2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
benim kizim emmez oldu.çünkü mamada veriyodum.4.5 aylik.1 tane de dışı cikti.ek gıdaya basladim.büyük kızımdada 4.5 aylıkken başlamıştın.yogurt verdim bikac gun.ilk gunler yuzunu eksitti ogurdu ama bugun guzel yedi.bir yemek kasigi kadar yedi.bugun ayrıca patates ezdim ondan da 3 cay kasigi kadar yedi.simdi kafama takılan konuya geleyim.devit 3 ile vegaferon kan damlasinı ayni anda cay kasığında damlatip veriyorum.bu şekilde verebilirmiyim
ilaçlar karıştırılmaz diye biliyorum

L limoncicegi00 ben istanbulda happy center da şitoğlu diye marka var helal gıda serfitikalı onun keçiboynuzu pekmezini aldım kendim denedim önce çok güzel tavsiye ederim birde o küçük buz torbaları artık bakkalrda bile var canım ya
Pekmez 1 yaşına kadar konmuyor diye biliyorum ben ama yanlış mı biliyorum
yok canım 6. aydan itibaren yemeklere katılabiliyor

Günaydın kızlar, kaç gündür cevaplayacağım hepinizi bir türlü fırsat bulamadım.

Benim akıllı bıdığım öksürüğüyle uğraşıyorum. Balgamlı öksürük vardı, doktor asist şurup verdi.. 3 doz kullandım, balgam bitti ama kuru öksürük kaldı. Kuru öksürük sorun değil ama çocuk buğulurcasına öksürüyor. Resmen kriz geliyor ve nefessiz kalıyor.. Doktor asist şurubu derhal kesin iki gün takip edin, öksürükte azalma olmazsa getirin dinlemem lazım dedi.

Gece boyunca başında bekledim.. Ya uyursam ve bebeğim nefes alamaz da ben farketmezsem diye.. Sabaha karşı eşime verdim, ben uyudum biraz. 1 saat uyuduktan sonra da işe geldim işte..

Benim kayınvalidem hemşirelikten emekli, pediatri hemşireliği de yapmış. Sabah boğmaca mı acaba bu çocuk dedi, içime çok kötü kurt düştü..

Aklım fena halde evde..
Canım geçmiş olsun bebeğin iyileştimi?
Bizimde geçen hafta çarşambadan beri burun tıkanıklığımız var ne yaptıysam düzelmedi. dokotra çıktık şuan yaptıklarına devam başka yapılcakbişey yok dedi bu sabah öksürük başladı dokotra götürmesem içim rahat etmezdi ama gittik.
Senin minik inşallah iyileşmiştir.

Ya bu bebeği uyandırmadan yerine yatıran arkadaşlar nasıl başarıyorsunuz?
Eskiden kolumda emerken uyuduğunda önce omzuma cikariyodum sonra bi elimle ensesinden bi elimle poposundan destekleyerek yatiriyodum. Fakat şimdi ağırlaştı o şekilde yatağa indirirken dengesi bozulup düşecekmiş gibi uyanıyor. Ben de emerken nasıl uyuduysa kollarımdan yatağa bırakayım diyorum. Bu sefer de yatirdiktan sonra alttaki kolumu kurtarmaya çalışırken uyanıyor. Daha hiç bir seferde yatiramadim. Az önce yarım saatte kucağımda uyuttum, yatirinca kolumu çekemedim öyle kalakaldım :)) çok yavaş çektim, çektim, elimi çekerken uyandı. Haydi başa sar.
Bu sorun size de tanıdık geliyo mu :) Kendi kendine yatağında uyuyan bebek istiyoruumm :mad:

Ben önce bi saat ballıyorum emziği atıyo ağzından sonra emzirip yatırıyorum :)

Bizimde geçen hafta çarşambadan beri burun tıkanıklığımız var ne yaptıysam düzelmedi. dokotra çıktık şuan yaptıklarına devam başka yapılcakbişey yok dedi bu sabah öksürük başladı dokotra götürmesem içim rahat etmezdi ama gittik.
Birazcık daha iyi gibi sanki ama malesef iyileşmedi. Cumartesi doktora götürdük, tekrar dinlettim ciğerlerini. Temiz çok şükür. Doktor buhar yapacaksınız bol bol, 3 haftayı bulur öksürüğün geçmesi, yapacak birşey yok dedi.
Bizimkinin burnu filan da tıkalı değil, saçma sapan bir öksürüğü var.

