile birlikte yaşıyorum sinir doluyum ona karşı ben bunlara bağlıyorum sebebini bende şimdilik vermemeye karar verdim 11 gün sonra başlıycam vermeye ama emermi acaba o zaman
Hic dert etme tomrisin emzirme kampıni oku 6 ay sonra emzire lerde var

Cok dogru canim uyku uykunun mayasidir diye bi laf vardir. Gece sorunsuz uykunun yolu gunduz uykusundan geciyo. Instagtamda uyku melegi diye bi uzman var bu konuda videolari falan da var youtubda izle. Cocuklarda uyku aliskanliklari uzerine calisiyo.
Nasil uyutuyorum kismina gelince benimki zaten 45 dk da bir falan emdigi icin uykusu geldiyse o seansta memede uyuyo. Yatagina birakiyorum. Baska bi uyutma sekli bilmiyorum hep boyle memede mi uyuyacak bi fikrim yok :KK43: ayagimda hic sallamadim. Bazen emdikten sonra omzumda gezerek uyuyo.
Emzikle nasil uyutuyosun emzigi verip yatagina mi birakiyosun direkt? Emzik konusunda hala kararsizim ya bi verdim almadi ben de zorlamadim.
Uyku egitimi icin 3 ayin dolmasini tavsiye ediyolar. O zaman bikac kitap okuyup yontem ogrenmeyi istiyorum.
Bak hele bak kitap okuyacakmisim :KK70:Desene sen once vakit bul da bi tuvaletine git sonra da ustundeki kusmuklari temizle :KK70:
Uyku sinyallerini takip ediyorum esneme bir noktaya dalma gülümseme eliyle yüzünü gözünü ovuşturma. Bunlar varsa ve Eğer acıkma zamanıysa emzirirken uyuyor yok değilse emzik veriyorum yatırıyorum gözler gidince emziği çekiyorum. Uyuklarken Ağzından düşerse başa alıyor sanki gözler açılıveriyor :) eskiden sık emdiği için emerken uyuyordu tabi şimdi hep o zamanı denk getiremiyorum. Emdiğinde de çok uzun süre emmiyor. Bazen uyumasına yetmiyor yani. Doyuyor memeyi itiyor uyumuyor emzik veryorum o zamanda. Ya da dalmaya yakınsa white noise dinletiyorum uyuyor. Dediğin videolara da bir bakayım.

superselma superselma ne kadar sansli esin ailen cocuklarin masallah cok pozitif ve cozum bulucusun

Sağol canım, yapıcı olmayı seçiyorum

Aynen canım, kucak gezdir çıt yok. Yatar pozisyona geçtiği an ağlamaya başlıyor. Artık akılları eriyor, oyuncak da beş dakika sonra önemini yitiriyor, hep onunla konuşulsun veya gezdirilsin istiyor. uykuya dalış da güçleşti. Bunlar büyüme belirtileri galiba:)

Evet ya sık sık güncelleme istiyo bıdıklar

superselma superselma kitap gibi bir solukta okudum yazini.
Edebi yonun anlatimin cok guclu bence kitap yazmalisin yada blog ac kendine..
Gerci desene uc cocukla sizin yapamadiklarinizi yapiyorum :) Allah guc versin sana ve hepimize ins.

Ahh keşke çok isterdim yazar olmayı
buraya yazmak kolay
Amin hepimize

Kızlar bebişlerinizi nasıl uyutuyorsunuz? Gündüzleri özellikle? Emzikle uyuyor benimki. Esneyip gözlerini ovuşturmaya başladığında uyutmaya çalışıyorum. Yoksa uyku zamanı geçtiğinde çok huysuz mızmız oluyor. Bir yazı da anneler, altı temiz karnı tok gazı yok niye huysuz bu bebek diye düşünür dururlar, bebekler uykusuzluktan da huzursuz olur ağlarlar. Gündüz uykusunu iyi alamayan bebekler gece uykusuna zor dalarlar diyordu. O yüzden gündüz uyutmaya çalışıyorum.

BaZen boyuna emiyor bazen ayagimda 2dk
Sallar gibi yapıyorum ellerini tutup
Bazen gezdiriyorum bazen de kucagimda
Ama hep aynı ninniyi söylüyorum
Yatağa koyarken beline hafifçe vurur gibi yapıp pış pış diyerek ellerini tutup koyuyorum.
Evet uyku uykuyu mayaliyor, öğleden sonra uzun uyutmaya çalışıyorum

Asinin aksami 37.4 u gorduk bizde ama birsey vermedim vucud savassin biraz kuvvetlensin istedim. Ama saat basi ates olctum gece alarm kurdum hep takipteydim. Onun uzerine cikmadi hic.

