- 18 Temmuz 2016
- 992
- 805
- 33
- 39
- Konu Sahibi superselma
-
- #3.181
O hiç aklıma gelmemişti korktum şimdi gerçi ishal değil ateş flnda yok amaGeçmiş olsun.kızım rotavirus olmuştu gazı ve kakası çok kötü kokuyordu inş değildir
@Palomar ,HK77 , falling_water
Arkadaşlar bugün tavsiye üzerine bebeğimi tecrübeli bir çocuk doktorunun muayenehanesine götürdüm. Özetle şunları söyledi;
1. Sadece anne sütüyle beslenen 0-6 ay bebekler yeşil ya da sarı kaka yapabilir, mukuslu da olabilir, normal.
2. Tahlillerde lökosit ve hatta amip vs çıkabilir, normal. Bunları tedavi etmeye gerek yoktur.
3. Günde 30 kakadan 6 günde 1 kakaya kadar normal kabul ederiz, müdahale etmeyiz.
4. Rotavirüs yaptırmadıysanız yaptırın, 6. aydan sonra risk başlıyor. (ben yaptırmamıştım, yaptıracağım yarın)
5. Eğer emziriyorsanız ne zaman ne kadar isterse emzirin. Kontrol etmeye çalışmayın. Ancak biberonla veriyorsanız anne sütünü o zaman 3-4 saatte bir 180 cc ile besleyin. Bu ona yetecek ve 3-4 saat acıkmayacaktır. (Benim bebeğim 1.5-2 saatte bir 90-110 cc içtiği için 4 saate 220 cc yapar bu çok fazla dedi. Bu miktar bağırsaklarını yorabilirmiş.)
6. Sakın alerjisi var diye diyet filan yapmayın, sütünüz azalır yazık günah.
7. Bu çocuğun hiç birşeyi yok, gayet sağlıklı. Çocuğu hırpalamayın.
Buradaki en önemli vurgu "sadece anne sütü". Eğer işin içine mama girseydi başka konuşacaktım dedi.
Benim içime çok sindi, çok mantıklı geldi. Ancak diyete iki üç gün daha kaka kültürü çıkana kadar devam edeceğim. Sonuçları da bu yeni doktorumuza göstereceğim. Eski doktorlarımızla işim bitti artık.
3 aylık bebeğime iğneyle antibiyotik vermeye çalışan doktoru düşündükçe sinirim bozuluyor hala.
Canımm çok sevindim senin adına. Doktor ne kadar önemli, ben iki doktora götürüyorum bu yüzden paranoyak gibi.
Bizde mama desteği ne yazık ki ilk haftadan bu yana var
Ya bu doktor olayi gercekten onemli. Gecen hafta ben de minigimi burnu tikandigi icin doktora goturdum (bunun icin dr a mi gidilir diceksiniz haklisiniz bi daha tovbe) kendi aile hekimimiz yoktu baskasi bakti burun spreyi verdi. Eczaneye gittim meger verdigi sprey 2 yas altinda kullanilmiyomus eczaci bile sok oldu nasil yazmis diye. Almadim tabi ki. Bi de pazartesi tekrar getir bakayim diyo cocuk oldu mu kaldi mi ona bakacakti herhal.
Ben de yaptırmadım rotayı kimse de yaptırcan mı vs sormadı. Hala yaptırabiliyor muyuz?@Palomar ,HK77 , falling_water
Arkadaşlar bugün tavsiye üzerine bebeğimi tecrübeli bir çocuk doktorunun muayenehanesine götürdüm. Özetle şunları söyledi;
1. Sadece anne sütüyle beslenen 0-6 ay bebekler yeşil ya da sarı kaka yapabilir, mukuslu da olabilir, normal.
2. Tahlillerde lökosit ve hatta amip vs çıkabilir, normal. Bunları tedavi etmeye gerek yoktur.
3. Günde 30 kakadan 6 günde 1 kakaya kadar normal kabul ederiz, müdahale etmeyiz.
4. Rotavirüs yaptırmadıysanız yaptırın, 6. aydan sonra risk başlıyor. (ben yaptırmamıştım, yaptıracağım yarın)
5. Eğer emziriyorsanız ne zaman ne kadar isterse emzirin. Kontrol etmeye çalışmayın. Ancak biberonla veriyorsanız anne sütünü o zaman 3-4 saatte bir 180 cc ile besleyin. Bu ona yetecek ve 3-4 saat acıkmayacaktır. (Benim bebeğim 1.5-2 saatte bir 90-110 cc içtiği için 4 saate 220 cc yapar bu çok fazla dedi. Bu miktar bağırsaklarını yorabilirmiş.)
Buradaki en önemli vurgu "sadece anne sütü". Eğer işin içine mama girseydi başka konuşacaktım dedi.
