- 21 Mart 2016
- 2.025
- 2.058
- 53
- Konu Sahibi superselma
-
- #3.161
Ağlatmadığı sürece almıyorum ben yataktan kendi kendine ha uyursa diyeBaşım zonkluyor resmen , uyutmaya çalışıyorum mümkünatı yok , bakmıyorum uzun bir müddet yüzüne , sonra Dayanamayıp bakıyorum ( kızımda Reflü olduğu için 30 Cc yese bile kusuyor( Gülümsemeye Başlıyor yataktan alıyorum ayağında sallıyorum yok , salıncağına koyuyorum yok saate bi bakıyorum 6 olmuş bile yatım saatte oynuyoruz artık...
Ben çorabını hiç çıkarmadım henüz kış geldi artık zaten hiç çıkaramamben kızımın 40 i ciktigi günden itibaren yari uyanık bi sekilde koyuyordum yatagina mesela emerken uyuyakaldi corabini memeden cektikten sonra cikartip yatagina oyle koyuyordum gözlerini yataginda kapattirmaya calisiyordum yani hep öyle öyle alistirdim bazen uyaniyodu hooopp sil baştan:))) insallah tekrar o duzene donebiliriz eger huy degistirmis olursa bu defa yatir kaldır yontemini denicem bakalım
Tamamen aynı durumdayız. 2 saati bile bulmaz hiç emzirme aralığım. Söylenmeye başladı mı hemen meme. Kilo boy ve kaka rengi durumlarımız da tamamen aynı. Bence de beslenme rutinimiz nedeniyle bunlar tamamen.Kizlar kafam karisti.. Doktor kadir tugcu, baska bir forumda bebegimle ayni durumda olan basla bir annenin sorularini yanitlamış ve demiş ki sizin şikayetlerinizin nedeni bebeğin fazla beslenmesi. Düşündüm, benim bebeğim de sık ve fazla besleniyor. Gece uykusu hariç hiç 3-4 saatte bir besleyemedim ben. Yaklaşık 1.5-2 saatte bir 90-110cc arası süt içiyor. Acaba yeşil kaka ve lökosit sebebi bağırsaklarına çok yük bindiği için olabilir mi ki??
Bir de diyor ki, sigara içmenin (emziren anneler için) kanıtlanmış tek zararı sütteki yağ dengesini bozması. Eğer sütüm daha suluysa, yağ oranı azaldıysa acaba o da yeşil kakaya sebep olur mu?
Öfff, içim şişti araştırma yapmaktan.
Çünkü bebekte, ateş, ishal, kusma, döküntü, karın ağrısı, gaz gibi şikayetler yok. Yani tabi ki gazı var ama her bebek kadar gazı var. Çişli bez sayımız gayet güzel. Günde 3 kere dolu dolu kaka yapıyor. 2 sefer falan da gazla kaçan minik kakalar oluyor. 3. ay kontrolümüzde 7150gr 63,5 cm çıktı ölçülerimiz. Yani gelişimi günlük rutini çok güzel, alerji olması aklıma yatmıyor hiç..
Kizlar kafam karisti.. Doktor kadir tugcu, baska bir forumda bebegimle ayni durumda olan basla bir annenin sorularini yanitlamış ve demiş ki sizin şikayetlerinizin nedeni bebeğin fazla beslenmesi. Düşündüm, benim bebeğim de sık ve fazla besleniyor. Gece uykusu hariç hiç 3-4 saatte bir besleyemedim ben. Yaklaşık 1.5-2 saatte bir 90-110cc arası süt içiyor. Acaba yeşil kaka ve lökosit sebebi bağırsaklarına çok yük bindiği için olabilir mi ki??
Bir de diyor ki, sigara içmenin (emziren anneler için) kanıtlanmış tek zararı sütteki yağ dengesini bozması. Eğer sütüm daha suluysa, yağ oranı azaldıysa acaba o da yeşil kakaya sebep olur mu?
Öfff, içim şişti araştırma yapmaktan.
Çünkü bebekte, ateş, ishal, kusma, döküntü, karın ağrısı, gaz gibi şikayetler yok. Yani tabi ki gazı var ama her bebek kadar gazı var. Çişli bez sayımız gayet güzel. Günde 3 kere dolu dolu kaka yapıyor. 2 sefer falan da gazla kaçan minik kakalar oluyor. 3. ay kontrolümüzde 7150gr 63,5 cm çıktı ölçülerimiz. Yani gelişimi günlük rutini çok güzel, alerji olması aklıma yatmıyor hiç..