Bizim de aynıydı

Kızlar peki bebeğinin dili beyaz olan var mı?
Bir de eline verdiğiniz şeyi ağzına götürüyor mu?
Çok geçmiş olsun. İnşallah bir şekilde Allah bu sıkıntılardan uzaklaştırır seni. Sen de kendini korumayı öğrenmelisin. Vermesen iyi olur bence de. Bu arada şırınga ile versen mamayı?

Benimkinin de ağzı öyle arada siliyorum
Evet bilmeden götürüyor.
Geçen gün ablası tacını tutturmuş o da ağzına goturmeye çalışmış , neresine degdiyse ağladı hemen aldım elinden

Bi de canım yan yatırarak emzirirken basparmagimi tutturuyorum elimle de elini kavriyorum hemen uyuyor uyuyunca önce parmağımi kurtariyorum sonra yavaşça elimi bırakıyorum o da arkasındaki yastığa dayanıyor ben bırakınca uyuyor.
Hatta ağladığında parmağını tuttugumda hemen sakinleşiyor biraz söyleniyor kızıyor sonra emiyor.

Cok dogru canim uyku uykunun mayasidir diye bi laf vardir. Gece sorunsuz uykunun yolu gunduz uykusundan geciyo. Instagtamda uyku melegi diye bi uzman var bu konuda videolari falan da var youtubda izle. Cocuklarda uyku aliskanliklari uzerine calisiyo.
Nasil uyutuyorum kismina gelince benimki zaten 45 dk da bir falan emdigi icin uykusu geldiyse o seansta memede uyuyo. Yatagina birakiyorum. Baska bi uyutma sekli bilmiyorum hep boyle memede mi uyuyacak bi fikrim yok :KK43: ayagimda hic sallamadim. Bazen emdikten sonra omzumda gezerek uyuyo.
Emzikle nasil uyutuyosun emzigi verip yatagina mi birakiyosun direkt? Emzik konusunda hala kararsizim ya bi verdim almadi ben de zorlamadim.
Uyku egitimi icin 3 ayin dolmasini tavsiye ediyolar. O zaman bikac kitap okuyup yontem e.ogrenmeyi istiyorum.
Bak hele bak kitap okuyacakmisim :KK70:Desene sen once vakit bul da bi tuvaletine git sonra da ustundeki kusmuklari temizle :KK70:

Ben yatarak emzirirken bebeğim gözünü yumunca okuyorum, hatta buraya da yazarkeb öyleyim.

superselma superselma annem uzakta değil bana 10 dakikalık mesafede oturyo malesef bende istemezdim annemi bu kadar evinden etmeyi ama çok uykusuz ve ağlayan bi oğlum var ve ağladımı katılana kadar susmuyo bende çok korkuyorum doğal olarak ve geceleri en az 4-5kere kalkıyo doğum yapalı 73 gün oldu kv aynı evde olmasına rağmen daha 1 gece bebek ağlarken kalkıp bakmadı akşam işten geldikten sonra bebek uyanıksa yarım saat oynayıp balkona çay keyfine çıkıyor bidaha yok benimle bütün gece annem uykusuz kalıyo yüz felci geçirdim o gün telefonla geçmiş olsun dedi akşamı eve geldi biz annemle otururken bi selam bile vermeden oturdu hiçbı laf yok bana nasılsın diye bile sormadı sen diyosun ya benim annem rahatsız diye benimde kv öyle bence hiç normal davranmıyo çünkü

Canım yani artık annene bağımlılığı aşmalisin yerine de evine bebeğine bağımlılığı koymalısin.
Hala evinden ettim diyorsun.
O halinden memnun bence
Senin kv ile sidik mi yarıştırıyor acaba onun oğlunun eviyse benim de kızımın evi gibilerinden? Yani ben de kvnin yerinde olsam tepki verirdim.
Senin kv hasta olsa bi ışte çalışamaz. Benim annem bizi klozete çağırıp poposunu sldiriyor ben silmedim diye bana kızıyor cocugununkini siliyorsun diyor.
Kasıtlı yapıyor bi engeli yok mizurlugindan başka

Senin annen yardım ettikçe sen ona mahcup olup sözünden cikamaz hale
geleceksin ve çocuğun üzerinde söz sahibi olacak.

Baştan beri kv ile isen ve eve maddi katkı da yapıyorsa ya da ev onunsa annenin evde yatılı kalmasını istemeyebilir.
Bilmiyorum ayrıntısı nedir, anneliktem haz alman için bebeğinle yalnız kalman gerekir biraz. Haz almazsan zamanla yorucu gelir sana annene atarsim çocuğu?
Eşin ne alemde peki annen varken sana bebeğe yaklaşıyor mu?
Sen yardım istiyor musun hiç?
Kvden veya eşinden?
Niye onları uyutuyorsun ki
Annen biraz uzak dursun onlar da isinsin bebeğe bence canım ya
Önemli olan, sen nasıl kullanacağını biliyor musun eşini, kv yi?

