2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Tesekkur ederim evet cnm erken bu nedenle iste bazi surulen seyler oluyormus onlari suremiyoruz rahatlatacak bir sey veremiyoruz kendi kasiyamadigi icin de bazen benim parmagimla kasimam gerekiyormus bakalim cikacak mi diş
Allah yardımcım olsun canım. Buarada sezeryan olan arkafaslar benim dikiş yerlerim sızlıyor bikaç gündğr sizde de oluyor mu buntatz seyler

Tvdeki aşklarda evlilik görmedim yani evli iki kişinin aşkını işleyen bir dizi görmedim ben :) hep imkansız aşklar :) o yüzden öyle yaşanması o duyguların olması normal. Ve geçim derdi yok hiç :) hep zengin ve aşıklar :) ve evli değiller. Evli olup da hala öyle her gün aşkı dolu dolu yaşayabilen varsa ne güzel. Ama zor bence. Her gün olması zor. Hem belki kimimizin mutsuzluğunun sebebi o dizilerdir. Oradaki gibi aşk oradaki gibi eş beklentisinde olmamızdır.
Biz esimle evliligimizi cok arzu ettik. Ilk baslarda mezhep farkliliklarindan dolayi zora soktu esimin ailesi ama esim razi etti onlari. Cok basit hayaller kurdum ben, esimle uyanmak, aksam yani basinda tv izlemek gibi.. Gunluk hayatimda onu istedim yanimda sadece. Ben uniden mezun oldugumdan beri calisiyorum hic ev cekip cevirmedim cok zorlandim o yuzden. Bir anda sorumluluklarim artti. Ama esim beni o yonden uzmedi hic, yormadi. Kavga ettik mi, tabi ki ettik ama hic buymedi. Evlenirken ailelerimiz destek oldu ama sonrasinda hep biz napabildiysek ona kanaat ettik.
O yuzden her gunume sukrediyorum ve ayni seyi soylemeye devam ediyorum; esim yanimda olsun- ve tani artik oglum da- bana yeter :)

Canım aynen öyle. Süt olgunlaştı ve miktarı bebeğin ihtiyacına göre regüle oldu. Ben ilk kez dün sağdım ve boş hissetmeme rağmen çıkan süte çok şaşırdım. İlk günlerdeki şişlik lenf ve kan birikmesi sebebiyle oluyor. Şimdi sadece kaliteli süt var. Daha seyrek emiyor benimki de. Ama her gören 2 günde bile büyüdüğünü söylüyor. Ben de aç mı piakolojisindençıkamadığım için uyuyan bebeği uyandırıyordum sürekli. Dün uyandırmadım. Çok Mutlu kalktı. Açlıktan ölmüyordu kalktığında. Sakin sakin emdi.
Gunduz ne siklikta emiyo mesela?

9ay 9ay canım cok şükür ilk günler ne mücadeleler verdik sadece anne sütü aldınlar diye inşallah uzuuuuun bi zaman daha emerler benim hedef 1,5 yaş kısmetse. Ben gecen gün saydım dısarda rahat edeyim diye benim sıpa istemiyo artık biberonu emmedi çöpe gitti süt

• Beğen
Reactions: 9ay
Ben de evliliğimizin ilk 6 ayında büyük hayal kırıklığına uğradım. Evlenmeden önce gayet mutlu bir hayatım vardı evlenince kabusa dönüştü. Eşim asabi, dar görüşlü, ailesinin etkisinde kalan birisi çıktı. Ayrılmaya karar vermiştim, ailem de destekliyordu ama eşime bir şeyler dank etti ve kendini toparlamaya başladı. Ailesinin etkisinden çıktı, o taraftan gelen hiç bir şeyi bana yansıtması, bana karşı çok yumuşak, sevgi dolu ve yardımcı birisine dönüştü. Bir süre acaba rol mü yapıyor, eskiye dönecek mi diye bekledim ama 5 yıl oldu dönmedi çok şükür. Arada çok üzücü şeyler yaşadık, onlar da iyice olgunlaştırdı. Şimdi 36 yaşında. Yaşın da etkisi var.
Her evlilikte bir dönem bu tarz şeyler oluyor sanırım.2 yıl önce biz de ayrılma aşamasına gelmiştik.Bu taarruz şeyler insanı olgunlaştırıyor.Çok şükür şimdi çok mutluyuz

Kızlar ya bugün bebişim çok uyuyor. Öğlen deliksiz 2.5 saat uyudu. Uyandı 1.5 saat sonra tekrar uyudu. Bu gece de kaldırmadım. 7 saat bir uyudu uyandı emzirdim. üstüne 3.5 saat daha uyudu
Maşallah cnm.Bu aylarda 15-16 saat uymaları gerekmiş ama benim kız en fazla 12 saat uyuyor