M miumao Benimki de 1-1.5 saatte bir emiyor doktorumuz yesil kaka sik emzirmekten olur demistu. Bazen oluyor acik yesil.Tamamen aynı durumdayız. 2 saati bile bulmaz hiç emzirme aralığım. Söylenmeye başladı mı hemen meme. Kilo boy ve kaka rengi durumlarımız da tamamen aynı. Bence de beslenme rutinimiz nedeniyle bunlar tamamen.
Canım ağzına girecek boyutta değil. Kısa bir kolye sadece eliyle oynuyor o yüzden antialerjik falan değil. Normal boncuk, güzelce yıkadım kaynattım. Bir adette ahşap boncukla yapmıştım onu beğenmedim pek takmıyorum.
Neden emmiyor bu zilliler ya
Bugun emsin diye uğraştım durdum emmedi. Somra canıma tal etti aldım buzluktan 50cc hepsini.içti. bi.60cc daha çözdüm onu da içti. Memeye kafa çeviren çocuk 110cc süt içti.
İlk defa böyle süt verdim. Şimdi çok lararsızım nöyle versem mi.veröesem mi? Memeden iyice soğur mu? Ne dersiniz?
Bu ay 370gram almış. Dr haftaya kontrole çağırdı..olmadı ek gıdaya başlıcaz dedi. İstemiyorum ek gıda henüz
seda222008 @Kuzu_mm arkadaşlar büyüme krizi 4üncü ayda uzun sürer ,meme reddi yaparlar, uyutup uykuda emzirin, çok uyumak isteyebilirler, hepimize kolay gelsin
Çay kahve huzursuzluk kansızlık ywpabilir ama bebek de day tiryakisi olduysa yapacak bişey yok
Bizimki hiç geçmedi ki:) 2.ay aşısından beri büyüme atağındayız. Ne biberon ne meme uyanıkken beslenmeyi reddediyor. 6 saate kadar aç kaldı ama yine yemedi. Uykuda besleniyoruz biz zaten alıştık artık
Canım benim kız bugun 3 kez emdi yarın daha çok edeceğimi düşünüyorum hiç zorlamadım kendisi istedi mememi tutuyor kıyafetimi çekiştiriyor guguk yapıyor kafasını :) 5. Günümüzde düzelme aşamasına geldi :)
Herkese selam.
Emme sorunumuz biraz azaldı gibi, iki gündür odasında emziriyorum sadece, dikkatinş dağıtacak hiçbirşey olmuyor. Salondayken dışarıdan gelen seslere, kedilerimize, tv sesine vs çok dikkat kesildiğini fark ettim. 2 gündür storları yarı indirip odasında emziriyorum. Biraz yol katettik, belki size de faydası olur hemen paylaşayım dedim:)
Canım bugun bi arkadaşla da konuştuk sadece anne sütü veriyor ve hiç biberon vermemiş suyu bile kaşıkla şu an 9 aylık ve 6 öğün meme emiyor, o da aynı şeyi dedi bırakacak memeyi diye çok korktum uykusunda vermiş o dönem 20 gün sürdü hatta kilo bile verdi , direndim dedi, Allah yardımcımız olsun , ben uyurken verdiğimde uyumayı tercih ediyor sopa emersede 4.-5. Çekişte Uyanıyor ... O Yüzden sağıp sağıp verdim sadece sabahları emmişti , ama bugun hep emdi ...
galiba atakları sona eriyor yada değişiyor canlar. Benim oğlum 2. Ay aşısından beri ilk kez bugün 3 kere uyanıkken emdi çok şükür bu sefer de mamayı yediremedim uyuyor bile olsa biberonu alınca uyandı hemen ama neredeyse iki aydır ilk kez uyanıkken beslendi ya o da yeter bana:) bakalım yarın nasıl olacak her gün yeni bir olay
hoşgeldin canım.