Günaydın kızlar :) işe başladıktan sonra buraya hiç yetişemez oldum. Ev, iş, çocuk derken zaman ciddi anlamda su gibi geçiyor.
Geçen pazartesi bakıcımız işi bırakacağını söyledi ve cuma günü işi bıraktı. Yerine apar topar birini bulduk, bugün ilk günü. Ben ofisteyim, evde kayınvalidem olacak bakıcıyla beraber ama aklım evde. Nedense tam benimseyemedim bu kadıncağızı.. İlk bakıcımız tanıdıktı, o yüzden evimde olması tuhaf gelmiyordu ama şimdiki bakıcımızın evimde olması tuhaf geliyor. İyi, tatlı da bir kadına benziyor, o yüzden hakkını yemek istemiyorum.
Bakalım, alışırız umarım birbirimize zamanla.

Birazcık daha iyi gibi sanki ama malesef iyileşmedi. Cumartesi doktora götürdük, tekrar dinlettim ciğerlerini. Temiz çok şükür. Doktor buhar yapacaksınız bol bol, 3 haftayı bulur öksürüğün geçmesi, yapacak birşey yok dedi.
Bizimkinin burnu filan da tıkalı değil, saçma sapan bir öksürüğü var.

Buhar makinesini açıyorum ama bizde etki etmiyo evi havalandırıyorum filan yok yok geçmiyo tıkanıklık sabahta öksürük eklendi ne uyku var ne emme çocuk aç kusuyo off hiç bi serum fizyolojik işe yaramadı sen bişey kullanıyomusun
Yeni bakıcın hayırlı olsun

Buhar makinesini açıyorum ama bizde etki etmiyo evi havalandırıyorum filan yok yok geçmiyo tıkanıklık sabahta öksürük eklendi ne uyku var ne emme çocuk aç kusuyo off hiç bi serum fizyolojik işe yaramadı sen bişey kullanıyomusun
Yeni bakıcın hayırlı olsun
Benim doktorun bahsettiği buhar makinasının üflediği soğuk buhar değil. Bir tencere kaynar suyun buharına doğru çucuğun yüzünü eğip o sıcak buharı solumasını sağlayacaksın. Yapınca benim bıdık rahat ediyor. Dikkat et ama, yüzü yanmayacak mesafede olsun.

Teşekkür ederim, bakalım umarım hayırlı olur bakıcımız. Önyargılı olmaktan nefret ediyorum ama özellikle işin içinde oğlum olunca içimdeki canavar ortaya çıkıyor :)

Benim doktorun bahsettiği buhar makinasının üflediği soğuk buhar değil. Bir tencere kaynar suyun buharına doğru çucuğun yüzünü eğip o sıcak buharı solumasını sağlayacaksın. Yapınca benim bıdık rahat ediyor. Dikkat et ama, yüzü yanmayacak mesafede olsun.

Teşekkür ederim, bakalım umarım hayırlı olur bakıcımız. Önyargılı olmaktan nefret ediyorum ama özellikle işin içinde oğlum olunca içimdeki canavar ortaya çıkıyor :)
he ben onu önce banyaya buhar çıkarıp sonra onu yıkayarak yapıyorum. ama oda fayda etmiyo
evet benimde aklım hep evde ama napalım içimizi rahat tutmak zorndayız

Geçmiş olsun canım onceki hafta bizimkide öyleydi burun tıkanıklığı ve geniz akıntisından dolayı öksürük. Doktora gittik rinfaunt sprey verdi onuda sabah akşam 1er tane ve sadece 3 gün kullan dedi. Birde ıhlamurun çiceklerinden demle günde 15 çay kaşığı 5-5-5şeklinde dedi. Biz şu an iyiyiz ne öksürük ne tıkanıklık tabi ev nemli olduğu surece sıkıntı yokmuş ihmal etme kurumasin ortam dedi

Bu ay adet oldum bitti kızlar ama sütüm hala az. Emzirirken sorun olmuyor, artık minik danam nasıl çekiyorsa yetiyor ama sağmak söz konusu olunca sıkıntı yaşamaya başladım. Muazzam bir azalma yok.. Ama sağma hızım düştü. Daha uzun süre sağıp daha az süt alıyorum artık.

Teyzemle konuştum. Hemşiredir kendisi, hatta doğumumda o da vardı :) Bir nevi ebeliğimi de yaptı diyebiliriz yani. Neyse, 4. aydan sonra çok normal gitgide azalacak zaten dedi.

Doktoruma göre 6. ay dolana kadar ek gıdaya filan da geçmeyeceğiz.