Selamlar

77 günlük oldu kızım doktora gittik bugun

57 cm boy ve 5.200 gr kilo ölçüldü (46 cm ve 2.780 gr ile doğmuştu)

Diş çıkarma belirtileri gösteriyormuş kızım, kendi kaşıyamadığı için ben kaşıyacakmışım :KK45:
Maşallah çok güzel gelişimi

Allah yardımcım olsun canım. Buarada sezeryan olan arkafaslar benim dikiş yerlerim sızlıyor bikaç gündğr sizde de oluyor mu buntatz seyler
Ara ara benim de batıyor gibi oluyor ama çok sürmüyor, bu aralar iyi

superselma superselma akıllı kadın çocuğa babayı sevdirir rahat edermiş, senin ki de o hesap.Benim kızım da babacı, bana öyle söylerdi arkadaşlar.bana göre de,baba seviyor ki çocuk da babayı seviyor.baba sevmese, ilgilenmese sen istediğin kadar sevdirmeye çalış

Kızlar bi ara mama konusu geçmişti aranızda çok okuyamadım aptamil kullanıyorum değiştireceğim sma mı smilac mı öneriyorsunuz
Siz neler kullanıyorsunuz

Ben hipp kullaniyorum organic .
Similac da denedim ama similac doyurucu gelmedi bana .

Sma ve similac arasindan sorarsan sma derim. Onunda cok memnun kalan okudum.benim bebegim hipe alisti degismiyorum bende ondan gidioz.

Yok bugün de uyumuyor. Ne oldu bu çocuğa bir sıkıntısı mı var acaba :/ aşıdan önce gündüz yatınca 1 2 saat uyuyan çocuk. Artık uyuyunca 5 dk bile sürmüyor. :KK43: ne oldu ne yapcam bilmiyorum. Uykusunu alıyor olsa dert etmicem ama mızır mızır ağlıyor

Bugün benimki de aynı

Kizlar bebeginizin yatagi nasil yastik kullaniyormusunuz yastigi hic sevmiyor. Dümdüz yatakta yatio yuzunu ya sağaya sola tam çevirip yatioboynu aciyacak die korkuyorum. Sürekli hapsiriyo. Yemesi iyi ateşi yok... birde yatağında sadece gece yatio gündüz napacagimi şaşırıyorum. Salincak hangisini öneriyorsunuz

Gece yanımda yastıksız, gündüz arabasında eğimli

O tvlerdeki aski yasayan var mi ki evliliginde var mi kizlar gercekten yoksa kimsede mi yok :KK43:

Bizim ailede severwk evlenenler benden daha mutlu değil.
Benimkinde aşk da yoktu mantık da yoktu
Mecburen evlendim
Yani annem baskı yapıyordu

Şimdilerde başka bi aşk türü yaşıyoruz
Hayret ediyorum
Beklentimiz yok hediyeydi kutlamaydi
Bizim için kaçamak öpücükler bile lüks
Her an bi çocuk ya kucakta ya ayakta

Ben insanlarin hercekten istedigi zaman degisebilcegine inandim ki eskiden hic inanmazdim ama esimde gorunce dedimki isteyince degisemicwk insan yok. 8yil sevgiliydik 9.yıl ayrildik 10.yıl evlendik :) 2yıldir evliyiz ve eskisi gibi degil. Zaten baristiktan sonra ikimizde namaza basladik ben kapandim. İkimizde besyo okuduk cok eglence dolu hayattan suanda tam tersi bi hayatimiz var daha huzurlu ve mutluyum. Hani bi laf varya 'Huzur İslamda'cok cok dogru

Canım evet
Huzur kanaat etmekte
Eldekilerin farkında olup elindekiyle yetinmekte
Olmayana göz koymamakta

Tvdeki aşklarda evlilik görmedim yani evli iki kişinin aşkını işleyen bir dizi görmedim ben :) hep imkansız aşklar :) o yüzden öyle yaşanması o duyguların olması normal. Ve geçim derdi yok hiç :) hep zengin ve aşıklar :) ve evli değiller. Evli olup da hala öyle her gün aşkı dolu dolu yaşayabilen varsa ne güzel. Ama zor bence. Her gün olması zor. Hem belki kimimizin mutsuzluğunun sebebi o dizilerdir. Oradaki gibi aşk oradaki gibi eş beklentisinde olmamızdır.

Biz evlendikten yillar sonra aşık olduk
Önce saydik sonra sevdik

Bizim gibisiniz :) biz de toplamda 6 yıl birlikteydik 2yıl kadar ayrı kaldık barıştık evlendik. 3 yıldır evliyiz. Ben de evlendikten bir sene sonra kapandım. Ben evlendikten sonra başladım namaza eşim öncesinde. Ama okuduğumuz dini kitaplar vs. Eviliğe aileye Bakış açımız değişti tabi ki. Her şeyde Allah rızasını gözetmeye başlayınca daha huzurlu oluyor insan. Ben hata yaptıysam eşim sabretti o yaptıysa ben.insanda Allah korkusu olmalı ki karşısındakine iyi davranabilsin.