Ya ben kimseyi eve kabul etmedim bir de. Hem çok küçük hem de aşısı yok diye. Küçük Bebek sosyalleşmekten anlamaz diye düşündüm. Ama insanları çok seviyor. Temizlikçinin 13 yaşında kızı geldi. Kucağında ağlıyordu bunu görünce bir gülmeye başladı. Yazık aynadaki görüntüsüyle konuşuyor. Hasta olmasından korkmasam iş yerindekiler haftasonu gelir. Haftaiçi komşu lazım ama çalışmaktan kimseyle tanışamadım. Bütün tanıdıklarım da çalışıyor

Hastalıktan korkuyorsan açık havada parkta oynayan çocuklara dokundurtmadan konusturabilirsin

yok adet olmamışım canım. Peçeteye kahverengi leke gelmişti başlayacak sandım bir daha gelmedi. Kırkbaşıydı galiba.
Kesinlikle su çok işe yarıyor. Bir de dereotu, üzüm ve mısırı bir arada yedim sabah o kadar çoktu ki fışkırdığı için içemedi. Evelallah çok işe yarıyorlar. Gece yemiyorum artık o sebeple.

en azından gülüyor :) benim kuzenim de öyleymiş. Bütün gece ışıklarla konuşurmuş. İleri zekalı çıktı :)

Maşallah kuzene. Ileri zeka da zor ya

Peceteye öyle arada mi geliyo ilişki sonrası mı canim?

Kızlar nasıl oyuncak almalıym bebeğime yarın tam ıkı aylık olacak

Almana gerek yok renlli sesli ev ve mutfak esyalari daha çok ilgilerini çekiyor

Benimkide genelde 5-10dk sonra uyaniyo hadi bakalim basa sar

Ogleden önce Böyle olsun ama ogleden sonra bi uzun uyumasini saglasan iyi olur ayakta ya da kucakta bence

Yok canım annem asla kv ile sidik falan yarıştırmaz ev eşimin üstüne krediyi ortak ödüyoruz annemde burda kaldığı sürece bazı masrafları karşılıyo eşim iyidir aslında ama bebeğe bakmak zor geliyo 10 dk seviyo ağlayınca kızıp hemen birilerine vermeye çalışıyo eşim annemden şikayetçi değil aksine çok rahat gece yatak odasında yalnız yatıyo bizde oturma odasında bebekle yatıyoruz annem bikaç gün gitti kv bebek ağlarken duşa girmeyi çay içmeyi veya gezmeye gitmeyi tercih etti yardım etmek istemiyo yani ben tüm gün evdeyim o çalışıyo diye heralde halbuki evde ne yemek yapar ne temizlik yardım beklemiyorum bende artık ondan keşke gölgede etmese

Yok canım annem asla kv ile sidik falan yarıştırmaz ev eşimin üstüne krediyi ortak ödüyoruz annemde burda kaldığı sürece bazı masrafları karşılıyo eşim iyidir aslında ama bebeğe bakmak zor geliyo 10 dk seviyo ağlayınca kızıp hemen birilerine vermeye çalışıyo eşim annemden şikayetçi değil aksine çok rahat gece yatak odasında yalnız yatıyo bizde oturma odasında bebekle yatıyoruz annem bikaç gün gitti kv bebek ağlarken duşa girmeyi çay içmeyi veya gezmeye gitmeyi tercih etti yardım etmek istemiyo yani ben tüm gün evdeyim o çalışıyo diye heralde halbuki evde ne yemek yapar ne temizlik yardım beklemiyorum bende artık ondan keşke gölgede etmese
superselma superselma

Kızlar ben şimdi kortizon kullandığım için emziremiyorum 3 saatte bir sağıp atıyorum sütümü 11 gün sonra Emzirmeye başlıycam acaba bebeğim beni emermi yada sütüm kalırmı o zamana kadar
Canım çok geçmiş olsun , en kısa zamanda geçer inşaallah , benim bebeğimin Çene yapısı dar olduğundan ememedi 17 gün hep sağdığım sütü verdi , o günden sonra emiyoruz arada meme reddi yaşıyoruz tabiki

Canım çok geçmiş olsun , en kısa zamanda geçer inşaallah , benim bebeğimin Çene yapısı dar olduğundan ememedi 17 gün hep sağdığım sütü verdi , o günden sonra emiyoruz arada meme reddi yaşıyoruz tabiki
Sağol canım ben mama veriyorum ya ondan tereddütlerim var ama inş senin gibi olabilirim bende

superselma superselma Tv'de yaşlılara okuma öğreten bir program varmış o Zaman'lar. Onu açmalarını istermiş saati gelince. Saatini de kendi söylermiş. Ama kimse öğreneceğini düşünmemiş. 5 yaşındayken bir gün gazetedeki yazıları okurken bulmuşlar. Şimdi Prof. ileri zeka çok zor. Özellikle onun için. Mutlu olamıyor.
İlişki :) canım biz arkadaş gibiyiz hala:) öyle bir kere sebepsiz oldu. Gecesinde belim ağrıyordu ama. Hormonlardan olabilir.