Benim içime çok sindi, çok mantıklı geldi. Ancak diyete iki üç gün daha kaka kültürü çıkana kadar devam edeceğim. Sonuçları da bu yeni doktorumuza göstereceğim. Eski doktorlarımızla işim bitti artık.
3 aylık bebeğime iğneyle antibiyotik vermeye çalışan doktoru düşündükçe sinirim bozuluyor hala.
Dorduncu ayi doldurmadan yaptirabiliyormusuz.Ben de yaptırmadım rotayı kimse de yaptırcan mı vs sormadı. Hala yaptırabiliyor muyuz?
Üsküdar selimiye, Pendik uzak kalır bana tabii. Koşuyolu Medipolde doğum yaptım ama doktor konusunda kararsızım. Hastane bünyesinde olsun istiyorum. Göztepe Medicalpark veya medipol arasında birini seçeceğim arrık canım yaa.Ben istanbulda küçükyalıda oturuyorum. Doktorun yeri pendikte. Sen neredesin?
Bende hastane bunyesinde olsun istedim hep. Ben central hospitalda dogum yaptim, hala ayni kadin dogumcuda devam ediyorum. Ondan cok memnunum. Bir daha hamile kalirsam ayni doktora gidecegim. Ama cocuk doktoru konusunda 3 doktoruyla muhattap oldum, birinden memnun sayilirdim. Ama yeni doktorumuzla tanisinca hic gozume bile gelmedi hastanede olmayisi :)Üsküdar selimiye, Pendik uzak kalır bana tabii. Koşuyolu Medipolde doğum yaptım ama doktor konusunda kararsızım. Hastane bünyesinde olsun istiyorum. Göztepe Medicalpark veya medipol arasında birini seçeceğim arrık canım yaa.
Olabilir, barsakta hareketlilik yaptiysa..KizlAr bugun4 ay 3 gunouguz aşı olduk ..huysuz gibj sanki yavrummm. Ondan mı ki
gözün aydın canım. güzel güzel emer inşallah bundan sonra. Allah dualarınızı kabul etsin şimdiden.Kizlar cok sukur emme reddimiz 10 gun aradan sonra bitti artik gerilmior ok gibibiraz bagiyir sonra aliyor memeyi. Tabi yine mama destekli gidiyoruz ama eskisinden daha güçlü cekiyor diyelbilirim. Lactamil ve still tea ye devam ettim sagmayo birakmadim azda olsa... ayakta tüm evi gezerek emisiyoz cok yoruluyorum ama cok şükür boyle boyle tekrar alisti emmeye uykuya dalmaya yakin arada oturuyirum bugun hep oturarak enzirdim cok fazla kizmadi hanim ) inşallah mamayi biraktigimiz gunleride görürüz. Bu c.tesi mevludumuz var bol bol dua edecegiz ins.harika bi elbise diktirdim kizima emme hediyesi; ))
için rahatlamış sonunda canım gözün aydın. belli ki iyi bir doktor, ne güzel. mama alan bebekler için ne diyecekti acaba merak ettim şimdi :))@Palomar ,HK77 , falling_water
prospektüsleri kesinlikle okumalıyız canım kullanmadan önce. böyle bir iki vaka daha duymuştum çünkü ben. ondan beri bir göz atıyorum çocuğa vermeden önce.Ya bu doktor olayi gercekten onemli. Gecen hafta ben de minigimi burnu tikandigi icin doktora goturdum (bunun icin dr a mi gidilir diceksiniz haklisiniz bi daha tovbe) kendi aile hekimimiz yoktu baskasi bakti burun spreyi verdi. Eczaneye gittim meger verdigi sprey 2 yas altinda kullanilmiyomus eczaci bile sok oldu nasil yazmis diye. Almadim tabi ki. Bi de pazartesi tekrar getir bakayim diyo cocuk oldu mu kaldi mi ona bakacakti herhal.
Ya onu ben de cok merak ettim :) ama simdilik kullanmadigimiz icin soramadim. Hayirlisiyla 6 aya bi getirebilsem anne sutuyle.. Devamli ya emziriyorum ya sagiyorum.. Memelikten ciktilar artikiçin rahatlamış sonunda canım gözün aydın. belli ki iyi bir doktor, ne güzel. mama alan bebekler için ne diyecekti acaba merak ettim şimdi :))
@Palomar ,HK77 , falling_water
Bebeğe mi veriyorsun canım ?şu demir ilacı ne iğrençmiş yaademir ilacını veriyorum üstüne bir de kusuyor her yer kırmızı. bebek deterjanıyla çıkmaz şimdi bir de onlar.
evet canım 4 aydan sonra başlanıyormuş. sağlık ocağından verdiler.Bebeğe mi veriyorsun canım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?