Evet haklısın
Vicdan gelismeli

Kızlar ya bugün bebişim çok uyuyor. Öğlen deliksiz 2.5 saat uyudu. Uyandı 1.5 saat sonra tekrar uyudu. Bu gece de kaldırmadım. 7 saat bir uyudu uyandı emzirdim. üstüne 3.5 saat daha uyudu

Bazen çok uyuyorlar evet

Aslinda hic dizi izlemem de hani dizilerdeki aski yasiyoruz falan derler ya ordan yola cikarak soyledim sadece bi sene boyunca harika bi evliligim vardi simdi yine oyle bi sorunumuz yok cok sukur sadece cok siradan ne biliym iste

Teyzem der ki önce bal ayi
Sonra (afedersiniz) s.çım ayı
En son geçim ayı

Bunu öğrenciyken eğitim dersinde şöyle açıklamışlardı bize:

İnsanları evlenmeden önce
İki ayrı kümedir.
Evlenince kesişen iki küme olurlar
(bal ayı)

Sonra biri diğerinin alt kümesi olur
(s.çım ayı, birialttan almali bu dönemde
İkisi de inatlaşırsa evlilik zorlaşır veya biter)
sonra yine kesişen iki küme olurlar
Sonra yine iki ayrı küme olarak
E evlilik kümesinin elemani olurlar.
(geçim ayı)

Yorulunca ve usutunce oluyor
Gece uzun pijama giyiyorum veya çarşaf örtüyorum

Her evlilikte bir dönem bu tarz şeyler oluyor sanırım.2 yıl önce biz de ayrılma aşamasına gelmiştik.Bu taarruz şeyler insanı olgunlaştırıyor.Çok şükür şimdi çok mutluyuz

Maşallah cnm.Bu aylarda 15-16 saat uymaları gerekmiş ama benim kız en fazla 12 saat uyuyor

Maşallah çok güzel gelişimi

Ara ara benim de batıyor gibi oluyor ama çok sürmüyor, bu aralar iyi

superselma superselma akıllı kadın çocuğa babayı sevdirir rahat edermiş, senin ki de o hesap.Benim kızım da babacı, bana öyle söylerdi arkadaşlar.bana göre de,baba seviyor ki çocuk da babayı seviyor.baba sevmese, ilgilenmese sen istediğin kadar sevdirmeye çalış

Canım Bi kere adama alışması için fırsat vermek lazım
bi babanın cocugu anne kadar sevmesi 3yılı bulabiliyormus
Bu süreci kısaltmak için sürekli
Güncelleme yapmak lazım
Günde 10kere babasıı diye diye
Gazını cikarttirmak
5dk evde gezdirtmek
Ayakta sallatmak gibi
Yoksa çabucak unuturlar baba olduklarını
Ben gece uyanmazdim eh uh deyisine ilk kızımın o uyanır bana verirdi
Bizim gelini ilk çocukta tenbihledim
Bebek seslenince abimin uyanmasini bekle alışsın çocuğa diye
Boynuz kulağı geçermiş
Şimdi çoğunluk abim bakiyor 2oğluna
Yemeklerini yediriyor
Üzerlerini degistiriyor
gece çişe kaldırıyor
Dışarda oyun oynattiriyor vs
Benimkinden daha ilgili baba
Yegenlerim şanslı

O tvlerdeki aski yasayan var mi ki evliliginde var mi kizlar gercekten yoksa kimsede mi yok :KK43:
Inan bana tvlerdeki aşkı yaşamak istemezdim, geçenlerde TV'yi zaplatken bi diziye dk geldim , adam kadına öp beni diyor ! Eşim bana öp beni diyecek ayakta dururken gülmekten yerlere yatarım heralde, bu sabahta bir dizinin fragmanında "seviyprum seni , hem valla hem billa " diyor , ya bu senaristler boş Beleş yada ben fazla realistim :)) nerede Leyla ile mecnun , İsmail abi , ahh onlar süperdi bak :))

Canım bizimkide öyle , bugun çok güzel uyudu , birde ben öğlenin sıcağında cafeye götürdüm kızımı :)) Şort giydirmiştim , baldırlarının kıvrımları pişmiş :)))2 saat durduk market alışverişi yaptık , hep uyudu , arabada huzursuzdu biraz bende arabayı arkadaşa verdim :) bebeğimi pışpışkadım , eve geldim yarım saat emme mücadelesinin sonunda galip geldim ve emzirip uyudu , 1 saattir uyuyor , Güneş çarpmamıştır inşaallah

Kızlar bi ara mama konusu geçmişti aranızda çok okuyamadım aptamil kullanıyorum değiştireceğim sma mı smilac mı öneriyorsunuz
Siz neler kullanıyorsunuz
Canım ben doğduğundan beri sma kullanıyorum , bi ara gölden goat keçi Sütlü mamaya geçtim , meme reddini had safhada yaşadım , TADI gerçekten çok güzel benim içesim geldi , 5. Aydan itibaren ona geçeceğim , çok gaz yapmıyor , bebeği çok uyutuyor , o Yüzden şimdilik sma ya geri döndüm , ek gıdalardan itibaren gölden goat kullanacağım ...