senle hemen hemen aynı durumdaymışız. beklenen doğum tarihim 21 hazirandı ama 18 mayısta doğum yaptım. bebeğim 6 gün hastanede kaldı. hemşireler 3 saatte bir sağ sütünü dediler ama ilk çocuk, acemilik falan ben pek uymadım bu 3 saat kuralına, gelen misafirlerle oturdum, uykum geldi uyudum derken saatler uzadı. oğlum zaten ilk ay pek emmedi gibi bir şey. daha sonra da sütümü bir türlü arttıramadım. 2.aydan sonra sık sık emzirdim uğraştım ettim ama olmadı. deneyim gerçekten çok şey demekmiş. artık kısmet olur da 2. çocuğum olursa emzirme ve süt artırma konusunda yeterince bilgi sahibiyim :)) anneme ablama güvenmiştim nasıl olsa yardımcı olurlar emzirme konusunda diye hamileliğimde hiçbir araştırma yapma gereği duymamıştım. mesela süt hemen geliverir, çocuk hemen şapur şupur emer doyar zannederdim hep. bu yavrucak mamaydı memeydi derken 4,5 aylık oldu bile :) artık bu konuda kendimi üzmeyi de bıraktım. en azından az da olsa anne sütü alabiliyor hala. olaya iyi taraftan bakmaya çalışıyorum artık :))
Ben artık buralara uğrayamıyorum çünkü eskiden kızım saatlerce memeden ayrılmazdı ben de telefonla uğraşırdım. Artık emmiyor sürekli kucakta dolaşmak istiyor
Kizlar cok sukur emme reddimiz 10 gun aradan sonra bitti artik gerilmior ok gibiemerek gezmeye alisirsa bi bundan vazgecirmesi var bi bunun sokagi gezmesi falan var cocugum kucagimda emzirirken avm de gezdigimi dusunemedim :) :) ay gulermisin aglarmi :)
Insallah dahada düzene girer canım. Iki gündür bizde iyiyiz emiyor az az da olsa malum 2 aydır uykuda besleniyoruz buna şükür diyorum. Insallah 4. Ay aşısından sonra değişmez yine :) Bizde daha okutamadık mevlüdü 16sında da biz okutacağiz inşallah. Allah kabul etsin dualarınızıKizlar cok sukur emme reddimiz 10 gun aradan sonra bitti artik gerilmior ok gibibiraz bagiyir sonra aliyor memeyi. Tabi yine mama destekli gidiyoruz ama eskisinden daha güçlü cekiyor diyelbilirim. Lactamil ve still tea ye devam ettim sagmayo birakmadim azda olsa... ayakta tüm evi gezerek emisiyoz cok yoruluyorum ama cok şükür boyle boyle tekrar alisti emmeye uykuya dalmaya yakin arada oturuyirum bugun hep oturarak enzirdim cok fazla kizmadi hanim ) inşallah mamayi biraktigimiz gunleride görürüz. Bu c.tesi mevludumuz var bol bol dua edecegiz ins.harika bi elbise diktirdim kizima emme hediyesi; ))
Insan ne yapacağını şaşırıyor inanın kimimizin derdi kimimizin duası. Benim oğlum 6saat aç bırakıyor bazen kendini ne süt ne mama almıyor ,alırsada 3 saatte bir fln yeni başladı sizinkide sık emiyor diye rahatsızlanıyor. Bu bebeklerin ortası yokmu hepsi vur deyince öldüren cinsten:)
Palomar , HK77 , falling_water
Arkadaşlar bugün tavsiye üzerine bebeğimi tecrübeli bir çocuk doktorunun muayenehanesine götürdüm. Özetle şunları söyledi;
1. Sadece anne sütüyle beslenen 0-6 ay bebekler yeşil ya da sarı kaka yapabilir, mukuslu da olabilir, normal.
2. Tahlillerde lökosit ve hatta amip vs çıkabilir, normal. Bunları tedavi etmeye gerek yoktur.
3. Günde 30 kakadan 6 günde 1 kakaya kadar normal kabul ederiz, müdahale etmeyiz.
4. Rotavirüs yaptırmadıysanız yaptırın, 6. aydan sonra risk başlıyor. (ben yaptırmamıştım, yaptıracağım yarın)
5. Eğer emziriyorsanız ne zaman ne kadar isterse emzirin. Kontrol etmeye çalışmayın. Ancak biberonla veriyorsanız anne sütünü o zaman 3-4 saatte bir 180 cc ile besleyin. Bu ona yetecek ve 3-4 saat acıkmayacaktır. (Benim bebeğim 1.5-2 saatte bir 90-110 cc içtiği için 4 saate 220 cc yapar bu çok fazla dedi. Bu miktar bağırsaklarını yorabilirmiş.)
6. Sakın alerjisi var diye diyet filan yapmayın, sütünüz azalır yazık günah.
7. Bu çocuğun hiç birşeyi yok, gayet sağlıklı. Çocuğu hırpalamayın.
Buradaki en önemli vurgu "sadece anne sütü". Eğer işin içine mama girseydi başka konuşacaktım dedi.
