2016 Haziran bebekleri büyüyor

Evet canım , 5. Ayda tattırmayı düşünüyorum öğün olarak 6 da geçerim ama nasıl olacak ilk ne vereceğiz hep yoğurtlamı gideceğiz , kış meyveleri asitli bebeklerin midelerini yakmasın , aklıma verilecek yek Meyveli yoğurt muzlu birde belki Kivili verilebilir diye düşünüyorum , tarhana çorbasına ne zaman geçeceğiz özelliklr tecrübeli anneler buradan paylaşır inşaallah ... Hergün ne veriyorsak paylaşalım burada :)
Ay şu ek gıdaya geçiş ve sonrası.eger bebis istahliysa çok zevkli bir şey:)değilse (benim kzim gbi) işkence dn başka bir şey değil.ilk başlarda çok karmaşık gibi geliyor ama kısa zamanda bir düzen oturuyor.
İlk kizimda 5 aylıkken doktor tavsiyesiyle bir iki çay kaşığı elma suyu (cam rendeyle rendeleyip suyunu alarak) ver bir de yoğurt zamanla arttırır arak yoğurdu ver demişti.ama bizim kız yoğurdu hiç sevmemisti. evet muz verilir ama yoğurdu bir sade verip eğer yerse öyle hiç muzu katma içine derim.muzu ezip ayrı bir Ogün olarak ver.cunku alışınca sade yemiyolar.
Tarhana da bebekler için olan tarhanalardan 6 aydan sonra veriliyor.
İnşallah yemeyi sever bebeğin de deneye deneye neyi sevdiğini anlarsın gerisi kolay.:)

Benim hiiiç ek gıdaya geçesim yok böyle iyiydi yaa emzirmek için o kadar acıyı boşuna mı çektik ilk 3 ay işkence gibiydi son 1 aydır fln rahatım 1 ay rahatlık için miydi bunca çile ki benim halen daha sol göğsüm emzirirken çok acıyor

Bi ben mi üşeniyorum ek gıda konusunda:işsiz:
Cok haklisin canim yalniz degilsin benim de hic ek gidaya gecesim yok. Boyle iyiydik gezmede disarda misafirlikte acikti mi hop veriyorum memeyi. Yok corba hazirla yok kavanoz tasi orda burda doke saca yedir ayy!.. Dusundukce fenalik geliyo. Tabi ki yavruma ellerimle zevkle hazirlicam her tadiminda verdigi tepkiyle eglenicem :) ama simdiki gibi rahatlik yok..

kızlar merhaba 4,5 aylığız bende çok hevesliydim ek gıdaya başlamada hem ebemiz hemde doktorumuz kilomuz 6-7 ay ortalamasında olduğu için ek gıdaya 6. aydan önce başlama hatta heveslenme bile dediler. şimdilik hergün yada aklıma geldikçe elma erik armut yoğurt üzüm tadına baktırıyorum yeni keşiflerde pekte heycanlıyız merakla yiyoruz:KK73:

Evet ben aldım çok guzel :) fiyatı da uygundu :) bedenleri biraz ufak ama benim bebek 6 kilo 68 cm olanı aldım 61 cm bu arada kızım neredeyse 1-2 ay sonra giyemeyecek

Anladım canım yaa zaten online satış yokmuş boşuna heveslendim burada hm mağazası yok :)

Kırmızı güzelmiş, evin içinde de mi giydirmeyi düşünüyorsun. Bizim kız aşırı terliyor gece de terin suyun içinde oluyor emerken de terlediği için gece terli terli geri yatırıyorum üstünü değiştirsem hasta olur diye korkuyorum ter üstünde soğuyunca da korkuyorum, bebeği hasta edeceğim şu kış ayı bir bitseydi evin derecesini 22 derecede tutmaya çalışıyorum, sizin bebekler geceleri de terliyor mu saçı boynu sırılsıklam bez dayanmıyor, sizler Nasıl yapıyorsunuz

Benim bebil o kadar terlemiyor ya seninki neden böyle acaba:KK64:

Kızlar sezeryan li karnım göbek altı falan çok hissiz çok uyusuk ve regl donemindeyim ondan mı bilmem acıyor bazen ..özellikle bebem tekmesi falan degince. Var mj sizde böyle bi durum
benim de sezaryen yerim uyuşuk. çimdikliyorum hissettmiyorum hiç. annem 46 yaşında hala hissiz diyor. hiçbir zaman tamamen eskisi gibi olmuyormuş :( arada iğne batar gibi cızlıyo üşütmekten oluyo yazıyo internette.