Aynı benim uyutma stilim :))
Uyku egitimi icin 3 ayin dolmasini tavsiye ediyolar. O zaman bikac kitap okuyup yontem ogrenmeyi istiyorum.

Yok canım annem asla kv ile sidik falan yarıştırmaz ev eşimin üstüne krediyi ortak ödüyoruz annemde burda kaldığı sürece bazı masrafları karşılıyo eşim iyidir aslında ama bebeğe ba88thkmak zor geliyo 10 dk seviyo ağlayınca kızıp hemen birilerine vermeye çalışıyo eşim annemden şikayetçi değil aksine çok rahat gece yatak odasında yalnız yatıyo bizde oturma odasında bebekle yatıyoruz annem bikaç gün gitti kv bebek ağlarken duşa girmeyi çay içmeyi veya gezmeye gitmeyi tercih etti yardım etmek istemiyo yani ben tüm gün evdeyim o çalışıyo diye heralde halbuki evde ne yemek yapar ne temizlik yardım beklemiyorum bende artık ondan keşke gölgede etmese

Anladım canım
Atsan atılmaz
Kendi gonluyle gidecek kv bi tuhafmis

Benim eşim de yeğenim varken hep tersledi beni 4gece kaldı yardim etmeye. 10yaşında.
Rahatsız oluyormuş.
Yeğenim gittikten sonra yardım etmeye başladı. Ama çok kırıldim. Söyledim de.
O yüzden dedim acaba eşinden mi kaynaklı diye.
Seni anliyorum canım ama düşünce yapıni değiştir ve kabullen nolur.

Inan hepsini yapabilirsin
Ev işi de yemek de çocuk da
Buna müktedirsin
Yaptıkça evde sözün geçecek
Yeni temizledim zorla bebek durmadi kirletmeyin gibi ortaya laflar ata ata
O kendi gönlüyle gidecek

Annen de desin artık rahatsızlandım bana güvenmeyin diyecek
Eşini rahata alıştırma
Yok gazini çıkar yok 5dk gezdir evde falan diyerek alıştır

Bana kızma nolur
Ben bi bayanın kendini bırakmasına dayanamıyorum çok üzülüyorum
Böyle giderse kendini bırakırsın o yüzden

superselma superselma Tv'de yaşlılara okuma öğreten bir program varmış o Zaman'lar. Onu açmalarını istermiş saati gelince. Saatini de kendi söylermiş. Ama kimse öğreneceğini düşünmemiş. 5 yaşındayken bir gün gazetedeki yazıları okurken bulmuşlar. Şimdi Prof. ileri zeka çok zor. Özellikle onun için. Mutlu olamıyor.
İlişki :) canım biz arkadaş gibiyiz hala:) öyle bir kere sebepsiz oldu. Gecesinde belim ağrıyordu ama. Hormonlardan olabilir.

Ben de 5yaşında okuyordum kendi kendime öğrendim, ilkokul 2de okul birincisiydim 3 basamaklı sayıları carpardim. Zaten birinci sınıfa ikinci dönem başladım.
6 yaşına girince.
zekami ölçtürmedim ileri mi bilmiyorum ama ömrüm boyu insanların beni anlayamamasindan yakındım. Çok az arkadaşım oldu bu yüzden. Anne olunca mutlu olmaya başladım. Umarım iyi bi anne olurum.

Artık anlamalarını beklemiyorum herkes kabı kadar alıyormuş...

Bebeğim iştahsız gün içinde neredeyse hiçbirşey yemiyor
Sütüm çok azaldı belki 20 belki 30 çıkmıyor bile
Açlıktan ellerini yiyor mama yemiyor
Bi emzirmeyi beceremedim sağıp veriyorum
Artık oda yetmiyor
Moralim bozuk
Evle aram iyi değil
Bugün terk ediyordum
Kızımı bırakamadım
Otobüsten otobanda indim
Ağlaya ağlaya

Beceriksizim emziremedim burda bu kadar anne emzirmeyi başardı ben beceremedim