2016 Mart ayında tüp bebek yapacaklar

Kızlar bugün regli oldum 3. Gün doktora gideceğim sadece bugün görüştük E2 hormonuma ve yumurtalarıma bakıp ilaç başlayacakmış. Bu kadar az şeye mi bakılıyor? Amh ne bileyimbaşka değerlere bakılmıyor mu? Sizlerde Nasıl oldu deneyimlerinizi paylaşır mısınız? Çok paniğim inşallah doğru yerde doğru kişiye yaptırıyorumdur bu işi :KK43: çok mutsuzum yazın bana
ben cumartesi günü gittim canım e2 baktılar zaten ben hormon testlerimi yaptırmıştım vermişlerdi istenen testlerı aneztezi dr.gördü iğnelere başladım 10.gün transfer dedi yarın kontrol var.

merhabalar,

4 aydır bahçeci fulya'da tüp bebek tedavisi görüyorum.

Evlenir evlenmez tüp bebek tedavisine başlama sebebim ise 1997 yılında yani 7 yaşındayken AML M4 lösemi hastasıydım.

türkiye 'de 2 kür almanya da 2 kür kemoterapi aldım.

1997 yılında almanya'da ablamdan ilik nakli yapıldı ve iyileştim.

Lösemi ile ilgili herhangi bir problemim bulunmamaktadır.

lise çağına gelene kadar yaklaşık 2004-2005 yıllarında regl görmemem sebebi ile izmir dokuz eylül üniversitesi hastanesi endokrinoloji bölümüne gittim ve bazı tahliller yapıldı.

Öncelikli ile yurt dışından getirdiğimiz ilaçla,regl görmeye başladım.

sonra ilaç değişikliği oldu cyclo prognova'yı kullanmaya başladım yaklaşık 8 yıldır cyclo prognova kullanarak regl gördüm.

normal yol ile regl görmediğim için ve bana konan menopoz tanısı sebebi ile bebeğimin olmama ihtimalini de biliyordum.

sonradan yaptığım araştırmalarla bahçeci'de karar kıldım.

doktorların hepsinin söylediği şey yumurta rezervimin çok az olması.

4 aydır farklı farklı tedavi uyguladık.

1.de

merional 150x3 kutu 15 gün kullandım yumurta oluşmadı.

2.de

klomen kullandım yumurta oluşmadı.

3.de

merional 150x2 kutu 5 gün

gonalef 150 mm 5 gün

klomen 5 gün

5 günün sonunda 1 yumurta oldu herhangi bir tahlil yapmadan yumurtayı aldılar ve yumurta büyümedi gelişimini tamamlamadı.

4.de bu ay ki tedavim

5 gün klomen kullandım herhangi bir büyüme olmadı.

5 günün sonundaki kontrolde ise 5 gün merional 300 kullanmamı ve e2 değerime baktırmamı istiyorlar.

son 2 denemelerde biosteron'a da başladım hala kullanıyorum.

Çalışma şartlarım çok yoğun ve ağır.

Bu süreç ise yıpratıcı.

Ayrıca ne kadar denersem deneyim vucudumun sağlıklı bir şekilde yumurta üreteceğine inanmıyorum .umudumu kaybettim açıkçası.

Açıkçası doğru bir yolda mıyım ? boşa mı kürek çekiyorum emin değilim.

bu konuda başkalarından duydunuz herhangi bir bilgi var mı ?
yada önerebileceğiniz doktor ?
CANIM CANINI SIKMA RAHAT OL, BENDE BAHÇECİ FULYA DA BAŞLADIM TEDAVİYE İNAN O KADAR ÇOK ARAŞTIRDIM Kİ, ARTIK BAŞIM DÖNDÜ RESMEN AMA BAHÇECİ DE KARAR KILDIK BENCE DOĞRU YERDESİN İNŞALLAH TEZ ZAMANDA RABBİM YARDIMCIN OLUR...

yaa arkadaşlar benim korktuğum tek şey şu iğneleri nasıl yapacam ben iğneden zaten çok korkuyorum bi de transfer anında acı oluyor mu acaba :KK16: beni düşündüren bunlar :KK43:

yaa arkadaşlar benim korktuğum tek şey şu iğneleri nasıl yapacam ben iğneden zaten çok korkuyorum bi de transfer anında acı oluyor mu acaba :KK16: beni düşündüren bunlar :KK43:
İğneden cook korkan hatta korkudan bayilan biri olarak söyleyebilirim ki çok ince deri altı iğnesi. Çoğunlukla hissetmiyorsun bile. Öncesinde acımasın diye anestol sürüyordum ama pek gerek de yokmuş.

İğneden cook korkan hatta korkudan bayilan biri olarak söyleyebilirim ki çok ince deri altı iğnesi. Çoğunlukla hissetmiyorsun bile. Öncesinde acımasın diye anestol sürüyordum ama pek gerek de yokmuş.
ayyy inşallah öyledir canım yaa benim canım çok kıymetli sanırım :KK70:ama başa gelen çekilir napalım. Az önce doktorum da aradı prolaktinim yüksek çıkmış diğer testlerde sıkıntı yok şükür. Dostinex kullanmaya başlıcam bende.