Bende çok üşeniyorum , zaten 3-5 öğün olmaz ilk 2-3 hafta tek öğün verilir galiba :)
benim arkadaşımın kızı 1 yaşına girdi hiç ek gıda vermedi sadece emzrdi kendi doktoru sütün yetiyorsa verme ek gıda demiş. bebek ne emekliyor, ne yürümeye çalışıyor ne de anne baba vs. diyor. oturmaya bile niyetlenmiyormuş. geçenlerde farklı bir doktora götürdüler. bebeğe tembel teşhisi koyuldu. ihtiyacı olan herşeyi anneden alıyor ama normal bir insan gibi gelişebilmesi için doktor 6.aydan sonra senin yediğin herşeyi yemeliydi. soğan prasa et vs vs. aklına gelebilecek herşey yani. ki 4. ayda senin meyve püreleri vermen lazımdı (günde 2 3 kaşık) demiş. kız çok üzgün. şimdi çocuğa hergün bebek sporu yaptırıyor. zoraki oturtmalar yürütmeler emeklemeler çok zor geçiriyor günleri. bebeğe resmen tembel denmiş ve gelişimini engellemişsiniz demişler. o yüzden bu ek gıdaya geçişi en azından 4,5 aylık başlamalıyız.

vorones vorones canım o hissizlik ömür boyu kalıcı malesef doktorum öyle dedi
emy0364 emy0364 ben doktorumla görüştüm 5,5 tan itibaren 3 er gün kuralıyla mevsim meyve püresi yoğurt ve sebze püresiyle başlayıp 6,5 tan sonra öğünlere başla dedi tarhana çorbası verebilirsin dedi 7 den itibaren ete 8 den sonra balığa başlayabilirsin dedi

benim arkadaşımın kızı 1 yaşına girdi hiç ek gıda vermedi sadece emzrdi kendi doktoru sütün yetiyorsa verme ek gıda demiş. bebek ne emekliyor, ne yürümeye çalışıyor ne de anne baba vs. diyor. oturmaya bile niyetlenmiyormuş. geçenlerde farklı bir doktora götürdüler. bebeğe tembel teşhisi koyuldu. ihtiyacı olan herşeyi anneden alıyor ama normal bir insan gibi gelişebilmesi için doktor 6.aydan sonra senin yediğin herşeyi yemeliydi. soğan prasa et vs vs. aklına gelebilecek herşey yani. ki 4. ayda senin meyve püreleri vermen lazımdı (günde 2 3 kaşık) demiş. kız çok üzgün. şimdi çocuğa hergün bebek sporu yaptırıyor. zoraki oturtmalar yürütmeler emeklemeler çok zor geçiriyor günleri. bebeğe resmen tembel denmiş ve gelişimini engellemişsiniz demişler. o yüzden bu ek gıdaya geçişi en azından 4,5 aylık başlamalıyız.
Bi anne olarak hiç mi araştırmamış ya hiç mi başka doktora gitmemiş çok ilginç

Merhabalar kızıma 4 tane kışklık ayakkabı ve patik almak istiyorum 2 tane 3-6 ay şimdi giysin diye ve 2 tane de 6-9 ay işte aralık ocak şubatta giysin diye

Sizce bu modeller hem kıza hem erkeğe gider mi? Geleceğe yönelik düşünerek uniseks bir model olsun istiyorum da

Fotolar pançodan, tavsiyeniz varsa alabilirim:)

6-9 ay kahverengi
Eki Görüntüle 1895641

6-9 ay bordo
Eki Görüntüle 1895642
3-6 ay kırmızı (ev için düşünüyorum)
Eki Görüntüle 1895643

3-6 ay mavi
Eki Görüntüle 1895644

Bunların pembeleri beyazları da var da ben işte uniseks olsun istiyorum 2.yi hemen düşünüyorum ben çünkü kız olur erkek olur bilemem :)

Sizce bu 4 model hem kıza hem erkeğe gider mi? Bebeğim 6 kilo 61-62 cm
sakın 3 - 6 ay alma. benim bebeğim 7,5 kilo 3,5 aylık 67 cm boyu. erkek. (6aylık kıyafetler olmuyo.) 1 hafta giyecek sonra olmayacak. 3 aylık bir bebeğe 6-9 aylık kıyafetler tercih etmelisin cnm.