Ben nasıl besleyeceğim bu çocuğu yeteri kadar süt sağamazsam?? Herhalde yetmezse ek gıdaya erken geçeriz biraz, bu saatten sonra mama vermeye gerek olmaz sanırım?? 4. ayımızı 1 hafta önce doldurduk daha.

he ben onu önce banyaya buhar çıkarıp sonra onu yıkayarak yapıyorum. ama oda fayda etmiyo
evet benimde aklım hep evde ama napalım içimizi rahat tutmak zorndayız
Ben de aynı şekilde yapıyordum ama doktorum günde ne kadar sık yapabilirseniz o kadar iyi dedi.
Bu arada bende de geniz akıntısı ve öksürük başladı. Bu akşam eve giderken zencefil alacağım, bulabilirsem tazesini bulamazsam kurusunu. Hala düzenli rezene içiyorum hem gaz hem süt için. İçine katar öyle içerim artık.

gazını rahat çıkarıyo bizim ki ama ben düzenli beslenmeye devam ediyodum hala baklagillerden yemiyorum çiğ meyve hala çok tüketmiyorum herşey minnoş için
evde olsam kendim yaparımda kaynana ve anne kendi bildikleri kadar yapıyolar

Benim kızıminda burnu hep tikanik. bugun sabah bi baktim gözünü acamiyor sag gözü komple çapak cok zor temizledim cok agladi. ilik suyla sonra ilik cayla temizledim saat basi. simdi uyuyor küçücük kaldi kizimin güzel gozleri. gecenlerde mevlude gittik hepsi ama gepsi nasi güzel bu gözler dediler. nazar degdi kuzuma

Geçmiş olsun canım onceki hafta bizimkide öyleydi burun tıkanıklığı ve geniz akıntisından dolayı öksürük. Doktora gittik rinfaunt sprey verdi onuda sabah akşam 1er tane ve sadece 3 gün kullan dedi. Birde ıhlamurun çiceklerinden demle günde 15 çay kaşığı 5-5-5şeklinde dedi. Biz şu an iyiyiz ne öksürük ne tıkanıklık tabi ev nemli olduğu surece sıkıntı yokmuş ihmal etme kurumasin ortam dedi
Doktor bize hiç bişey vermedi. dün başladım ıhlamur vermeye su yerine ıhlamur içiyorum sen su veriyomusun boğazı çok kuruyodur diye içiriyorum doktor iyi yaptın su iyidir ver dedi peteklerde hep suluk asılınem %60 larda evde derece kullanıyorum hep takipteyim

Bu ay adet oldum bitti kızlar ama sütüm hala az. Emzirirken sorun olmuyor, artık minik danam nasıl çekiyorsa yetiyor ama sağmak söz konusu olunca sıkıntı yaşamaya başladım. Muazzam bir azalma yok.. Ama sağma hızım düştü. Daha uzun süre sağıp daha az süt alıyorum artık.

Teyzemle konuştum. Hemşiredir kendisi, hatta doğumumda o da vardı :) Bir nevi ebeliğimi de yaptı diyebiliriz yani. Neyse, 4. aydan sonra çok normal gitgide azalacak zaten dedi.

Doktoruma göre 6. ay dolana kadar ek gıdaya filan da geçmeyeceğiz.

Ben nasıl besleyeceğim bu çocuğu yeteri kadar süt sağamazsam?? Herhalde yetmezse ek gıdaya erken geçeriz biraz, bu saatten sonra mama vermeye gerek olmaz sanırım?? 4. ayımızı 1 hafta önce doldurduk daha.

Rezene azaltmış olabilir sütünü benim tam aksine 4 ten sonra çoğaldı ilk işe başladığımda 15 dk da bi göğüsten 50 60 anca çıkardı şimdi iki göğüs 140 ın altına inmiyo çok şükür buda mama vermememi sağladı bi arkadaşımda dedi 3 ten sonra çoğaldı diye. Bebeğin doymazsa kaka yapmamaya başlar 3 saatte bi 120 cc süt yada mama içiyo olması lazım

Benim kızıminda burnu hep tikanik. bugun sabah bi baktim gözünü acamiyor sag gözü komple çapak cok zor temizledim cok agladi. ilik suyla sonra ilik cayla temizledim saat basi. simdi uyuyor küçücük kaldi kizimin güzel gozleri. gecenlerde mevlude gittik hepsi ama gepsi nasi güzel bu gözler dediler. nazar degdi kuzuma
Herkes hasta ya allah şifa versin sütünle temizle derler

Rezene azaltmış olabilir sütünü benim tam aksine 4 ten sonra çoğaldı ilk işe başladığımda 15 dk da bi göğüsten 50 60 anca çıkardı şimdi iki göğüs 140 ın altına inmiyo çok şükür buda mama vermememi sağladı bi arkadaşımda dedi 3 ten sonra çoğaldı diye. Bebeğin doymazsa kaka yapmamaya başlar 3 saatte bi 120 cc süt yada mama içiyo olması lazım
Kakada ya da çişte sorun yok. Kilo alımı da güzel. Geçen ay 1 kilo almış..
Yalnız sorun şu, bizimkine ben 3 saatte bir 120cc süt versem dalga mı geçiyorsun benimle diye kafama atar biberonu :))) bizim ki 120 cc sütü 1 buçuk-2 saatte bir içiyor.. Eğer uyur da 3 saat sonra filan aç kalkarsa 160cc sütü deviriyor.

Back
X