Benim içime çok sindi, çok mantıklı geldi. Ancak diyete iki üç gün daha kaka kültürü çıkana kadar devam edeceğim. Sonuçları da bu yeni doktorumuza göstereceğim. Eski doktorlarımızla işim bitti artık.
3 aylık bebeğime iğneyle antibiyotik vermeye çalışan doktoru düşündükçe sinirim bozuluyor hala.
Çok saol canım. Gerçekten doğru doktoru bulmak çok zor.. Haklısın iki doktora birden götürmekte.Canımm çok sevindim senin adına. Doktor ne kadar önemli, ben iki doktora götürüyorum bu yüzden paranoyak gibi.
Bizde mama desteği ne yazık ki ilk haftadan bu yana var
Geçmiş olsun.kızım rotavirus olmuştu gazı ve kakası çok kötü kokuyordu inş değildirKızlar benim oğlumun kakası ve gazı acayip kokuyor ya. Rengi normal, mukus vs de yok zaten çok sıvıda değil. Gaz çıkartınca odada duyuluyor kokusu resmen anlamadım gitti niye öyle. Bu arada anne sütü ve günde 60 ml mama ile besleniyor oğlum.
Doktorunuzu görmeden çok sevdimPalomar , HK77 , falling_water
Arkadaşlar bugün tavsiye üzerine bebeğimi tecrübeli bir çocuk doktorunun muayenehanesine götürdüm. Özetle şunları söyledi;
1. Sadece anne sütüyle beslenen 0-6 ay bebekler yeşil ya da sarı kaka yapabilir, mukuslu da olabilir, normal.
2. Tahlillerde lökosit ve hatta amip vs çıkabilir, normal. Bunları tedavi etmeye gerek yoktur.
3. Günde 30 kakadan 6 günde 1 kakaya kadar normal kabul ederiz, müdahale etmeyiz.
4. Rotavirüs yaptırmadıysanız yaptırın, 6. aydan sonra risk başlıyor. (ben yaptırmamıştım, yaptıracağım yarın)
5. Eğer emziriyorsanız ne zaman ne kadar isterse emzirin. Kontrol etmeye çalışmayın. Ancak biberonla veriyorsanız anne sütünü o zaman 3-4 saatte bir 180 cc ile besleyin. Bu ona yetecek ve 3-4 saat acıkmayacaktır. (Benim bebeğim 1.5-2 saatte bir 90-110 cc içtiği için 4 saate 220 cc yapar bu çok fazla dedi. Bu miktar bağırsaklarını yorabilirmiş.)
Buradaki en önemli vurgu "sadece anne sütü". Eğer işin içine mama girseydi başka konuşacaktım dedi.
Benim içime çok sindi, çok mantıklı geldi. Ancak diyete iki üç gün daha kaka kültürü çıkana kadar devam edeceğim. Sonuçları da bu yeni doktorumuza göstereceğim. Eski doktorlarımızla işim bitti artık.
3 aylık bebeğime iğneyle antibiyotik vermeye çalışan doktoru düşündükçe sinirim bozuluyor hala.
Bende canımAğlatmadığı sürece almıyorum ben yataktan kendi kendine ha uyursa diye
Ne güzel Şeyler söylemiş , ya ben süt sağdığım zaman bile bi Erol'a veriyorum 95 Cc den fazlasını kusuyorPalomar , HK77 , falling_water
Çok saol canım. Gerçekten doğru doktoru bulmak çok zor.. Haklısın iki doktora birden götürmekte.
Mama desteği dünyanın sonu değil ki canım, üzülme. Benim kardeşimin bebeğinde anne sütü sarılığı vardı, anne sütü bebeği sarılık yapıyordu. Sütü varken 1 hafta sonra doktor tavsiyesi ile bıraktı emzirmeyi ve sadece mamayla büyüttü yeğenimi. Maşallah gayet sağlıklı teyzesinin minik kızcesi :)
Ohh çok sevindim ya, çok da güzel bilgiler vermiş. Ben hala doktor kararı veremiyorum, şöyle kararlı bilgili bir doktor bulsam. Sen neredeydin M miumaoPalomar , HK77 , falling_water
İnanın ben de sevdim kendisini :) bu arada rotavirüsün yan etkisi var mı dedim, en fazla 15 gün cıvık kaka yapar dedi.Geçmiş olsun.kızım rotavirus olmuştu gazı ve kakası çok kötü kokuyordu inş değildir
Doktorunuzu görmeden çok sevdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?