Mama şekerli, anne sütü de öyle şekerli, eskiler pirinç unu ile muhallebi tarzı yaparmış
mamada laktoz var sadece bildiğim, anne sütü de zaten şekerli olacak yapacak bir şey yok doğal şeker o, damıtıp ayıramayız ya sonuçta :) benim bahsettiğim rafine şeker, glikoz şurubu, mısır şurubu vs. içeren, bayatlamasın diye içine bilmem kaç tane koruyucu eklenmiş ürünler. yoksa doğal olanda sıkıntı yok zaten. ama dediğim gibi en fazla 1 yıl korurum bu şekilde çoccuğumu sonrasında çevreden görüp isteyecek biz de el mahkum vericez olay bu olcak yani :))

Kırmızı güzelmiş, evin içinde de mi giydirmeyi düşünüyorsun. Bizim kız aşırı terliyor gece de terin suyun içinde oluyor emerken de terlediği için gece terli terli geri yatırıyorum üstünü değiştirsem hasta olur diye korkuyorum ter üstünde soğuyunca da korkuyorum, bebeği hasta edeceğim şu kış ayı bir bitseydi evin derecesini 22 derecede tutmaya çalışıyorum, sizin bebekler geceleri de terliyor mu saçı boynu sırılsıklam bez dayanmıyor, sizler Nasıl yapıyorsunuz
benim oğlumda aynı şekilde emerken uyurken sürekli ensesi terli. odayı bende 22 den yukarı çıkarmamaya çalışıyorum. doktor gece üstüne değiştirme uykusunu açarsın dedi. ben de kafasını sadece siliyorum emme aralarında.

of yazık yaa doktora güvenmiş işte ama çevresindeki bebeklerde hiç mi görmemiş, hem yemek yiyorlar hem emiyorlar yani. olan olmuş inşallah düzelir bebek. bana da annem başla artık diyor ama haftaya doktora gidicem 5 aylık olacak o zamana kadar sallıyorum.

Mesela bebe bisküvisi verecek miyiz ? Tarifini bilen var mı ? Hafî yaptık diyelim sütle veremeyeceğimizi göre neyle vereceğiZ? Yoğurdu anne sütü ile yapacak arkadaşlar var ama benim o kadar sütüm yok şu an sadece 5 öğün kendi sütümü veriyorum ...

Emmediği zamanlardaki sütünü sebze püresine muhallebisine katarsın bebe bisküvisi bence verme ne gerek var ki yulaf çok faydalışmış ve irmik

Merhabalar kızıma 4 tane kışklık ayakkabı ve patik almak istiyorum 2 tane 3-6 ay şimdi giysin diye ve 2 tane de 6-9 ay işte aralık ocak şubatta giysin diye

Sizce bu modeller hem kıza hem erkeğe gider mi? Geleceğe yönelik düşünerek uniseks bir model olsun istiyorum da

Fotolar pançodan, tavsiyeniz varsa alabilirim:)

6-9 ay kahverengi
Eki Görüntüle 1895641

6-9 ay bordo
Eki Görüntüle 1895642
3-6 ay kırmızı (ev için düşünüyorum)
Eki Görüntüle 1895643

3-6 ay mavi
Eki Görüntüle 1895644

Bunların pembeleri beyazları da var da ben işte uniseks olsun istiyorum 2.yi hemen düşünüyorum ben çünkü kız olur erkek olur bilemem :)

Sizce bu 4 model hem kıza hem erkeğe gider mi? Bebeğim 6 kilo 61-62 cm
1 tane al kız al :) niye 4 tane alıyosun ki zaten ne kadar giycek
Birde gidip dene al 3-6 ay yazar büyük gelir vs sıkıntı
Kahve çok erkek işi mavide diğerleride tam kız işi unisex olmaz

Kizlar ya, normal adet sancisinda daha hafif bir sancim var. gecen ay bayramda 3 gun lekelenme gibi kanamam oldu. Bu ay da adet olmam gereken zamanda 5 gun filan lekenlenmem oldu. Bu lekelenmeler adet kanamasi mi??

Ay cok tuhaf soru oldu, sanki hic adet olmamisim gibi :)) ama normal kanama gibi degil, koyu kahverengi lekelenme gibi..

Back
X