Kızlar bugün regli oldum 3. Gün doktora gideceğim sadece bugün görüştük E2 hormonuma ve yumurtalarıma bakıp ilaç başlayacakmış. Bu kadar az şeye mi bakılıyor? Amh ne bileyimbaşka değerlere bakılmıyor mu? Sizlerde Nasıl oldu deneyimlerinizi paylaşır mısınız? Çok paniğim inşallah doğru yerde doğru kişiye yaptırıyorumdur bu işi :KK43: çok mutsuzum yazın bana
Canim amh i ilk görüşmede bana bakmislardi bidaha da bakmadı zaten yumurtalıkların a bakarak anliyolar bana ilk bakti amh dusuk cikar dedi moral bozma ilk gittiğimde e2 ye bakti başladılar canim

Valla bende çok korkarım ama ilk denemede hep esim vurdu agrim olmadi da çok şükür bide ucu çok ince ama şimdiki tedavi nasıl olacak bilmiyorum iki tane 21.ginden sonra vurulmaya baslayacagim bundan çok korkuyorum

Canim ben igneleri esime yaptirdim ben yapamam dedim o yaptı ve inanki transfer hiç ağrılı değil ultrasondan herseyi goruyosun ya herseyi unutuyosun ne agri ne sizi canim benim toplama sonrası çok ağrılı geçmişti iki gün evde kivrandim canim onun Nedenide polip mis zaten

o az kalmış sana o zaman ben de iğnelere başladım pazar günü yumurta toplsms 20.gün mü yapılıyor zamanı değişiyor mu?
birde transfer nasıl ağrılı mı?
yumurta toplama zamani tamamen kisinin yumurtalarinin gelisim durumuna gore bnm igne baslanguc 1 Ocakti 18 ocakta da opu yapildi. opuda genel anestezi yaptilar kisa sureli hic agrim sizim olmadi sonrasinda da oyle agri cekmedim. transfer muayene islemi gibi 5dk bile surmedi hic canin acimiyo zaten o kadar guzel bi anki minigini transfer ediyolar cok duygusal oluyosun..ben cok rahattim oncesinde beklerken muzik dinledim transferse en sevdigim tatli sakizi cignedim gizliden:)rahat ol en son ve en guzel asama..

arkadasim igneden cok korkan biri olarak butun ignelerimi kendim yaptim. ilk yapisimda hemsirw gosterdi nasil yapicagimi eve geldim 5dk elimde igne yapamadim korktum. yasadiklarimi dusundum vurdugum her ignenin beni melegime yakinlastirdigini dusundum,bu derdi cekip parasi olmadigindan tedavi olamayanlari dusundum ve cesaretim geldi her igneden sonra dua ettim sukrettim. sonra cok kolayca yaptim ignelerimi..butun sureclerim oyle kolay gecti ki aci agri hic cekmedim drum da cok seviyo bu huyumu sakinim Allahima siginiyorum guclu duruyorum..sen de guclu ol hersey minikler icin

Merhaba arkadaşlar bende Mart ayında tup düşünürken birde laparaskopi çıktı. Malesef sağ Tüpte genişleme varmış. Mart ayında Lap. Yapılacak sonra tüp

Merhaba arkadaşlar bende Mart ayında tup düşünürken birde laparaskopi çıktı. Malesef sağ Tüpte genişleme varmış. Mart ayında Lap. Yapılacak sonra tüp
Canim hic moralini bozma iyiki görünen bisey mis tup bebek yaptırdıktan sonra çıksaydi senin için daha zordu insallah hersey yolunda gider canim

Canim hic moralini bozma iyiki görünen bisey mis tup bebek yaptırdıktan sonra çıksaydi senin için daha zordu insallah hersey yolunda gider canim
BİŞEYLER ÇIKIYO İLLAKİ KIZLAR NAPALIM HAYIRLISI, BENDE MARTTA BAŞLICAKTIM İĞNELERE ŞU AN VİTAMİN KULLANIYORUM AMA PROAKTİN HORMUNUM YÜKSEK ÇIKTI VE NİSAN AYINA SARKTI TÜP BEBEK, VARDIR BUNDA DA BİR HAYIR :KK1:

BİŞEYLER ÇIKIYO İLLAKİ KIZLAR NAPALIM HAYIRLISI, BENDE MARTTA BAŞLICAKTIM İĞNELERE ŞU AN VİTAMİN KULLANIYORUM AMA PROAKTİN HORMUNUM YÜKSEK ÇIKTI VE NİSAN AYINA SARKTI TÜP BEBEK, VARDIR BUNDA DA BİR HAYIR :KK1:
Canin vardır bundan bir hayır bende aralıkta başlayacaktım bak Mart'a kaldım hatta nisan da transfer olacak

Back
X