2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Off ya oğlum saat 16:00 da yattı, az önce ağladı, uyandı zannettim, meme istedi, emme şeklinden anladım ki gece uykusuna geçti.
Insallah uyanisi da erken olmaz :)

Kızlar zaten az emiyorduk malasef bizim meme reddi meme savasi tekrar başladı. Ana bugun aşure yedim göğsüm sisti süt doldu sehir disinda oldugum icin pompam evde kalmisti. Elle sagdim ilk defa ve güzel süt cikti tavsiye ederim bu aşurede biseyler var fayda eden. Ama dalgin ve yorgun kafamla onu mana artigi die çöpe attim :hasta::63::halay:o_O:KK11::oha::KK43::rapci::skandal::confused:
Off cok fena ya guldum gece gece :) ben de gecen hafta bi tencere asure yaptim. Oglumdan firsat bulup da o gun konu komsuya dagitamayinca 1 hafta boyunca asureyi tek basima yedim allah affetsin :D

PembeLokum PembeLokum bi kırgınlık yok bende. Şaşkınlık var sadece. O da çok değil.
Lohusayken hiç bi çıkarım yokken( insan olmaktan başka,) elimden geldiğince her mesaja cevap vermeye çalıştım. Gözüm başım ağrıdı yine de devam ettim.
Amacım bilmişlik taslamak değildi. Biz 2009da aralık anneleri olarak topic değiştirmiştik. O sebeple konu değiştirmeyi teklif ettim.

Neyse bazıları aylarca okudu.
Bazıları moral vermedi hep ilgi aldı.
Hep kendine acıdı.
Bazıları sadece soru sordu hep

PembeLokum PembeLokum bi kırgınlık yok bende. Şaşkınlık var sadece. O da çok değil.
Lohusayken hiç bi çıkarım yokken( insan olmaktan başka,) elimden geldiğince her mesaja cevap vermeye çalıştım. Gözüm başım ağrıdı yine de devam ettim.
Amacım bilmişlik taslamak değildi. Biz 2009da aralık anneleri olarak topic değiştirmiştik. O sebeple konu değiştirmeyi teklif ettim.

Neyse bazıları aylarca okudu.
Bazıları moral vermedi hep ilgi aldı.
Hep kendine acıdı.
Bazıları sadece soru sordu hep
Nelet oluyor bi anlayabilsem baya yzak kalmışım... Selma sen burdaki en tecrübeli ve en cok destek olan aktif kişilerdensin kırdık mı seni bilmeden ?

bana doktor ilk sebze ile başla. tatlı şeyleri yedirirsen doğal olarak tadını zaten sevecek ve tatsız tuzsuz sebzeleri reddedecek dedi. ben de ilk olarak ( 3 4 küçük dilim kabak,patates,havuş 3lüsü, göz kakarı su bir su bardağı kadar sanırım. ) haşadım, çatalla kontrol ettim pişince altını kapadım ve içine 1 .ay kaşığı zeytin yağı ekledim. doktor 5 -6 kaşık 1hafta boyunca veriyosun, sonraki hafta yarım çay bardağı ve sonraki hafta 1 çay bardağı; böyle böyle yarımşar olarak artır dedi. taki bir kase edene kadar. bu arada biz 8 kaşığı gömdük bayıldı tadına. tuz, şeker 1 yaşına kadar yasak. 8 9 aylık olunca köfte içinde kekik vs baharat verirsin dedi.

haklısın ama işte insan gıcık oluyo. niye bu kadar takıyolar uğraşıyolar anlamadım. ben boşverin, uzaydan inen numunelik bebekmiş gibi davranmayın diyorum. çok üstüne titriyolar ya. sinirlerimi ciddi anlamda bozuyolar
Çok teşekkürler canım

kızlar kaşık mamalarından kullanan varmı? oğlum haftaya 5 aylık olacak, gece uykusuna çok zor dalıyor 1,5-2 saat uğraşıyoruz.. artık doymadığını düşünüyorum.. doktor 6. aya kadar bekle diyor ek gıda için ama ben en azından gece şu tahıllı gece mamalarından vermek istiyorum oğluma artık çok zorlanıyorum

kızlar kaşık mamalarından kullanan varmı? oğlum haftaya 5 aylık olacak, gece uykusuna çok zor dalıyor 1,5-2 saat uğraşıyoruz.. artık doymadığını düşünüyorum.. doktor 6. aya kadar bekle diyor ek gıda için ama ben en azından gece şu tahıllı gece mamalarından vermek istiyorum oğluma artık çok zorlanıyorum

Dene eğer rahatsız etmezse bebeğini alerji de yapmazsa başla zorlaniyorsan madem. Ilk Kızımda 4ay dolunca doktor başlattı bizi ek gıdaya

Kızlar yaa ben bebeğimi hâlâ emziğe alıştıramadım..bu saatten sonra alır mı acaba siz nasıl alıştırdınız var mı bi önerisi olan?

Benimkide almiyor canim bende artik ugrasmiyorum aldin diye. Emziği damaklarini kasimak için kullanıyorum oyun oynuyoruz :))
Kızlar yaa ben bebeğimi hâlâ emziğe alıştıramadım..bu saatten sonra alır mı acaba siz nasıl alıştırdınız var mı bi önerisi olan?

İlk kizimda 5 aylikti nerdeyse alistirabilmistik.chicco nun emziğini denemistik istemiyordu emziği sonunda bir alıştı pir alıştı:) 24 aylık şimdi de nasıl biraktiracagimin sıkıntısni yaşıyorum.bence alısmadıysa bırak öyle kalsın.i k yaştan sonra damak yapısını bozabiliyor.bir an önce kesmek lazım bizim kizi emzikten.

Kızlar bu ay bebeklerimiz seslerini keşfediyorlarmış.. bizimki çığlık çığlığa oyunlar oynuyor.. bir de peşinden öksürük geliyor.. doktorumuz bunun bebeğin yeni keşfettiği bir şey olduğu için oyuna dönüştürdüğü bir durum olduğunu o öksürdükçe benim karşısına geçip öksürmemi oyununa dahil olmamı söyledi..

Bir de bu ay kulaklarını farkedeceklermiş.. bol bol tutup karıştıracak kulakları dedi.. bakalım bizimki ne zaman bulacak kulakları:KK46:
ay süpermiş bizmkide ses denemelerinde karşılıklı deniyoruz :KK9: ben kulakları ağrıyor diye düşünüp doktora götürmüştüm :KK46:

Eğer vereceksen aptamilin ve hippin kaşık mamaları var içinde biberon mamaları varya ondan ilaveli.ama genelde üzerlerinde 6 ay dan sonra yazar.

ben vegaferon kan damlasını denemek için bir damla verdim hem emmedi emince de kustu bir daha da vermedim kan değerlerine bakılmadı hiç kullanmasam olur mu sizce :KK43: birde uyku tulumu ilgi ilgili fikirleriniz neler kızım geceleri sürekli üzerini açıyor sabaha karşı kendi yatağımıza alıp üzerini örtüyoruz rahatlayıp 9,30 10 kadar uyuyor

Back
X