Biz de 6 yıl 3 ay flört ettikten sonra evlendik lise aşkıydık:KK68: Ben 22 eşim 24 yaşındaydı evlendiğimizde:KK68:

Ben evlenmeyi o kadar çk istedim ki adım çıktı yani kuduruk dedi herkes bana valla evlenecem de evlenecem diye tutturdum:mad:

Kv kp gorumce sacmaliklari haric ay nisanimda kinamda dugunumde bimutluydum bi mutluydum gormeniz lazim cok dedikodumu yapmislar valla ne koca meraklisiymis bu diye:KK70:

Evliligimizde de yine kv kp gorumce 3lusu haric mutluyuz

Bebegimle vaktim doldugu icin onlara takacak vaktim de olmuyor o kdar etkilemiyor artik beni sacmaliklari:KK73:

Biz sevgililik doneminde birbirimizi iyi tanimisiz 6 yilimiz kavga ile gecti tam iliskimiz oturdu birbirimize alistik oyle evlendik gibi oldu yani o 6 yil muthis kavgalarla gecti ama:mad: Cok agladim sevgiliyken:mad:

Huzur bizim icin evlilikteymis:KK8: Esim aile evinden kendi evine gecince daha sakin daha huzurlu daha mutlu bi insan oldu ailr evinde mutlu degildi cok asabi sinirliydo beni cok uzuyordu ailesinin etkisinden kurtuldu biz de huzuru bulduk:KK37:

Nisanliyken de beni cok uzdu annesi yuzunden ama cok sukur evlenince adami kendime bagladim:KK8::KK8::KK8:

Allah daim etsin:nazar:
Allah yuvalarimizi huzurla doldursun

@mystreious canım golden goat keçi sütü bazlı ben ilk hafta sarılık olmadın diye vermiştim bi yakınım sürekli kullanıyor aptamilden uzak dur zaten en vasatı oymuş smayla ilgili de çoook şikayet var kurt cıkmış biçok paketten
Kurt mu? Benim bi kere Migros'tan aldığımda , topak topak olmuş hava almış gibiydi , attım , hepsiburada dan alıyorum taze oluyor son Kullanım tarihi 2018 geliyor

Biz de 6 yıl 3 ay flört ettikten sonra evlendik lise aşkıydık:KK68: Ben 22 eşim 24 yaşındaydı evlendiğimizde:KK68:

Ben evlenmeyi o kadar çk istedim ki adım çıktı yani kuduruk dedi herkes bana valla evlenecem de evlenecem diye tutturdum:mad:

Kv kp gorumce sacmaliklari haric ay nisanimda kinamda dugunumde bimutluydum bi mutluydum gormeniz lazim cok dedikodumu yapmislar valla ne koca meraklisiymis bu diye:KK70:

Evliligimizde de yine kv kp gorumce 3lusu haric mutluyuz

Bebegimle vaktim doldugu icin onlara takacak vaktim de olmuyor o kdar etkilemiyor artik beni sacmaliklari:KK73:

Biz sevgililik doneminde birbirimizi iyi tanimisiz 6 yilimiz kavga ile gecti tam iliskimiz oturdu birbirimize alistik oyle evlendik gibi oldu yani o 6 yil muthis kavgalarla gecti ama:mad: Cok agladim sevgiliyken:mad:

Huzur bizim icin evlilikteymis:KK8: Esim aile evinden kendi evine gecince daha sakin daha huzurlu daha mutlu bi insan oldu ailr evinde mutlu degildi cok asabi sinirliydo beni cok uzuyordu ailesinin etkisinden kurtuldu biz de huzuru bulduk:KK37:

Nisanliyken de beni cok uzdu annesi yuzunden ama cok sukur evlenince adami kendime bagladim:KK8::KK8::KK8:

Allah daim etsin:nazar:
Allah yuvalarimizi huzurla doldursun
Ne guzel canim Allah mutlulugunuzu bozmasin. Ben ise bazen esimin ailesi yuzunden cok huzursuz oluyorum ve esime yansitiyorum.
Sen belli ki mutlulugunu sadece esinle yasiosun:).
Keske bende oyle yapabilsem

Back
X