2016 Haziran bebekleri büyüyor

Ağlatmadığı sürece almıyorum ben yataktan kendi kendine ha uyursa diye

Ben çorabını hiç çıkarmadım henüz kış geldi artık zaten hiç çıkaramam

Kızlar benim oğlumun kakası ve gazı acayip kokuyor ya. Rengi normal, mukus vs de yok zaten çok sıvıda değil. Gaz çıkartınca odada duyuluyor kokusu resmen anlamadım gitti niye öyle. Bu arada anne sütü ve günde 60 ml mama ile besleniyor oğlum.

Tamamen aynı durumdayız. 2 saati bile bulmaz hiç emzirme aralığım. Söylenmeye başladı mı hemen meme. Kilo boy ve kaka rengi durumlarımız da tamamen aynı. Bence de beslenme rutinimiz nedeniyle bunlar tamamen.

Canım başka bir doktora daha mı götürsen? Hayır alerjik değilse bebişin de senin de yıpranmana gerek yok, bebişin de ekstra ağlamaları huzursuzlukları yoksa beslenme düzeni nedeniyle karıştırılmış olabilir hakkaten

Tamamen aynı durumdayız. 2 saati bile bulmaz hiç emzirme aralığım. Söylenmeye başladı mı hemen meme. Kilo boy ve kaka rengi durumlarımız da tamamen aynı. Bence de beslenme rutinimiz nedeniyle bunlar tamamen.
M miumao Benimki de 1-1.5 saatte bir emiyor doktorumuz yesil kaka sik emzirmekten olur demistu. Bazen oluyor acik yesil.

Faydası oldu mu peki canım bebeğin emmesine? Biz bugün yine savaş halindeyiz, yıldım

Ben artık buralara uğrayamıyorum çünkü eskiden kızım saatlerce memeden ayrılmazdı ben de telefonla uğraşırdım. Artık emmiyor sürekli kucakta dolaşmak istiyor

emerek gezmeye alisirsa bi bundan vazgecirmesi var bi bunun sokagi gezmesi falan var cocugum kucagimda emzirirken avm de gezdigimi dusunemedim :) :) ay gulermisin aglarmi :)
Kizlar cok sukur emme reddimiz 10 gun aradan sonra bitti artik gerilmior ok gibi biraz bagiyir sonra aliyor memeyi. Tabi yine mama destekli gidiyoruz ama eskisinden daha güçlü cekiyor diyelbilirim. Lactamil ve still tea ye devam ettim sagmayo birakmadim azda olsa... ayakta tüm evi gezerek emisiyoz cok yoruluyorum ama cok şükür boyle boyle tekrar alisti emmeye uykuya dalmaya yakin arada oturuyirum bugun hep oturarak enzirdim cok fazla kizmadi hanim ) inşallah mamayi biraktigimiz gunleride görürüz. Bu c.tesi mevludumuz var bol bol dua edecegiz ins.harika bi elbise diktirdim kizima emme hediyesi; ))

Insallah dahada düzene girer canım. Iki gündür bizde iyiyiz emiyor az az da olsa malum 2 aydır uykuda besleniyoruz buna şükür diyorum. Insallah 4. Ay aşısından sonra değişmez yine :) Bizde daha okutamadık mevlüdü 16sında da biz okutacağiz inşallah. Allah kabul etsin dualarınızı

M miumao Benimki de 1-1.5 saatte bir emiyor doktorumuz yesil kaka sik emzirmekten olur demistu. Bazen oluyor acik yesil.
Insan ne yapacağını şaşırıyor inanın kimimizin derdi kimimizin duası. Benim oğlum 6saat aç bırakıyor bazen kendini ne süt ne mama almıyor ,alırsada 3 saatte bir fln yeni başladı sizinkide sık emiyor diye rahatsızlanıyor. Bu bebeklerin ortası yokmu hepsi vur deyince öldüren cinsten:)

Palomar , HK77 , falling_water

Arkadaşlar bugün tavsiye üzerine bebeğimi tecrübeli bir çocuk doktorunun muayenehanesine götürdüm. Özetle şunları söyledi;

1. Sadece anne sütüyle beslenen 0-6 ay bebekler yeşil ya da sarı kaka yapabilir, mukuslu da olabilir, normal.
2. Tahlillerde lökosit ve hatta amip vs çıkabilir, normal. Bunları tedavi etmeye gerek yoktur.
3. Günde 30 kakadan 6 günde 1 kakaya kadar normal kabul ederiz, müdahale etmeyiz.
4. Rotavirüs yaptırmadıysanız yaptırın, 6. aydan sonra risk başlıyor. (ben yaptırmamıştım, yaptıracağım yarın)
5. Eğer emziriyorsanız ne zaman ne kadar isterse emzirin. Kontrol etmeye çalışmayın. Ancak biberonla veriyorsanız anne sütünü o zaman 3-4 saatte bir 180 cc ile besleyin. Bu ona yetecek ve 3-4 saat acıkmayacaktır. (Benim bebeğim 1.5-2 saatte bir 90-110 cc içtiği için 4 saate 220 cc yapar bu çok fazla dedi. Bu miktar bağırsaklarını yorabilirmiş.)
6. Sakın alerjisi var diye diyet filan yapmayın, sütünüz azalır yazık günah.
7. Bu çocuğun hiç birşeyi yok, gayet sağlıklı. Çocuğu hırpalamayın.

Buradaki en önemli vurgu "sadece anne sütü". Eğer işin içine mama girseydi başka konuşacaktım dedi.

Benim içime çok sindi, çok mantıklı geldi. Ancak diyete iki üç gün daha kaka kültürü çıkana kadar devam edeceğim. Sonuçları da bu yeni doktorumuza göstereceğim. Eski doktorlarımızla işim bitti artık.

3 aylık bebeğime iğneyle antibiyotik vermeye çalışan doktoru düşündükçe sinirim bozuluyor hala.

Canımm çok sevindim senin adına. Doktor ne kadar önemli, ben iki doktora götürüyorum bu yüzden paranoyak gibi.
Bizde mama desteği ne yazık ki ilk haftadan bu yana var

Canımm çok sevindim senin adına. Doktor ne kadar önemli, ben iki doktora götürüyorum bu yüzden paranoyak gibi.
Bizde mama desteği ne yazık ki ilk haftadan bu yana var
Çok saol canım. Gerçekten doğru doktoru bulmak çok zor.. Haklısın iki doktora birden götürmekte.
Mama desteği dünyanın sonu değil ki canım, üzülme. Benim kardeşimin bebeğinde anne sütü sarılığı vardı, anne sütü bebeği sarılık yapıyordu. Sütü varken 1 hafta sonra doktor tavsiyesi ile bıraktı emzirmeyi ve sadece mamayla büyüttü yeğenimi. Maşallah gayet sağlıklı teyzesinin minik kızcesi :)

Geçmiş olsun.kızım rotavirus olmuştu gazı ve kakası çok kötü kokuyordu inş değildir

Doktorunuzu görmeden çok sevdim

Ne güzel Şeyler söylemiş , ya ben süt sağdığım zaman bile bi Erol'a veriyorum 95 Cc den fazlasını kusuyor 2.5-3 saatte

Maşallah onaa. İnşallah benim bıdık da sağlıklı olur, bütün uğraşımız onlar için

Ohh çok sevindim ya, çok da güzel bilgiler vermiş. Ben hala doktor kararı veremiyorum, şöyle kararlı bilgili bir doktor bulsam. Sen neredeydin M miumao

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…