Benim oğlum da üst dudağını emzik emer gibi çekiyor. dilini dışarı çıkarıp dudaklarına vakup yapıyor bildiğiniz. Bir de dün ilk kez beni saçlarımdan tutup kendine çekti ve yanağımı ısırmaya çalıştı. Sinirli bir şekilde ıııııııııııııı diye sesler yaptı. Yanağım ağzına girmeyince burnumu verdim, vermez olaydım ııııııııı diye ısırdı. Sanırım dişleri artık çıkacak.
benim oğlumda da ayak baş parmağının kenarında yeşil irin toplaması oldu. 2 haftada geçti. sonra diğer parmak oldu geçti. geçen hafta elinde oldu şimdi geçmeye başladı. Canım o tırnak batması değildir. tırnakları yapılandığı ve değiştiği için olması normalmiş. takip et olduğu günden itibaren en fazla 2 haftada kuruyup geçmesi lazım. yani bizim tüm tırnaklarımızda tek tek oldu yani. irin toplarken kim bilir nasıl acıyodur, kendimden pay biçerek.
Tırsması normaldir cnm ya bişey olmaz herşeyi yeni yeni her gün görüyolar fark ediyolar. zamanla düzelir o da.
ben 40ından beri su veriyorum valla. hem emiyo hem mama hem de ek gıdaya başladık bir haftadır. bol bol su veriyorum valla. 125 cclik biberonu bir günde içiriyoruz. susuz insan mı olur yA. ANNEDEN alıyolar ama bana göre susuz olmaz. bence ver cnm.
Her aşıdan sonra da banyo olmaz cnm. onu muhakkak doktoruna sor. unutursan "3 gün bekleme" aşamasını uygula.